Gravity

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0
Απάντηση: Re: Gravity (2013)

Αυτο ειναι που κανει μαγικο το all is lost .
Εχουμε την ιστορια επιβιωσης του πρωταγωνιστη χωρις να έχουμε ιδέα του ποιος ειναι ..
Μονο ενα γραμμα που και αυτο δε ξερουμε σε ποιον απευθυνεται ..
στην οικογενεια του ; σε καποιο αγαπημενο προσωπο ; σε όποιον το βρει ; στον Θεο ...

και βλεπουμε πως δοκιμαζεται η στωικοτητα του , η υπομονη του , οι αντοχες του , τα νευρα του , το σωμα και η ψυχη του ,
μεχρι που ερχεται το ξεσπασμα με την εκστομιση μιας και μονο λεξης σε ολη την ταινια και η αποφαση να παραιτηθει της προσπαθειας.

Μια αντιστοιχη ιστορια ειναι και το gravity , η μια στο διαστημα , ο αλλος στον αχανη ωκεανο ,
η μια να μαχεται με τα συντριμμια και ο αλλος με τα στοιχεια της φυσης

απλα η μπουλοκ επιλεγει να γαυγιζει , να αναπολει τη γη , να μας λεει δακρυβρεχτες ιστοριες για το παιδι της κλπ κλπ
και τελικα να μην αποφευγει κλισε που εχουμε ξαναδει
ενω ο μεγιστος ρεντφορντ ειναι η ηρεμη δυναμη , ενα γερικο κουρασμενο σωμα σε ενα τσακισμενο ιστιοφορο να παλευει μονος του ,
με την ελπιδα να επιβιωσει και να κερδισει για να γυρισει καπου και σε κατι που εμεις δεν ξερουμε τι ειναι ...

“13th of July, 4:50 pm. I’m sorry.
I know that means little at this point. But I am. I tried. I think you could all agree that I tried.
To be true. To be strong. To be kind. To love. To be right.
But I wasn’t And I know you knew this, in each of your ways.
And I am sorry.
All is lost here, except for soul and body.
That is, what’s left of them. And a half day’s rations. It’s inexcusable, really.
I know that now. How it could have taken that long to admit that, I’m not sure.
But it did. I fought to the end. I am not sure what that is worth, but know that I did.
I have always hoped for more for you all.
I will miss you.
I’m sorry.” —

Συμφωνώ απολύτως..

Απάντηση: Gravity (2013)

Μαλλον η ιστορια και η περιεργεια σε εκανε να ενδιαφερθεις για το χαρακτηρα. Στο συγκεκριμενο, υποκριτικα ο Ρεντφορντ ηταν εντελως φλατ θα ελεγα, χωρις να δινει τιποτα στο χαρακτηρα εκτος της υπομονης. Ακομα και η αγανακτηση του βγηκε με το ζορι.

Συμφωνώ απόλυτα ( αν και δεν είχα καμία περιέργεια για τον χαρακτήρα όσο το πως στην ευχή βρέθηκε μέσα στο πουθενά)

Last edited:
Re: Gravity (2013)

Πρώτη ταινία που βλέπω από την αρχή έως το τέλος σε 3d.
Σε 3d ήταν εξαιρετική, με ταξίδεψε στο διάστημα με την πραγματικά άψογη εικόνα και τα τέλεια εφέ, σαν ταινία μπορώ να πω ότι ήταν καλή.

Μία απλά καλή ταινία και μάλλον προτότυπη για το είδος της αλλά χωρίς να ενθουσιάζει. Από της ελάχιστες ταινίες διαστήματος που δεν ήταν επιστημονικής φαντασίας με την κλασική έννοια του όρου αλλά ένα θρίλερ βασισμένο σε ρεαλιστικές συνθήκες. Έχει ενδιαφέρον τόσο για τα εφέ της όσο και για το πως παρουσιάζει με ρεαλιστικότητα τις ακραίες συνθήκες για τον άνθρωπο που επικρατούν στο διάστημα.

