Γνώμη για τελικό σύστημα

George35

Established Member
27 August 2010
223
Καλησπέρα,

Μετά από αρκετό ψάξιμο και 2 ακροάσεις, έχω καταλήξει στο ακόλουθο σύστημα:

Ηχεία: Monitor Audio RX8
Ενισχυτής: Denon PMA1510AE
CD player: Denon DCD710AE
Tuner: Denon TU1510AE

Επειδή το παραπάνω σύστημα κοστίζει κάτι περισσότερο από 3000 ευρώ, θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη, αν γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω, πριν το αγοράσω και μετά μετανοιώσω για κάτι.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Οπωσδήποτε άκου κι άλλα μηχανήματα,μ' αυτά τα λεφτά παίρνεις κάτι πολύ καλό.Αυτό που σκέπτεσαι είναι απλά καλό...

Τα ηχεία ειδικά που επέλεξες,δεν είναι κάτι πράγματι αξιόλογο.

Μιά δεύτερη παρατήρηση,είναι να κόψεις χρήματα απο τον δέκτη και να τα δώσεις στο cdp.Δεν έχει νόημα στα πλαίσια ενός τέτοιου συστήματος,ένας τόσο σχετικά ακριβός δέκτης-ειδικά στην χώρα μας.Ακόμα καλύτερα να τον άφηνες και να έριχνες τα λεφτά του στο υπόλοιπο σύστημα.Θα μπορούσες να πάρεις αργότερα,έναν πολύ φθηνότερο.

Last edited:
Ακουσα monitor audio rx6, rx8, focal chorus 716V, 816V, Klipsch WF34, Elac και κατι άλλα που δεν θυμαμαι.

Μου άρεσαν περισσότερο τα Monitor Audio RX8, με τιμή 1350-1620 το ζεύγος (ανάλογα και με το χρωμα). Δεν προτίθεμαι να δώσω περισσότερα για ηχεία. Ηδη είναι πολλά για μενα.

Επειδή τα ηχεία έχουν 4Ω ονομαστική αντίσταση, θα χρειαστώ δυνατό ενισχυτή, γι' αυτό επέλεξα τον συγκεκριμενο, αφού τον άκουσα πρώτα κι εμεινα ευχαριστημένος.

Το CDP δεν το θεωρείτε καλό;

Ο χώρος μου είναι 35-40 m2, με ψευτο-ξυλινο πάτωμα laminate.

Κοίτα απο ενισχυτές και πηγές και:Creek,Leema,YBA Design,Naim,Αudio analoque, Hegel...κι απο ηχεία κάτι σε Proac,Focal,Elac....

Re: Απάντηση: Γνώμη για τελικό σύστημα

Τα ηχεία ειδικά που επέλεξες,δεν είναι κάτι πράγματι αξιόλογο.

Υπάρχουν νομίζεις πολύ αξιολογότερα ηχεία σε αυτά περίπου τα λεφτά; Δοκίμασα τα Focal Chorus 816V, είχαν λίγο πιο "γεμάτο" ήχο από τα Monitor Audio, αλλά τα Monitor Audio είχαν ποιο κρυστάλλινο ήχο και καλύτερο μπασο (πάντα υποκειμενική άποψη και με βάση το περιβάλλον στο οποιο τα ακουσα)

Προτίμησε το κατάστημα που θα στα φέρει να τ' ακούσεις σπίτι,με την δέσμευση βέβαια ότι θα ψωνίσεις τελικά απο εκεί.Τα λεφτά που δίνεις είναι αρκετά,απαίτησέ το.Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος τι θα ακούσεις.

Ο χώρος μαζί με τα άλλα συνοδά,καθωρίζουν το αποτέλεσμα.Τελείως διαφορετικό άκουσμα θα έχεις σπίτι σου.

Ηχεία στην τιμή που ψάχνεις υπάρχουν πολύ καλά.Για παράδειγμα τα Proac studio 130-140 II ή τα Focal 826 είναι πολύ καλά ηχεία στην κατηγορία τους.Επίσης σκέψου για ενισχυτή έναν π.χ Creek Destiny II στα 1600 eu ή έναν Leema Pulse II σε αρκετά λιγότερα χρήματα.

Γενικά μην βιαστείς.Η έκθεση είναι πολύ κοντά,εκεί θα δείς κι άλλα μηχανήματα και θα πάρεις κι άλλες ιδέες.

Last edited:
Προσωπικά θα πήγαινα στα XTZ τα ηχεία με τον δικό τους ενισχυτή.

Για πηγή δεν έχεις κάποιο DVD να του βάλεις ένα DAC πάνω του και να τελειώνεις;

Πάντως, επειδή έχω φάει τα μούτρα μου με τα Denon δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω ξανά ούτε τσιμπιδάκι από αυτή τη μάρκα...
But that's me.

