Google Android™ 4.4 KitKat

Re: kit kat update

Όπως είπε κα ο Δημήτρης είναι ανάλογα το μοντέλο συσκευής που έχεις ... Όλα πάντως παίρνουν Kitkat , είτε μέσω επίσημης αναβάθμισης από την εταιρία είτε μέσω custom rom που μπορείς να βάλεις μόνος σου από γνωστά site του χώρου ....

Εδώ είναι μια λίστα με τις συσκευές που θα πάρουν προς το παρόν επίσημη αναβάθμιση : http://androidadvices.com/list-android-phones-android-44-kitkat-firmware-update/#.U3NeV02KBZQ

Last edited by a moderator:
LG: Ξεκίνησε η αναβάθμιση του Optimus G

Ευχάριστα τα νέα για πολλούς χρήστες του Optimus G, μιας και η LG ξεκινά την σταδιακή αναβάθμιση της
πρώην ναυαρχίδα της, σε Android KitKat. Η διάθεση του νέου update ξεκινά από την Νότια Κορέα και εφό-
-σον δεν προκύψουν προβλήματα, προβλέπεται η επέκταση του προγράμματος αναβάθμισης και σε άλλες
περιοχές πολύ σύντομα.​

Το αρχείο με την ενημερωμένη έκδοση φέρει την κωδική ονομασία V30b, δεν υπερβαίνει σε χωρητικότητα
τα 608 MB και εγκαθίσταται στην συσκευή μέσω διαδικασίας OTA. Οι αλλαγές που φέρει είναι η προσθήκη
της λειτουργία «KnockON» με το διπλό άγγιγμα στην οθόνη της συσκευής και το κλείδωμα/ξεκλείδωμα σε
αυτήν, ενώ ανανεώθηκε και το UI.

Φαίνεται ότι η LG όχι μόνο αναβαθμίζει ένα παλιό της μοντέλο, αλλά το πράττει πιο νωρίς από τα όσα όριζε
το δικό της χρονοδιάγραμμα, καθώς πριν λίγο καιρό υπήρξε η πληροφορία πως το Optimus G θα αποκτούσε
την έκδοση Android KitKat εντός του καλοκαιριού, όμως τώρα αυτά διαψεύδονται!

r9iux1.jpg

[via] . [via]
(Send from Nexus 5)

Last edited:

το Note 2 ακομα ...περιμενω ....για να δουμε.Προσοχη με τις custom

Εδώ τα αρχεία που χρειάζεσαι και ο τρόπος για να βαλεις kitkat στο Note 2 .... Είναι η καλύτερη custom και δεν εχεις να φοβηθείς τίποτα αν τα κανεις όλα όπως γράφει εδώ :

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2530116

Last edited by a moderator:
Re: Google Android 4.4 «KitKat»

υπαρχει τροπος να μετακινησουμε καποιες εφαργμογες (και κυριως παιχνιδια) που πιανουν πολυ χωρο στην καρτα SD?
Εχει γεμισει το κινητο ηδη με 2-3 που κατεβασα.... και η καρτα ειναι αδεια !

Απάντηση: Re: Google Android 4.4 «KitKat»

υπαρχει τροπος να μετακινησουμε καποιες εφαργμογες (και κυριως παιχνιδια) που πιανουν πολυ χωρο στην καρτα SD?
Εχει γεμισει το κινητο ηδη με 2-3 που κατεβασα.... και η καρτα ειναι αδεια !

Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Πληροφορίες εφαρμογής > Μεταφορά στην κάρτα SD

photo

Sony: Ξεκίνησε η διάθεση τoυ Android KitKat 4.4.2 στα Xperia Z, ZL, ZR

Η Sony όπως είχε υποσχεθεί στο παρελθόν, ξεκίνησε πριν από λίγο την αναβάθμιση αρκετών συσκευών της στην έκδοση
Android KitKat 4.4.2.​

Έτσι, μετά το Ζ2 που τρέχει εξ´ αρχής αυτή την έκδοση, και τα Χperia Z Ultra, Xperia Z1 και Z1 Compact που δέχτηκαν
την αναβάθμιση τον Μάρτιο, σειρά έχουν τώρα τα Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR να πάρουν την ίδια αναβάθμιση.

Έξω από τον χορό δεν έμεινε και το tablet Z που και αυτό ξεκίνησε να λαμβάνει την Android KitKat 4.4.2

Σύμφωνα με την Sony, αυτά είναι τα κανούργια στοιχεία που θα δούν οι χρήστες μόλις κάνουν την αναβάθμιση:

• Google’s Android 4.4; KitKat as standard – bringing performance & UI optimisation
• Tweaked Status Bar and Quick Settings – More intuitive and customisable
• Sleek launch animation and livewallpaper across the lock and home screens similar to PlayStation 4
• New UI adjustments in Messaging, including a new send animation, and deeper Emoji support and smileys
• Xperia Camera apps directly accessible from your viewfinder, including personal favourite Creative Effect, and more
• Tweaked, improved current experiences for Messaging, MyXperia, Smart Connect, Small apps, TrackID, TrackID TV,
Sony Select, Smart Social Camera and more
• Battery STAMINA Mode brings smarter data management & more for better battery life
• Sony’s Media apps: WALKMAN, Album and Movies, with Sony Entertainment Network cloud service integration with
a more intuitive UI, better download speeds, and more
• Xperia Themes, with downloadable UI packs from Sony Select
• Compatibility with SmartWear Experience; SmartBand SWR10 and Lifelog app

Αυτά που ξεχωρίζουμε είναι το βελτιωμένο UI με την αισθητική του KitKat 4.4.2, αλλά και την βελτιωμένη εφαρμογή STAMINA
Mode με βελτίωση στην διάρκεια μπαταρίας.

Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ, μια και η Sony ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι τον Ιούλιο και άλλες συσκευές θα δεχτούν την
ίδια αναβάθμιση. Συγκεκριμένα τα T2 Ultra, Xperia E1 και Xperia M2 δεν αργήσουν να πάρουν και αυτά την KitKat 4.4.2.

16273ns.jpg

[via] . [via]

Απάντηση: Re: Google Android 4.4 «KitKat»

Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Πληροφορίες εφαρμογής > Μεταφορά στην κάρτα SD

photo
Δουλεύει αυτό στην 4.4; Στο παλιότερο κινητό μου με 2.3.6 γινόταν κανονικά η μεταφορά και χωρίς πρόβλημα. Από 4.0 έως 4.3 όμως ξέρω ότι υπήρχε πρόβλημα στην μεταφορά εφαρμογών στην κάρτα sd.
http://www.wikihow.com/Move-Applications-from-Internal-Memory-to-an-SD-Card-on-an-Android-Phone

Στο κινητό μου με 4.1.2 υπάρχει κουμπί για μεταφορά μερικών εφαρμογών στην κάρτα sd, αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει. Ο φάκελος android_secure που αποθηκεύει τις εφαρμογές φαίνεται άδειος ακόμα και στον υπολογιστή μου. Όταν κάνω σύνδεση με το κινητό μου βέβαια, πρέπει να δοκιμάσω και με σκέτη την κάρτα sd με card reader για να βεβαιωθώ. Έχω καιρό να την βγάλω από το κινητό.

Σε ένα Samsung με 4.0 που έψαχνα κάποτε είδα ότι χρειάζεται τρελά πράγματα για να γίνει η μεταφορά. Ήθελε root, το πρόγραμμα Link2sd, αφού πρώτα έχεις κάνει partition στην κάρτα sd.
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=330722
Εκεί που λέει για το Link2sd.

Στην 4.4 έχουν λυθεί αυτά τα προβλήματα, και γίνεται κανονικά η μεταφορά;

Last edited:
Απάντηση: Google Android 4.4 «KitKat»

Τρέχω εδώ και 20 ημέρες περίπου μια custom έκδοση kitkat βασισμένη στη cyanogen11, αλλά με πυρήνα έκδοσης 3.4 (με ΙΟΝ κλπ ενεργοποιημένα) και πραγματικά πρέπει να πω ότι έχω μείνει με το στόμα ανοικτό. Έχω κλείσει 15 ημέρες χωρίς reboot (είτε με πρωτοβουλία δική μου είτε με κόλλημα) και το τηλέφωνο δεν λαγκάρει καθόλου (2πύρηνο με 1 GB ram είναι, όχι κάτι εξωτικό). Επίσης δεν τρέχω καθόλου το greenify που ήταν απαραίτητο παλαιότερα γιατί αλλιώς στις 2-3 ημέρες με τις διαδικτυακές εφαρμογές συνεχώς ενεργοποιημένες (skype, viber, facebook κλπ) το τηλέφωνο ήθελε επανεκκίνηση. Κοινώς επιτέλους έφτιαξαν σωστά και καλά τον memory manager. Εύγε!
Η μπαταρία επίσης μπορεί οριακά να αντέξει 2 ολόκληρες ημέρες αν δεν ενεργοποιήσω GPS.
Συνοψίζοντας, μια καλή υλοποίηση του kitkat είναι πραγματικά αυτό το οποίο έψαχνα από την eclair όταν έφυγα από τα windows mobile 6.5 και ήρθα στο android...

Καλώς ήρθες στον όμορφο κόσμο των custom!!!
Αν θες, μπορείς να βάλεις boeffla kernel και κατεβαζεις και το boeffla config για παραμετροποιήσεις.

Καλώς ήρθες στον όμορφο κόσμο των custom!!!
Αν θες, μπορείς να βάλεις boeffla kernel και κατεβαζεις και το boeffla config για παραμετροποιήσεις.

Custom δυστυχώς έτρεχα από το πρώτο μου android κινητό (motorola milestone) γιατί η μαμά είχε βγάλει επίσημα μόνο την eclair και μια froyo της κακιάς ώρας. Το κακό με τις cooked roms είναι ότι περιμένεις κάποιος να ασχοληθεί με τη συσκευή σου. Για κάποιες συσκευές υπάρχει υπερπροσφορά (πχ samsung galaxy Sx), για άλλες πιο περιορισμένα, ενώ παίζουν και συσκευές που έχουν μόνο 2-3 developer και απλά ελπίζεις κάποιος από αυτούς να είναι καλός...Πριν λίγο καιρό είχα το HTC Mytouch 4G slide που είχα φέρει από Αμερική για το hardware πληκτρολόγιο...η απόλαυση του ξεκλειδώματος του Bootloader ήταν απίστευτη γιατί έπρεπε να κλείσεις 2 επαφές στη μητρική δύο φορές με συγκεκριμένη χρονική διαφορά τη μια από την άλλη, ενώ έστελνες αντίστοιχες εντολές από το pc. Όμως μου έσπασε άσχημα, με αλλαγή μόνο digitizer δεν σώθηκε η κατάσταση και έτσι έπρεπε να πάρω καινούργιο άμεσα και κατέληξα στο LG Nitro HD (Optimus 4G LTE) αφού πρώτα τσέκαρα ότι έπαιζαν σωστές custom roms μιας και η LG το έχει ξεχάσει με ICS...

Η αλήθεια είναι ότι δεν καλύπτει μεγάλη γκάμα κινητών . Μέχρι στιγμής πάντως για το θέμα της υποστήριξης, αν έχεις "πιασιαρικο" κινητό, υπάρχει αρκετή και καθημερινή αναβάθμιση της custom rom που θα επιλέξεις.

Re: Google Android 4.4 «KitKat»

η απλά πάρτε nexus 5:) το πρώτο κινητό android που δεν εχω την ανάγκη να βάλω custom rom αφού είναι rock stable με την AOSP kitkat.

Θα συμφωνήσω απόλυτα για το Nexus και θα είχα πάει ήδη, αλλά... εχει ένα μεγάλο μείον. No SD, και γι αυτό πήγα στο SIII LTE

Έχει γραφτεί και παλιότερα ότι η LG θα αναβαθμίσει σε Kit Kat το L9II, αλλά δεν ξέραμε για τα μικρότερα μοντέλα. Αλλά σύμφωνα με αυτό τους προσεχείς μήνες η αναβάθμιση θα φτάσει μέχρι και το LG L5II. Μήνυμα 383 μέχρι 385.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2429931&page=39
Δεν ξέρω αν θα γίνει και για την ελληνική έκδοση, αλλά λογικά θα φτάσει μέχρι εκεί, αφού ο σύνδεσμος (μέσα στον σύνδεσμο) είναι σε ισπανική (μάλλον) γλώσσα. Οπότε Αγγλικά, Ισπανικά... λογικά θα φτάσει και μέχρι τα ελληνικά. Επίσης λέει για την έκδοση Ε450, αλλά λογικά θα γίνει και στις υπόλοιπες εκδόσεις του LG L5II.
Κάπου εκεί σταματάει η αναβάθμιση, αφού παρακάτω λέει ότι για το E430 δεν θα υπάρχει αναβάθμιση. Αυτό είναι το LG L3II, στην έκδοση Ε430 γιατί και αυτό βγαίνει και σε άλλες δύο εκδόσεις.
Οπότε περιμένω για το LG L5II E460 μου, αν και από ότι φαίνεται δεν θα υπάρχει για το LG L3II E430 μου.

Samsung Galaxy S4 Active ενημερώνεται σε KitKat

Γίνονται ολοένα και περισσότερες οι συσκευές της Samsung που δέχονται την αναβάθμιση σε Android 4.4.2 KitKat
και αυτή την φορά ο λόγος περί του Samsung Galaxy S4 Active (I9295), τη διεθνή έκδοση της συσκευής-ναυαρχί-
-δας της εταιρείας για το 2013 σε πιο ανθεκτική μορφή, που ενημερώνεται πλέον στην πιο πρόσφατη έκδοση της
πλατφόρμας.​

Αρχικά, η ενημερωμένη έκδοση λογισμικού I9295XXUCNE5 κυκλοφορεί σε συσκευές που βρίσκονται εντός της
Ολλανδίας και ακολουθεί η σταδιακή προσθήκη και άλλων χωρών. Με την έκδοση KitKat, η συσκευή αποκτά νέα
εικονίδια στην γραμμή κατάστασης, συμπεριλαμβάνεται η επιλογή ασύρματης εκτύπωσης, βελτιώνεται η γενική
ταχύτητα του τηλεφώνου και η αυτονομία μπαταρίας.

Οι ιδιοκτήτες του κινητού μπορούν να ελέγξουν -μέσω της συμβατής με desktop -εφαρμογής Kies για το εάν υπ-
-άρχει διαθέσιμη για λήψη αυτή η νέα ενημέρωση για το δικό τους smartphone, ενώ υπάρχει και ο εναλλακτικός
τρόπος να γίνει η απευθείας λήψη του νέου firmware μέσω της συσκευής, χειροκίνητα (OTA).

2pzk9ck.jpg

[via] . [via]

Android 4.4.3: Ξεκινά η αναβάθμιση για τις συσκευές Nexus

Η νέα version του Android 4.4.3, που αποτελεί ένα minor update για το KitKat, ξεκίνησε να διατίθεται από την Google,
μόνο, ωστόσο, μέσω Factory Images για τα Nexus phones και tablets που μπορείτε να βρείτε εδώ (Προσοχή: αυτού
του είδους η αναβάθμιση διαγράφει τα πάντα στη συσκευή σας).​

Όσοι, πάντως, δεν έχουν εμπειρία από τέτοιου είδους αναβαθμίσεις και δεν επιθυμούν να πειραματιστούν σχετικά, αρκεί
να περιμένουν τη διάθεση του update Over the Air (OTA). Χρειάζεται λιγάκι ακόμη υπομονή, καθώς αναμένεται να διατ-
-εθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και σταδιακά για τα μοντέλα Nexus 4, 5, 7 και 10.

Η καινούρια έκδοση του Android KitKat φέρνει έναν νέο dialer και αλλαγές στις επαφές, τις οποίες μπορείτε να δείτε στα
screenshots, με νέους χρωματικούς σχεδιασμούς και άλλες μικροδιαφορές, ενώ, όπως πάντα, έχουν γίνει διορθώσεις
bugs και βελτιώσεις ασφαλείας.

27x1jq.jpg

4izdc1.jpg

[via]