Ωστόσο το σενάριο ήταν πολύ απλοικό, όπως και οι ρόλοι και κατά επέκταση οι ερμηνίες (χωρίς να είναι κακές) ενώ μου φάνηκε και πολύ σύντομη σαν ταινία. Σαν να περίμενες κάτι περισσότερο, μία άλλη εξέλλιξη λιγότερο προβλέψιμη. Τα όσκαρ για τα εφέ που πήρε τα άξιζε και με το παραπάνω όχι όμως και για αυτό της σκηνοθεσίας. Θεωρώ πως εδώ αδικήθηκε το 12 years a slave, όπου ο Μακ κουίν ειχε σαφώς να διαχειριστεί ένα πιο εξελίσσιμο σενάριο με πιο πολυσύνθετους ρόλους και διαφορετικές και σκληρές σκηνές σε σχέση με το gravity όπου η δουλειά του σκηνοθέτη ήταν πολύ πιο έυκολη. Η μεγάλη δουλειά έγινε κυρίως από τους τεχνικούς των ειδικών εφέ.

Μια απλή,απλούστατη ταινία με πολύ ωραία ειδικά εφέ και πολύ ρεαλιστικό 3D αλλά,μέχρι εκεί. Δεν υπήρχε καμία δυσκολία στους ρόλους,δεν επετέλεσε κανένα δύσκολο έργο ο Clooney ή η Bulock,δεν υπήρξε καμία πλοκή στην υπόθεση (υπήρχε περίπτωση να πήγαινε κάτι στραβά και να βλέπαμε μόνο το διάστημα από εκεί και πέρα ? )

Σαν σύνολο είναι εξαιρετική.
Απλά οι επιμέρους τομείς τις είναι σε γενικές γραμμές καλοί.

Εγώ θα έλεγα ακριβώς το αντίθετο. Σε κάποιους επιμέρους τομείς ήταν εξαιρετική όπως στα ειδικά εφέ, στην ρεαλιστικότητα των συνθηκών του διαστήματος αλλά και γενικότερα στο πρωτότυπο concept της, όμως τελικά στο σύνολο ως ταινία καταλήγει να είναι καλούτσικη λόγω του φτωχού σεναρίου και των μονοδιάστατων ρόλων.

Ποσο περασαν ? Δυο μηνες ? Τρεις ?
Ο φιλος μου ο Γιαννης (κατα φορουμ, JL_?) απαξιωσε να ριξει την ψηφο του στο poll.

Πουρκουα ? :nounder:

Ποσο περασαν ? Δυο μηνες ? Τρεις ?
Ο φιλος μου ο Γιαννης (κατα φορουμ, JL_?) απαξιωσε να ριξει την ψηφο του στο poll.

Πουρκουα ? :nounder:

Θα σου ελεγα οτι το εκανε γιατι ειναι πραγματικος φιλος και δεν ηθελε να σε στεναχωρησει
οπως κανει σε αλλους...
,
αλλα σε ετρωγε κι εσενα.
Τι το'θελες να ξυνεσαι στη γκλιτσα του τσοπανη?

Παντως επραξες σοφα που δεν ρωτησες κι εμενα το ιδιο πραμα.:silly:

Τωρα με αποστομωσες ... :laugh::laugh::laugh:

Δηλαδη, δεν παιζει να βαριοταν ο γατος ?
Eξαιτιας τακτ, δεν ψηφιζε ? .... Ωπα ρε Γιωργο :p

(Εσενα δεν σε ρωταω ... τα "ξερασες" ΟΛΑ, τοτε !
Ευτυχως που φυγαμε νωρις ... κατα τις 12:30, δηλαδη :laugh:)

Last edited:

Τωρα με αποστομωσες ... :laugh::laugh::laugh:

Δηλαδη, δεν παιζει να βαριοταν ο γατος ?
Eξαιτιας τακτ, δεν ψηφιζε ? .... Ωπα ρε Γιωργο :p

(Εσενα δεν σε ρωταω ... γιατι τα ξερασες ΟΛΑ, τοτε !
Ευτυχως που φυγαμε νωρις ... κατα τις 12:30, δηλαδη :laugh:)

Εσυ εφυγες νωρις, γιατι δεν αντεξες τα επικριτικα σχολια πανταχοθεν.:aetsch:

Και τωρα που ψηφισε τι καταλαβες δηλαδη?:BDGBGDB55:

Νταξει,δε θελω να σε στεναχωρησω κι εγω, αλλα τι ψηφισε προσεξες?:willy:

Εσυ, μετα απο ολα αυτα που ειχες πει ... περιμενα να μην ξαναπατησεις στο νημα.
Τι μου λες τωρα ... τιμη μας !

Oντως, για να σε τιμησω ηρθα.:flipout:

Εγώ την είδα προχθές, καλώς η κακώς στη 42άρα, χωρίς να έχω διαβάσει καθόλου το νήμα από ένα σημείο και έπειτα. Θεωρώ, διαβάζοντας τα σχόλιά σας, ότι μάλλον έχασα μια καλή περίπτωση να δω μια ακόμα ταινία σε 3d, παρά τις αρνητικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει το βραχυκύκλωμα που θα δημιουργούσε στην αντίληψή μου.

Από την άλλη, κρίνοντας την ταινία απλά σαν ταινία, και παραμερίζοντας τις "ανακρίβειες" οι οποίες ποσώς με ενόχλησαν, δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα.
Μπορώ μάλιστα να πω ότι ήταν η πρώτη ταινία της Μπούλοκ που είδα, που δεν μου άρεσε η Μπούλοκ!
Με εξαίρεση το σημείο της αφήγησης του χαμού της κόρης της και μονόλογος που απευθυνόταν στον χαρακτήρα του Κλούνει, περιγράφοντας την και ζητώντας του να την φιλήσει εκ μέρους της (είμαι απίστευτα χαζομπαμπάς και συγκινούμαι εύκολα με αυτές τις αναφορές) δεν μου προξένησε πουθενά συμπάθεια ο χαρακτήρας της.
Αντίθετα, όπως ανέφερε και ένας φίλος προηγουμένως, σε κάποια σημεία σκεφτόμουν "άντε, πέθανέ την να τελειώνουμε".

Πιθανόν βέβαια να φταίει το σενάριο και όχι η ερμηνεία για αυτήν μου την αντίδραση. Το οποίο ήταν όντως προβλέψιμο και άρα δεν πρόσθετε στην γενική εντύπωση.

Συμπαθητικός ο ρόλος του Κλούνει, αναλογιζόμενος μάλιστα πως τον είδα εκτός σκαφάνδρου μόνο μία φορά, στη σκηνή που μου "έμεινε" από όλη την ταινία.

Ψήφισα μέτρια, σίγουρα όμως αν την είχα δε σε μεγάλη οθόνη, ακόμα και σε 2D, θα πήγαινα στο "καλή".

O Kλουνεϊ σε μεγαλη διασταση ειναι ακομη πιο ... ρσενικαρα :laugh:
Πολυ και ασκοπη αντριλα για ρολους ... εφηβικοτερους !!!
Καλυτερα που τον ειδες σε μικρη διασταση .... :p

(Aσε που οταν μιλαει .... νομιζεις οτι ερωτοτροπει με δικαστινα σε οιστρο.
Iδιως εκει που καθοδηγει την Μπουλοκ ... νομιζεις οτι της "την πεφτει" :flipout:)

Last edited:

Πως ειναι δυνατον να κρεμεται ενας αστροναυτης απο σχοινια
στο διαστημα σε συνθηκες ελλειψης βαρυτητας?
Και μαλιστα να ειναι πιο χαλαρος απο οτι στη διαφημιση του Νεσπρεσο?

Βασικα ... βολοδερνει αναμεσα στα σχοινια ... μεχρι να ισορροπησει ως συστημα.
Ας πουμε, στην περιπτωση που πηρε ωθηση απο μια ξαφνικη εκρηξη (η αποσυμπιεση).

Πανω στην γη, η βαρυτητα δεν αφηνει παλινωδιες και πηγαινε-ελα.
Ολα ισορροπουν παρα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γρηγορα.

Last edited: