google street view - μας την πεσανε

Κατάλαβες ότι αστειεύτηκα προφανώς.

Μια καλή ιδέα θα ήταν εκτός από την αυτόματη θολούρα στα πρόσωπα και τις πινακίδες, να γινόταν το ίδιο και για τα παράθυρα και τις πόρτες. Γενικότερα σε ότι αφορά ιδιωτικό χώρο ή χώρο στον οποίο βρίσκεται ένας ιδιώτης.

Αλήθεια τι χρειάζονται οι φιγούρες των ανθρώπων στην εφαρμογή; Γιατί μόνο στα πρόσωπα θολούρα και όχι και στις φιγούρες. Δεν μιλώ για πλήθη, μιλώ για φιγούρες που στέκονται στο δρόμο. Που είναι επάνω σε μοτοσυκλέτες κλπ.

Αν τα θολώσουν όλα αυτά δεν θα πρέπει να λέγεται street view, αλλά "μάντεψε τι βλέπεις"! :Banane0:

Βρες μου ένα τρόπο να μην γίνεται αντιληπτή μια στιγμή που αφορά την ιδιωτική στιγμή κάποιου και θα συμφωνήσουμε. Δεν μου φτάνει ότι έγινε τυχαία και άδολα. Το δέχομαι. Η παραβίαση όμως είναι παραβίαση. Για την ώρα, ο τίτλος του νήματος επιβεβαιώνεται απόλυτα.

Οι φωτογραφίες πριν δημοσιευθούν περνούν από επεξεργασία για θόλωση προσώπων, πινακίδων, κλπ, μία διαδικασία που κρατά μήνες. Φαντάζομαι ότι όταν υπάρχουν ιδιαίτερα προσωπικές στιγμές γίνεται αυτόματα αντίστοιχη επεξεργασία, γι αυτό εξάλλου δεν υπάρχουν πολλές αναφορές στο διαδίκτυο με τέτοιες στιγμές τώρα (ως περίεργα ή ευτράπελα), όπως τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του streetview, που δεν γινόταν αυτή η επεξεργασία. Από εκεί και πέρα η δυνατότητα που υπάρχει είναι να ζητήσεις ο ίδιος το θόλωμα της φωτό που δείχνει το σπίτι σου. Δεν βλέπω τι άλλο μπορεί να γίνει, ιδιαίτερα σε μία βάση φωτογραφιών που έχει ήδη ηλικία το λιγότερο 2,5 ετών. Υπόψη ότι σε μελλοντικές εξορμήσεις των google car, υπάρχει υποχρέωση ανακοίνωσης στον τοπικό τύπο κάποιο διάστημα πριν την έλευση τους σε κάποια περιοχή (οπότε κλείνεις παράθυρα, βάζεις κουρτίνες, βάζεις ένα κόντρα πλακε στο φράχτη, αν δεν θέλεις να σε φωτογραφίσει...).

Last edited:
Παντως και στην Αγγλια ειχαν κανει καταγγελια και καλα πνευματικα δικαιωματα, δεν μπορει να προβαλεις την ταμπελα μου ενω εγω δεν μπορω σαν πολιτης, το βανακι κατεγραφε δεδομενα απο το wifi των router απο οπου περνουσε και αλλα τετοια παλαβα.
Αυτο με τα δεδομενα π.χ. το θεωρω πιο σοβαρο απο το αν η καμερα με επιασε με την παντοφλα στην αυλη. Και δεν ξερω τι σχεση εχει η φωτογραφιση και αντε το γεωγραφικο στιγμα κλπ με το να υπαρχει συστημα οπου να καταγραφει δεδομενα χρηστων με ασυρματο τροπο.

Τωρα εγω στην Ελλαδα προσωπικα δεν "προσβαλλομαι" και πολυ απο το street view.
Παω να περασω απο την τραπεζα της γειτονιας και 10 καμερες σε ολες τις γωνιες δεν καταγραφουν εισοδο και πεζοδρομιο (η οτι οριζει ο νομος) αλλα μεχρι και το δρομο με το απενταντι πεζοδρομιο.
Πριν 2-3 χρονια δοκιμαζα μια ασυρματη καμερα στο αμαξι μου (για οπισθοπορεια) και με τον δεκτη καθως τον τιουναρα, επιασα καταστημα στη γειτονια μου με ρουχα να αναμεταδιδει ασυρματα (προφανως σπιτι του) ενω το απαγορευει ο νομος (μονο καταγραφη σε κλειστο κυκλωμα).
Κανοντας βολτα με το αμαξι, εβλεπα στην οθονη του dvd player δεκαδες καμερες σε ολη την αλεξανδρας μεχρι πατησιων που εξεπεμπαν ασυρματα απο καταστηματα μεσα-εξω τραπεζοκαθισματα με πελατες κλπ
Ειχα παθει πλακα λεμε.

Δε εννοω οτι με τα παραπανω νομιμοποιειται η google, αλλα κατι με αυτα, κατι με τους συγχρονους κοριους spycam κλπ κλπ πλεον μου εχει μεινει η αισθηση οτι η ιδιωτικοτητα μου οπου και να παω, απο καπου, καποιον καπως, μερικες φορες παραβιαζεται. Οποτε δεν ξερω γιατι, αλλα και να εβλεπα το σπιτι μου να φιγουραρει στο street view δεν θα παθαινα και αυτο το κατι πλεον.
Νιωθω ηδη βιασμενη την προσωπικη μου ιδιωτικοτητα δηλαδη τη σημερον ημερα. (και χωρις να εχω κανενα οφελος απο τα παραδειγματα που ανεφερα)

Last edited:
Ασχετο, με το report που κανεις για να στο σβησουνε δινεις καποια στοιχεια;;
Mην φτασουμε στην αλλη πλευρα και σβηνουμε οικιες αλλων ,π.χ καφετερια του ανταγωνιστη μου που χαιρεται που την εχει πρωτη μουρη στο google για διαφημιση μπορει ανωνυμος να την θαμπωσει;

Μαλιστα,ειναι ενα θεμα και αυτο.

Αυτο απο την google παιρνει αραγε

http://showmystreet.com/

Υπάρχει και άλλο site στην αμερική -δεν θυμάμαι πιο- που βάζεις τη διεύθυνση που σε ενδιαφέρει και συνδιάζει τις database του google, της πολεοδομίας και των μεσιτικών γραφείων. Σου βγάζει φωτογραφία του σπιτιού, πότε χτίστηκε, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, πότε το αγόρασε, πόσο το αγόρασε, αν το πουλάει, πόσο το πουλάει ή πόσο θα πουλιόταν αν το πουλούσε, πόσα δημοτικά τέλη πληρώνει...

Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι δημόσιες, η ευκολία ταυτόχρονης πρόσβασης σε αυτές είναι που τρομάζει.

Kαλα στην αμερικη επι ελαχιστου ποσου μαθαινεις οχι μονο που μενει αλλα και ποσα χρωσταει και ποσα εχει στην τραπεζα και αν εχει καθαρο μητρωο.
Ενα απο τα πολλα παρομοια sites.
Bαζεις τηλεφωνο η ονομα και παραγγελνεις ενα background check
http://www.peoplebyname.com/

Mε 29.95$
What's included?
Personal Records
Alias/Maiden Name Check
Address History
Phone Number(s)
Social Web Search
Date of Birth
List of Relatives
Email Addresses
Spouse/Roommates Locator
Criminal History
State Criminal Records Check
Nationwide Criminal Records Check
Arrests and Warrants
Misdemeanors and Felonies
Convictions and Incarcerations
DUIs and Criminal Driving Violations
Court Records
Civil Filings
Civil Actions
Bankruptcies
Liens and Judgments
Property Records
Primary owner on title
Mortgage Records
Property Information

Re: Απάντηση: google street view - μας την πεσανε

(οπότε κλείνεις παράθυρα, βάζεις κουρτίνες, βάζεις ένα κόντρα πλακε στο φράχτη, αν δεν θέλεις να σε φωτογραφίσει...).

Και σε περίπτωση που εγώ δεν θέλω να κλείσω τα παράθυρα, να βάλω κόντρα πλακέ στον φράχτη και δεν θέλω να με φωτογραφίσει τι γίνεται;

Γιατί πολύ απλά όλα τα παραπάνω και το να μη θέλω να με φωτογραφίσει είναι δικαίωμα δικό μου, όχι της Google.

Eγω, βαζω το "οχημα" .... :p

927421925a3992615984b255095368l.jpg

Διαθετει full-safety features, μην ανυσηχειτε ..... :p

Χωρις να κανω κατι απαραπανω, "μποκαραν" την προσβαση σε ολο τον δρομο (ιδιωτικος ηταν)

Περιμένετε σε λίγο που θα έχει δικούς της δορυφόρους, με μια συνδρομή θα τα βλέπετε και live.....
http://www.zougla.gr/kosmos/article/sta-xeria-tis-gogle-i-eteria-doriforon-skybox

Υ.Γ. στην cia κλπ υπηρεσίες θα είναι free of charge βέβαια.... ;)

Kοιτα με τη λογικη της εξελιξης, καποια στιγμη η google θα ξεφυγει απο τις στατικες φωτογραφιες του google earth. Μπορει και με τοσους πολλους δορυφορους με διαφορετικη οπτικη ο καθενας και με ενα υπερεξελιγμενο λογισμικο, στο μελλον το street view να μην χρειαζεται καν αυτοκινητο να κοβει βολτες να φωτογραφιζει στατικα.
Να γινεται real time συνθεση εικονων απο τους δορυφορους ωστε να περιηγεισαι live.
Βαλε και τα αυτοματοποιημενα οχηματα που σχεδιαζει να οδηγουνται μονα τους μεσω gps κλπ ωστε να κανει χρηση ισως δικων της δορυφορων οπου χρειαζεται, θα εχουμε τον απολυτο ορισμο του BIG brother.

Kαπως ετσι δειχνει να πηγαινει το κοντινο μελλον. Χρησιμοποιει συνεργειακα οτι υπηρεσιες και τεχνολογια διαθετει. Και οτι δεν διαθετει ακομη το δημιουργει ή το εξαγοραζει απο τριτους.

Δεν ξερω εαν ο απλος πολιτης βαση ιδιωτικοτητας θα μπορει να βλεπει real την κινηση, (οπως ισως κρατικες υπηρεσιες) αλλα ισως για αρχη πολυ συχνα ανανεωμενες εικονες. (κοπηκε εχτες ενα δεντρο. ? Σημερα δεν υπαρχει στο google earth, street view)

Μια τετοια υπηρεσια, αλλα in-doors, θα την εκτιμουσα αφανταστα
για να παρακολουθησω μια ξανθια (ωχ αμαν αμαν) εδω στην γειτονια μου.

(Τον ξεφτιλισμενο τον SR ... τς τς τς τς ..... ποσο να με χρεωναν αραγε ? .... :p)

Απάντηση: Re: google street view - μας την πεσανε

Μια τετοια υπηρεσια, αλλα in-doors, θα την εκτιμουσα αφανταστα
για να παρακολουθησω μια ξανθια (ωχ αμαν αμαν) εδω στην γειτονια μου.

(Τον ξεφτιλισμενο τον SR ... τς τς τς τς ..... ποσο να με χρεωναν αραγε ? .... :p)

Εσενα σε χτυπησαν ηδη οι καλοκαιρινες σου ορμονες. :Banane0:

Θα φτιαξουν καμια μπομπα παγκοσμιου βελινεκους Η/Μ παλμου και μας βλεπω στο τελος να γινομαστε...revolution, να ησυχασουμε πια απο ολα τα ηλεκτρονικα.!
Μετα θα αρχισουν να μας τα (ξανα) παιρνουν πουλωντας μας πανακριβο χαρτι (αφου τα δεντρα θα ειναι εξαφανισμενα) και ειδη επιβιωσης πρωτης αναγκης.
Η αγορα δεν σταματαει ποτε.! (ξεφυγα σημερα, αλλα εχω τους λογους μου) :stupid: