golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

Chris85, μην ακούς κανένα... Θέλουν το κακό σου :flipout::flipout::flipout:

Αν είσαι πιτσιρικάς έχεις ανάγκη από μια σχετικά ασφαλή, γρήγορη και οικονομική γκομενοπαγίδα! Αν το θές για οικογένεια θές ένα μουράτο suv.
Δηλαδή ...

Δες συνημμένα …

Attachments

Σ 'αυτή την κατηγορία τιμής υπάρχουν 10δες αυτ/τα είτε Hatchback, είτε SUV και νομίζω ότι με αυτά που κοιτάς περιορίζεις τις επιλογές σου. Το Α3 είναι καλό αυτ/το. Το Golf επίσης ( το νέο GTI ξεκινά από τις 28.000 ευρώ ). Από τη σειρά 1 της BMW η 116i ( έχει μία ο αδελφός μου) δεν είναι καλύτερη από το Golf.

Προσωπικά για SUV θα κοίταζα Honda CRV, Nissan Qashqai, Subaru Forester, Renault Koleos ( μειονέκτημα τα 2.5lt) από hatchback τα Honda Civic, Fiat Bravo ( γιατί όχι;)) Alfa Romeo GT, Lancia Delta, Renault megane coupe και από sedan τα Alfa Romeo 159 1.8 turbo 200 hp, Saab 9.3 2.0t, Honda Accord και Subaru Legacy και φυσικά ένα σωρό άλλα.

Μέχρι το τέλος του χρόνου μάλλον θα έρθει και το νέο Astra με ενδιαφέρουσα σχεδίαση και καλά μοτέρ.

Όρεξη και χρόνο να έχεις για να ψάχνεις. Καλό ψάξιμο.

Dalanik ωραιες οι προτασεις σου! Σιγουρα θα περασω να δω και τα μινι.

Buck δυστυχως το να ανεβω σε κυβικα ειναι δυσκολο, λογω τεκμηριων, αλλου 2λιτρου αμααξιου που εχουμε, κοστους χρησης, ασφαλιστρων και και και..

Ο λογος που επικεντρωθηκα στην vw ουσιαστικα, ειναι επειδη γενικα ειμαστε των γερμανικων αυτοκινητων στην οικογενεια, λανθασμενα ισως, ομως λογω καποιων ατυχιων με αλλες μαρκες, εχουμε κολλησει στα γερμανικα..

Απ' αυτα που μου προτεινεις, τα civic, bravo δεν τα θεωρω στο επιπεδο των Γκολφ/Αουντι, ισως βεβαια να κανω λαθος. Απο τα υπολοιπα μου αρεσει η gt της αλφα, το 159 ειναι μεγαλο και τα υπολοιπα πρεπει να τα εγκρινει και αλλος καθως δεν αποφασιζω μονος..

Το μονο σιγουρο ειναι πως θελει ψαξιμο η δουλεια..και παντα στη λογικη να γινει η αγορα οσο ειναι μειωμενα τα τελη..

Απο αυτα που αναφερονται ψηφιζω Audi Α3 και ΒΜW 116... το Α3 βεβαια ειναι ανωτερο σε ποιοτητα εσωτερικου αλλα και η 116 ειναι πολυ καλη.

Επειδη η γυναικα μου εχει VW Polo σου λεω να μεινεις μακρυα απο VW , καθε που παω για σερβις βλεπω σχεδον καινουργια Golf , Passat κτλ. με τρελες βλαβες.
Οτι ισχυει για VW βεβαια ισχυει και για Opel και Ford απο οτι ακουω απο γνωστους και φιλους.

Y.Γ. Αρχιζει και ωριμαζει μεσα μου η ιδεα του scirocco παντως..Αντι για το Γκολφ..

Yperion ομως στα αμαξια ισχυει και η αρχη της αναλογικοτητας..Οσο περισσοτερα αυτοκινητα πουλαει μια εταιρια, τοσο περισσοτερες βλαβες θα εχει..

