golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

Μια και μιλαμε για αμαξια εκλεισα 18,000 χιλιομετρα με το X-Trail (1.5 χρονο το εχω) και δεν εχει κανει ουτε "τσικ". Αμαξι made in Japan (φτιαχνεται στο Fukuoka) με πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης , οδικη συμπεριφορα και αχανεις χωρους (603 λιτρα χωρο αποσκευων!).

Για τα made in Japan να συμφωνήσω και εγώ.
Έχω ένα SUZUKI Grand Vitara του 2000 με 140.000χλμ πολλά εκ των οποίων είναι εκτός δρόμου, φορτωμένο με πολλά κιλά αρκετά συχνά, και γενικά δεν το λυπήθηκα στην χρήση του...

Δεν με έχει αφήσει ποτέ (εκτός απο μια φορά απο βενζίνη αλλα δεν φταίει αυτό που είμαι εγώ αφηρημένος...) και μηχανικά το αμάξι είναι σε εξαιρετική κατάσταση ακόμα.

Tην BMW 116 μοντέλο του 06 την έχω εδώ και 3 χρόνια, μπορώ να πω ότι είναι ένα πολύ ωραίο αυτοκίνητο, με πολύ καλή ποιότητα κύλησης και οδικής συμπεριφοράς.Το τιμόνι είναι άμεσο και ακριβές και η κατανάλωση μέσα στην πόλη ανέρχεται στα 9,2 μιας και είναι το παλιό μοντέλο και δεν έχει τη λειτουργία start and stop.Τη νέα 116 έχει ο αδερφός μου με την οποία είναι υπερ ευχαριστημένος, του καιεί 7,2 μέσα στην πόλη με παρόμοια οδική συμπεριφορά.Αρνητικό της 116 είναι οι περιορισμένοι χώροι για τους πίσω επιβάτες, ιδιαίτερα αν ο οδηγός είναι ψηλός (είμαι 1,86). Ξεχνάς να κάνεις σέρβις με αυτό το αυτοκίνητο αλλά όταν έρχεται η ώρα η κλασσική αλλαγή λαδιών κοστίζει 160 ευρώ στην αντιπροσωπεία.

Γιατί πρέπει να δίνουμε τζάμπα λεφτά στις αντιπροσωπείες για κάτι το οποίο το βρίσκουμε απο αλλού στην μισή τιμή ίσως κ παρακάτω??

Maestro, αυτοκίνητο καλό και οικονομικό δεν είναι το focus, μέσα στην πόλη καίει παραπάνω από 9-9,5 λίτρα.
Εχω πάρει στην δουλειά 30 ford focus Sport XTR, με πολύ ανεβασμένα εξοδολόγια για βενζίνες.

Το οικονομικό το ανέφερα από άποψη τιμής αγοράς....

Πάντως εγώ με το Trend το 1.6 καταναλώνω γύρω στα 8,6 λίτρα στην πόλη, φυσικά έχει να κάνει και με το πως το οδηγείς, προσωπικά έχω το νου μου συνέχεια στην κατανάλωση... Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο οικονομικό για καθημερινή χρήση, δε νομίζω όμως πως οι υπόλοιπες επιλογές που συζητάμε εδώ είναι καλύτερες απ'αυτή την άποψη...

Το Φοκους μ αρεσει, αλλα δεν ξερω το κατα ποσο ειναι προτιμοτερο σε σχεση με το Γκολφ

Kαμιά φορά είναι και το πως σου κάθεται ένα αυτοκίνητο προσωπικά. Εγώ για παράδειγμα, το καινούριο Golf δε μπορώ να το βλέπω (φατσικά), σε αντίθεση με το παλιό που μ'άρεσε πολύ. Το focus το γούσταρα πάντα σαν design. Όσο για το ποιό είναι καλύτερο αυτοκίνητο θα ακούσεις χιλιάδες γνώμες, προσωπικά θεωρώ το focus, σε κρατήματα και γενικότερη οδική συμπεριφορά, βέβαια το TSI που λες σίγουρα θα έχει καλύτερες επιταχύνσεις σε λίγες στροφές...

Το Α3 φυσικά είναι κάτι τελείως διαφορετικό, άλλη κατηγορία, αν έχεις τη δυνατότητα πήγαινε με κλειστά μάτια, μην πάρεις όμως το απολύτως βασικό, κρίμα είναι.

