Google Android™ 4.4 KitKat

Απάντηση: Google Android 4.4 «KitKat»

Σημαντική έκδοση την οποία μάλλον δεν θα δω στο Xperia T μου...

Απάντηση: Re: Google Android 4.4 «KitKat»

...Από 4.0 έως 4.3 όμως ξέρω ότι υπήρχε πρόβλημα στην μεταφορά εφαρμογών στην κάρτα sd.
http://www.wikihow.com/Move-Applications-from-Internal-Memory-to-an-SD-Card-on-an-Android-Phone

Στο κινητό μου με 4.1.2 υπάρχει κουμπί για μεταφορά μερικών εφαρμογών στην κάρτα sd, αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει. Ο φάκελος android_secure που αποθηκεύει τις εφαρμογές φαίνεται άδειος ακόμα και στον υπολογιστή μου. Όταν κάνω σύνδεση με το κινητό μου βέβαια, πρέπει να δοκιμάσω και με σκέτη την κάρτα sd με card reader για να βεβαιωθώ. Έχω καιρό να την βγάλω από το κινητό.

Σε ένα Samsung με 4.0 που έψαχνα κάποτε είδα ότι χρειάζεται τρελά πράγματα για να γίνει η μεταφορά. Ήθελε root, το πρόγραμμα Link2sd, αφού πρώτα έχεις κάνει partition στην κάρτα sd.
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=330722
Εκεί που λέει για το Link2sd.
Τελικά δουλεύει το κουμπί. Σήμερα έβγαλα την κάρτα, αφού κάθε μερικούς μήνες καλό είναι να σβήνουμε το τηλέφωνο, βγάζουμε μπαταρίες, κάρτες κτλ για μερικά λεπτά. Κάτι σαν restart δηλαδή. Πολλές φορές με έχει βοηθήσει σε τηλέφωνα (δικά μου ή γνωστών μου) που είχαν αρχίσει να μπερδεύουν. Είναι η πρώτη λύση.
Με την ευκαιρία έβαλα την κάρτα σε έναν card reader, και είδα τα περιεχόμενα της κάρτας. Και όπως το είχα υποψιαστεί, όταν συνδέεις το τηλέφωνο στον υπολογιστή ο φάκελος android_secure φαίνεται άδειος. Όταν όμως βγάζω την κάρτα και χρησιμοποιώ card reader φαίνεται ότι ο φάκελος αυτός δεν είναι άδειος. Κάποιος περιορισμός ασφαλείας είναι μάλλον όσο δουλεύει το τηλέφωνο. Νομίζω δεν γίνεται αυτό όταν το τηλέφωνο είναι root και φαίνονται όλα κανονικά. Αλλά δεν είμαι σίγουρος, και σε αυτό το τηλέφωνο δεν είμαι root για να δω.
Στον φάκελο υπάρχουν αρκετά αρχεία .asec που είναι τα δεδομένα των εφαρμογών που έχω μετακινήσει στην κάρτα. Το συνολικό μέγεθος είναι περίπου 150 MB για 10-12 εφαρμογές που έχω μεταφέρει μόνο (αφού δεν ήξερα αν δουλεύει το κόλπο), που προφανώς γλιτώνω από την μνήμη του τηλεφώνου.
Οπότε παρότι το τηλέφωνο είναι 4.1 και λογικά δεν γίνεται μεταφορά, αλλά φαίνεται αυτό είναι θέμα της εταιρίας και του λογισμικού του τηλεφώνου. Άλλος ένας πόντος για την LG.

Απάντηση: Re: Google Android 4.4 «KitKat»

Τελικά δουλεύει το κουμπί. Σήμερα έβγαλα την κάρτα, αφού κάθε μερικούς μήνες καλό είναι να σβήνουμε το τηλέφωνο, βγάζουμε μπαταρίες, κάρτες κτλ για μερικά λεπτά. Κάτι σαν restart δηλαδή. Πολλές φορές με έχει βοηθήσει σε τηλέφωνα (δικά μου ή γνωστών μου) που είχαν αρχίσει να μπερδεύουν. Είναι η πρώτη λύση.
Με την ευκαιρία έβαλα την κάρτα σε έναν card reader, και είδα τα περιεχόμενα της κάρτας. Και όπως το είχα υποψιαστεί, όταν συνδέεις το τηλέφωνο στον υπολογιστή ο φάκελος android_secure φαίνεται άδειος. Όταν όμως βγάζω την κάρτα και χρησιμοποιώ card reader φαίνεται ότι ο φάκελος αυτός δεν είναι άδειος. Κάποιος περιορισμός ασφαλείας είναι μάλλον όσο δουλεύει το τηλέφωνο. Νομίζω δεν γίνεται αυτό όταν το τηλέφωνο είναι root και φαίνονται όλα κανονικά. Αλλά δεν είμαι σίγουρος, και σε αυτό το τηλέφωνο δεν είμαι root για να δω.
Στον φάκελο υπάρχουν αρκετά αρχεία .asec που είναι τα δεδομένα των εφαρμογών που έχω μετακινήσει στην κάρτα. Το συνολικό μέγεθος είναι περίπου 150 MB για 10-12 εφαρμογές που έχω μεταφέρει μόνο (αφού δεν ήξερα αν δουλεύει το κόλπο), που προφανώς γλιτώνω από την μνήμη του τηλεφώνου.
Οπότε παρότι το τηλέφωνο είναι 4.1 και λογικά δεν γίνεται μεταφορά, αλλά φαίνεται αυτό είναι θέμα της εταιρίας και του λογισμικού του τηλεφώνου. Άλλος ένας πόντος για την LG.

Ποια συσκευή έχεις;;

Δύο συσκευές LG. LG L5II και LG L3II. Έχουν την ίδια επιλογή στην διαχείριση εφαρμογών για μετακίνηση στην κάρτα SD, σε όποια εφαρμογή υποστηρίζεται. Δεν έχουν την 4.4 αλλά την 4.1.2. Οπότε δεν αφορούν άμεσα αυτό το thread, αλλά είχε ανοίξει μία μίνι κουβέντα για το πρόβλημα που υπάρχει στις εκδόσεις android 4.0 και πάνω στην μετακίνηση εφαρμογών στην κάρτα SD. Και παρότι η μεταφορά δεν υποστηρίζεται στην 4.1, τελικά κάτι έχει κάνει η LG και υποστηρίζεται, τουλάχιστον στις δύο συσκευές που έχω.

Δύο συσκευές LG. LG L5II και LG L3II. Έχουν την ίδια επιλογή στην διαχείριση εφαρμογών για μετακίνηση στην κάρτα SD, σε όποια εφαρμογή υποστηρίζεται. Δεν έχουν την 4.4 αλλά την 4.1.2. Οπότε δεν αφορούν άμεσα αυτό το thread, αλλά είχε ανοίξει μία μίνι κουβέντα για το πρόβλημα που υπάρχει στις εκδόσεις android 4.0 και πάνω στην μετακίνηση εφαρμογών στην κάρτα SD. Και παρότι η μεταφορά δεν υποστηρίζεται στην 4.1, τελικά κάτι έχει κάνει η LG και υποστηρίζεται, τουλάχιστον στις δύο συσκευές που έχω.

Το l5ii ίσως πάρει αναβάθμιση.

Moto G, Moto E και Moto X: Θα λάβουν σύντομα αναβάθμιση σε Android 4.4.3 KitKat

Λίγο μετά τη κυκλοφορία των factory images του Android 4.4.3 για συσκευές Nexus από τη Google,
ήρθε η σειρά της Motorola να ανακοινώσει την ίδια αναβάθμιση για τα Moto G, Moto E και Moto X.​

Η εταιρεία αναφέρει πως η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη αυτή την εβδομάδα για τους κατόχους των
Moto X, που το προμηθεύτηκαν απο τη T-Mobile, τους κατόχους Moto G από Αμερική και Βραζιλία και
τους κατόχους Moto E απο Αμερική, ενώ θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως τις προσεχείς βδομάδες.

Η Motorola κατέγραψε τις αλλαγές που θα επέλθουν με την αναβάθμιση σε Android 4.4.3 KitKat και για
τα 3 μοντέλα Moto, οι οποίες αφορούν αναβαθμισμένο phone dialer, διορθώσεις σε θεματα ασφαλείας
και σταθερότητας, και βελτιώσεις στο προφίλ ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, η αναβάθμιση στα Moto G και Moto Χ θα φέρει τη δυνατότητα παύσης καταγραφής
βίντεο στο viefinder, αναβαθμισμένο phone dialer, καθώς επίσης και τη προσθήκη του Motorola Alert
App, με το οποίο σας δίνεται η δυνατότητα να στείλετε περιοδικές ειδοποιήσεις σχετικά με τη τοποθεσία
σας σε επιλεγμένες επαφές.

Το Moto X θα λάβει αναβάθμιση και για την κάμερά του, με βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και καλυτερη
λήψη φωτογραφιών με τη μπροστινή κάμερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Στο Moto E η αναβάθμιση
θα φέρει μόνο έναν πιο ενημερωμένο phone dialer με καλυτερα γραφικά και χρώματα ώστε να βελτιωθεί
η συνοχή και η χρηστικότητα.

2u9qouh.jpg

[via] . [via]

Η Motorola με έχει καταπλήξει με την ταχύτητα που δίνει τις αναβαθμίσεις.

Δεν ξέρω να σου πω αλλά έχω την εντύπωση ότι στα nexus δεν πάει άνα χώρα αλλά τυχαία

Re: Απάντηση: Google Android 4.4 «KitKat»

Η Motorola με έχει καταπλήξει με την ταχύτητα που δίνει τις αναβαθμίσεις.

Η motorola mobile ανήκει στην google πράγμα που το κανει λιγότερο καταπληκτικό :)

Μπορεί να πουλήθηκε στην Lenovo αλλά δεν μπορεί η Google να κόψει με την μια
τα update για τα κινητά που είχε βγάλει. Τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα :smile:

(Send from Nexus 5)

Last edited:
Re: Google Android 4.4 «KitKat»

Η Samsung ακομα παντως :( ειμαι με 4.3 στο Note 2...κριμα