Gravity

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0
Re: Gravity (2013)

Πολύ καλή ταινία οπτικά, με απίστευτα εφέ βαρύτητας και γενικά δίνει πάρα πολύ την αίσθηση του κενού και του τίποτα που υπάρχει εκεί έξω, αλλά δυστυχώς πολύ "απλή" σεναριακά και εξελίσσεται σε πολύ πολύ αργούς ρυθμούς σε βαθμό που δεν σε αφήνει να μπεις στο κλίμα, να ταυτιστείς με τον κίνδυνο της μοναξιάς και του μοναχικού θανάτου που απειλεί τους ήρωες. Ίσως και οι ηθοποιίες της σχεδόν ανέκφραστης Σ.Μ. και του κάπως "ιλαρού" σε πολλές περιπτώσεις Κλούνεϊ να σε απομακρύνουν από την ταινία.

Κατά τα άλλα, σε μια τόσο ρεαλιστική ταινία έχω δύο απορίες...

δεν ξέρω αν έχουν ξανά αναφερθεί...
1) Στη σκηνή "αλλά Τιτανικός" με την αυτοθυσία του Κλούνεϊ, από τη στιγμή που έχουν ισορροπήσει στο κενό, είναι δυνατόν κάτι να τον "τραβάει" και να παρασύρει και την Μπούλοκ; Και μάλιστα όταν την αφήνει, εκείνη να "τινάσσεται" προς τα πίσω σαν να είναι λάστιχο τα σκοινιά που την κρατάνε;
2) Και η δεύτερη απορία μου δημιουργήθηκε τη στιγμή που ο σταθμός μπαίνει στην ατμόσφαιρα, φαίνεται ο αέρας που σκίζει με μεγάλη ταχύτητα και η Σ.Μ. αιωρείται σαν να είναι στο απόλυτο κενό σε ένα σταθερό σταθμό στο διάστημα...

ΙΜΗΟ
Καλή για τα εφέ και μόνο
Γελοία η ευκολία μεταφοράς από σταθμό σε σταθμό
Κρίμα για τα κουφά που παρακολουθήσαμε δηλαδή :-(

Απάντηση: Re: Gravity (2013)

Εξαιρετική overall και ειδικά σε φωτογραφία, μοντάζ, special effects, σκηνοθεσία και ερμηνεία της πρωταγωνίστριας (με αυτή τη σειρά).
Παρα τις οποιες ανακρίβειες (από ότι διαβάζω) , σε κρατα καθηλωμένο ως το τέλος και σε βάζει "στα παπούτσια" των πρωταγωνιστών.
Το 3D είναι state of the art και αποδεικνύει πως καλώς υπάρχει ως format έστω και για τις 4-5 ταινίες στις οποιες δίνει το κάτι παραπάνω.
Όπως ειπώθηκε, είναι εν τέλει μια ιστορία επιβίωσης against all odds..
Σίγουρα στις 3 καλύτερες ταινίες της χρονιας για μένα...

Απάντηση: Gravity (2013)

Το 3D σε 2:35 ειναι φαουλ..
Σε 1:78 οι τρισδιάστατες ταινιες αφήνουν πολυ καλύτερη αίσθηση

Το ποστερ στην αρχη του τοπικ ειναι ολα τα λεφτα

Last edited:

Απογοητευσουλα.

Συμπαθες αλλά τπτ παραπάνω.

Η όλη απόλαυση προκύπτει αποκλειστικά από το εικαστικό του θέματος και το 3D.

Το στορυ κλασική χιλιοτετριμενη Αμερικανια (απλώς στο διάστημα)

Οι πρωταγωνιστες από απλά αδιάφοροι εώς αταίριαστοι με το όλο σεταπ.

Το θέμα στην αρχή εντυπωσιακό (και λόγω 3D) αλλά μετά "στερευει" και μένει μια αδιάφορη ιστοριούλα επιβίωσης από αυτές που το Χόλυγουντ μας προσφέρει με το κιλό.

Η ιδιαίτερη "ματιά" του Κουαρον παρούσα σε λίγα μόνο σημεία.

Το BD 3D transfer πολύ καλό αλλά, κατα τα γνωστά πρότυπα Warner, όχι κορυφαίο.

Αν δε χάζευα τον 700 να ζωγραφίζει, μάλλον θα βαριομουν....

Εξαιρετική overall και ειδικά σε φωτογραφία, μοντάζ, special effects, σκηνοθεσία και ερμηνεία της πρωταγωνίστριας (με αυτή τη σειρά).
Παρα τις οποιες ανακρίβειες (από ότι διαβάζω) , σε κρατα καθηλωμένο ως το τέλος και σε βάζει "στα παπούτσια" των πρωταγωνιστών.
Το 3D είναι state of the art και αποδεικνύει πως καλώς υπάρχει ως format έστω και για τις 4-5 ταινίες στις οποιες δίνει το κάτι παραπάνω.
Όπως ειπώθηκε, είναι εν τέλει μια ιστορία επιβίωσης against all odds..
Σίγουρα στις 3 καλύτερες ταινίες της χρονιας για μένα...

+1 (για να μην ξαναγράφω τα ίδια)

Προσθέτω ότι
- εμένα μου άρεσε και ο ήχος (ειδικά οι σκηνές με την προσομοίωση γρήγορου παλμού καρδιάς) και το πολύ ταιριαστό soundtrack...
- ενώ υπήρχαν στιγμές που απλά ντριφτάρεις με την Μπούλοκ.

Η ταινία της χρονιάς απο μένα (απ'όσες έχω δει τουλάχιστον)

υγ την άφησα τόσο καιρό γιατί υποπτεύτηκα ότι θα ήταν εντελώς αδιάφορη για τα γούστα μου, αλλά διαψεύστηκα παταγωδώς.

Απογοητευσουλα.

Συμπαθες αλλά τπτ παραπάνω.

Η όλη απόλαυση προκύπτει αποκλειστικά από το εικαστικό του θέματος και το 3D.

Το στορυ κλασική χιλιοτετριμενη Αμερικανια (απλώς στο διάστημα)

Οι πρωταγωνιστες από απλά αδιάφοροι εώς αταίριαστοι με το όλο σεταπ.

Το θέμα στην αρχή εντυπωσιακό (και λόγω 3D) αλλά μετά "στερευει" και μένει μια αδιάφορη ιστοριούλα επιβίωσης από αυτές που το Χόλυγουντ μας προσφέρει με το κιλό.

Η ιδιαίτερη "ματιά" του Κουαρον παρούσα σε λίγα μόνο σημεία.

Το BD 3D transfer πολύ καλό αλλά, κατα τα γνωστά πρότυπα Warner, όχι κορυφαίο.

Αν δε χάζευα τον 700 να ζωγραφίζει, μάλλον θα βαριομουν....

+1
και απο μενα ακριβως τα ιδια

Αν εξαιρέσεις τα εφέ, μια μεγάλη απογοήτευση. Γιατί πρέπει κάθε φορά να υπάρχει happy end?

για το 2013 λέω (μετράω την προβολή :p)

εξαιρετικό και το rush (αλλά δεν είχε διάστημα :p :p)

-bye-

Μέτριο, μονοδιάστατο, γεμάτο κλισέ. Πολύ καλά εφέ και 3D αλλά ως εκεί. Το cast θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Μαζί με το The Hurt Locker, από τις πιο υπερεκτιμημένες ταινίες του Hollywood. Πλέον ο κινηματογράφος έχει πέσει σε τέτοιο επίπεδο που το μέτριο γίνεται ταινιάρα....

Μέτριο, μονοδιάστατο, γεμάτο κλισέ. Πολύ καλά εφέ και 3D αλλά ως εκεί. Το cast θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Μαζί με το The Hurt Locker, από τις πιο υπερεκτιμημένες ταινίες του Hollywood. Πλέον ο κινηματογράφος έχει πέσει σε τέτοιο επίπεδο που το μέτριο γίνεται ταινιάρα....

Μην μου θυμίζεις το The Hurt Locker τώρα βραδυάτικα και μου ανεβάζεις το αίμα στο κεφάλι... :angry:

Re: Απάντηση: Re: Gravity (2013)

1ον Η χρονιά μετράει από 1/01/2014;
2ον Το Rush το είδες;

:smile:
Σ αρες το ρας;

Παλεύεις τον βασιλιά της βαρεμαρας, τον Χαουαρντ;

Το πιο αληθοφανές 3D που είδα ποτέ μου!
Ένιωθες τα εφέ να σε ακουμπάνε ρε παιδί μου!
Ειδικά όταν το βλέπεις με γυναικεία παρέα που τρώει nachos...
Και όταν τρομάζει έχει την τάση να τα πετάει στον αέρα...
Πάλι καλά που δεν ήταν βουτηγμένα στο cheddar να βγω από την αίθουσα με nachos στο κούτελο.
Οι διπλανοί πάντως δεν κατάλαβαν τον Χριστό τους...

Από τη σκηνή που η Sandra συναντήθηκε με το πτώμα στο cockpit έχασα την ταινία.
Ήμουν κάτω από το κάθισμα και έκλαιγα από τα γέλια...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:p

Στο 3:00 ο αφηγητής συνοψίζει τι ακριβώς ΔΕΝ κατάλαβε από την ταινία

Prepare for a thrilling adventure that will have audiences cheering when our hero makes it back to earth alive...even though she lost a space ship.
And the International Space Station.
And the Chinese Space Station.
And the Hubble Telescope.
And Facebook.
And left so much satellite debris that we will not be able to leave the planet for hundreds of years.

Μα ακριβώς αυτό είναι το νόημα της ταινίας. Για τον Cuaron όλα αυτά δεν αξίζουν όσο αξίζει ΜΙΑ, μία και μοναδική ανθρώπινη ζωή.

Κάποιοι ίσως και να το καταλάβουν κάποτε.