Συγκεκριμενα στα Γκολφ παντως, ειχε ακουστει οτι καιγαν λαδια, αλλα κ αυτο μονο στις πρωτες φουρνιες του προηγουμενου μοντελου ('05).

Και επειδη ειμαι συνδρομητης στο γερμανικο ADAC, βλεπω διθυραμβικες κριτικες για το νεο golf...

Ερωτηση ασχετουϴ: Τα volkswagen που αγοραζονται απο εδω, κατασκευαζονται στη Γερμανια ετσι? Δεν ειναι τπτ eu-wagen?

Tα audi κ τα bmw θα παω να τα δω εννοειται..αλλα εχω την εντυπωση πως ξεφευγουμε απο τιμες, εχουν καιρο που κυκλοφορουν στην αγορα αυτα τα μοντελα και οι εκδοσεις με αρκετα αλογα (150+) θα ειναι απλησιαστες..

Last edited:
Λοιπόν για αρχή οταν διαλέγεις κάτι και ειδικά αυτοκίνητο ποτέ μην κοιτάς οτι ανανεώνεται σε 2 ή 3 χρόνια γιατι πλέον όλες οι εταιρείες ανανεώνουν τα αυτοκίνητα τους κάθε τόσο.
Τώρα,είχα βρεθεί στο δίλημμα σου πριν 8 μήνες περίπου.

Golf πιστέυω ο καλύτερος συνδυασμός(πολυτέλεια -τιμή και λοιπά).Απλώς για μένα απο πίσω δεν βλέπεται(φανάρια απο touareg του βάλανε????) κ έχει γεμίσει ο τόπος.
Α3 πολύ όμορφο κ πολυτελές με τιμούλα λίγο τσιμπημένη(βέβαια οτι πληρώσεις παίρνεις)
Μειονέκτημα μόνο για να το εξοπλίσεις θες μια 30..
116 αν και είμαι fan της bmw δεν μου αρέσει πολύ κ για επιδόσεις πρέπει να πας σε εξακύλινδρο.
Κατέληξα να μην στα πολυλογώ σε αυτό που σου πρότεινε ο Dalanik(cooper s).
Το μόνο που θα σε χαλάσει είναι οι χώροι γιατί στα υπόλοιπα το αυτοκίνητο δεν παίζεται.
Κ με επιδόσεις των αντίστοιχων δίλιτρων turbo με ότι αυτό συνεπάγεται.

Λοιπόν για αρχή οταν διαλέγεις κάτι και ειδικά αυτοκίνητο ποτέ μην κοιτάς οτι ανανεώνεται σε 2 ή 3 χρόνια γιατι πλέον όλες οι εταιρείες ανανεώνουν τα αυτοκίνητα τους κάθε τόσο.
Τώρα,είχα βρεθεί στο δίλημμα σου πριν 8 μήνες περίπου.

Golf πιστέυω ο καλύτερος συνδυασμός(πολυτέλεια -τιμή και λοιπά).Απλώς για μένα απο πίσω δεν βλέπεται(φανάρια απο touareg του βάλανε????) κ έχει γεμίσει ο τόπος.
Α3 πολύ όμορφο κ πολυτελές με τιμούλα λίγο τσιμπημένη(βέβαια οτι πληρώσεις παίρνεις)
Μειονέκτημα μόνο για να το εξοπλίσεις θες μια 30..
116 αν και είμαι fan της bmw δεν μου αρέσει πολύ κ για επιδόσεις πρέπει να πας σε εξακύλινδρο.
Κατέληξα να μην στα πολυλογώ σε αυτό που σου πρότεινε ο Dalanik(cooper s).
Το μόνο που θα σε χαλάσει είναι οι χώροι γιατί στα υπόλοιπα το αυτοκίνητο δεν παίζεται.
Κ με επιδόσεις των αντίστοιχων δίλιτρων turbo με ότι αυτό συνεπάγεται.

+1
και free of English parts!

