golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

Re: Απάντηση: golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

Ενα αρθρο για τον 1.4 κινητηρα του Γκολφ: http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/91822.asp

δε λέει τίποτα...βραβεύεται η τεχνολογία, όχι η αντοχή στο χρόνο...ούτε λόγος για το πόσο κοστίζουν τα ανταλλακτικά σε περίπτωση βλάβης...
είπαμε..σε λίγο καιρό θα δεις και τριαξονικά να γράφουν tsi από πίσω!
ευτυχώς οι νταλικιέριδες προτιμούν τα πολλά κυβικά (ακόμα).

Eπειδή αρχικά αναφέρθηκε από εμένα ( εκθεσιακό κομμάτι ενός χρόνου ).
Δεν είναι καθόλου εύκολο να πάει ο οποιοσδήποτε και να το πάρει, αυτό το ξεκαθαρίζω.
Η νέα Ζ4 ( Ε89 ):worshippy:, η βασική τιμή της sDrive 23i, ξεκινάει από τα 46500, πόσο νομίζεις ότι θάπιανες από την 1 ?:ernaehrung004:

Eπειδή έχουμε πάρει 4 αυτοκίνητα από τον αντιπρόσωπο η τιμή που θα γίνει για τη Z4 θα είναι φυσικά ειδική και το αυτοκίνητο ακίνητο 3 μηνών με 0 χιλιόμετρα.Το δικό μου το παίρνουν για 15000 ευρώ :ernaehrung004:

Εdit: Η 2,3 ξεκινά από 40900 με το τελος ταξινόμησης να έχει αφαιρεθεί :-)

Οι σχετικοι με το αντικειμενο θα γνωριζουν οτι τα τουρμπο μετα τα 60-70,000 χιλ. αρχιζουν να βγαζουν βλαβες , συγκεκριμενα στο ΤΤ και στο προηγουμενο Α3 Τουρμπο χαλαγε η φτερωτη και τα ανταλλακτικα ηταν πανακριβα , φανταστειτε το Golf που εχει και τουρμπο και κομπρεσορ ... αστα να πανε...

Ασε που το καλοκαιρι οι τουρμπισιοι κινητηρες χανουν ιπποδυναμη λογω ζεστης και ψαχνεις να βρεις γιατι τα 160 αλογα εγιναν γαιδουρια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

Οι σχετικοι με το αντικειμενο θα γνωριζουν οτι τα τουρμπο μετα τα 60-70,000 χιλ. αρχιζουν να βγαζουν βλαβες , συγκεκριμενα στο ΤΤ και στο προηγουμενο Α3 Τουρμπο χαλαγε η φτερωτη και τα ανταλλακτικα ηταν πανακριβα , φανταστειτε το Golf που εχει και τουρμπο και κομπρεσορ ... αστα να πανε...

Ασε που το καλοκαιρι οι τουρμπισιοι κινητηρες χανουν ιπποδυναμη λογω ζεστης και ψαχνεις να βρεις γιατι τα 160 αλογα εγιναν γαιδουρια...

Έχεις εμπειρία από (σύγχρονο) τούρμπο αυτοκίνητο?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

Προσωπικη οχι αλλα επειδη ειχα Α4 (το 1.6 λτ) ειχα ψαξει αρκετα στα ξενα forum για Audi και ειχα δει τα προβληματα με τον 1.8Τ. Επισης εχω δει και αρκετες περιπτωσεις με βλαβες σε Golf 1.4 TSI στο σερβις Audi/VW που πηγαινω...

Τον 1.8Τ τον είχαμε σε 3 διαφορετικά αυτοκίνητα και δεν μας είχε βγάλει ποτέ πρόβλημα χειμώνα-καλοκαίρι. Απο τους καλύτερους κινητήρες που κυκλοφορούσαν...

ο κινητήρας 1.8Τ, της audi & VW είναι από τους πιο αξιόπιστους τούρμπο που υπήρξαν ποτέ. τώρα γενικώς τα τουρμπάτα αυτόκίνητα είναι λιγότερο αξιόπιστα απ´ότι τα ατμοσφαιρικά, όσο κι αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία υλικών. γενικώς την VW δεν την εμπιστεύομαι πολύ μετα το 2004, ιδιαίτερα όμως στον τομέα των ηλεκτρονικών και του εγκεφάλου. στο σασί όλα καλά. έχοντας δοκιμάσει πολλά αυτοκίνητα, και ακούγοντας κουβέντες κάποιων που εμπιστεύομαι πολύ, (έχω δύο μαντραδες στην οικογένεια, αδερφό και ξαδερφό), σημαντικό είναι να οδηγήσεις όποιο αμάξι θέλεις να αγοράσεις, πέρα από την αξιοπιστία του, που και ο πιο άπειρος οδηγός καταλαβαίνει πολλά από την οδική του συμπεριφορά.

Τον 1.8Τ τον είχαμε σε 3 διαφορετικά αυτοκίνητα και δεν μας είχε βγάλει ποτέ πρόβλημα χειμώνα-καλοκαίρι. Απο τους καλύτερους κινητήρες που κυκλοφορούσαν...

Δεν ειπα οτι δεν ειναι καλος , ισα ισα και ο καινουργιος 2.0 TFSI ειναι απο τους καλυτερους κινητηρες που κυκλοφορουν , απλως ειναι βεβαιο οτι μετα απο καποιες δεκαδες χιλιαδες χιλιομετρα θα βγαλει καποιες βλαβες στο Τουρμπο.

Οταν ενα αμαξι δεν εχει τουρμπο ειναι σιγουρο οτι μακροχρονια θα εχει καλυτερη αξιοπιστια.

Τα golfakia με τους tsi ειναι μεγαλη παγιδα,οπως και ολα τα 1400αρια με τουρμπατους κινητηρες.Μπορει να εχουν μειωσει το turbolag αλλα η ψοφια συμπεριφορα με χαμηλες στροφες (και κλιμα ανοικτο) οπως και το φαινομενο "οσο και να το πατας δεν εχω να βγαλω" μετα τις 5000-5300 στροφες θα υπαρχουν για παντα.

Αντιθετα οι 1800αρηδες tsi δεν εχουν τετοια προβληματα και ειναι καλη λυση.

Να δω ποτε θα βγαλει η bmw την σειρα 1 με τον κινητηρα 1600 με τους 175 ιππους (mini cooper s,peugeot 207rc,308gt) για να τσακισει τον ανταγωνισμο στα μεσαια hatchback.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

Έχεις εμπειρία από (σύγχρονο) τούρμπο αυτοκίνητο?

Audi A6 TURBO QUATTRO με 216.000 χλμ. ή περίπου (μπορεί να έχει 1000-2000 χλμ. παραπάνω) κανένα πρόβλημα, αλλά η συντήρηση στην αντιπροσωπεία. Δουλεύει κυρίως εκτός πόλης (συνάδελφος) με θερμοκρασίες από +42 (όχι περισσότερο, το φοβήθηκε τον Ιούνιο του 2007) μέχρι - 24 κελσίου και δεν το τσιτώνει (ταξίδι το πολύ 170-180 χλμ. όχι παράπάνω).

Τον έχω ζήσει στο Α6, στο Α4 και στο Passat κάθε ένα απο τα οποία έκανε πολύ συχνά (εσχάτως και δυο φορές την βδομάδα) 1000-1500χλμ μονοκοπανιά. Δυνατός, ακόμα και στο βαρύ Α6, και ούτε ένα πρόβλημα ποτέ... Συντήρηση πάντα στην αντιπροσωπεία.
Μπορεί να ήμασταν τυχεροί βέβαια, αλλά δεν βγάζουν όλοι οι τούρμπο πρόβλημα. Δεν είναι κανόνας.

Και εγώ με τον 20VT ζω και κινούμαι εδώ και 5 χρόνια (και για λίγο ακόμα, μέχρι να μου έρθει το επόμενο, 1.8 TSI), και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα... Γι'αυτό και ρωτάω, όταν κάποιος αναφέρει για προβλήματα, αν έχει προσωπική εμπειρία, ή αν τα διάβασε στα φόρουμ (...της honda! :2thumb22sup: )

Οσο για την τουρμπίνα, θεωρητικά είναι αναλώσιμο... Πρακτικά μπορει με λίγο τύχη και σεβασμό προς αυτήν, να μην αλλαχτεί και ποτέ...

Eχει γίνει μόδα το downsize. Και οι Ford, Mazda κλπ ετοιμάζουν παρόμοιους κινητήρες. Οι τούρμπο κινητήρες άφησαν κακές εντυπώσεις απ´τη δεκεατία του 80, λόγω πολλών προβλημάτων. Εδώ λένε να βγάλουν και με 1000 κυβικά 150 άλογα. Οτι και να συμβεί, μέχρι 5 χρόνια αν αντέξει το αυτοκίνητο έχει καλώς... Πάντως στο θέμα οικονομιας λένε και για χαμηλή κατανάλωση. Στη πραγματικότητα όμως οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες. Και μάλλον οφείλεται στο ότι αν τα ζορίσεις λίγο καίνει πολύ!