Έχετε δίκιο όσον αφορά ότι δεν πρέπει να βιαστώ, εφόσον θα παω σε αγορά των 3000. Θα το αναβάλλω για μερικές μέρες και θα δοκιμάσω κι άλλες ακροάσεις.

Απ' ότι έχω καταλάβει όμως είναι αρκετά δύσκολο να ακούσεις τα ηχεία που θέλεις με τον ενισχυτή που θέλεις. Συνήθως πας για τα ηχεία πρωτίστως, κι επιλέγεις από τους ενισχυτές που έχει το μαγαζί. Ο Denon μου άρεσε αρκετά, τον άκουσα κιόλας. Ο Creek Destiny II είναι πολύ ακριβός, τον δε Leema Pulse II δεν τον εχω βρει ακόμα εδώ στο Αμστερνταμ όπου διαμένω.

@DIPIE
Αρκετά καλή ιδέα να απαιτήσω από το μαγαζί να μου φέρουν ηχεία και ενισχυτή σπίτι μου να ακούσω. Δεν είμαι σίγουρος αν θα δεκτούν αλλά θα δοκιμάσω.

@Tzimisce
Τι κακή εμπειρία είχες με Denon?

Α... τώρα είδα ότι δεν είσαι Ελλάδα...
Οπότε άκυρο, αφορούσε κατά βάση την τεχνική υποστήριξη της εδώ αντιπροσωπείας... :p

Γνώμη μου;
Αν δε σου φέρουν τα πράγματα να τα ακούσεις σπίτι, απλά μην αγοράσεις από αυτούς.
Καλύτερα να πληρώσεις 100 ευρώ παραπάνω και να είσαι ευχαριστημένος με αυτό που πήρες παρά να γλυτώσεις 100 ευρώ τώρα και να χάσεις 1000 για να κάνεις αμέσως αλλαγή σε κάτι. -bye-

Τα Focal ως ηχεια ποτέ δεν μου εκαναν "κλικ" (όσα έσω ακουσει) σε αντίθεση με τα Pro-Ac που όσα έχω ακουσει μου άρεσαν πολύ... για τα Μ. Αudio δεν εχω αποψη έχω ακουσει μόνο ενα μοντέλο πριν πολλά χρόνια!!
Ενα πολύ καλό ηχείο κάπου στα 1500 είναι το PMC TB2i το οποίο είναι μεν βασης αλλά λόγω γραμμης μεταφοράς έχει αρκετά πιο μεγάλο ήχο απο αυτό που σε προδιαθέτει το μέγεθος του...
http://www.pmc-speakers.com/product.php?mode=view&pid=171

Απο κει και πέρα Leema, Naim, ΧΤΖ (τρελό value for money), Hegel.

Επειδή η κατηγορία τιμής που κινείσαι είναι και η πιο δύσκολη/ύπουλη κάνε με πολύ προσοχή τις κινήσεις σου..Ηχείο δεν μπορώ να σου προτείνω μιας και είναι πολύ προσωπική υπόθεση αλλά από τις μάρκες που αναφέρθηκαν θα ψήφιζα Proac..Μην δώσεις πολλά χρήματα σε tuner/cd player.Επικεντρώσου σε ηχείο-ενισχυτή κατά τη γνώμη μου..

Κόβω το tuner για την ώρα, άρα 280 ευρώ που μπορώ να τα διαθέσω αλλού.

Προσωπικά δε βλέπω το λόγο γιατί θα πρέπει να παω σε πολύ ακριβότερο CD player, εφόσον δε με ενδιαφέρει και το SACD. Το Denon DCD 710AE μου φαίνεται αρκετά τίμια επιλογή, επίσης και το Marantz CD 6003 στα ίδια λεφτά. Φυσικά θα τα ακούσω και τα 2 με τα ηχεία μου πριν αποφασίσω.

Από ηχεία προσπαθώ για τα ProAC μιας και τα προτείνατε αρκετοί εδώ, αλλά είναι δύσκολο για την ώρα, καθότι ο dealer βρίσκεται αρκετά μακρυά. Μόνο αν μου τα φέρει σπίτι. Θα δούμε.

Η πηγή,κακώς υποτιμάται απο πολλούς,είναι το πιό σημαντικό κομμάτι ενός καλού συστήματος.Απλά αυτό το καταλαβαίνουν,όταν ήδη έχουν καλό ενισχυτή κι ηχεία και κάποτε αλλάζουν και την πηγή τους με κάτι πιό ευπρεπές.Να το ψάξεις πολύ σοβαρά με την πηγή,όταν καταλήξεις σε ενισχυτή κι ηχεία.

Σκουπίδια βάζεις-σκουπίδια βγαίνουν που λένε...

Last edited:
Κόβω το tuner για την ώρα, άρα 280 ευρώ που μπορώ να τα διαθέσω αλλού.