E E Eρχεται! (το roadster)

Oταν λες για χωρους? Ειμαι 1,94 κ εχω αδερφο 2,05..δεν παιζει να παμε βολτα μαζι ε?!

Διαβαζω οτι το μινι σχετικα καιει αρκετα και στην οδηγηση ειναι καπως ασαφης ο χειρισμος..ισχυει?

Ειδα το εσωτερικο του S, δεν παιζεται ...

Χώροι-Εσείς οι δυο θα κάθεστε άνετα μπροστά.Όμως δεν θα χωράει κανείς απο πίσω.
Πορτμπαγκάζ μικρό έως υπερβολικά μικρό θα το χαρακτήριζα.

Θα κάψει όταν το τρέξεις όπως όλα όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό(καίει σε μένα που το πατάω αρκετά περίου 10 με 11 λίτρα.Συνήθως η κατανάλωση είναι στα 8 λίτρα).

Όμως όταν το οδηγήσεις φίλε μου δεν θα σε νοιάζει καθόλου αυτό.Το αυτοκίνητο είναι πραγματικά αλλού.Όπου του σημαδέψεις το τιμόνι θα πάει.Καμία ασάφεια.Σαν ένα καρτ είναι.Βέβαια αν το παρακάνεις στην στροφή το μόνο που θα κάνει είναι να σου πετάξει λίγο ''κόλο'' το οποίο το διορθώνει το αυτοκίνητο το ίδιο άμεσα.Μπορεί να σε φοβίσει στην αρχή αλλά όταν το μάθεις θα θες να το κάνει συνέχεια.

Yperion ομως στα αμαξια ισχυει και η αρχη της αναλογικοτητας..Οσο περισσοτερα αυτοκινητα πουλαει μια εταιρια, τοσο περισσοτερες βλαβες θα εχει..

Συγκεκριμενα στα Γκολφ παντως, ειχε ακουστει οτι καιγαν λαδια, αλλα κ αυτο μονο στις πρωτες φουρνιες του προηγουμενου μοντελου ('05).

Εγω στα ειπα με βαση την εμπειρια μου απο VW (2 Polo εχει αλλαξει η γυναικα μου και 2 Αυdi ειχα εγω στο παρελθον) απο εκει και περα κρινε μονος σου...παντως σαν αξιοπιστια η VW ειναι αρκετα κατω του μεσου ορου και με οσους ιδιοκτητες μιλαω κατα καιρους η συντριπτικη πλεοψηφια δεν ειναι ικανοποιημενοι...

Προσωπικα σκοπευω να πουλησω το Polo σε 1-2 χρονια και θα παω σε Ιαπωνικο η Κορεατικο αμαξι...

Απο αυτα που αναφερονται ψηφιζω Audi Α3 και ΒΜW 116... το Α3 βεβαια ειναι ανωτερο σε ποιοτητα εσωτερικου αλλα και η 116 ειναι πολυ καλη.

Επειδη η γυναικα μου εχει VW Polo σου λεω να μεινεις μακρυα απο VW , καθε που παω για σερβις βλεπω σχεδον καινουργια Golf , Passat κτλ. με τρελες βλαβες.
Οτι ισχυει για VW βεβαια ισχυει και για Opel και Ford απο οτι ακουω απο γνωστους και φιλους.

Απόλυτα σωστός Γιάννη:ernaehrung004:

Όσον αφορά τα VW, παρατηρώ ότι οι TSI κινητήρες έχουν βγει πολύ καλύτεροι από τους FSI. Δεν είναι τόσο ζημιάρικα τα τωρινά.

Ο ξάδερφός μου έχει το Tiguan από τα Χριστούγεννα και είναι πολύ ευχαριστημένος.
Αν πήγαινα σε hatchback που θα χρησιμοποιούσε και η μητέρα μου, μάλλον σε Honda Civic ή Toyota Auris θα κατέληγα.

Αυτά που γλυκοκοιτάζω για μένα προσωπικά όμως είναι το Mini και το Alfa MiTo. Και μάλλον στην Alfa θα πάω, αλλά εμείς έχουμε και συνεργείο... :p

Guybrush
το καλυτερο σου ποστ ολων των εποχων. Δεν εισαι χαμενη υποθεση οπως νομιζα!
Παραξενο, η Αλφασουντ μου ειναι 33 χρονων και δεν εχει συνεργειο ακομα, μονο βενζινη βαζω οπως λεμε! Και βλεπει και πολλες δυσκολες στιγμες η καυμενη γριουλα (120χιλ μεσα σε ροδελες κλπ απρεπα)
Περιμενε το multiair, θα αρχισει να πουλιεται με αυτο στο τελος του χρονου.

Να πω μια εντελώς αιρετική γνώμη;

Από τη στιγμή που Chris85 σου αρέσουν τα hatch και ήθελες μια SLK γιατί δεν κοιτάς για μεταχειρισμένη MERCEDES C compressor? Τώρα που έχει βγει το καινούριο μοντέλο ουρά κάνουν στην αντιπροσωπεία για να τα τραμπάρουν (και δεν τους τα παίρνουν).

Εγώ στο τσακ σταμάτησα και δεν πήρα μια με 14500 μετρητά από ιδιώτη (2006) εδώ στη Θεσσαλονίκη. Και δεν το πήρα διότι 2 δίλιτρα αυτοκίνητα στην οικογένεια με ένα δίπλωμα οδήγησης είναι υπερβολή, έτσι δεν είναι;

Εγω θα σου προτεινα το Α3 1.4 TFSI sportback και θα τα συνδυασεις ολα. Λιγα κυβικα (μειωμενα τελη-ασφαλειες-βενζινες), 5θυρο (λογω μητερας-χωροι),καλα γκαζια (140 περιπου ιπποι) και αν του προσθεσεις και τη τζαμαρια στην οροφη θα ειναι και σα καμπριο (ε,σχεδον)

Να πω μια εντελώς αιρετική γνώμη;

Από τη στιγμή που Chris85 σου αρέσουν τα hatch και ήθελες μια SLK γιατί δεν κοιτάς για μεταχειρισμένη MERCEDES C compressor? Τώρα που έχει βγει το καινούριο μοντέλο ουρά κάνουν στην αντιπροσωπεία για να τα τραμπάρουν (και δεν τους τα παίρνουν).

Εγώ στο τσακ σταμάτησα και δεν πήρα μια με 14500 μετρητά από ιδιώτη (2006) εδώ στη Θεσσαλονίκη. Και δεν το πήρα διότι 2 δίλιτρα αυτοκίνητα στην οικογένεια με ένα δίπλωμα οδήγησης είναι υπερβολή, έτσι δεν είναι;

Bλάση,
τελικά αποφάσισες?

πάρε auris 1.6 με 132hp. Αν περιμένεις πιθανόν να έρθει στην Ελλάδα και το 1.8 με 147hp.

έχει και αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με όσα ανέφερες.
1) θα αρέσει και στη μητέρα σου
2) δεν θα πηγαίνεις συνεργεία
3) δεν καίει
4) κάνει και προσπεράσεις
5) σου μένουν και λεφτά στο χέρι σε σχέση με τα άλλα.

η ποιότητα κατασκευής των πλαστικών δεν είναι στα επίπεδα του γκολφ, αλλά η ποιότητα κατασκευής κινητήρων του γκολφ δεν είναι στα επίπεδα του Auris.
Διαλέγεις και παίρνεις.

Bλάση,
τελικά αποφάσισες?

ναι, πήρα τελικά το SMAX 2.0 TDCI το πλούσιο. Το ZAFIRA έφυγε χθες. Τη c coupe την έβλεπα την προηγούμενη εβδομάδα και χρειάστηκε να κρατηθώ πολύ για να μην αποκτήσω ένα ακόμη δίλιτρο . Ήταν σε εξαιρετική κατάσταση.