google street view - μας την πεσανε

Απάντηση: Re: google street view - μας την πεσανε

Ναι, σιγουρα η υπηρεσια αυτη στοχευει σε αυτο που λες ....:

"Η υπηρεσια αυτη στοχευει να μπορει ενας εν δυναμη επισκεπτης/τουριστας να περιηγηθει και να δει ενα γενικο πλανο ή εστω ενας ντοπιος απο αλλη πολη να δει π.χ. που ειναι το μαγαζι ή σπιτι του συγγενη/φιλου που θα επισκεφθει για να κατατοπιστει καλυτερα"

Εγω απο την αλλη λεω πως μας το πανε ... "λάου - λάου" οταν καποια στιγμη μας βλεπουμε ολοι live.... Ελευθερια που λεμε...

Δεν ξερω σε τι αναφερεσαι.
Σε μια μελλοντικη υπηρεσια, αφου πρωτα θα εχουμε συνηθισει να βλεπουμε τα στιγμιοτυπα του street view και δεν θα αντιδρασουμε. ?
Μπορει και να το κανουν. Πρωτα δορυφοροι που ετοιμαζει η google για παγκοσμιο ιντερνετ και μετα δορυφοροι για online search παντου.

Αλλα με αυτο το επιχειρημα δυστυχως δεν θα ειχαμε φτασει εδω που φτασαμε απο θεμα προοδου και υπηρεσιων.
Παρομοια αντιδραση π.χ. υπαρχει και στο θεμα των gps που θα εχουν τα αυτοκινητα με panic button αν τρακαρεις για να καλεσεις βοηθεια και να σε βρουν.
Και σε αυτη την περιπτωση ξερουμε οτι με αυτον τον τροπο τοσο η αστυνομια ή ακομα χειροτερα καποιος που γουσταρει και εχει τα μεσα να λαδωσει, θα μπορει να μαθει που βρισκομαι εγω με το αυτοκινητο μου ανα πασα στιγμη.

Δυστυχως τετοια παραδειγματα υπαρχουν πολλα και μας προβληματιζουν ολους. Κακη διαχειριση της πληροφοριας.
Εδω πουλανε τα προσωπικα μας δεδομενα ηδη (τηλεφωνα, Mail κλπ) για να βομβαρδιζομαστε απο διαφημισεις, προσφορες κλπ.

Δεν εχεις αδικο, αλλα μιας και φαινεται οτι γενικα υπαρχει αυτη η ασυδοσια, για να προφυλαχθουμε γενικα και εντελως, θα επρεπε να μην υπαρχει τιποτε, να γυρισουμε (απο θεμα τετοιων υπηρεσιων χρονια πισω, ή να παραμεινουμε εντελως στασιμοι)

Ειδικα απο καποιες ηλικες και πισω οπου ειχαμε μαθει σε μια σχετικα απολυτη ελευθερια και να μην δινουμε λογαριασμο σε κανεναν μας κακοφαινεται περισσοτερο.
Βαζω στοιχημα οτι κατι 16χρονα αν αντιληφθουν κανα βανακι, μπορει και να τρεξουν να φωτογραφηθουν για να το αναρτησουν και σε κανα fb.

Πιστευω οτι ειναι θεμα ισορροπιων. Το οτι τωρα ο χρηστης μπορει να ζητησει θολουρα κλπ ειναι ενα θετικο, αρκει να υπαρχει σαν δυνατοτητα παντα.

Χαιρομαι που ακουω τοσο ανοικτες θεσεις απο τους θαμωνες τοτ ποστ .... :p

Εφοσον, λοιπον δεν φοβομαστε να μην χρησιμοποιουμε τουβλα στους τοιχους αλλα Armorlite.
ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ..... !!!! ..... :laugh:

Η Αληθεια ειναι λιγο πιο δυσδιακριτη και ΔΕΝ φαινεται με την πρωτη (αφου ολοι εστιαζουν
στις ανοχες τους) > ΠΑΝΤΑ θα εχουμε κατι να κρυψουμε απο καποιον ισχυροτερο απο μας
(κυβερνηση, εφορια, μονοπωλιακη εταιρια, μυστικη υπηρεσια, κλπ κλπ).

ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ
(ακομα και αν δεν χρειαζεται επι του παροντος). Θα γνωριζει αυτος τα παντα για μας
και εμεις τιποτα για κεινον ? (μας διαβαζουν μυστικες υπηρεσιες και ξεκαρδιζονται :laugh:).

Δεν ειναι θεμα συμωσιολαγνειας .... απλα μαθηματικα επιβιωσης ειναι -bye-
H Google δεν ειναι Ερυθρος Σταυρος. Αν της ζητηθει, πουλαει την πληροφορια !

Last edited:
Η αυλή μου είναι ιδιωτικός χώρος, αλλά δεν είναι και αθέατος. Μάλιστα, αν είμαστε τυπικοί, το μέγιστο ύψος μάντρας που επιτρέπει η πολεοδομία είναι 1,5 μέτρο, από κει ως τα 2 μέτρα ο φράκτης δεν πρέπει να είναι συμπαγής. Δεν με πειράζει καθόλου να δείχνει την αυλή μου στο Google Earth. Το ότι δεν δείχνει πρόσωπα και πινακίδες οχημάτων είναι πολύ καλό, ξέρω μάλιστα ότι είναι το δικό μου σε φωτογραφίες του Βόλου γιατί είχα πέσει πίσω από το γογλάμαξο όταν έβγαζε τις φωτογραφίες. Ξέρετε πόσο χρήσιμο εργαλείο είναι, πχ όταν κάνω μάθημα για το Teotihuacan στο Μεξικό στου φοιτητές μου;

Απάντηση: Re: google street view - μας την πεσανε

... Ξέρετε πόσο χρήσιμο εργαλείο είναι, πχ όταν κάνω μάθημα για το Teotihuacan στο Μεξικό στου φοιτητές μου;

Ή να θέλεις να πας σε μία άλλη πόλη και να ξέρεις γενικά τα κατατόπια (ή να θέλεις να βρεις ένα σπίτι που θέλεις να επισκεφθείς, ή ένα μαγαζί), χωρίς να γυρίζεις σαν την άδικη κατάρα εδώ κι εκεί. Perfect 10 από μένα... :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: google street view - μας την πεσανε

Από το μπαλκόνι μου έχει αφαιρεθεί η Ελληνική σημαία....

Α! δεν είσαι καλός πατριώτης μου φαίνεται! Μόλις τσεκάρισα δύο γείτονες που έχουν σημαίες 24/7 365 κτλκτλ και νάτες! μιά χαρά μοστράρουν από εδώ και 3 χρόνια φώτο!
:ADFADF1:

Το γεγονός ότι είναι τυχαίο το πρόβλημα της παραβίασης, δεν αναιρεί το γεγονός ότι έγινε παραβίαση χωρίς συγκατάθεση. Επίσης άλλο ιδιωτικός χώρος, άλλο πολεοδομικός κανονισμός, άλλο privacy.
Και ξαναλέω, δεν είναι θέμα αν έχει κάποιος να κρύψει κάτι. Είναι πρωτίστως θέμα ότι έγινε κάτι που αφορά τον ίδιο χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Θα μου πείτε, πολλά ζητάω στη χώρα της δήλωσης του ν.105... . Είσαι ο και λέγεσαι... .

Έχω μια καλύτερη ιδέα για μάθημα σχετικά με το Τεοτιχουακάν (που παρεμπιπτόντως ανήκει σε όλους και δεν έχει προσωπικά δεδομένα). Μαζί με το Street View, και ένα κομμάτι από το ίδιο το Τεοτιχουακάν στην τάξη μέσα.

And that would score a perfect 11...

Διακρίνω δείγματα τεχνοφοβίας, εκεί που δεν πρέπει. Με άλλους τρόπους παραβιάζεται το privacy, όχι με το streetview και τις φωτό των 1, 2, 3 ετών. Με τις live κάμερες στο δρόμο, σε μαγαζιά, σε υπηρεσίες, παντού. Με την εύκολη παρακολούθηση των τηλεφώνων και του διαδικτύου. Με την άμεση πρόσβαση από τη κυβέρνηση στους τραπεζικούς λογαριασμούς...

Διακρίνω δείγματα τεχνοφοβίας, εκεί που δεν πρέπει. Με άλλους τρόπους παραβιάζεται το privacy, όχι με το streetview και τις φωτό των 1, 2, 3 ετών. Με τις live κάμερες στο δρόμο, σε μαγαζιά, σε υπηρεσίες, παντού. Με την εύκολη παρακολούθηση των τηλεφώνων και του διαδικτύου. Με την άμεση πρόσβαση από τη κυβέρνηση στους τραπεζικούς λογαριασμούς...

Ναι αλλά παραβιάζεται. Κι εδώ η κουβέντα αφορά το συγκεκριμένο. Τα υπόλοιπα είναι θέμα άλλου νήματος.

Εν τω μεταξύ, ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε εμένα για τα δείγματα τεχνοφοβίας... :smash:

Ας δούμε καλύτερα ότι άρχισαν ήδη οι συμψηφισμοί... .

Τι παραβιάζεται ακριβώς, δεν κατάλαβα. Αν κάποιος από το απέναντι μπαλκόνι βγάλει το κήπο (που μπορεί να έχει και 3 μέτρα φράχτη, αλλά φυσικά δεν εμποδίζει κανένα από τον δεύτερο ή τρίτο όροφο) φωτό, τι είδους παραβίαση είναι; Δεν σκαρφάλωσε κάποιος στο φράχτη, που μπορεί να είναι παραβίαση ιδιωτικού χώρου, από ένα ψηλότερο σημείο έξω από τον ιδιωτικό χώρο πήρε τη φωτό...

Παρεμπιπτόντως, σε πάρα πολλές φωτό που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο (και εδώ) βλέπουμε σε δημόσιους (και ιδιωτικούς) χώρους ολοκάθαρα τα πρόσωπα, πινακίδες, και πολλά άλλα. Υποτίθεται ότι πρέπει να υπάρχει έγκριση από το υποκείμενο της φωτογράφισης για την ίδια τη φωτογράφιση, και πόσο μάλλον για τη δημοσιεύση της στο διαδίκτυο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων...

Last edited:

Τι παραβιάζεται ακριβώς, δεν κατάλαβα. Αν κάποιος από το απέναντι μπαλκόνι βγάλει το κήπο (που μπορεί να έχει και 3 μέτρα φράχτη, αλλά φυσικά δεν εμποδίζει κανένα από τον δεύτερο ή τρίτο όροφο) φωτό, τι είδους παραβίαση είναι; Δεν σκαρφάλωσε κάποιος στο φράχτη, που μπορεί να είναι παραβίαση ιδιωτικού χώρου, από ένα ψηλότερο σημείο έξω από τον ιδιωτικό χώρο πήρε τη φωτό...

Δεν διάβασες τα προηγούμενα post; Ούτε η google ήθελε να τραβήξει τη χαλάουα. Έλα όμως που την τράβηξε και παραβίασε την ιδιωτική ζωή. Το σφάλμα έγινε. Και υπάρχουν και πιο πλάγιοι τρόποι όπως εκείνους που περιέγραψα.

Επίσης και πάλι συμψηφισμούς κάνεις. Κάτσε να στο δώσω να το καταλάβεις καλύτερα. Ας πούμε ότι παραβιάζονται όλα αυτά με το γείτονα τις τράπεζες, τις κάμερες στα καταστήματα κλπ κλπ. Εγώ μπορεί να θέλω να δίνω αυτά τα δεδομένα σε όλα τα προηγούμενα αλλά όχι στη Google για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Find fault with that.

Last edited:
Αν δεν θέλεις ζητάς να σβήσουν και τελείωσε (όπως φάνηκε από το ζήτημα για το οποίο ξεκίνησε το τόπικ). Όπως ακριβώς και τα προσωπικά δεδομένα στην αναζήτηση του google (όπως προβλέπει μία πρόσφατη απόφαση της ΕΕ). Φαντάζομαι δεν απαιτείς από τους δορυφόρους ή τα αεροπλάνα που τραβούν φωτό, άδεια. Ούτε έχεις δώσει άδεια στις χιλιάδες κάμερες (ασφαλείας, τουριστών, τηλεοπτικών σταθμών, κλπ...) στους δρόμους και όπου αλλού...

Αν δεν θέλεις ζητάς να σβήσουν και τελείωσε (όπως φάνηκε από το ζήτημα για το οποίο ξεκίνησε το τόπικ). Όπως ακριβώς και τα προσωπικά δεδομένα στην αναζήτηση του google (όπως προβλέπει μία πρόσφατη απόφαση της ΕΕ). Φαντάζομαι δεν απαιτείς από τους δορυφόρους ή τα αεροπλάνα που τραβούν φωτό, άδεια. Ούτε έχεις δώσει άδεια στις χιλιάδες κάμερες στους δρόμους...

Το πρόβλημα δεν λύνεται με το να σου παραβιάζουν τα δικαιώματα και μετά να το διορθώνουν (αφού έχει γίνει η ζημιά). Το πρόβλημα είναι η παραβίαση in the first place.

Δεν είναι τι φαντάζεσαι εσύ τι κάνω εγώ. Είναι πως ότι κάνω εγώ θέλω να το κάνω ή όχι. Τους συμψηφισμούς γιατί τους συνεχίζεις στην κουβέντα;

Last edited:
Μια και δεν υπάρχουν πρόσωπα, ενώ και ο χρόνος φωτογράφησης είναι τελείως random, δε θεωρώ ότι μπορεί κανείς να παρατηρήσει οτιδήποτε από μια φωτογραφία. ΟΚ, αν είχα ένα πτώμα στον κήπο μου το 2011 και το δουν, ας με κυνηγήσουν :D

Αυτό που θα αποτελεί πράγματι πλήγμα της ιδιωτικότητας, και φοβάμαι ότι θα γίνει αργά ή γρήγορα, είναι το να γίνουν οι δορυφόροι προσβάσιμοι από όλους, με υψηλής ανάλυσης φωτογραφίας της στιγμής που εμείς επιλέγουμε. Και να μπορώ εγώ να δω εγω πχ τι γίνεται στο σπίτι του υπαλλήλου μου που με πήρε τηλέφωνο ότι είναι κρεβατωμένος σήμερα, που είναι η κοπέλα/γυναίκα μου, κλπ κλπ κλπ.

Δυστυχώς συμφωνώ ότι είναι δύσκολο να φρενάρουμε κάτι όταν δούμε ότι αυτό χάνει τον έλεγχο, γιατί θα έχει ήδη κεκτημένη ταχύτητα, αλλά απ'την άλλη είναι και λαθος να φρενάρουμε την τεχνολογία όταν είναι ακόμη άκακη. Έτσι δε θα υπάρχει πρόοδος σε τίποτα.

Το πρόβλημα δεν λύνεται με το να σου παραβιάζουν τα δικαιώματα και μετά να το διορθώνουν (αφού έχει γίνει η ζημιά). Το πρόβλημα είναι η παραβίαση in the first place.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που είχε σταματήσει τη λειτουργία του streetview εδώ και 3-4 χρόνια στην Ελλάδα, δεν φαίνεται να έχει την ίδια άποψη, αφού τώρα έδωσε την άδεια. Προφανώς έχει ικανοποιηθεί από τις ρυθμίσεις διαφύλαξης των προσωπικών αυτών δεδομένων που προσφέρει η google.

Δεν είναι τι φαντάζεσαι εσύ τι κάνω εγώ. Είναι πως ότι κάνω εγώ θέλω να το κάνω ή όχι. Τους συμψηφισμούς γιατί τους συνεχίζεις στην κουβέντα;

Δεν ξέρω τι συμψηφισμούς βλέπεις, παραδείγματα δίνω, όπως κι εσύ με το κήπο...

Last edited:
Εγώ για παράδειγμα δίνω αβέρτα κουβέρτα στοιχεία σε ιντερνετικές εφαρμογές μόνο και μόνο για να τις δοκιμάσω. Η διαφορά είναι ότι εκεί θέλω και το κάνω. Εδώ ήθελα; Με ρώτησε κανείς; Όχι.

Όπου "εγώ", βάλτε οποιονδήποτε.

Δεν ξέρω τι συμψηφισμούς βλέπεις, παραδείγματα δίνω, όπως κι εσύ με το κήπο...

Ε, όχι και δεν βλέπεις συμψηφισμούς. Λες ότι αφού έτσι κι αλλιώς γίνεται χαμός, το street view σε πείραξε; Δεν πάει έτσι όμως. Το τι πειράζει τον καθένα, εφ' όσον αφορά τον ίδιο και τα δικαιώματά του είναι δικός του λογαριασμός.

Ωραία, ας το πάρουμε αλλιώς. Τι προτείνεις να γίνει δηλαδή τώρα (πέρα από την ιντερνετική γκρίνια...);

Ωραία, ας το πάρουμε αλλιώς. Τι προτείνεις να γίνει δηλαδή τώρα (πέρα από την ιντερνετική γκρίνια...);

Μίνι ρομπότ ελικοπτεράκια να έχουμε την όψη σε κάθε όροφο του κτιρίου με ειδικά φίλτρα που να βλέπουν μέσα από τις κουρτίνες. Αλλιώς πρόκειται για μισές δουλειές.

Ναι, πράγματι, η πρόταση αυτή είναι η λύση για τη προστασία της ιδιωτικότητας... :Banane0: