golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

Chris85

AVClub Addicted Member
26 February 2009
2,609
Μοιραζομαι το αυτοκινητο με τη μητερα μου (εχουμε ενα wagonR+ των 95 ιππων 6ετιας) και εχει φτασει η στιγμη να το αλλαξουμε.

Πρωτη σκεψη ηταν το ford fiesta, το ειδαμε, εμφανισιακα μας αρεσε, απλα ειναι ιδιας κατηγοριας με το υπαρχον αμαξι, 95 ιππων και τελικα το απορριψαμε.

Λοιπον για να χετε μια ξεκαθαρη εικονα, τα αυτοκινητα που μας ενδιαφερουν ειναι:
1) golf 1,4 160hp -- προτιμω 3θυρο (η μητερα μου 5D)
2) audi a3 1,6 cabrio/hatchback
3) tiguan 1.4 150hp
4) (κρυφη ελπιδα) slk 200 183hp - μεταχειρισμενο

Τα αυτοκινητα βγαινουν μεχρι 30κ μαξιμουμ και βεβαια ειναι διαφορετικης φιλοσοφιας. Αν εχει καποιος καποια αποψη, θα χαρω να με βοηθησει.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, audi a3 1,6 hatchback και εάν σηκώνει η τσέπη το s3.
Μακρυά από την μεταχειρισμένη slk 200, εκτός εάν ξέρεις κάτοχο.

Στα 30κ παιρνεις το Α3 1.8Τ Αmbition (η καλη εκδοση).
Διαφορετικης φιλοσοφιας τα αμξια που προτεινεις.Διαλεξε πρωτα τι ειδους θες να ειναι και μετα διαλεγεις ...

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Εki_65 το s3 δεν παιζει λογω χρηματων και ...μητερας. Επισης διαβασα οτι η αουντι ανανεωνει τα μοντελα της αρχες του 2011 (που οσο να ναι ειναι αποθαρρυντικο). Για την Σλκ, φυσικα και δεν θα την αγοραζα απο δω, αλλα απο Γερμανια, μοντελο 1ος χρονου..(που φυσικα ειναι πιο αξιοπιστες οι μαντρες-κ μιλαω γ εξουσιοδοτημενη μαντρα της daimler παντα..)

vadergr τα αυτοκινητα ειναι οντως διαφορετικης φιλοσοφιας, αλλα αυτο ειναι και το δυσκολο οταν δεν ψαχνεις αυστηρα αυτοκινητο μιας συγκεκριμενης κατηγοριας (π.χ. αν εψαχνα μικρο πολης, τοτε θα ειχα αγορασει το φιεστα ..χτες)

Aκριβώς... έχεις βάλει δύο hatchback ένα SUV και ενα roadster.... :afro:

2 hatchback, ενα SUV, 1 roadster, 1 cabrio !

Κατα βαση με ενδιαφερει για hatchback (το Tiguan ειναι το μονο που παιζει για suv) ή αν μπορεσω να παω σε αουντι καμπριο..

Η σλκ ειναι (δυστυχως) ολιγον τι απιθανο σεναριο..(λογω τιμης, κοστους χρησης, κτλ..). Απλα μου αρεσει σαν αυτοκινητο και δε μπορω να του αντισταθω αν φτανω κοντα σε τιμη.

Υ.Γ. για να μην παρεξηγηθω, δεν μου τρεχουν τα λεφτα απ τα μπατζακια..απλα οταν προσπαθεις να κανεις προσπεραση με wagonR 75 ιππων, παιζεις τη ζωη σου κορωνα/γραμματα. Προσφατη εμπειρια και εξου και το ενδιαφερον για νεο αυτοκινητο..

Last edited:
Ισως οντως η αρχικη μου διατυπωση να ηταν λαθος..Συγκριση μεταξυ αυτων των αυτοκινητων δε μπορει να γινει, απλα θα ηθελα γνωμες κατοχων των μοντελων (π,χ, αν καποιος εχει το Tiguan, πως ειναι σαν μοντελο, κτλ.,.

H καλύτερη λύση, ακούει στο όνομα, εκθεσιακό κομμάτι αντιπροσωπείας, περασμένο στα βιβλία με τουλάχιστον ένα χρόνο από την 1η ημέρα άδειας κυκλοφορίας.

Τα χιλιόμετρα δεν είναι παραπάνω από 8000-10000, και υπάρχει πάντα, η επέκταση εγγύησης.

Δες ακόμη και την περίπτωση με τα premium B.M.W, βάλε όποιο φίλτρο θέλεις και μετά τα ξαναλέμε.

Μιας και θα κινηθείς στα 30.000.

Μιλάμε ότι κτυπάς έκπτωση, μέχρι και 30%.:ernaehrung004:

Last edited:
Πάντως εγώ θα σου πρότεινα να ρίξεις και κάνα βλέφαρο από focus ή leon... αν θες αυτοκίνητο καλό, ευέλικτο και οικονομικό...

Maestro, αυτοκίνητο καλό και οικονομικό δεν είναι το focus, μέσα στην πόλη καίει παραπάνω από 9-9,5 λίτρα.
Εχω πάρει στην δουλειά 30 ford focus Sport XTR, με πολύ ανεβασμένα εξοδολόγια για βενζίνες.

Eki_65 κοιταω για 116 bmw...

Μαεστρο, τα σεατ δε μ ενδιαφερουν. Φιλος ειχε πολυ ασχημη εμπειρια με το δικο του..Το Φοκους μ αρεσει, αλλα δεν ξερω το κατα ποσο ειναι προτιμοτερο σε σχεση με το Γκολφ ή το Α3

Καποια αποψη για το Σιροκο?

Καποια αποψη για το Σιροκο?

Μακρυά! δες πόσα κυκλοφορούν, η σειρά 1, ( βλέπω ότι ψήνεσαι για B.M.W καλό μοτέρ, κατανάλωση 7,5 λίτρα/100 και μεγάλο δίκτυο σε όλη την Ελλάδα), είναι ότι πρέπει, για όλες τις ηλικίες:worshippy:

Last edited:
Στη Λαρισα, αντε να χω πετυχει κανα/δυο...αν δε σου κανει κοπο, εξηγησε μου γιατι μακρια..

Κοιταω για το 1, αλλα απο Ελλαδα μεταχειρισμενο δεν ξερω αν θελω να παρω (καινουριο...τσιμπαει).

Αυριο μαλλον θα παω μια γυρα στις αντιπροσωπειες..για εξοπλισμο στο golf τι λετε να κοιταξω? Εγω σκεφτομαι σοβαρα να βαλω xenon φωτα..

btw eki_65, αυτη η 3 καμπριο καιει καρδιες (..και πορτοφολια).

Είμαι ερωτευμένος μαζί του ολοκληρωτικά.... :worshippy::worshippy::worshippy:

Και μενα μου αρεσει, τουλαχιστον περισσοτερο απ το Γκολφ..

Στη Λαρισα, αντε να χω πετυχει κανα/δυο...αν δε σου κανει κοπο, εξηγησε μου γιατι μακρια..

Κοιταω για το 1, αλλα απο Ελλαδα μεταχειρισμενο δεν ξερω αν θελω να παρω (καινουριο...τσιμπαει).

Αυριο μαλλον θα παω μια γυρα στις αντιπροσωπειες..για εξοπλισμο στο golf τι λετε να κοιταξω? Εγω σκεφτομαι σοβαρα να βαλω xenon φωτα..

btw eki_65, αυτη η 3 καμπριο καιει καρδιες (..και πορτοφολια).

Αφού είσαι Λάρισα.
Πήγαινε στον Μ&Μ 6ο ΧΙΛ ΕΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ http://e4c.bmwgroup.com/eric/loadVehicleDetails.do?vehicleId=234030#0234030E
WBAUF11020P021036_F_f.jpg

Το χρώμα είναι αυτό :worshippy:

Είναι ότι είχα πεί και πιο μπροστά, εκθεσιακό κομμάτι.

Mε 4 χιλιαρικα παραπανω μου βγαινει το Γκολφ καινουριο ομως ρε συ...και με 160hp...τεσπα ισως περασω να δω τι παιζει..εξαλλου τον επομενο μηνα στο ψαξιμο θα ειμαι..

υ.γ. εχω κ ενα κολλημα με τους Ελληνες εμπορους σε οτι αφορα τα μεταχειρισμενα..

Last edited: