google street view - μας την πεσανε

google-street-view-catches-a-very-unfortunate-moment.jpg

hooker2.jpg

Εγώ δε μπορώ να συλλάβω το πως καλύφθηκε το διαστημικό κόστος όλης αυτής της ιστορίας. ΟΚ, διαφημίσεις, αλλά πόσες πια; Δε μπορώ να σκεφτώ πόσες εργατοώρες χρειάστηκαν για όλο αυτό, χώρια φυσικά την τεχνογνωσία, τους servers κλπ κλπ κλπ

Απάντηση: Re: google street view - μας την πεσανε

Εγώ δε μπορώ να συλλάβω το πως καλύφθηκε το διαστημικό κόστος όλης αυτής της ιστορίας. ΟΚ, διαφημίσεις, αλλά πόσες πια; Δε μπορώ να σκεφτώ πόσες εργατοώρες χρειάστηκαν για όλο αυτό, χώρια φυσικά την τεχνογνωσία, τους servers κλπ κλπ κλπ

απο εμένα τον τελευταίο χρόνο η google πήρε κανα 500ρικο για διαφήμιση, οπότε καταλαβαίνεις....

Έστησε μια φορά τους server όλα όμορφα και ωραία, έχει το στάνταρ προσωπικό και απλά...εισπράττει.

Θα δούμε πολλά από τη google στο μέλλον!

Δε νομίζω ότι είναι και τόσο μεγάλο το κόστος, ειδικά για μία εταιρεία με πάρα πολλά δισεκατομμύρια, που σήμερα θεωρείται η πιο "valuable" στον κόσμο (πήρε τη πρωτειά πρόσφατα από την Apple).

Απάντηση: Re: google street view - μας την πεσανε

Υποτίθεται ότι έχουν φωτογραφήσει το 80% της Ελλάδας. Αν το πάμε αυτό παγκοσμίως, μόνο τα έξοδα κίνησης να βάλουμε φτάνουμε στον προϋπολογισμό ενός μικρού κράτους.

Έχουν παρουσία σε 56 χώρες σήμερα. Δε νομίζω πάντως ότι η φωτογράφιση μερικών δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων (στη περίπτωση της Ελλάδας), έχει τόσο μεγάλο κόστος. 5-10 αυτοκίνητα εξοπλισμένα με τις πανοραμικές κάμερες, 2 άτομα σε κάθε αμάξι, μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε αμάξι, είναι μερικοί μήνες δουλειά.

Last edited:

Ο κλασικός κανόνας του Internet
Το περιεχόμενο φέρνει κόσμο
Ο κόσμος φέρνει χρήμα

Η google είναι απλά μια διαφημιστική εταιρία,
Το ότι είναι και άσος στην τεχνολογία βοηθά
Αλλά πρώτα από όλα ότι γίνεται - γίνεται για marketing και μόνο

Build it and they will come :D

Πάντως τους χάρτες του πουλάει και business, και το Ελ. Κράτος κάποτε αγόρασε χάρτες , κάτι σε σχέση με το φαλιρισμένο κτηματολόγιο μας.
Το περίεργο δηλαδή δεν είναι το πώς βρέθηκε το χρήμα της google, περισσότερο περίεργο είναι ότι εξαφανίστηκε το χρήμα από το κτηματολόγιο κ.ο.κ.

Πάντως εάν μου επιτρέπετε ένα ευρύτερο σχόλιο

Η ΕΕ ξεκίνησε να στέλνει στο διάστημα τους δορυφόρους sentinel
http://www.esa.int/Our_Activities/Observing_the_Earth/Copernicus/Overview4

Θα βοηθήσουν όλους μας και στην χαρτογράφηση, αλλά και σε περιβαλλοντική χαρτογράφηση, alerts, υπηρεσίες προς πολίτες υπηρεσίες προς κράτη κ.ο.κ.
Τα στοιχεία είναι όλα δωρεάν και αυτά μιας και είναι πληρωμένα από τις τσέπες των Ευρωπαίων πωλητών.

Δε στέκονται στο φωτογραφικό που κάνει η google, βλέπουν χλωρίδα/ πανίδα / κύματα / μετεωρολογικά στοιχεία κ.ο.κ.
Δηλαδή καμία φορά υπάρχουν και καλά Ευρωπαϊκά / Διεθνή projects, που πάνε ένα βήμα πιο πέρα από τις ‛εμπορικές’ υπιρεσίες της κάθε google :)

Περιμένετε σε λίγο που θα έχει δικούς της δορυφόρους, με μια συνδρομή θα τα βλέπετε και live.....
http://www.zougla.gr/kosmos/article/sta-xeria-tis-gogle-i-eteria-doriforon-skybox

Υ.Γ. στην cia κλπ υπηρεσίες θα είναι free of charge βέβαια.... ;)
Και χωρίς θολούρες.
Είναι τεχνικά δυνατό να μπαίνουν θολούρες μόνο στην "ελεύθερη" έκδοση και η πρόσβαση των διωκτικών Αρχών να είναι αναλυτικότερη.

Λεπτομέρειες θα πεις, αφού ήδη μας αρέσει και στην πορεία θα το αγαπήσουμε κι άλλο, με τις νέες συναρπαστικές του (wow) εφαρμογές.

ΟΞΩ ΜΙΖΕΡΙΑ!!!

Και χωρίς θολούρες.
Είναι τεχνικά δυνατό να μπαίνουν θολούρες μόνο στην "ελεύθερη" έκδοση και η πρόσβαση των διωκτικών Αρχών να είναι αναλυτικότερη.

Λεπτομέρειες θα πεις, αφού ήδη μας αρέσει και στην πορεία θα το αγαπήσουμε κι άλλο, με τις νέες συναρπαστικές του (wow) εφαρμογές.

ΟΞΩ ΜΙΖΕΡΙΑ!!!

Γενικά όλα τα κράτη έχουν διαδικασίες για να ζητάν από τα μεγαθήρια του internet διάφορες διευκολύνσεις.

Στα φωτογραφικά Συνήθως δεν ζητούν αποκαλύψεις, γιατί αυτό μπορεί και να χρεωθεί εάν δεν υπάρχει λόγος λ.χ. εάν θες να αγοράσεις μαζικά χάρτες μπορείς, εάν έχει καταγραφεί έγκλημα μπορείς να πάρεις δωρεάν. Εξαρτάται από πολύ περιπλοκες νομοθεσίες και κανονισμούς φυσικά το τι και πως ζητά ο καθένας.

Συνήθως πάντως τα κράτη κάνουν αυτό που κάνουν και οι απλοί πολίτες με τους χάρτες, ζητούν απόκρυψη :D Λ.χ. κρύψτε την τάδε στρατιωτική βάση. Μικρή σημασία έχει βέβαια να κρυφτεί η βάση, αλλά είναι σύνηθες.

Εντάξει τώρα εδώ τι να σχολιάσεις αλλά αυτοί που του έκρυψαν το πρόσωπο γιατί δεν τον εξαφάνιζαν ολόκληρο τον άνθρωπο

Γιατί να τον εξαφανίσουν; Όταν πας σε ένα άγνωστο μέρος θέλεις να ξέρεις τι μπορεί να συναντήσεις στο δρόμο σου.

Να τον εσβηναν εντελως. ?
Οταν θα μαζευτουν παμπολες φωτο απο ταξι, ολες θα μοιαζουν με αυτοκινητα "φαντασματα" χωρις οδηγο, μιας και ολοι στην ιδια "φαση" θα εχουν τραβηχτει.! :laugh:

Το θόλωμα γίνεται αυτόματα με τη βοήθεια αλγορίθμων που αναγνωρίζουν τα πρόσωπα και τις πινακίδες, δεν γίνεται με το χέρι (παρά μόνο στις περιπτώσεις που γίνει αίτηση για θόλωμα κάτι συγκεκριμένου). Προφανώς οι αλγόριθμοι αυτοί δεν αναγνωρίζουν άλλες "στάσεις"! :Banane0: