golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

http://www.bilprovningen.se/Externt/bpwebabout.nsf/04161BA3F56AA7D5C12573E0002C27C6/$file/Personbilar_3_ar_modellrelaterade_2007.pdf

εδω ειναι η στατιστικη του Σουηδικου SBP, λατι αντιστοιχο του Γερμανικου TUV
Σε αυτοκινητα 3ετιας, η 156 βρισκεται στην 25η καλυτερη θεση αναμεσα σε 258 μοντελα η 1,4% λαθη και η 147 στην 75η θεση η 2,7% λαθη, δηλαδη πολυ καλυτερα απο απο τον μεσο ορο!
Το τελευταιο ειναι στην 258η θεση και πισω απο αυτα τα Αλφα Ρομεο βρισκονται πολλα Γιαπωνεζικα και Γερμανικα αυτοκινητα!

Άστο, τα ΑΛΦΑ, βγήκαν από την πολιτική αυτοκινήτων της εταιρίας μου, επειδή περισσότερες μέρες ήταν συνεργείο, παρά στον δρόμο.

SUPER-LOL

Κοίτα τα alfa πιστέυω είναι να σου κάτσουν λίγο..
Φίλος alfa romeo 156 πρώτης γενιάς δίλιτρη φτιαγμένη γύρω στα 250 άλογα κανένα πρόβλημα πουθενά.
Την πουλάει αγοράζει τo facelift κ χωρίς φτιάξιμο μένει από συμπλέκτη,σαζμάν,κινητήρα..
Α και σκουριά στο αυτοκίνητο μετα απο δύο χρόνια.

αυτη η Αλφα θα ηταν σαν το Γιαρις της γυναικας μου, μετα απο 3 χρονια και 8.000χιλ στο κοντερ, με την εγγυηση μολις να εχει τελειωσει, της ζητανε 25.000 κορωνες, 2.600 Ευρω για να της αλλαξουν την μοναδα ABS που χαλασε!
Αυτα με τα Γιαπωνεζικα για εμενα, ετσι? Συμφωνα ομως με το PDF που εστειλα, το Γιαρις εχει 0,00% λαθη!

Για το Αουρις, δεν το σκεφτομαι. Ειναι στην κατηγορια που εχω τωρα, και θα προτιμουσα ν ανεβω σε μεγαλυτερο (εξου και η απορριψη του Φιεστα).

Τελικα καταφερα να μπερδευτω περισσοτερο με την επισκεψη στις αντιπροσωπειες.

Δεν ισχύει αυτό που λες για το Auris.
Γκολφ-Auris-Astra-Focus ανήκουν στην ίδια κατηγορία.
Το Φιέστα που έχεις είναι άλλη κατηγορία (μικρότερη).

Κάνε του κι ένα test drive, μια και πήρες σβάρνα τις αντιπροσωπείες. Δε χάνεις τίποτα.
Ακόμα κι αν δε σε ικανοποιεί εμφανισιακά, με ένα aftermarket πακέτο ζάντες-αμορτισέρ-ελατήρια αλλάζει όψη προς το καλύτερο (όπως τα περισσότερα αμάξια) και οδική συμπεριφορά...
και με αυτά τα εξτρά, πάλι τα λεφτά του υπερτιμολογημένου 1.4 γκολφ δεν τα φτάνεις...
Ρώτα και πότε θα έρθει το Auris 1.8.

Όσο για τα υπόλοιπα...το Audi κάμπριο είναι για μούρη (οι χώροι του με του Auris απλά δεν συγκρίνονται), το tiguan όπως είπαν κι άλλοι δεν στρίβει (δες άλλες μάρκες για suv - το μάρκετιγκ της vw παίρνει άριστα! λίγα κυβικά και τούρμπο - σε λίγο τον 1400άρη θα τον βάλουν και σε κανά φορτηγό...), τα μπεεεεεε-μβε καλά μεν ακριβά παντού δε (τον τιμοκατάλογο να δεις με τα εξτρά θα λιποθυμήσεις αμέσως), η slk είναι εντελώς άλλη κατηγορία...

Θα σου πρότεινα αντί για slk να βάλεις στη λίστα σου το γκολφ gti αν είναι να προχωρήσεις τόσο πάνω. Τα 1400άρια γκολφ μην τα κοιτάς. Έχουν αποδείξει πως βγάζουν διάφορα προβλήματα (από ηλεκτρικά, μέχρι κιβώτια και καμένα λάδια). Δεν είναι για σκληρή χρήση.

Για σκληρή χρήση, αντοχή στο χρόνο και οικονομία (χωρίς κατ' ανάγκη να χάνεις σε επιδόσεις), δες προς Ιαπωνία. Είναι η σηνειδητή/λογική επιλογή.

Η Ιαπωνία, ποτέ δεν μου άφησε καλές εντυπώσεις στο θέμα "κράτημα", η Ευρωπαϊκή Σχολή, αντίθετα, είναι στο τομέα αυτό περισσότερο αξιόπιστη.

αυτη η Αλφα θα ηταν σαν το Γιαρις της γυναικας μου, μετα απο 3 χρονια και 8.000χιλ στο κοντερ, με την εγγυηση μολις να εχει τελειωσει, της ζητανε 25.000 κορωνες, 2.600 Ευρω για να της αλλαξουν την μοναδα ABS που χαλασε!
Αυτα με τα Γιαπωνεζικα για εμενα, ετσι? Συμφωνα ομως με το PDF που εστειλα, το Γιαρις εχει 0,00% λαθη!

Οποιοδήποτε αυτοκίνητο μπορεί να σου χαλάσει, σε οποιαδήποτε στιγμή, όπως ειπώθηκε από πολλούς εδώ μέσα. Το θέμα είναι σε τι συνεργείο θα πέσεις και αυτό είναι που πάσχει στην Ελλάδα.

Εγώ αν δεν πήγαινα καθόλου σε συνεργείο, θα είχα τα αυτοκίνητά μου σε καλύτερη κατάσταση...

Re: Απάντηση: golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

160 ευρώ για λάδια είναι πάρα πολλά..
Θυμάσαι τι ακριβώς σου χρεώνουν στο τιμολόγιο??

Στα 160 ευρώ περιλαμβάνεται αλλαγή λαδιών, φίλτρου βενζίνης,εργατικά και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι. Με τις αντιπροσωπείες βρήκα την υγεία μου, βλάβη 700 ευρώ πέρασε όμορφα στην εγγύηση ενώ είχε λήξει..... + μπορείς να γλυτώσεις πολλά χρήματα με το να αγοράζεις δήθεν <<test drive>> αυτοκίνητο της αντιπροσωπείας και να γλυτώνεις 6-10 χιλιάρικα, ανάλογα την αξία του αυτοκινήτου... Αν είχα 15000 ευρώ αυτή τη στιγμή θα έδινα την 116 μου και θα έπαιρνα τη νέα Ζ4........:ADFAD2:

Απάντηση: Re: Απάντηση: golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

Στα 160 ευρώ περιλαμβάνεται αλλαγή λαδιών, φίλτρου βενζίνης,εργατικά και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι. Με τις αντιπροσωπείες βρήκα την υγεία μου, βλάβη 700 ευρώ πέρασε όμορφα στην εγγύηση ενώ είχε λήξει..... + μπορείς να γλυτώσεις πολλά χρήματα με το να αγοράζεις δήθεν <<test drive>> αυτοκίνητο της αντιπροσωπείας και να γλυτώνεις 6-10 χιλιάρικα, ανάλογα την αξία του αυτοκινήτου... Αν είχα 15000 ευρώ αυτή τη στιγμή θα έδινα την 116 μου και θα έπαιρνα τη νέα Ζ4........:ADFAD2:

Την επόμενη φορά πήγαινε τους τα λαδάκια αφού τσεκάρεις στο internet ποια παίρνει η bmw κ δεν θα δώσεις ούτε 80 ευρώ(εργατικά+φίλτρο).

Δεν ξέρω, έχεις δίκιο με αυτό που λες αλλά με τον τρόπο αυτό νομίζω ότι μπαίνεις στο μάτι του αντιπροσώπου. Επειδή τα λάδια τα αλλάζω μετά από 25000 χιλιόμετρα (τόσο μου έχουν πει στην αντιπροσωπεία), να σου πω την αλήθεια δεν με πειράζει, έχοντας μια καλή πελατιακή σχέση γλύτωσα ένα καμένο ταμπλό οργάνων,το οποίο όπως είπα θα μου πήγαινε 700 ευρώ χωρίς εργατικά (τιμή fix) από 3 αντιπροσωπείες.Σίγουρα όμως δεν είναι λίγα χρήματα 160 ευρώ για ένα απλό service...

τι αμάξια είχες;

Έχω την τύχη, να έχω οδηγήσει σχεδόν τα πάντα, εκτός από Γαλλικά.
Τα τελευταία χρόνια, καλύτερη εντύπωση μου άφησε το A3 S3 Sline, ατέρμονα γκάζια, κράτημα κάθισμα set-up οργάνων, απλά για τα δικά μου standards το αυτοκίνητο.
Εάν θα ήθελα να ανέβω λίγο πιο ψηλά, ασφαλώς το Μ3.:worshippy:

Eπειδή αρχικά αναφέρθηκε από εμένα ( εκθεσιακό κομμάτι ενός χρόνου ).
Δεν είναι καθόλου εύκολο να πάει ο οποιοσδήποτε και να το πάρει, αυτό το ξεκαθαρίζω.
Η νέα Ζ4 ( Ε89 ):worshippy:, η βασική τιμή της sDrive 23i, ξεκινάει από τα 46500, πόσο νομίζεις ότι θάπιανες από την 1 ?:ernaehrung004:

Τώρα ότι κ να γράψω εγώ, υποκειμενικό θα είναι, αφού έχω σαφώς μια τάση προς τα Ιαπωνικά, αν κ για 5 χρόνια είχα Opel Corsa 1400 κ ήταν "σκυλί" με 0 προβλήματα.
Προσωπικά επέλεξα Honda Civic, με μεγάλους χώρους, δυνατό μοτέρ στα 1.8, οικονομικότατο, έχει υποκειμενικά πάντα καταπληκτικό σχέδιο, ενώ είναι ανθεκτικό σε όλα του, όπως όλα τα Ιαπωνικά άλλωστε.
Για Γερμανό θα κοίταζα κ εγώ σε Α3, αλλά σε μεγάλο κυβισμό και φυσικά :worshippy: στο Α3 S3 ! Φίλος έχει το καινούργιο Α3 1.8 τούρμπο κ εντός πόλης με τα ζόρια είναι στα 10 λίτρα κατανάλωσης, όταν εγώ είμαι άνετα στα 8. Σε ότι αφορά Golf προσωπικά δεν τα κοιτάω, γιατί τα μοτέρ τούρμπο των 1,4 που έχουν παρουσιάσει κ φορούν όλα σχεδόν τα μοντέλα πια του γκρουπ, έχουν προβλήματα πολλααααά....διαβάζω στα σχετικά φόρουμ και....πολλοί είναι αυτοί που κλαίνε...ειδικά όταν τελειώνει η εγγύηση, πέφτει η πίεση από την τουρμπίνα, τα 1α με τα 170 άλογα αναγκάστηκε η VW να τους "αναβαθμίσει" τον εγκέφαλο και τους έριξε την ιπποδύναμη στα 160 άλογα κ.α. πολλά......
Θα σε προέτρεπα να κοιτάξεις κ σε άλλες πορτοκαλιές πάντως....Toyota Auris / Avensis, Honda Civic / Accord, Mitsubishi με το πανέμορφο πάντα υποκειμενικά φυσικά Lancer Sportsback 1.8, Mazda με τo νέο 3 που έρχεται σε 2-3 μήνες και το νέο που υπάρχει ήδη μοντέλο 6 που είναι μεγαλύτερο.
:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

Δεν ξέρω, έχεις δίκιο με αυτό που λες αλλά με τον τρόπο αυτό νομίζω ότι μπαίνεις στο μάτι του αντιπροσώπου. Επειδή τα λάδια τα αλλάζω μετά από 25000 χιλιόμετρα (τόσο μου έχουν πει στην αντιπροσωπεία), να σου πω την αλήθεια δεν με πειράζει, έχοντας μια καλή πελατιακή σχέση γλύτωσα ένα καμένο ταμπλό οργάνων,το οποίο όπως είπα θα μου πήγαινε 700 ευρώ χωρίς εργατικά (τιμή fix) από 3 αντιπροσωπείες.Σίγουρα όμως δεν είναι λίγα χρήματα 160 ευρώ για ένα απλό service...

ασε την αντιπροσωπια να τραγουδαει ! μην αφηνεις τα λαδια 25.000 χιλμ,!!!!!

εκτος και αν δεν σκοπευεις να κρατας τα αυτοκηνιτα για χρονια...

Τώρα ότι κ να γράψω εγώ, υποκειμενικό θα είναι, αφού έχω σαφώς μια τάση προς τα Ιαπωνικά, αν κ για 5 χρόνια είχα Opel Corsa 1400 κ ήταν "σκυλί" με 0 προβλήματα.
Προσωπικά επέλεξα Honda Civic, με μεγάλους χώρους, δυνατό μοτέρ στα 1.8, οικονομικότατο, έχει υποκειμενικά πάντα καταπληκτικό σχέδιο, ενώ είναι ανθεκτικό σε όλα του, όπως όλα τα Ιαπωνικά άλλωστε.
Για Γερμανό θα κοίταζα κ εγώ σε Α3, αλλά σε μεγάλο κυβισμό και φυσικά :worshippy: στο Α3 S3 ! Φίλος έχει το καινούργιο Α3 1.8 τούρμπο κ εντός πόλης με τα ζόρια είναι στα 10 λίτρα κατανάλωσης, όταν εγώ είμαι άνετα στα 8. Σε ότι αφορά Golf προσωπικά δεν τα κοιτάω, γιατί τα μοτέρ τούρμπο των 1,4 που έχουν παρουσιάσει κ φορούν όλα σχεδόν τα μοντέλα πια του γκρουπ, έχουν προβλήματα πολλααααά....διαβάζω στα σχετικά φόρουμ και....πολλοί είναι αυτοί που κλαίνε...ειδικά όταν τελειώνει η εγγύηση, πέφτει η πίεση από την τουρμπίνα, τα 1α με τα 170 άλογα αναγκάστηκε η VW να τους "αναβαθμίσει" τον εγκέφαλο και τους έριξε την ιπποδύναμη στα 160 άλογα κ.α. πολλά......
Θα σε προέτρεπα να κοιτάξεις κ σε άλλες πορτοκαλιές πάντως....Toyota Auris / Avensis, Honda Civic / Accord, Mitsubishi με το πανέμορφο πάντα υποκειμενικά φυσικά Lancer Sportsback 1.8, Mazda με τo νέο 3 που έρχεται σε 2-3 μήνες και το νέο που υπάρχει ήδη μοντέλο 6 που είναι μεγαλύτερο.
:ernaehrung004:

Παιδες τα ψαχνω, οσο μπορω και λογω εξεταστικης. Θα αρχισω τεστ drive οποτε μπορεσουμε με τον πατερα μου.

Ενα αρθρο για τον 1.4 κινητηρα του Γκολφ: http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/91822.asp

Απάντηση: Re: golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

+1000.
Προσωπικά τα αλλάζω ανα 7000km μια μέση λύση γύρω στα 12 με 15 είναι το ιδανικό.
p.s. κ εμένα η bmw το ίδιο μου είπε(25000km)...

Re: Απάντηση: Re: golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

Δεν σκοπεύω να κρατάω αυτοκίνητο πάνω από 4 χρόνια μιας και χάνουν πολύ γρήγορα μετά την αξία τους.Τί να σας πω παιδιά, έχω ακούσει αυτό που λένε όλοι για αλλαγές λαδιών μετά από 15000 χιλιόμετρα, αλλά από τη στιγμή που η μαμά αντιπροσωπεία δίνει οδηγία για τόσα χιλιόμετρα και αφου δεν το ζορίζω τόσο πολύ για να του κάνω αλλαγές ανά 7000 χιλιόμετρα (δεν έχει turbo μηχανή), το αφήνω και μέχρι στιγμής kein Problem!