Google Nexus 7 [2012]

Re: Απάντηση: Google Nexus 7

εχμ, τα nexus δεν έχουν κάρτα μνήμης... είναι ένα από τα ελάχιστα μειονεκτήματα τους.

Αλλά τι να λέμε, 220 ειπώθηκε παραπάνω ότι υπάρχει σε προσφορά το 16άρι...
Έχεις δίκιο. Είναι κουσούρι όλων των Google Branded αυτό. Μίλησα γενικά για android προσέγγιση. :D

Re: Google Nexus 7

Καλο ειναι να μην εισαι τοσο απολυτος....
Κι εγω δοκιμασα το android και δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.
Εξαρταται ΠΟΛΥ απο το ειδος και την εταιρεια της συσκευής.
Υπαρχει ενα μικρο χαος στο android.
Πχ. ενω το htc στην εκδοση 4 το εβλεπα σαν usb συσκευή στο mac (χωρις driver) ,sto 4.1 τα πραγματα αλλαξαν άρδην.
Δεν το εβλεπε καθολου το mac , ουτε σαν συσκευη και μονο με ειδικους driver το ειδε και παλι οχι σαν usb drive.
Δεν μπορουσα να κανω drag n drop αρχεία.
Αυτό ισχυει και σε αλλες συσκευές...

Υπαρχουν επισης πολλες εφαρμογες που δε μπορεις να βρεις , ακομη και απο την ιδια τη google στην Ελλαδα , και μονο με root γινεται αυτο.

Επισης, στο ios πια, μπορεις κι εκεί να δεις τ αρχεια του υπολογιστη σου ανετα με πολλα προγραμματα χωρις itunes , αν σε βολευει.

Εφαρμογες ομως του επιπεδου του ios δεν μπορεις να βρεις στο android.
Διαλεγεις και παιρνεις....

Ποιο ρουτ?? ΕΣΥ έχεις τον έλεγχο της συσκευής και όχι η εταιρία και κάποιο πρόγραμμα. Out of the box φυσικά. Πετάς μέσα ότι θες. Συνδέεις την συσκευή σε mass storage mode και την βλέπει σαν εξωτερικό δίσκο. Η βγάζεις απλά την κάρτα μνήμης και γράφεις εκεί. Την συνδέεις ασύρματα μέσω ρούτερ και από τον browser δίνεις και παίρνεις ότι θέλεις. Με ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα (VLC Direct PRO) έχεις πρόσβαση στον υπολογιστή σου και σε όλα τα αρχεία. Τα αναπαράγεις εκεί ή τα αναπαράγεις εκεί και τα βλέπεις στην οθόνη του κινητού. Γνωρίζοντας το Android το itunes και αυτή η φιλοσοφία (τουλάχιστον για μένα) θα γίνει μια κακή παρένθεση της προσωπικής σου τεχνολογικής εμπειρίας. Και μιλάω για σήμερα. Ίσως πριν 2 χρόνια να κάναμε άλλη κουβέντα. Τώρα όμως θεωρώ ότι έτσι είναι τα πράγματα.

Πχ. ενω το htc στην εκδοση 4 το εβλεπα σαν usb συσκευή στο mac (χωρις driver) ,sto 4.1 τα πραγματα αλλαξαν άρδην.
Δεν το εβλεπε καθολου το mac , ουτε σαν συσκευη και μονο με ειδικους driver το ειδε και παλι οχι σαν usb drive.

Υπαρχουν επισης πολλες εφαρμογες που δε μπορεις να βρεις , ακομη και απο την ιδια τη google στην Ελλαδα , και μονο με root γινεται αυτο.

Επισης, στο ios πια, μπορεις κι εκεί να δεις τ αρχεια του υπολογιστη σου ανετα με πολλα προγραμματα χωρις itunes , αν σε βολευει.

Ίσως δεν του έδωσες το χρόνο που ήθελε. Ας πούμε, αφού σου δημιούργησε πρόβλημα με το καλώδιο γιατί δεν έκανες drag n drop ότι αρχεία ήθελες ασύρματα? Είχα πρόβλημα με την εφαρμογή Κies της Samsung και μέχρι να το λύσω έκανα έτσι τη δουλειά μου. Πέρα από .apk δεν έχει κάποιον άλλον περιορισμό. Στο iOS για διαχείριση iPAd χωρίς itunes το έχω ψάξει πολύ και τα δωρεάν είναι απαράδεκτα (μου "έφαγε" 1 ολόκληρο γίγα ένα χωρίς να μου κάνει κόπυ αυτά που ήθελα. Απλά έπιασε τον χώρο και δεν μπορώ να το επαναφέρω) και όσα είναι καλά (imtoo & xilisoft ipad magic. Kάνουν και επιτόπου μετατροπή των βίντεο για να παίζουν στην μαμά εφαρμογή που είναι κάτι που μου αρέσει) κοστίζουν 70 ευρώ περίπου. Δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχει drag n drop ΔΩΡΕΑΝ στο iOS. Κάποιες εφαρμογές μέσα από το itunes έχουν δυνατότητα να περάσεις αρχεία ΑΛΛΑ τα βλέπεις μόνο μέσα από την συγκεκριμένη εφαρμογή. Αν θέλεις καλή εφαρμογή βίντεο πρέπει να πληρώσεις. Οι δωρεάν δείχνουν διαφημίσεις μέσα στο βίντεο (ΗΜΑΡΤΟΝ. Πως επέτρεψε τέτοιο πράγμα η Απλ. Να μου δείξει διαφημίσεις αλλά όχι ΠΑΝΩ στο βίντεο που βλέπω). Το itunes βελτιώθηκε αλλά δεν είναι αυτό που θέλω. Νομίζω, το είχαμε αναφέρει και κάπου αλλού, έχοντας χτίσει ένα περιβάλλον Apple το iPhone "κουμπώνει" σε αυτό. Θυμάμαι όταν ψαχνόμουν για TζΜπ στο 4 τελικά το είχα κάνει στον Μακ γιατί γινόταν πιο εύκολα και χωρίς προβλήματα. Οπότε στην δική σου περίπτωση (από όσα έχω διαβάσει στα γραφόμενα σου) το iPhone σου είναι μονόδρομος.

Οι εφαρμογές που δεν δίνει η Google στην Ελλάδα (Earth και πλοήγηση στους χάρτες για παράδειγμα) δεν χρειάζονται root. Μόνο λίγο googlάρισμα. Ας μην ξεχνάμε ότι στο Android εγκαθιστάς εφαρμογές και εκτός Play Store χωρίς root. Όπως στο Symbian. Άλλωστε υπάρχουν πολλές εφαρμογές που δεν υπάρχουν στο Play για τον x,y λόγο και μπορείς να τις κατεβάσεις ελεύθερα και να τις δοκιμάσεις.

Με πείσατε... εσείς, σε συνδυασμό με τα 240$ (180 ευρώ) που βρήκα το 32άρι (καινούριο). :D:D:D

Κάτι ακόμα. Από τιμές πως πάει το android σε σχέση με το app store;
Θα έλεγα ότι υπάρχει αναλογία τιμών. Σε σοβαρές εφαρμογές είναι μία ή άλλη η τιμή. Π.χ. το http://www.softmaker.com/english/ofa_en.htm που είναι σουίτα γραφείου έχει 8 ευρώ το καθένα (νομίζω έχει 9 το pages και τα ανάλογα της Apple). Εδώ όμως δεν έχεις στο "περίπου" word. Έχεις πλήρη συμβατότητα 1:1 με το Microsoft Οffice. Ότι φτιάξεις στην ταμπλέτα θα βλέπεις και στο πισι.

Απάντηση: Re: Google Nexus 7

Για το nexus7 μιλάμε τώρα... το τι κάνει η κάθε άλλη συσκευή, μικρή σημασία έχει...

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε λοιπόν, το Ν7 με 4.2.1 (που παίρνει ΟΤΑ), ΚΑΝΕΙ c&p ασύρματα, από τα shares του win7 PC μου...

υγ. ποιες εφαρμογές δεν βρίσκονται, και γίνεται όταν γίνει root?

τα android σε mac ειναι οπως τα ios σε pc... μιση εμπειρια.

Πρεπει κι εκει να πληρωσεις για να εχεις καλες εφαρμογες για σωστη διασυνδεση με itunes-iphoto-imovie κλπ.
ΚΑι στο ios μπορεις να κανεις copy paste ασύρματα.

Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να στα δινει ολα η aplle δωρεαν, αλλα σε αλλες εταιρειες μπορεις να πληρωνεις άνετα ή να βλεπεις διαφημισεις .

τα android σε mac ειναι οπως τα ios σε pc... μιση εμπειρια.

Πρεπει κι εκει να πληρωσεις για να εχεις καλες εφαρμογες για σωστη διασυνδεση με itunes-iphoto-imovie κλπ.
ΚΑι στο ios μπορεις να κανεις copy paste ασύρματα.

Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να στα δινει ολα η aplle δωρεαν, αλλα σε αλλες εταιρειες μπορεις να πληρωνεις άνετα ή να βλεπεις διαφημισεις .
Το drag n Drop στον Android είναι δωρεάν. Εγραψα παραπάνω ότι το itunes δίνει την δυνατότητα για drag n drop αλλά τα αρχεία είναι "εγκλωβισμένα" μέσα στην εφαρμογή. Αν περάσω δλδ ένα pdf στο ibboks το διαβάζω εκεί μέσα. Αν περάσω σε άλλον pdf reader, τα βλέπω μόνο εκεί και το ibooks είναι κενό.
Kαι είναι δωρεάν και μέσω Μακ μέσω του Browser.
Οι δωρεάν players στο android (ακόμη και οι καλοί) έχουν διαφημίσεις ΑΛΛΑ μόλις ξεκινήσει το βίντεο δεν τις τρως στα μούτρα. Εκτός αυτού ο μαμά Player παίζει πολύ περισσότερα αρχεία από τον μαμά του Ipad. Δεν παίζει mov π.χ. (που είχαμε συζητήσει κάπου αλλού)? Κανένα πρόβλημα, εγκαθιστάς δωρεάν εφαρμογή και της ορίζεις να ανοίγει αυτόματα τα mov αρχεία.

Τα android ΔΕΝ είναι εξαρτημένα σε κάποιο πρόγραμμα. 2 στους 3 κατόχους samsung δεν εγκαθιστούν καν το Kies (το αντίστοιχο iTunes της Samsung), μόνο τους drivers για να έχουν πρόσβαση. Φυσικά πολλοί είναι αυτοί που δεν εγκαθιστούν ούτε τους drivers και έχουν πρόσβαση στο κινητό μέσω του browser.

δεν γινονται ολα με drag n drop... στον mac αυτη η μέθοδος δεν ειναι δημοφιλης ουτε πρακτική.
Ολα μου τα δεδομενα τα χειριζομαι μεσω προγραματων (itunes-iphoto-imovie κλπ).
Σε μια ενιαία βαση δεδομένων.
Ετσι λοιπον, σε mac ο τρόπος του android, απλα δεν εφαρμόζεται.

Γι αυτο πρεπει να πληρωσεις για προγραμματα τρίτων, που κοστιζουν αρκετα χρήματα.

Aυτος ηταν ενας απο τους λογους που εγω εκανα το switch back.... και τα λεμε εδω όχι φυσικα γι αντιπαράθεση, απλα για να ενημερωσουμε καποιους τι συμβαινει , ετσι ωστε να γλυτωσουν ταλαιπωρία .

δεν γινονται ολα με drag n drop... στον mac αυτη η μέθοδος δεν ειναι δημοφιλης ουτε πρακτική.
Ολα μου τα δεδομενα τα χειριζομαι μεσω προγραματων (itunes-iphoto-imovie κλπ).
Σε μια ενιαία βαση δεδομένων.
Ετσι λοιπον, σε mac ο τρόπος του android, απλα δεν εφαρμόζεται.

Γι αυτο πρεπει να πληρωσεις για προγραμματα τρίτων, που κοστιζουν αρκετα χρήματα.

Aυτος ηταν ενας απο τους λογους που εγω εκανα το switch back.... και τα λεμε εδω όχι φυσικα γι αντιπαράθεση, απλα για να ενημερωσουμε καποιους τι συμβαινει , ετσι ωστε να γλυτωσουν ταλαιπωρία .
Συμφωνώ απόλυτα. Και εγώ δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον για κακό-iOS και καλό-android. Απλά καταγράφω εμπειρίες για τις έχει κάποιος εν γνώσει του.

Μιας και είπες για προγράμματα, πριν λίγες μέρες ο εφιάλτης "δεν μπορώ να διαγράψω φωτό σε iOS συσκευή" έκανε ξανά την εμφάνιση του. Όταν είχα δώσει το 4 στη σύζυγο ήθελα να σβήσω κάποιες φωτό που είχα συγχρονίσει με iPhoto (δεν ήταν κάτι ύποπτο. Ήταν κάτι που ήθελα να μην δει. Φυσικά ήθελα όμως να κρατήσω όλες τις υπόλοιπες). Φυσικά και ΔΕΝ έσβηναν μέσα στο κινητό. Ήθελαν διαγραφή από iPhoto. Η αλλαγή πίεζε και φυσικά η γυναίκα μου χάζεψε τις φωτό με την ησυχία της. Νόμιζα ότι αυτό είχε λυθεί. Περνάω μέσω itunes πριν 2-3 μέρες στο iPad3 καμιά 200αριά φωτό. Ήθελα να σβήσω καμιά 20αρια που δεν μου άρεσαν όταν τις έβλεπα στο iPad. Guess what... ΔΕΝ σβήνουν στο iPad. Θέλουν διαγραφή από itunes. Αφού το itunes τις έχει τις φωτό γιατί να μην μπορώ να διαγράψω στην συσκευή? Πρέπει να είμαι με το καλώδιο και το πισι παραμάσχαλα για κάτι τόσο στοιχειώδες? Οι iOS συσκευές, όπως γράφεις και εσύ, έχουν τρομερή εξάρτηση (στα όρια του βαριού ναρκωτικού) από το itunes. Προσωπικά δεν μου αρέσει αυτό. Αλλά φυσικά είναι θέμα γούστου. Δεν υπάρχει σωστό-λάθος. Είναι μ' αρέσει-δεν μ' αρέσει..

ξεφυγε η κουβεντα, για 220Ευρω ειναι καλη αγορα? το μονο που με χαλασει ειναι που δεν εχει HDMI και SD slot να βλεπεις φωτο απο την καμερα.

Απάντηση: Re: Google Nexus 7

υπαρχει καπου αυτη η προσφορα online ?
sto επίσημο site εχει 269 ....

είχε γράψει νωρίτερα για αυτήν την τιμή ότι την βρήκε στον Γερμανό (εγώ δεν κατάφερα να το βρω στην σελίδα του τόσο, ίσως είναι κάποια προσφορά? )

εγώ το είδα πάντως στο newsletter του eshop στα 239

η δική μου άποψη, αν σας κάνει στο μέγεθος και αν ξέρετε περί τίνος πρόκειται, με κλειστά μάτια...

ξεφυγε η κουβεντα, για 220Ευρω ειναι καλη αγορα? το μονο που με χαλασει ειναι που δεν εχει HDMI και SD slot να βλεπεις φωτο απο την καμερα.

Με την εφαρμογή nexus media importer βλέπεις και εξωτερικούς δίσκους και κάμερες. Στα $5, αλλά αξίζει....

Re: Απάντηση: Re: Google Nexus 7

είχε γράψει νωρίτερα για αυτήν την τιμή ότι την βρήκε στον Γερμανό (εγώ δεν κατάφερα να το βρω στην σελίδα του τόσο, ίσως είναι κάποια προσφορά? ) εγώ το είδα πάντως στο newsletter του eshop στα 239

Παμε στο επισημο site του γερμανου 5η σελιδα, το δινει 269,90 - 50Ευρω δωρο-επιταγη = 219,90 Ευρω :-)

Δε νομίζω ότι παίρνεις άλλο επώνυμο μηχανάκι με τόσα λεφτά. Αν φυσικά αυτές οι ελλείψεις είναι σημαντικές για σένα, τότε δεν. Εμένα και τα δύο που λες μου φαίνονται ασήμαντα.

Εχεις δικιο, απλα με 100 Ευρω παιρνεις κινεζικο μηχανακι που εχει τα παντα ολα...