google street view - μας την πεσανε

Στην Κορινθο εχει τρια σημεια...Το ενα απο τρια ειναι σε ασχετη τοποθεσια στο χαρτη....Η φαση ειναι οτι φαινεται το μπαλκονι του διαμερισματος στο οποιο μενω!!!

Σχετικό και άσχετο. Πρέπει μετά τις λήψεις το πρόγραμμά τους να θολώνει αυτόματα τα πρόσωπα.
Έτσι λοιπόν πριν λίγες μέρες ψάχνοντας για τοποθεσίες από εξώφυλλα δίσκων κάπου στην αμερική έξαχνα κάτι "αγάλματα" με ένα ξυλοκόπο γίγαντα που βρίσκονται σε διάφορα σημεία. Τώρα ξεχνάω και πως τον λένε. Έτσι σε μια γωνία ενός καταστήματος να ένας τέτοιος σαν αυτόν που έψαχνα (τελικά δεν ήταν αυτός όμως) γύρνα γύρω-γύρω, μόλις πάει να εμφανισθεί η φάτσα του, είχε και αυτός θολούρα μπροστά!

Είδατε τι σεβασμός? ακόμη και για τον μυθικό ξυλοκόπο γίγαντα!

Σχετικό και άσχετο. Πρέπει μετά τις λήψεις το πρόγραμμά τους να θολώνει αυτόματα τα πρόσωπα.
Έτσι λοιπόν πριν λίγες μέρες ψάχνοντας για τοποθεσίες από εξώφυλλα δίσκων κάπου στην αμερική έξαχνα κάτι "αγάλματα" με ένα ξυλοκόπο γίγαντα που βρίσκονται σε διάφορα σημεία. Τώρα ξεχνάω και πως τον λένε. Έτσι σε μια γωνία ενός καταστήματος να ένας τέτοιος σαν αυτόν που έψαχνα (τελικά δεν ήταν αυτός όμως) γύρνα γύρω-γύρω, μόλις πάει να εμφανισθεί η φάτσα του, είχε και αυτός θολούρα μπροστά!

Είδατε τι σεβασμός? ακόμη και για τον μυθικό ξυλοκόπο γίγαντα!

Ο Paul Bunyan μήπως;

Καιρός ήταν να το φτιάξουν και στην Ελλάδα.

Στην επαρχία που οι αυλές είναι χύμα φαίνονται όλα.

Βρε παιδια οταν κοιτουσα το streetview στο pc αλλες χωρες οπου καποιος πιθανος τουριστας μπορει να περιηγηθει και οχι μονο να δει την χωρα/πολη ρετουσαρισμενη μεσα απο καρτ ποσταλ, ή οταν ειδα οτι το streetview δεν υποστηριζοταν Ελλαδα σε κατι google maps και gps στο smartphone μου ειχα απογοητευτει.

Ναι καποτε τους κυνηγησαμε γιατι θελαμε την ιδιωτικοτητα. Ομως σκεφτειτε ποσο εξυπηρετικο ειναι για καποιον τουριστα που θα θελει να ερθει Ελλαδα ή ακομη και σε εμας για περιηγηση εαν και οταν την χρειαστουμε εμεις.

Οσον αφορα το θεμα ιδιωτικοτητας, ενταξει, φωτογραφιες ειναι και οχι κανα...Live streaming απο δορυφορο.
Απο τη στιγμη οπου θολωνουν προσωπα, ή πινακιδες αυτοκινητων ή οτι αλλο κρινεται ευαισθητο δεδομενο, θεωρω οτι ειναι οκ.

Ειχα λυπηθει οταν καποτε εμαθα οτι εμεις δεν καλυπτομαστε απο το streetview, χαρηκα τωρα οπου πηρε το πρασινο φως. Δεν το αναλυω αλλο σε βαθος τι πιθανα μειονεκτηματα μπορει να υπαρχουν στο θεμα ιδιωτικοτητας οπου ισως αγνοω. Αλλα δεν νομιζω οτι θεωρειται κατι "κατασκοπευτικο" με τα δικα μου κριτηρια.

Δεν καταλαβαινω, αν εγω εχω μια αυλη στην επαρχια οπου ενας απο εξω μπορει να με δει, τι με πειραζει να με δει με το streetview (μια απεικονιση φωτο δηλαδη) και ενας κινεζος. ?
Θελω μονο οι γειτονες να ξερουν πως ειναι η αυλη μου που ουτως ή αλλως περνουν καθημερινα και βλεπουν. ?

Εκτος κι αν το θεμα ειναι η υπερυψωμενη καμερα οπως λετε και βλεπει πανω απο τον ψηλο φραχτη και μπορει να φωτογραφισει καποιον να κοιμαται τσιτσιδι στο γρασιδι του ή την πισινα που εφτιαξε και την κρυβει απο τα αδιακριτα βλεμματα.
Η' τελος παντων χωρις να υπαρχει το οτιδηποτε μεμπτο, εγω εβαλα ψηλο φραχτη γιατι δεν θελω να ξερει κανεις τι εχω μεσα στην αυλη μου.
(οχι οτι εννοω οτι οσοι αντιδρουν εχουν να κρυψουν κανα ελικοδρομιο ετσι. ? Αντιλαμβανομαι το να μη θελει καποιον να μοστραρει ο ιδιωτικος του χωρος παντου, σε αυτο ειμαι συμφωνος, δεν εχει να κανει με τον δημοσιο δρομο και τις προσοψεις κτιριων, σπιτιων)

Ομως αν παρατηρησετε κατα την περιηγηση με το streetview η καμερα ανεβοκατεβαινει κι ολας για να υπαρχει πιο πανοραμικη αποψη. Αν την ειχαν στο 1.5 μετρο ολο καδους σκουπιδιων θα απεικονιζε, παρκαρισμενα οχηματα και αλλα εμποδια. Θεωρω οτι ειναι θεμα πρακτικο δηλαδη και οχι για να καταφερουν να δουν μεσα απο τη μαντρα του καθενος.

Θεωρω οτι και εμεις συντομα θα το χρησιμοποιουμε και ορισμενες φορες θα μας φανει χρησιμο.!
Αν κατι απο αγνοια μου διαφευγει που να αφορα κατασκοπευτικες θεωριες, κρυφη αντζεντα της google κλπ εδω ημαστε να το συζηταμε.
Πριν μια δυο μερες ειδα μια ειδηση στο εξωτερικο οπου καθως περνουσε το βανακι της google, 2 ατομα εξω απο το καταστημα τους εστησαν μια φαρσα.
Ο ενας ξαπλωσε σαν νεκρος στο πεζοδρομιο και ο αλλος απεικονιζοταν με τσεκουρι στο χερι. Εσπευσε η αστυνομια μετα απο καταγγελια χρηστων που το ειδαν, και καταλαβαν οτι οι τυποι ειχαν κανει φαρσα στη Google. ;)

Last edited:
Για ποιο λογο ο κινεζος τουριστας πρεπει να ξερει οτι κανω χαλαουα στα ποδια μου την στιγμη που το κανω σε ιδιωτικο χωρο ?

Πως θα σου φαινοταν επισης ο κινεζος τουριστας να ξερει την αδυναμια σου στην ... πεθερα σου ?

Αν προσέξετε πάνω αριστερά υπάρχει η ημερομηνία που έχει τραβηχτεί η κάθε φωτογραφία. Οπότε πολλά έχουν αλλαχτεί από τότε.

Για ποιο λογο ο κινεζος τουριστας πρεπει να ξερει οτι κανω χαλαουα στα ποδια μου την στιγμη που το κανω σε ιδιωτικο χωρο ?

Πως θα σου φαινοταν επισης ο κινεζος τουριστας να ξερει την αδυναμια σου στην ... πεθερα σου ?

Από τα συμφραζόμενα και την αγωνία να κατέβει η φωτογραφία....

.... να υποθέσω ότι...

φαινόσουνα να κάνεις χαλάουα στην πεθερά? :flipout:

ΥΓ. Πλάκα κάνω, μη το πάρεις στα σοβαρά! :)

Απάντηση: Re: google street view - μας την πεσανε

Έκανα τσεκ στο χωριό μου, σε όσους δρόμους πέρασαν... Οι θαμώνες στο καφενείο φαίνονται ολοζώντανοι.... συν κάποιοι τυχαίοι περαστικοί.

Από τα συμφραζόμενα και την αγωνία να κατέβει η φωτογραφία....

.... να υποθέσω ότι...

φαινόσουνα να κάνεις χαλάουα στην πεθερά? :flipout:

ΥΓ. Πλάκα κάνω, μη το πάρεις στα σοβαρά! :)

Κοντα επεσες...

ημουν μπρουμυτα & μου εκανε η πεθερα :vroam:

Απάντηση: Re: google street view - μας την πεσανε

Κανενας λογος ειτε ειναι κινεζος που σε ειδε απο το streetview ειτε ειναι ενας περιεργος γειτονας που σκαρφαλωσε με τη σκαλα του.
Το ξεκαθαρισα αυτο. Αλλο να βλεπεις το δρομο , τις προσοψεις κτηριων και αντε κανενα σημειο αυλης οπου ειναι ακαλυπτο και αλλο να στελνουν φορτηγακι "γερανογεφυρα" να βλεπουν μεσα στον ιδιωτικο χωρο κατοικιας.

Απλα επειδη ειναι θεμα πρακτικο οπως εξηγησα το θεμα υψους και εμεις π.χ. εδω στην Ελλαδα εχουμε αυλες και κηπους το street view γινεται αναγκαστικα πιο αδιακριτο. Πιστευω οτι τουλαχιστον με το θεμα θολωματος κλπ στις φωτο καπως το πραγμα ερχεται στα ισια του.

Ασχετως βεβαια αν το βαρος μετακινειται στον χρηστη να κανει ειδοποιηση/καταγγελια καθε φορα ζητωντας να θολωσει η αυλη του κλπ.
Αυτο δεν μου αρεσει. Πρεπει π.χ. να ψαξω εγω τα σπιτια ολων των συγγενων μου τωρα (που δεν ξερουν απο street view) για να δω αν τους εχει παρει η καμερα στον προσωπικο τους χωρο και ενας ενας να κανουν αιτηση θολωματος εικονας. ?

Ειναι ενα πρακτικο προβλημα οντως αυτο.

Τίγκα στις πολεοδομικές παραβάσεις η γειτονιά μου πάντως... :icon15:

Είδα και μια λακούβα στο αυτοκίνητό μου που ακόμα δεν την έχω φτιάξει... . :Banane0:

Πάντως όταν βλέπαμε τις πεθερές των άλλων γιατί δεν είπαμε τίποτα? (αν είπαμε και μου διαφεύγει συγνώμη προκαταβολικά). Και αν επίσης δεν μας ενοχλούσε τότε γιατί αυτοί είναι "άλλοι" ας σκεφτόμασταν πως σύντομα θα εμφανισθούμε και εμείς.

Και αλήθεια τι φοβόμαστε? Τουλάχιστον όπως πάνω-κάτω είναι έως σήμερα? Τα αυθαίρετα είναι μια καλή εξήγηση.
Σκέψεις όπως μου έρχονται χωρίς τάξη και ανάλυση.

Το θέμα δεν αφορά το φόβο. Αφορά την χωρίς συγκατάθεση δημοσιοποίηση υλικού που αφορά εκείνους που δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Φυσικά και δεν φοβάμαι τίποτε απολύτως. Δεν είναι θέμα φόβου όμως αλλά θέμα αρχών. Αν αρχίσουμε να λέμε τώρα ότι δεν έχουμε να φοβόμαστε αφού δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε, έχουμε βγει εκτός θέματος, αλλά πολύ χειρότερα εκτός αρχών.
Άσε που αυτές οι αρχές διασφαλίζουν τα προσωπικά δεδομένα, που όπως φαίνεται εδώ παραβιάζονται σε αρκετές περιπτώσεις.

Δε μου λένε τίποτε οι θολές πινακίδες, όταν ο περίγυρός μου γνωρίζει το αυτοκίνητό μου και το δει να χρησιμοποιείται σε μία καθ´όλα νόμιμη πράξη, αλλά ίσως όχι και πολύ... κοινωνικά αποδεκτή.
Βλέπω και τους θαμώνες ενός καφενείου και τους ξεχωρίζω έναν προς έναν χωρίς να δω τη φάτσα τους.
Ο κυρ-Αντώνης τι δουλειά έχει μεσημεριάτικα να πίνει μπύρα αφού του το έχει απαγορέψει ο γιατρός; Κάτσε να το πω στην κύρα Λένη... κ.ο.κ.

Πάντως κάτι που ίσως φέρει αλλαγές προς το καλύτερο, είναι όταν δουν όλοι περιδιαβαίνοντας το streetview πόσο άσχημες είναι πολλές από τις πόλεις μας. Στενοί δρόμοι, αμάξια παντού, ελάχιστο πράσινο. Άλλο να βλέπεις μία φωτογραφία εδώ και εκεί, και άλλο ολόκληρες περιοχές σε αυτό το χάλι...

Βέβαια βλέπω ότι αντί γι αυτό, πολλοί κάθονται και ασχολούνται με τους γείτονες τους. Χούι είναι κι αυτό... :smash:

Last edited:
Re: Απάντηση: google street view - μας την πεσανε

Από το μπαλκόνι μου έχει αφαιρεθεί η Ελληνική σημαία....

Αλήθεια έγινε κάτι τέτοιο? Οι φωτογραφίες που ανέβασαν είναι 2+ χρόνια πριν. Μήπως δεν είχες τότε?
Ένας άλλος λόγος που μπορώ να φανταστώ είναι να αφαιρούντε οι σημαίες και να αφήνουν αυτές των δημόσιων υπηρεσιών για να καταλαβαίνει κάποιος πιο εύκολα όταν ψάχνει ένα κτήριο από κάποια υπηρεσία.

Βέβαια βλέπω ότι αντί γι αυτό, πολλοί κάθονται και ασχολούνται με τους γείτονες τους. Χούι είναι κι αυτό... :smash:

Μπαινουν κλεφτες σπιτι σου και δεν παιρνει χαμπαρι κανεις.
Βαζεις κρυφα γυναικα και το ξερει ολη η γειτονια. :laugh:

Παντως ας μην βαλουμε στη συζητηση θεματα οπως, πηδουσα τη γειτονισα, εχω φυτεψει χασισοδεντρα στον κηπο, κρυβω πισινα, εχω αυθαιρετο.
Ενταξει δεν μιλαμε για τετοιες καταστασεις. Το σωστο ειναι να μην προβαλλονται εικονες οπου δειχνουν εσωτερικο ιδιωτικο χωρο.

Ομως δεν φταιει και 100% το google (σαν επιτηδευμενη σκοπιμοτητα) οταν εγω μενω σε ισογειο πολυκατοικιας με ανοιχτα παντζουρια/κουρτινες και τραβηξε το εσωτερικο του σπιτιου.
Ουτε αν ο κυρ Μητσος στο καφενειο παιζει ποκερ τη συνταξη της γυναικας του. Σε δημοσιο χωρο εξωτερικα βρισκεται οπου θεωρητικα ο καθενας μπορει να τον δει και να τον ρουφιανεψει.

Και σιγα τωρα στις επαρχιες μην περιμενει η ξακουστη κατινα γειτονισσα εμενα απο την κινα να καρφωσω που δεν εχω και οφελος.
Εχει προλαβει να κυκλοφορησει το οποιο γεγονος σε αποκλειστικοτητα με ταχυτητα αστραπης.! :laugh:

Ενταξει σαν υπηρεσια πρακτικα το εχει αυτο το προβλημα σιγουρα. Αλλα ή δεν θα επρεπε να υπαρχει, ή θα επρεπε ο οδηγος του βαν να σταματα καθε ενα μετρο με μια ντουνουκα και να φωναζει παιρνουμε ληψη. Κρυφτειτε και κλειστε πατζουροφυλλα για να μην σας παρει ο φακος. Πρακτικα δηλαδη βρε παιδια δεν γινεται, ειναι αδυνατον.

Η υπηρεσια αυτη στοχευει να μπορει ενας εν δυναμη επισκεπτης/τουριστας να περιηγηθει και να δει ενα γενικο πλανο ή εστω ενας ντοπιος απο αλλη πολη να δει π.χ. που ειναι το μαγαζι ή σπιτι του συγγενη/φιλου που θα επισκεφθει για να κατατοπιστει καλυτερα.

Ας μην το αναγαγουμε σαν υπηρεσια του τυπου: μπαινω να δω κανα ξεκατινιασμα, ή μηπως δω τι κρυβει εκεινος ο γειτονας με τη μεγαλη μαντρα.
Πιστευω οτι την αισθηση ιδιωτικοτητας στον ιδιωτικο τους χωρο την εχουν ολοι οι πολιτες ολων των χωρων λιγο πολυ.
Ειδα οτι τοσο καιρο οπου εχουν street view δεν υπαρχει καποια παγκοσμια "κατακραυγη" αλλα μια γενικη αποδοχη, εστω κι αν δεν ειναι καθολικη.

Ξανα λεω βεβαια (αν και δεν εχω κατσει εως τωρα να δω σε τι αναφερεστε μιλωντας για κηπους και πεθερες) οτι δεν ειναι σωστο να δειχνει εσωτερικους χωρους κατοικιας, αλλα τι να σου κανει και η ρημαδοκαμερα, αν ενα παραθυρο ειναι ανοιχτο ή εμεις εχουμε αυλη μπροστα απο το σπιτι χωρις φραχτη. ?

Εγω το εχω χρησιμοποιησει για να περιηγηθω σε δρομους ευρωπης και αλλων ηπειρων για να δω ολο το πλανο (δρομους/πλατειες κλπ)
Σας πληροφορω οτι σαν υπηρεσια βοηθα. Εχω δει περιοχες οπου στις καρτ ποσταλ φαινοταν παραδεισος και στην πραγματικοτητα ηταν σαν βραζιλιανικες φαβελες ενα πραγμα.

Ή τις προαλλες που χαζευα κατι υπεροχες τοποθεσιες στην Νεα ζηλανδια που απο στατικες εικονες, εχανα πολλα.

Αλλα τωρα που το πηγατε εκει το θεμα, δωστε ολοι τις διευθυνσεις σας να μπω να δω σε τι σας εχει ρουφιανεψει. :flipout:
(χιουμορ να ελαφρυνει το κλιμα)

Last edited:
Ναι, σιγουρα η υπηρεσια αυτη στοχευει σε αυτο που λες ....:

"Η υπηρεσια αυτη στοχευει να μπορει ενας εν δυναμη επισκεπτης/τουριστας να περιηγηθει και να δει ενα γενικο πλανο ή εστω ενας ντοπιος απο αλλη πολη να δει π.χ. που ειναι το μαγαζι ή σπιτι του συγγενη/φιλου που θα επισκεφθει για να κατατοπιστει καλυτερα"

Εγω απο την αλλη λεω πως μας το πανε ... "λάου - λάου" οταν καποια στιγμη μας βλεπουμε ολοι live.... Ελευθερια που λεμε...