Καταρχήν, στην Ελλάδα είναι γνωστή η "λατρεία" οποιοδήποτε μοντέλου του γκρουπ VAG......
Από εκεί κ πέρα, το 1.8 τούρμπο μοτέρ είναι από τα πλέον αξιόπιστα μοτέρ, είτε στα 150 άλογα είτε στα τωρινά 160 άλογα, αυτό ας πούμε που φορά το Α3 1.8Τ.
Λογικό λοιπόν το 1.4 τούρμπο που στην αρχή απέδιδε 170 άλογα κ τώρα σαφώς λιγότερα, να μην είναι το ίδιο αξιόπιστο.
Φίλος με Α3 S3 άλλαξε τουρμπίνα στα 100.000 γιατί έσπασε ξαφνικά μόνη της, χωρίς πρώτα να έχει προηγηθεί κάποιο πρόβλημα, με όλα του τα σέρβις στην αντιπροσωπεία και κόστισε περίπου τα 3000 ευρώ μαζί με παρελκόμενα.
Αυτού του είδους η βλάβη είναι λοιπόν ακριβή...τώρα αν η τουρμπίνα είναι αναλώσιμο δεν ξέρω...εγώ ξέρω όμως ότι είναι ζωτικής σημασίας για το μοτέρ, αφού χωρίς αυτή δεν δουλεύει...

Το θεμα με τα turbo και κακη αξιοπιστια ειναι μυθος. Απλα θελουν καλη συντηρηση, και λιγο παραπανω προσοχη. Για εμενα πρωτο ρολο παιζει ο κατοχος και μετα το αυτοκινητο. Αν γινεται προσεκτικο ζεσταμα πριν το "σκισιμο" και προσεκτικο κρυωμα πριν το "σβησιμο", αν η αλλαγη λαδιων γινεται το πολυ καθε 5.000 χλμ και των μπουζι καθε 15.000 χλμ με καλα παντα ανταλακτικα τοτε τιποτα δεν παθαινει τιποτε.Οι αντιπροσωπειες λενε μπουρδες για την συχνοτητα των σερβις και ειδικα της αλλαγης λαδιων(βλεπε μαρκετινκ). Ακου καθε 10.000-15.000 χλμ αλλαγη!!! Κανενα λαδι δεν αντεχει τοσο. Αυτος ειναι ο κανονας, χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχουν και αξαιρεσεις!

Καλά στην Honda λένε αλλαγή λαδιών κάθε 20.000 χλμ....αν τα αφήσω τόσο τότε θα είναι λάδι φριτέζας...συν ότι αμάξι που κινείται εντός πόλης, τα 20.000 χλμ είναι στην ουσία 25.000-30.000 χλμ, αφού δεν τα γράφει το κοντέρ...!

Πάντως, τα αξιόπιστα τούρμπο αυτοκίνητα, έχουν κ αντίστοιχα μεγάλους κινητήρες, από 1800 και πάνω...
Βλέπε είτε τα 1.8Τ του γκρουπ VAG, είτε subaru impreza, mitsubishi lancer, mazda mps 3/6, ford ST/RS κ.α.
Όλα τα υπόλοιπα μικρότερα μοτέρ, κάποια στιγμή παραδίδουν πνεύμα, είτε αργά, είτε γρήγορα...οι πιέσεις που δέχονται είναι πολύ μεγαλύτερες από τα μεγαλύτερα ξαδέλφια τους...

Xωρίς να έχω turbo ποτέ μου, συμφωνώ με τον Γιάννη καθώς αυτό λέει η λογική. Με συντηρητική χρήση, προσοχή στο άναψε σβήσε, χρήση καλής 100άρας βενζίνης και σχολαστικές αλλαγές σε λάδια δεν είναι λογικό να έχει κανείς πρόβλημα για τον λογικό χρόνο ζωής ενός αυτοκινήτου (100-150 χιλιάδες km)...

Απ'την άλλη υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι turbo παίρνεις για να το σκίζεις συχνά -πυκνά... Ωστόσο δεν είναι ο τύπος μου τέτοια οδήγηση...