Gravity

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0
Απάντηση: Re: Gravity (2013)

Αφου τρελαινεσαι για διαστημικα δες και το "Europa report" :
Μια ομάδα αστροναυτών κάνει το δυσχερές ταξίδι στο τέταρτο φεγγάρι του Δία, την Ευρώπη, για να αναζητήσει εξωγήινες μορφές ζωής. Αυτό που δεν περίμεναν ποτέ, ήταν ότι θα είχαν την πρώτη επαφή άμεσα με την άφιξη τους στο απόκοσμο μέρος.
http://www.imdb.com/title/tt2051879/

Re: Gravity (2013)

Εξαιρετική για το είδος της! Και το είδος της είναι αμιγώς space movie. Ούτε SiFi βέβαια αλλά ούτε ντοκυμαντέρ!
Την εξετάζω μόνο για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα ήθελα να είναι!
Εικόνα που κόβει την ανάσα. Οπτική μετάβαση που σε κάνει να ξεχνάς που βρίσκεσαι. Μεταφορά μιας αληθοφανούς ιστορίας με τον απόλυτο κινηματογραφικό τρόπο. Μην ξεγελιόμαστε, δεν είναι ντοκυμαντέρ και άρα δεν πρέπει να περιμένουμε απόλυτη προσήλωση σε φυσικούς κανόνες και μαθηματικές πιθανότητες. Παρόλα αυτά η ταινία είναι γυρισμένη με μια μαθηματική "ακρίβεια" που παρά την ανακρίβειά της είναι εξίσου περίπλοκη και δομημένη με μια μαθηματική παράσταση!
Προσωπικά το καταευχαριστήθηκα! Νομίζω πως είναι η καλύτερη διαστημική ταινία μέχρι σήμερα. Ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά, πως δεν την συγκρίνω με καμία SiFi ούτε βέβαια με άλλα αριστουργήματα της 7η τέχνης (βλ Οδύσσεια του διαστήματος).

Τελικό συμπέρασμα; Εξαιρετική! Πρέπει να την δείτε!

Απάντηση: Gravity (2013)

Νομίζω πως η θέαση της συγκεκριμένης ταινίας αποτελεί μια νέα κινηματογραφική εμπειρία από μόνη της. Εξαιρετική!

Μολις ειδα το Gravity σε 3d . Τα λογια ειναι περιττα . Ειχα καιρο να παρακολουθησω τετοιο roller-coaster ride για ταινια.Συναρπαστικο, προσεγμενο στην τελευταια λεπτομερεια ,με κινηματογραφηση απο αλλο πλανητη , ωραιος Clooney , πολυ καλη Bullock , επαναπροσδιορισμος του ορου αγωνια , συμβολισμοι , ολα βρισκονταν εκει για να αναδειξουν την μοναδικοτητα της φυσης , της υπαρξης μας , της εκκωφαντικης σιωπης και της απαραμιλλης ομορφιας του κενου. Και μεσα σε αυτα , στο επικεντρο ο ανθρωπος..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

GRAVITY "From Script to Screen" Featurette

Θα την δω όταν βγει στο Home T. η ταινία.. (25.Feb.2014)

Θα την δω όταν βγει στο Home T. η ταινία.. (25.Feb.2014)

Μην αγορασεις την 3D εκδοση (που μαλλον θα ειναι στο ιδιο bluray) γιατι αφαιρει πολυ απο το συνολικο σασπενς !!!
Μα πως ειναι δυνατον ? ΕΙΝΑΙ !!! Ο εγκεφαλος θα τεινει να δωσει προτεραιοτητα στις αναριθμητες μικρες λεπτομερειες
της τρισδιαστασης ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ της συνολικης εικονας (και αισθησης). Ουτε εγω αντιλαμβανομαι πληρως πως συντελειται
αυτη η απωλεια αλλα να εισαι εντελως σιγουρος .... το νιωσα μια χαρα !!! ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ (οχι η οραση, η προσοχη μου !)

Δυστυχώς/Ευτυχώς δεν έχω 3D TV, οπότε δεν κοιτάω 3D εκδόσεις.. :cool4:
Οπότε δεν έχω και την εμπειρία για να πω πως το βλέπω το όλο ζήτημα! :p

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς. Εάν εξαιρέσουμε τα πόσα spoilers που έχουν γραφτεί (και αποτελούν ασέβεια προς τον υπόλοιπο κόσμο), αυτή η νοοτροπία κριτικού του Αθηνόραμα, πραγματικά με εκπλήσσει. Άμα αρχίσουμε να ψάχνουμε την σουρεαλιστική αποικοδόμηση, της υπαρξιακής ανασφάλειας του υπεύθυνου για την αναγραφή των οδηγιών στον πυροσβεστήρα, μάλλον δεν θέλουμε να δούμε ταινία.
Ταινία πάτε να δείτε να διασκεδάσετε. Και την υπερβολή θα έχει και το ψέμα θα έχει και την παπαριά θα έχει. Το θέμα είναι πως θα σου τα προσφέρει όλα αυτά.
Και η συγκεκριμένη, τα προσφέρει πολύ καλύτερα και όμορφα από το 95% των φετινών ταινιών. Όχι, δεν είναι τέλεια, αλλά είναι 90 λεπτά που δεν περνάνε απλώς άνετα, αλλά και όμορφα.
Και όσο για το ότι είναι και καλά Αμερικανιά, μάλλον κάποιοι ξεχάσανε τα Armaggedon και Deep impact.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς. Εάν εξαιρέσουμε τα πόσα spoilers που έχουν γραφτεί (και αποτελούν ασέβεια προς τον υπόλοιπο κόσμο), αυτή η νοοτροπία κριτικού του Αθηνόραμα, πραγματικά με εκπλήσσει. Άμα αρχίσουμε να ψάχνουμε την σουρεαλιστική αποικοδόμηση, της υπαρξιακής ανασφάλειας του υπεύθυνου για την αναγραφή των οδηγιών στον πυροσβεστήρα, μάλλον δεν θέλουμε να δούμε ταινία.
Ταινία πάτε να δείτε να διασκεδάσετε. Και την υπερβολή θα έχει και το ψέμα θα έχει και την παπαριά θα έχει. Το θέμα είναι πως θα σου τα προσφέρει όλα αυτά.
.................

+1 :ernaehrung004:

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς. Εάν εξαιρέσουμε τα πόσα spoilers που έχουν γραφτεί (και αποτελούν ασέβεια προς τον υπόλοιπο κόσμο),
Ποιο ειναι το spoiler που αποτελει ασεβεια στον κοσμο ? αυτή η νοοτροπία κριτικού του Αθηνόραμα, πραγματικά με εκπλήσσει. Άμα αρχίσουμε να ψάχνουμε την σουρεαλιστική αποικοδόμηση, της υπαρξιακής ανασφάλειας του υπεύθυνου για την αναγραφή των οδηγιών στον πυροσβεστήρα, μάλλον δεν θέλουμε να δούμε ταινία.
Ταινία πάτε να δείτε να διασκεδάσετε. Και την υπερβολή θα έχει και το ψέμα θα έχει και την παπαριά θα έχει.
εεε ..δεν διασκεδαζουν ολοι ετσι Το θέμα είναι πως θα σου τα προσφέρει όλα αυτά.
Και η συγκεκριμένη, τα προσφέρει πολύ καλύτερα και όμορφα από το 95% των φετινών ταινιών.
τι δηλαδη σου προσφερει καλυτερα και ομορφα το ψεμα την υπερβολη και την παπαρια ..?Όχι, δεν είναι τέλεια, αλλά είναι 90 λεπτά που δεν περνάνε απλώς άνετα, αλλά και όμορφα.
Και όσο για το ότι είναι και καλά Αμερικανιά, μάλλον κάποιοι ξεχάσανε τα Armaggedon και Deep impact.

και τι εγινε ..
υπαρχουν και μερικοι που δεν τους αρεσε η ταινια
θα τους κρεμασουμε

:ernaehrung004:

.

Re: Απάντηση: Re: Gravity (2013)

και τι εγινε ..
υπαρχουν και μερικοι που δεν τους αρεσε η ταινια
θα τους κρεμασουμε

:ernaehrung004:

.

Στέλιο, που ακριβώς είπα κάτι για όποιον δεν του άρεσε η ταινία? Δικαίωμα του καθενός είναι να μην του αρέσει κάτι. Όταν όμως το ανακοινώνει με τρόπο που καταστρέφει την ταινία για κάποιον που δεν την έχει δει (εννοώ αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες) τότε, όχι δεν είναι αποδεκτό.
Ειδικά δε όταν οι δικαιολογίες για τον λόγο που δεν του άρεσε, είναι τόσο τραβηγμένες.
Κατά τα άλλα, όλοι για κρέμασμα, άμεσα.:hanged:

Last edited:

...

Ειδικα το τελευταιο σου επιχειρημα δεν το καταλαβα...
Ειναι σα να λες "σιγα μην ηταν και καλα ο Μανσον ψυχοπαθης σηριαλ κιλερ. Μαλλον καποιοι ξεχασανε το
Χιτλερ"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Gravity (2013)

Στέλιο, που ακριβώς είπα κάτι για όποιον δεν του άρεσε η ταινία? Δικαίωμα του καθενός είναι να μην του αρέσει κάτι. Όταν όμως το ανακοινώνει με τρόπο που καταστρέφει την ταινία για κάποιον που δεν την έχει δει (εννοώ αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες) τότε, όχι δεν είναι αποδεκτό.
Ειδικά δε όταν οι δικαιολογίες για τον λόγο που δεν του άρεσε, είναι τόσο τραβηγμένες.
Κατά τα άλλα, όλοι για κρέμασμα, άμεσα.:hanged:

ελα τωρα ποιος ειναι αυτος που κατεστρεψε την ταινια ... τι ειπε ?

Re: Απάντηση: Re: Gravity (2013)

Ειδικα το τελευταιο σου επιχειρημα δεν το καταλαβα...
Ειναι σα να λες "σιγα μην ηταν και καλα ο Μανσον ψυχοπαθης σηριαλ κιλερ. Μαλλον καποιοι ξεχασανε το
Χιτλερ"

Μάλλον κάπου τα μπερδεύεις. Πρώτα από όλα ο Χίτλερ δεν ήταν ψυχοπαθής serial killer. Γενοκτόνος ναι, εγκληματίας ναι, στο τέλος παράφρων, μάλλον. Τι σχέση έχει ο Μανσον με τον Χίτλερ. Να μου πεις ο Στάλιν, ο Μουσολίνι, να το καταλάβω.
Έτσι λοιπόν, πως μπορείς να συγκρίνεις το Gravity ως Αμερικανιά, με τις επιτομές Armaggedon και Deep impact.
Όχι ότι το armaggedon δεν ήταν ψυχαγωγικό αλλά μόνο το ότι μας σώζουν πάλι τα Αμερικανάκια, με rover να πηδάνε από μετεωρίτη σε μετεωρίτη και δεν ξέρω τι άλλο, μόνο Αμερικανιά μπορείς να το πεις.
Το deep impact είναι πιο ελαφρύ, αλλά για ακόμα μια φορά μας σώζουν τα Αμερικανάκια.
Τι ακριβώς στο Gravity μπορείς να πεις ότι είναι Αμερικανιά? Τραβηγμένα είναι πολλά, Αμερικανιά τίποτα.
Κατά τα άλλα δικαίωμα σου και σεβαστό το ότι δεν σου άρεσε η ταινία. Δεν είναι αυτό το παράπονο μου. Τα spoilers χωρίς νόημα είναι (γενικά πάντα, όχι από εσένα).

ελα τωρα ποιος ειναι αυτος που κατεστρεψε την ταινια ... τι ειπε ?

Στέλιο, όταν σε ένα νήμα ταινίας, έχουμε αποδεχτεί ότι οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να την χαλάσει για κάποιον, και έχουμε συμφωνήσει να βάζουμε spoilers, τότε δεν υπάρχει νόημα να συζητάμε τι ακριβώς.
Εσένα μπορεί να μην σε πειράζει, άλλοι δεν θέλουν να ξέρουν ούτε το χρώμα του διαστημοπλοίου που λέει ο λόγος.
Πόσο δύσκολο είναι να τους σεβαστούμε και να βάλουμε ένα spoiler.
Όσο για το πως μπορεί να καταστράφηκε η ταινία, ας πούμε το καταπληκτικό χωρίς spoiler που διάβασα ότι

Αμερικανιά είναι ότι κάθε φορά η Μπούλοκ πιάνετε τελευταία στιγμή πριν φύγει στο κενό και πεθάνει από ασφυξία.
Δηλαδή μαθαίνουμε ότι η Μπούλοκ επιζεί. Αυτό δεν μπορεί να χαλάσει την ταινία για κάποιον?

Το πως το βλέπει ο καθένας δεν έχει καμία σημασία. Είμαστε μια κοινότητα με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο. Εάν αυτός ο σεβασμός, απαιτεί να πατήσουμε ένα κουμπάκι Go advanced και ένα κουμπάκι spoiler, γιατί να μην το κάνουμε?
Βέβαια αυτή είναι η δική μου άποψη, όλοι έχουν το δικαίωμα στην δική τους. Αλλά θα μου άρεσε να ακούσω έστω και ένα επιχείρημα, για να μην μπαίνει spoiler.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Gravity (2013)

Μάλλον κάπου τα μπερδεύεις. Πρώτα από όλα ο Χίτλερ δεν ήταν ψυχοπαθής serial killer. Γενοκτόνος ναι, εγκληματίας ναι, στο τέλος παράφρων, μάλλον. Τι σχέση έχει ο Μανσον με τον Χίτλερ. Να μου πεις ο Στάλιν, ο Μουσολίνι, να το καταλάβω.

Αρα το ψυχοπαθης το δεχεσαι. Αν βαλω ψυχοπαθης μαζικος δολοφονος σε καλυπτω καλυτερα στην αναλογια?
(Ο Μουσολινι τι παραπανω ειχε κανει απο το Χιτλερ που τον δεχεσαι σα μερος της αναλογιας???)

Έτσι λοιπόν, πως μπορείς να συγκρίνεις το Gravity ως Αμερικανιά, με τις επιτομές Armaggedon και Deep impact.
Όχι ότι το armaggedon δεν ήταν ψυχαγωγικό αλλά μόνο το ότι μας σώζουν πάλι τα Αμερικανάκια, με rover να πηδάνε από μετεωρίτη σε μετεωρίτη και δεν ξέρω τι άλλο, μόνο Αμερικανιά μπορείς να το πεις.
Το deep impact είναι πιο ελαφρύ, αλλά για ακόμα μια φορά μας σώζουν τα Αμερικανάκια.
Τι ακριβώς στο Gravity μπορείς να πεις ότι είναι Αμερικανιά? Τραβηγμένα είναι πολλά, Αμερικανιά τίποτα.
Κατά τα άλλα δικαίωμα σου και σεβαστό το ότι δεν σου άρεσε η ταινία. Δεν είναι αυτό το παράπονο μου. Τα spoilers χωρίς νόημα είναι (γενικά πάντα, όχι από εσένα).

Για το Αμερικανια εχουμε εξηγησει σε προηγουμενα ποστς τι εννοουμε.
Παντως οντως απο τη μερια μου εβαλα spoiler tags οπου θεωρησα οτι χρειαζονταν.
Αν κατι μου ξεφυγε εκτος, σιγουρα εγινε κατα λαθος και οχι απο προθεση.

Για το σποιλερ που χρησιμοποιεις στην απαντηση στο Στελιο εχεις αδικο...
Το οτι καταφερνει να πιαστει την τελευταια στιγμη καθε φορα ΔΕΝ σημαινει οτι θα
επιζουσε κιολας. Θα μπορουσε ανετα να ειχε καει κατα την εισοδο στην ατμοσφαιρα!
Ισα ισα που δεν ειναι σποιλερ γιατι δεν υπηρχε πριπτωση να πεθανει η πρωταγωνιστρια στην
αρχη ή στη μεση της ταινιας. Τι θα εδειχνε μετα??? Το οτι επιζει, αντιθετα, το εγραψαν αλλοι πριν
απο μενα...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Gravity (2013)

Για το Αμερικανια εχουμε εξηγησει σε προηγουμενα ποστς τι εννοουμε.
Παντως οντως απο τη μερια μου εβαλα spoiler tags οπου θεωρησα οτι χρειαζονταν.
Αν κατι μου ξεφυγε εκτος, σιγουρα εγινε κατα λαθος και οχι απο προθεση.

Βρε συ δεν σε κατηγόρησα ότι έγραψες κάτι, μην το παίρνεις προσωπικά. Είπα ότι κάποιοι δεν προσέξανε, γενικά. Και όντως το νήμα είναι γεμάτο με spoilers. Σίγουρα μπορεί ένας admin Να τα διορθώσει λίγο εάν έχει χρόνο.

Ο Χίτλερ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μαζικός δολοφόνος. Δεν έχει δολοφονήσει κανέναν προσωπικά, από ότι ξέρω. Οι διαταγές του που εκτελούνταν από τους πραγματικούς ψυχοπαθείς δολοφόνους των SS, ήταν γενοκτονίες και εγκλήματα. Όχι ότι ήταν νορμάλ, μην τρελαθούμε, αλλά καμία σχέση με Μάνσον. Εάν είχε, δεν θα είχε καταφέρει όλη αυτή την καταστροφή, αφού το πιθανότερο θα ήταν να τον είχαν μαζέψει οι Γερμανοί, πριν ανέβει στην εξουσία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Gravity (2013)

Βρε συ δεν σε κατηγόρησα ότι έγραψες κάτι, μην το παίρνεις προσωπικά. Είπα ότι κάποιοι δεν προσέξανε, γενικά. Και όντως το νήμα είναι γεμάτο με spoilers. Σίγουρα μπορεί ένας admin Να τα διορθώσει λίγο εάν έχει χρόνο.

Ο Χίτλερ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μαζικός δολοφόνος. Δεν έχει δολοφονήσει κανέναν προσωπικά, από ότι ξέρω. Οι διαταγές του που εκτελούνταν από τους πραγματικούς ψυχοπαθείς δολοφόνους των SS, ήταν γενοκτονίες και εγκλήματα. Όχι ότι ήταν νορμάλ, μην τρελαθούμε, αλλά καμία σχέση με Μάνσον. Εάν είχε, δεν θα είχε καταφέρει όλη αυτή την καταστροφή, αφού το πιθανότερο θα ήταν να τον είχαν μαζέψει οι Γερμανοί, πριν ανέβει στην εξουσία.

Δεν το πηρα προσωπικα, απλα απαντησα στο συγκεκριμενο σποιλερ που ανεφερες στο Στελιο,
γιατι αφενος δεν το θεωρω σποιλερ και αφετερου αν θυμαμαι καλα το ειχα γραψει και εγω.

Για το Χιτλερ και το Μανσον θα γραψω μονο αυτο και κλεινω το οφτοπικ εδω.
Μην πιστευεις οτι καποιος παραφρων δεν μπορει να ειναι χαρισματικος. Ο Μανσον ηταν κλασσικο
παραδειγμα (οι οπαδοι του τον λατρευαν), ο Χιτλερ το ιδιο.
Επισης δεν γνωριζω αν ο Μανσον σκοτωσε καποιον με τα ιδια του τα χερια ή το εκαναν
οι οπαδοι του ακολουθωντας τις εντολες του, οποτε θα μιλαμε για την ιδια ακριβως περιπτωση.
Ακομη και αν το εκανε, αυτο δεν αθωωνει το Χιτλερ που εδωσε την εντολη να πεθανουν
οσοι πεθαναν. Δεν ειναι περισσοτερο δολοφονοι αυτοι που εκτελουν τις εντολες απο αυτους που τις δινουν.