Το Golf προσωπικα το θεωρω το πιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο της κατηγοριας , μαλιστα ειδα και το καινουργιο και ειναι πολυ ποιοτικο και "πολυτελες" το εσωτερικο (μολις ενα κλικ κατω απο το κορυφαιο στον τομεα Α3 ..) αλλα καλυτερο απο οτιδηποτε αλλο...

Απο την αλλη πλευρα οταν ομως βλεπεις Golf 3 (ολογραφως τριων) ημερων να μην παιρνει μπροστα και να το πηγαινει ο γερανος στο σερβις αρχιζουν να σου μπαινουν ψυλοι στα αυτια...ετυχε να το δω με τα ματια μου και να μιλησω με τον ιδιοκτητη...

Συγκεκριμενα στα Γκολφ παντως, ειχε ακουστει οτι καιγαν λαδια, αλλα κ αυτο μονο στις πρωτες φουρνιες του προηγουμενου μοντελου ('05).
Είχα ένα Golf FSI 1.4 2007-2008 και έκαιγε λάδια. Μιλάμε γία 1 λίτρο ανα 5000Km.

Τώρα μια ΒΜW 316 επίσης καταναλώνει λίγο λάδι χρειάστηκε να προσθέσω 1 λίτρο στα πρώτα 25000 Km.

Δεν είναι κακό αυτό. Δεν είναι βλάβη.
Από ότι έμαθα είναι σχεδιασμός της μηχανής έτσι. Ειδικά οι μηχανές τύπου FSI λειτουργούν έτσι.

Τώρα τι κάνουν οι διάφοροι turbo δεν ξέρω.

Να πω μια εντελώς αιρετική γνώμη;

Από τη στιγμή που Chris85 σου αρέσουν τα hatch και ήθελες μια SLK γιατί δεν κοιτάς για μεταχειρισμένη MERCEDES C compressor? Τώρα που έχει βγει το καινούριο μοντέλο ουρά κάνουν στην αντιπροσωπεία για να τα τραμπάρουν (και δεν τους τα παίρνουν).

Εγώ στο τσακ σταμάτησα και δεν πήρα μια με 14500 μετρητά από ιδιώτη (2006) εδώ στη Θεσσαλονίκη. Και δεν το πήρα διότι 2 δίλιτρα αυτοκίνητα στην οικογένεια με ένα δίπλωμα οδήγησης είναι υπερβολή, έτσι δεν είναι;

Kατ' αρχας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

κ. Βλασιδη, το συγκεκριμενο αυτοκινητο το εχει ο πατερας μου! (οχι το κοφτο πισω, το κανονικο c). Oποτε δεν πιστευω πως θα ταν οτι καλυτερο να χουμε δυο σχεδον ομοια αυτοκινητα.

Για το clc που ειναι το καινουριο μοντελο, εχω δει πως ειναι πανακριβο και γενικα δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα. (βασιζεται στο πατωμα της προηγουμενης γενιας, εν αντιθεσει με το καινουριο c-class). Συν τοις αλλοις, ειναι 1800αρι, με οτι αυτο συνεπαγεται. Εΐναι και μερσεντες, οποτε τιμες φαρμακειο οταν παει στο συνεργειο. (η σλκ ειναι το μονο αμαξι κατα τη γνωμη μου που αξιζει να παω σε τοσο υψηλο κυβισμο).

Τωρα για τις αντιπροσωπειες.

Το α3 το ειδα. Δεν με ενθουσιασε. Βεβαια ειναι πολυ ποιοτικο, αρκετα εμφανισιμο, και απ οτι ακουω, αξιοπιστο, ομως βγαινει γυρω στα 28000. Για μενα καθαρα και ξαστερα, δεν αξιζει τοσα αυτο το αμαξι. (και συνυπολογιζοντας το γεγονος πως θα κατρακυλισει η τιμη του μολις βγει το νεο μοντελο σε 1,5 χρονο.

Περισσοτερο (πολυ περισσοτερο) μου αρεσε το α3 1.6 καμπριο. Μειονεκτημα ο κυβισμος και ισως τπτ ιδιαιτερο σε επιδοσεις, αλλα ειναι πολυ-πολυ ωραιο αμαξι. Εχω διαβασει και καλες κριτικες, για μειωμενη καταναλωση, αξιοπιστια, ποιοτητα, αλλα με προβληματιζει αρκετα εως πολυ, η υφασματινη οροφη. Το εχει καποιος για να μου πει εντυπωσεις? Η τουλαζιστον εντυπωσεις απο υφασματινη οροφη? ΓΙατι εχω την εντυπωση πως σε 4-5 χρονια, θα δημιουργει προβλημα. Τιμες φαρμακειο και δω.

Παμε στο Γκολφ. Δε με ξετρελανε εμφανισιακα. Με ξετρελανε για ολα τ αλλα. Ιπποδυναμη, ποιοτητα εσωτερικου, ηχομονωση. Η τιμη αλμυρουτσικη, γυρω στα 22-23. Παλι εχω την αισθηση οτι τα λεφτα ειναι πολλα σε σχεση με αυτα που πραγματικα αξιζει το αυτοκινητο, ωστοσο η αναλογια τιμης/αξιας αυτοκινητου, εχω την εντυπωση πως ειναι λιγο καλυτερη απ τα αλλα μοντελα.

Το σιροκο ειναι περιεργο μοντελο. Μου αφησε αναμεικτα συναισθηματα. ΕΙναι ενα 2χιλιαρο περιπου πιο ακριβο απο το Γκολφ, αλλα χωρις αισθητα πλεονεκτηματα. Ισως το οτι δεν βλεπεις 5 σιροκο/10 μετρα, οπως γινεται με το Γκολφ, να ειναι το μονο πλεονεκτημα.

Αναπαντεχο! Μου αρεσε αρκετα (εως πολυ) το tiguan! Για SUV (που τα σιχαινομαι), μπορω να πω οτι με ενθουσιασε! Ποιοτικο εσωτερικο, μεγαλοι χωροι, αρκετα εμφανισιμο, μικρος κυβισμος και αξιοπρεπης ιπποδυναμη! Βεβαια δεν ειναι το αμαξι που θα κανει μπαμ, αλλα φαινεται πραγματικα καλη επιλογη. Τιμες γυρω στο 30χιλιαρο.

Yperion με ελουσε κρυος ιδρωτας μολις διαβασα το ποστ σου. 3 ημερων αμαξι και δεν επαιρνε μπρος? Αν ειναι δυνατον. Τι στο διαλο στην Ευρωπη δεν ακουγονται προβληματα με την vw. Σιγουρα μας ερχονται μοντελα απο το εργοστασιο της Γερμανιας, ή παιρνουμε σαφως υποδεεστερα eu-wagen?
Τεσπα, οι βλαβες που αναφερεις αφορουν και αλλα μοντελα της συγκεκριμενης εταιριας, ή μονο το golf? Για το tiguan εχει ακουστει κατι?

Guybrush μπορεις να μου αναφερεις αν εχεις την καλοσυνη, μερικες επιπλεον πληροφοριες για το tiguan του αδερφου σου? Πως ειναι απο ποιοτητα, βλαβες, καταναλωση, επιδοσεις (να υποθεσω πως εχει το 1.4 ετσι?). Οι εκδοσεις τι διαφορα εχουν, δυστυχως δεν προλαβα να ρωτησω..

Για το Αουρις, δεν το σκεφτομαι. Ειναι στην κατηγορια που εχω τωρα, και θα προτιμουσα ν ανεβω σε μεγαλυτερο (εξου και η απορριψη του Φιεστα).

Η μιτο ειναι αλφα ρομεο. Αρα επιφοβη. (ειχαμε παλιοτερα και το αμαξι σκουριασε σε 4 μηνες!)

Τελικα καταφερα να μπερδευτω περισσοτερο με την επισκεψη στις αντιπροσωπειες.

Του ξάδερφου μου...

Βασικά, είναι το 1400. Χάρη στο τούρμπο, κινείται σαν ένα συνηθισμένο δίλιτρο τζιπ. Τώρα από βλάβες, τι να σου βγάλει μέσα σε λίγους μήνες;

Chris85
απο περιεργεια, ποια Αλφα Ρομεο σκουριασε σε 4 μηνες?
Ποτε εγινε αυτο?
Εδω τα Αλφα Ρομεο απο αρχες του 90 και μετα, με μονη εξαιρεση την 33, δεν σκουριαζουν περισσοτερο απο τις υπολοιπες μαρκες! Αυτα που σκουριαζουν, ακομα και μεσα στο 2000 ειναι τα μερσεντε κυριως, μετα φορντ και μπεμβε.
http://www.autobild.de/artikel/rost-skandal-bei-mercedes-benz_723004.html
μια τυπικη μερσεντε 10ετιας!
http://www.rost-skit.se/site2.html
Κυριοι, αυτο το αυτοκινητο εχει ποιο πολυ σκουρια απο το δικο μου, Αλφασουντ μοντελο του 1976( το οποιο εχει χρησιμοποιηθει 26 χειμωνες επισης)

Hταν αρκετα παλια, γυρω στο '90.. Αλλα ειχαμε μπλεξιματα με αντιπροσωπειες, και γι' αυτο δεν υπαρχει περιπτωση για αλφα. Γιατι οντως μπορει η αλφα πλεον να μη σκουριαζει, η αντιπροσωπεια ειναι ομως η ιδια.

θα ελεγα οτι ειναι αρκετα στενομυαλο οτι τα Αλφα Ρομεο σκουριαζουν σημερα ποιο πολυ απο τα υπολοιπα αυτοκινητα! Ειδες τα λινκ που εβαλα? Στην Σουηδια εχουν ξαναβαφτει πολλες χιλιαδες μερσεντε ακομα και μοντελα αρκετα μεσα στο 2000 απο την ιδια την μερσεντε, επειδη ειχαν σκουριες.
Μαντεψε> ξαναπεταξαν σκουριες κατω απο τους θολους των φτερων κυριως!
Αυτοι που τα εχουν καλοπληρωσει εχουν χασει πολλα λεφτα.
Αν ανοιξεις το δευτερο λινκ που εβαλα, η αξια αυτου του αυτοκινητου, συμφωνα με τον ιδιοκτητη του ειναι ΜΗΔΕΝ!

Το tiguan, το είχα σχεδόν μια βδομάδα, επικίνδυνο έως πολύ επικίνδυνο.
Γρήγορος κινητήρας και πολύ ψηλό αμάξωμα, ο συνδυασμός που σκοτώνει.
Έτσι και τολμήσεις να στρίψεις γρήγορα είτε σε άσφαλτο, είτε off road, έχεις την τούμπα από χέρι, άλλωστε το γνωρίζουν στην VW.
Επιμένω, εκθεσιακό μοντέλλο, αντιπροσωπείας.
Όταν ήταν να πάρω το V50, πέρσυ το καλοκαίρι, είχαν το παλιότερο μοντέλλο ( με ουσιαστική διαφορά μόνο την μάσκα μπρός -πίσω και φώτα ) 6,000 κάτω.
Ακούω καλά λόγια, για το καινούργιο ΑSTRA ( OCT -NOE 09 )

θα ελεγα οτι ειναι αρκετα στενομυαλο οτι τα Αλφα Ρομεο σκουριαζουν σημερα ποιο πολυ απο τα υπολοιπα αυτοκινητα! Ειδες τα λινκ που εβαλα? Στην Σουηδια εχουν ξαναβαφτει πολλες χιλιαδες μερσεντε ακομα και μοντελα αρκετα μεσα στο 2000 απο την ιδια την μερσεντε, επειδη ειχαν σκουριες.
Μαντεψε> ξαναπεταξαν σκουριες κατω απο τους θολους των φτερων κυριως!
Αυτοι που τα εχουν καλοπληρωσει εχουν χασει πολλα λεφτα.
Αν ανοιξεις το δευτερο λινκ που εβαλα, η αξια αυτου του αυτοκινητου, συμφωνα με τον ιδιοκτητη του ειναι ΜΗΔΕΝ!

Άστο, τα ΑΛΦΑ, βγήκαν από την πολιτική αυτοκινήτων της εταιρίας μου, επειδή περισσότερες μέρες ήταν συνεργείο, παρά στον δρόμο.

Ημουν κι εγω σε παρομοιο διλημμα προ 2 μηνων (αγορασα λιγο μετα τα νεα μετρα).Πηγα για τεστ ντραιβ για τα αυτοκινητα που μενδιεφεραν (golf 1.4 122hp - tiguan 1.4 - audi A3 1.4 -bmw 1 1.6-mercedes BE 1.6).Το καθε ενα με τα συν και πλην.Ημουν προς το tiguan αλλα ενω μου αρεσε η ανεση,η ευρυχωρία και η εμφανιση του γενικα,οταν το οδηγησα συνειδητοποιησα οτι προκειται για τετρακινητο οχημα,που θα χρειαστει μονο σε συγκεκριμενες καταστασεις και που οδηγικα δεν ειναι και η κορυφαια αισθηση(λογω κατασκευης και φιλοσοφιας).Οποτε εκανα το τελευταιο τεστ ντραιβ με το Α3 1.8 tfsi,που ηταν και το αμαξι που τελικα πηρα,αφου βρηκα το πακετο που με ικανοποιουσε και μου χρειαζοταν περισσοτερο.
Γνωμη μου κανε οπωσδηποτε δοκιμη στα αυτοκινητα που θελεις,ψαξε για κανενα ετοιμοπαραδοτο να προλαβεις τη μειωση του Ε.Τ.Τ(εγω γλιτωσα κανα διχιλιαρο) και παρε αυτο που πραγματικα χρειαζεσαι.Αυτα ισχυουν γενικα βεβαια,αφου δε λαμβανουμε υποψιν την ηλικια σου,τη χρηση που κανεις κυριως με το αμαξι (πολη,ταξιδια σε εθνικες,αποδρασεις σε βουνα και λαγκαδια?..) , το πόσο σκοπευεις να το κρατησεις και βεβαια την ...συνοδηγηση με την μητερα σου.
υ.γ. το A3 cabrio απο οτι εμαθα κατασκευαζεται στην Ουγγαρια
υ.γ. το νεο Α3 θα αργησει παραπανω,υπολογισε κατα το 2012 και βαλε.Τοτε περιπου θα κυκλοφορησει και το νεο golf.Γενικα μη σε απασχολει η μεταπωληση του Α3(οπως και του golf).Φευγουν σαν ζεστα ψωμακια.Εκτος κιαν αλλαζεις αυτοκινητο καθε 2 χρονια...

Last edited:
Μοιραζομαι το αυτοκινητο με τη μητερα μου

Λοιπον για να χετε μια ξεκαθαρη εικονα, τα αυτοκινητα που μας ενδιαφερουν ειναι:
1) golf 1,4 160hp -- προτιμω 3θυρο (η μητερα μου 5D)
2) audi a3 1,6 cabrio/hatchback
3) tiguan 1.4 150hp
4) (κρυφη ελπιδα) slk 200 183hp - μεταχειρισμενο

Aφού το μοιράζεστε , νομίζω:

1) Πολύ σούπα, σχέδιο συντηριτικό και μέσα μοιάζει με γερμανικά ταχυδρομεία.

2) Πολλά λεφτά για τόσους λίγους χώρους, ιδίως πίσω. Ένα ακριβό EOS είναι. Καλύτερα EOS.

3) Eνα Golf ψηλό και τετρακίνητο. Καίει κάμποσο 8,1 λίτρα/100. Κατά τα άλλα καλό για 4Χ4 με 27000 ευρώ και 202 ευρώ τέλη κυκλοφορίας. Το ανανεωμένο RAV κοστίζει τα ίδια, είναι μεγαλύτερο , έχει start-stop και καίει 7,1 λίτρα/100χλμ αλλά έχει τέλη 446 ευρώ.

4)Ε αυτό πως θα το μοιράζεστε? Πρέπει να κρατήσετε και το παλιό! Βαλίτσες που θα τις βάλετε? Προτείνω καινούργιο MINI cooper cabrio 24000 ευρώ με χαμηλή κατανάλωση 5,6 λίτρα/100χλμ

Τέλος σου προτείνω BMW 316 , με χαμηλή κατανάλωση 5,7λιτρα/100χλμ η οποία με καινούργια ετοιμοπαράδοτη έχει 20% επιπλέον έκπτωση ξεκινά απο 25.000 ευρώ και έχει και 36 άτοκες δόσεις!

Κάνε μια "βόλτα" στις αγγελίες των μεταχειρισμένων στον υπόλοιπο κόσμο.
Στην Ελλάδα έχουμε χτίσει έναν "Μύθο" γύρω από τα VW, BMW, etc.
Δες την ποσοστιαία μείωση ενός από αυτά τα αυτοκίνητα σε σχέση με ένα Japanese.
Γιατί άραγε? Ολος ο δυτικός κόσμος μποικοτάρει τα γερμανικά? Οχι βέβαια.
Είναι δυσανάλογα αναξιόπιστα της τιμής τους.
Και μην τρελαθούμε με αυτήν την "τρομερή" ποιότητα κατασκευής του Golf.
Μπές σε ένα Auris των 17.000 ευρώ και μετά σε ένα Golf της ίδιας τιμής. Αν όντως υπάρχει Golf στα χρήματα αυτά, θα έχει "νάυλον" καθίσματα, τιμόνι πολυερεθάνης και κασσετόφωνο. Στα 23.000 βεβαίως εντιπωσιάζει αλλά εκεί πλέον μπαίνεις στα χωράφια του νέου Avensis, Mazda 6 etc.
BMW σειρά 1 με ΠΟΣΟ???? Please..........