Να πω μια εντελώς αιρετική γνώμη;
Από τη στιγμή που Chris85 σου αρέσουν τα hatch και ήθελες μια SLK γιατί δεν κοιτάς για μεταχειρισμένη MERCEDES C compressor? Τώρα που έχει βγει το καινούριο μοντέλο ουρά κάνουν στην αντιπροσωπεία για να τα τραμπάρουν (και δεν τους τα παίρνουν).
Εγώ στο τσακ σταμάτησα και δεν πήρα μια με 14500 μετρητά από ιδιώτη (2006) εδώ στη Θεσσαλονίκη. Και δεν το πήρα διότι 2 δίλιτρα αυτοκίνητα στην οικογένεια με ένα δίπλωμα οδήγησης είναι υπερβολή, έτσι δεν είναι;
Kατ' αρχας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.
κ. Βλασιδη, το συγκεκριμενο αυτοκινητο το εχει ο πατερας μου! (οχι το κοφτο πισω, το κανονικο c). Oποτε δεν πιστευω πως θα ταν οτι καλυτερο να χουμε δυο σχεδον ομοια αυτοκινητα.
Για το clc που ειναι το καινουριο μοντελο, εχω δει πως ειναι πανακριβο και γενικα δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα. (βασιζεται στο πατωμα της προηγουμενης γενιας, εν αντιθεσει με το καινουριο c-class). Συν τοις αλλοις, ειναι 1800αρι, με οτι αυτο συνεπαγεται. Εΐναι και μερσεντες, οποτε τιμες φαρμακειο οταν παει στο συνεργειο. (η σλκ ειναι το μονο αμαξι κατα τη γνωμη μου που αξιζει να παω σε τοσο υψηλο κυβισμο).
Τωρα για τις αντιπροσωπειες.
Το α3 το ειδα. Δεν με ενθουσιασε. Βεβαια ειναι πολυ ποιοτικο, αρκετα εμφανισιμο, και απ οτι ακουω, αξιοπιστο, ομως βγαινει γυρω στα 28000. Για μενα καθαρα και ξαστερα, δεν αξιζει τοσα αυτο το αμαξι. (και συνυπολογιζοντας το γεγονος πως θα κατρακυλισει η τιμη του μολις βγει το νεο μοντελο σε 1,5 χρονο.
Περισσοτερο (πολυ περισσοτερο) μου αρεσε το α3 1.6 καμπριο. Μειονεκτημα ο κυβισμος και ισως τπτ ιδιαιτερο σε επιδοσεις, αλλα ειναι πολυ-πολυ ωραιο αμαξι. Εχω διαβασει και καλες κριτικες, για μειωμενη καταναλωση, αξιοπιστια, ποιοτητα, αλλα με προβληματιζει αρκετα εως πολυ, η υφασματινη οροφη. Το εχει καποιος για να μου πει εντυπωσεις? Η τουλαζιστον εντυπωσεις απο υφασματινη οροφη? ΓΙατι εχω την εντυπωση πως σε 4-5 χρονια, θα δημιουργει προβλημα. Τιμες φαρμακειο και δω.
Παμε στο Γκολφ. Δε με ξετρελανε εμφανισιακα. Με ξετρελανε για ολα τ αλλα. Ιπποδυναμη, ποιοτητα εσωτερικου, ηχομονωση. Η τιμη αλμυρουτσικη, γυρω στα 22-23. Παλι εχω την αισθηση οτι τα λεφτα ειναι πολλα σε σχεση με αυτα που πραγματικα αξιζει το αυτοκινητο, ωστοσο η αναλογια τιμης/αξιας αυτοκινητου, εχω την εντυπωση πως ειναι λιγο καλυτερη απ τα αλλα μοντελα.
Το σιροκο ειναι περιεργο μοντελο. Μου αφησε αναμεικτα συναισθηματα. ΕΙναι ενα 2χιλιαρο περιπου πιο ακριβο απο το Γκολφ, αλλα χωρις αισθητα πλεονεκτηματα. Ισως το οτι δεν βλεπεις 5 σιροκο/10 μετρα, οπως γινεται με το Γκολφ, να ειναι το μονο πλεονεκτημα.
Αναπαντεχο! Μου αρεσε αρκετα (εως πολυ) το tiguan! Για SUV (που τα σιχαινομαι), μπορω να πω οτι με ενθουσιασε! Ποιοτικο εσωτερικο, μεγαλοι χωροι, αρκετα εμφανισιμο, μικρος κυβισμος και αξιοπρεπης ιπποδυναμη! Βεβαια δεν ειναι το αμαξι που θα κανει μπαμ, αλλα φαινεται πραγματικα καλη επιλογη. Τιμες γυρω στο 30χιλιαρο.
Yperion με ελουσε κρυος ιδρωτας μολις διαβασα το ποστ σου. 3 ημερων αμαξι και δεν επαιρνε μπρος? Αν ειναι δυνατον. Τι στο διαλο στην Ευρωπη δεν ακουγονται προβληματα με την vw. Σιγουρα μας ερχονται μοντελα απο το εργοστασιο της Γερμανιας, ή παιρνουμε σαφως υποδεεστερα eu-wagen?
Τεσπα, οι βλαβες που αναφερεις αφορουν και αλλα μοντελα της συγκεκριμενης εταιριας, ή μονο το golf? Για το tiguan εχει ακουστει κατι?
Guybrush μπορεις να μου αναφερεις αν εχεις την καλοσυνη, μερικες επιπλεον πληροφοριες για το tiguan του αδερφου σου? Πως ειναι απο ποιοτητα, βλαβες, καταναλωση, επιδοσεις (να υποθεσω πως εχει το 1.4 ετσι?). Οι εκδοσεις τι διαφορα εχουν, δυστυχως δεν προλαβα να ρωτησω..
Για το Αουρις, δεν το σκεφτομαι. Ειναι στην κατηγορια που εχω τωρα, και θα προτιμουσα ν ανεβω σε μεγαλυτερο (εξου και η απορριψη του Φιεστα).
Η μιτο ειναι αλφα ρομεο. Αρα επιφοβη. (ειχαμε παλιοτερα και το αμαξι σκουριασε σε 4 μηνες!)
Τελικα καταφερα να μπερδευτω περισσοτερο με την επισκεψη στις αντιπροσωπειες.