Προσωπικά δε βλέπω το λόγο γιατί θα πρέπει να παω σε πολύ ακριβότερο CD player, εφόσον δε με ενδιαφέρει και το SACD. Το Denon DCD 710AE μου φαίνεται αρκετά τίμια επιλογή, επίσης και το Marantz CD 6003 στα ίδια λεφτά. Φυσικά θα τα ακούσω και τα 2 με τα ηχεία μου πριν αποφασίσω.

Από ηχεία προσπαθώ για τα ProAC μιας και τα προτείνατε αρκετοί εδώ, αλλά είναι δύσκολο για την ώρα, καθότι ο dealer βρίσκεται αρκετά μακρυά. Μόνο αν μου τα φέρει σπίτι. Θα δούμε.

Αν για σένα η μουσική έχει προτεραιότητα και αν έχεις η φτιάχνεις μια καλή δισκοθήκη προτιμότερο θα ήταν να στραφείς σε ηχεία όπως τα ProAC ή ATC.
Τα ηχεία είναι ο ασθενέστερος κρίκος και αξίζει να επενδύσεις πρώτα σε αυτά.
Στα περισσότερα καταστήματα τα μηχανήματα δεν είναι καλοστημένα, στο χώρο σου όπως και σε κάποιο σπίτι ενός ανθρώπου που ασχολείται θα καταλάβεις περισσότερα και θα βγάλεις καλύτερα συμπεράσματα.
Το ακριβότερο cd player συνήθως έχει και καλύτερα dac όπως και τροφοδοτικό άρα καλύτερο ήχο.

Re: Απάντηση: Γνώμη για τελικό σύστημα

Η πηγή,κακώς υποτιμάται απο πολλούς,είναι το πιό σημαντικό κομμάτι ενός καλού συστήματος.Απλά αυτό το καταλαβαίνουν,όταν ήδη έχουν καλό ενισχυτή κι ηχεία και κάποτε αλλάζουν και την πηγή τους με κάτι πιό ευπρεπές.Να το ψάξεις πολύ σοβαρά με την πηγή,όταν καταλήξεις σε ενισχυτή κι ηχεία.

Σκουπίδια βάζεις-σκουπίδια βγαίνουν που λένε...

Διονύση, δεν την υποτιμάω την πηγή.Αλλά πίστεψέ με πως σε αυτό το budget σε αυτή την κατηγορία (είναι τρομερά ύπουλη κατηγορία) δεν πρέπει να δώσει για μένα λεφτά σε πηγή ο φίλος μας.Ας τα δώσει κάπου αλλού.Αν ξεκινούσα από την αρχή με λίγα χρήματα θα προτιμούσα να πάρω Bluesky που λέει ο λόγος αρχικά για να εξοικονομούσα χρήματα για ηχεία/ενισχυτή.Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη..Μόλις φτιαχτεί με αυτά κοιτάζει μετά για πηγή.ϊσως και να σταθεί τυχερός.Οι πηγές συνεχώς βελτιώνονται.Τα άλλα πάνω κάτω μένουν ίδια..

Δεν το λέω για σένα...Για τον φίλο το γράφω.

Last edited by a moderator:
Η καλύτερη λύση για πηγή, είναι ο συνδυασμός DAC με PC. Αν δεν θέλεις να πας σε κάτι τέτοιο, κοίτα και τα CD player της pioneer.
http://www.pioneer.co.uk/uk/products/42/201/18420/overview.html

Για ηχεία θα σου πρότεινα να ακούσεις και τα triangle, αλλά απ' ότι είδα στο site τους δεν έχουν αντιπρόσωπο στην Ολλανδία, εκτός αν απλά δεν είναι ενημερωμένο.
http://www.triangle-fr.com/

Για ενισχυτή εκτός από τον Denon που είναι μια χαρά, μπορείς να δεις και τον Yamaha A-S1000.

Καλή συνέχεια.

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υποτιμήσω την πηγή, απλά έχω ήδη ξεφύγει από το αρχικό μου μπάτζετ, και όσο πιο πολύ ψάχνομαι για καλύτερο μηχάνημα, τόσο περισσότερο το μπατζετ ξεφεύγει. Στο τέλος θα καταλήξω σε σύστημα των 5000-6000 ευρώ
icon7.gif

Θεώρησα τα Denon DCD710, και Marantz 6003 μια αξιοπρεπέστατη επιλογή, υπάρχουν και στο μαγαζί όπου είναι τα ηχεία που μου αρέσουν (για την ώρα) κι έχουν και αρκετά καλά reviews. Θα ρίξω μια ματιά και στα Pioneer που πρότεινε ο φίλος προηγουμένως.

Δε θα ήθελα να παω πανω από 400-500 για player. Έχω εξάλου και το laptop, οπότε παίζει και το σενάριο DAC (ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο). Επίσης θα προτιμούσα να πάρω τον player μαζι με ενισχυτή και ηχεία, ώστε να τα ακούσω όλα μαζί, και όχι αργότερα.