Google Nexus 7 [2012]

Re: Google Nexus 7

Οντας ευτυχης κατοχος ενος Nexus 7 εχω μια ερωτηση...

Με ποιο προγραμμα παιζετε μουσικη;

Ειδα διάφορα στο μαρκετ... απαραιτητα πρεπει βεβαια να διαβαζει flac.

Απάντηση: Google Nexus 7

να κανω και εγώ μια ερώτηση:

μπορεί να γίνει (μόνο) root, χωρίς να χάσει το περιεχόμενο του / εφαρμογές του, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες, χωρίς ιστορίες με backup / restore κλπ? Εαν ναι, με ποια εφαρμογή?

(λινκ για ενα κατεβατό οδηγίες που πρέπει από την αρχή να μάθω-καταλάβω ακρωνύμια, λογικές λειτουργίας, προστατευμένα modes, images, roms κλπ, στην παρούσα φάση δεν βοηθάνε, ψάχνω για κάτι -αν υπάρχει-, να το τρέξω, να πατήσω ένα κουμπί, και να γίνει το 7άρι rooted. Θέλω να βάλω τον AOSP browser συν κάποιες δοκιμές με κάτι OTG καλώδια που έχω και σκονίζονται... ).

ευχαριστώ... :ernaehrung004:

υγ. 7άρι 8GB, 4.3 android εντελώς μαμίσιο

Last edited:
Φοβάμαι οτι αν θες να παίξεις με το android σε αυτό το επίπεδο είναι αναπόφευκτο να μάθεις τις βασικές ορολογίες και διαδικασίες.
Για να το κανεις root απο μαμισιο πρεπει να ξεκλειδώσεις τον boot loader, οποτε μοιραία θα γίνει format. Δεν είναι κάτι ιδιαιτέρα χρονοβόρο η δύσκολο όμως...ρίξε μια ματια στο xda, υπαρχουν πόλλα tutorials!

Re: Απάντηση: Google Nexus 7

Neutron Music Player

Το δοκιμασα, ωραιος δειχνει προς το παρον.

να κανω και εγώ μια ερώτηση:

μπορεί να γίνει (μόνο) root, χωρίς να χάσει το περιεχόμενο του / εφαρμογές του, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες, χωρίς ιστορίες με backup / restore κλπ? Εαν ναι, με ποια εφαρμογή?

(λινκ για ενα κατεβατό οδηγίες που πρέπει από την αρχή να μάθω-καταλάβω ακρωνύμια, λογικές λειτουργίας, προστατευμένα modes, images, roms κλπ, στην παρούσα φάση δεν βοηθάνε, ψάχνω για κάτι -αν υπάρχει-, να το τρέξω, να πατήσω ένα κουμπί, και να γίνει το 7άρι rooted. Θέλω να βάλω τον AOSP browser συν κάποιες δοκιμές με κάτι OTG καλώδια που έχω και σκονίζονται... ).

ευχαριστώ... :ernaehrung004:

υγ. 7άρι 8GB, 4.3 android εντελώς μαμίσιο

Δυστυχως δεν υπαρχει τροπος να γινει χωρις να σβηστουν ολα...

Αλλα, αν δεν εχεις κανενα "ημι-νομιμο" προγραμμα εγκατεστημενο, υπαρχει το Nexus Root Toolkit που πραγματικα κανει τη δουλια απιστευτα ευκολα και μετα κανει και restore τα παντα (εκτος απο κανενα παραξενο "ημι-νομιμο" οπως ειπα και πριν).

Το ξεκλειδωσα πολυ προσφατα και δεν μου πηρε πανω απο μιση ωρα ολη η διαδικασια μαζι.

------

Εχει βαλει κανεις κανεναν custom kernel και καμια custom rom?

Εχει παρατηρησει διαφορες προς το καλυτερο; Απο οτι διαβαζω, ειδικα για το Nexus, λογω της σχεσης με το google, η stock rom ειναι μαλλον η πιο λειτουργικη, αλλα πολλοι στο xda μιλανε για αλλαγη kernel...

Last edited:

Γρηγοροτερη αποκριση, καλυτερη ενεργειακη συμπεριφορα, περισσοτερο eyecandy.

Τουλαχιστον σε ενα HTC Wildfire S και σε ενα LG P500 (οχι τιποτα σπουδαιες συσκευες δηλαδη) που το εχω κανει εχω δει σημαντικη διαφορα, ειδικα στους χρονους της μπαταριας.

το έκανες με κάποιο tool ή με εντολες;
το gnexus μου με 4.3 δεν μπορώ να πω πως μου φαινεται αργό αλλά οι χρόνοι της μπαταρίας ειναι πολύ σημαντικό!!!
δεν αρκει να ειναι ξεκλείδωτο το τηλ ετσι;; χρειαζεται και ρουτ...

στα nexus χλωμό να δείτε διαφορά... οτι απόπειρα έχω κάνει για αλλαγή kernel έχω καταλήξει πάλι στον "μαμα".

Το μονο πλεονέκτημα ειναι η δυνατότητα που σου δίνει ειναι για overclocking, αλλα δεν με απασχολει.

πολύ καλό αυτό...
το overclocking σαφως ουτε εμενα με απασχολεί!!!!

μονο για την μπαταρία θα το έκανα... και αυτό αν είχε ουσιαστική διαφορά!!

στα nexus χλωμό να δείτε διαφορά... οτι απόπειρα έχω κάνει για αλλαγή kernel έχω καταλήξει πάλι στον "μαμα".

Το μονο πλεονέκτημα ειναι η δυνατότητα που σου δίνει ειναι για overclocking, αλλα δεν με απασχολει.

Εκει εχω καταληξει και εγω οσον αφορα τουλαχιστον τις rom, αλλα διαβαζω συνεχεις για τον franco kernel στο xda... εχει φτασει 500 σελιδες thread.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1823671

και ελεγα μην εχει δοκιμασει κανεις τιποτις...

εχω δοκιμάσει και τον franco μόνο που είδα ...μειωμένη απόδοση κυρίως στην homescreen! Ειχα ενα live wallpaper όπου ενώ με τον stock kernel όλα ηταν πολυ smooth, με τον franco είχε αρκετό lag το οποίο δεν κατάφερα να το εξαλείψω.

πολυ hype για το τιπτις...

I see...

Θα περιμενω τοτε να δω πως θα παει η προσπαθεια του Ubuntu σε σχεση με το Nexus, δειχνει ενδιαφερουσα... οπως και το Firefox OS που διαβαζα σημερα...

Till then... stock rom and kernel rulez!

I see...

Θα περιμενω τοτε να δω πως θα παει η προσπαθεια του Ubuntu σε σχεση με το Nexus, δειχνει ενδιαφερουσα... οπως και το Firefox OS που διαβαζα σημερα...

Till then... stock rom and kernel rulez!
Κ εμένα με ενδιαφέρει πολύ το Ubuntu άλλα νομίζω πως θα αργήσουμε να το δούμε ως μαζικό προϊόν...

Η γκούγκλ πάντως εδώ τον παίζει... έχω παραγγείλει από τις 17 Αυγούστου, με υποτίθεται αποστολή μέχρι τις 20. Έχουμε 23 και ακόμα δεν έχει καν φύγει από κει.

Είτε έχουν φάει φρίκη απ'την ανεβασμένη ζήτηση, είτε κάτι τρέχει.

Το 7αράκι το νέας εσοδείας (32GB). Τελικά υποτίθεται ότι ξεκίνησε τη νύχτα, με 4 μέρες καθυστέρηση, και ενώ στο status της παραγγελίας δεν είχαν καν μπει στον κόπο να αλλάξουν το shipping date.

Καλορίζικο!!!! Με το καλό να παραλάβεις.
Το περιμένω πως κ πώς να έρθει προς τα μέρη μας....
Αναμένουμε εντυπώσεις!!!