Δεν μου λες όμως τι έχεις από πίσω (zfs?) και αν αυτό πλήρει τους περιορισμούς που έβαλα.
Στην περιπτωςη του hp microserver (200 ) + freenas/zfs (οπου θελει και 16gb μνήμης) +135 δηλαδή, παμε σύνολο στα 335
Εγω στο κοςτος θα έβαζα και τις "χαμένες" ώρες στησίματος που θελει να σεταριστει ενα freenas/zfs. Δηλαδη ξεπέρασαμε τα χρήματα ενός DS413J ενω φτάσαμε σχεδον σε αυτα που ζητάει η synology για το ds414.
σου έχω πει να μην λες μούρδες
το στήσιμο frenas/nas4free/zfsguru/nexanta είναι υπόθεση 10 λεπτών για αρχάριους
για την μνήμη σου έχω απαντήσει ότι δεν ισχύει, εσύ συνεχίζεις το δικό σου
rock on
mdadm & btrfs
δεν έχει να κάνει όμως τι είναι, απλά σου αποδεικνύω ότι είναι λάθος η εκφράσεις σου
μια χαρά είναι το synology και καλορίζικο
οι ανάγκες του καθενός μας είναι διαφορετικές
1-2 παρατηρήσεις μόνο. Τα νούμερα που λέει στο site μην τα πολύ πιστεύεις. Διαφορετικές ταχύτητες θα δεις αν το μηχανάκι φοράει 1 δισκο και διαφορετικές όταν έχει 4. Οι τιμες που έγραψες για το unraid νομίζω είναι για ψιλογεματο σύστημα, ενώ της synology μοιάζουν να είναι σε test environment.
Δεύτερο,το CPU του 54 είναι κλάσεις ανώτερο. Θα φανεί εκεί η διάφορα αν πας να τρέξεις plex. Τρίτο, το 54 είναι ένα"άδειο" μηχανάκι με ότι καλό και κακό υποννοεί αυτό. Μπορείς να το κανεις nas, desktop PC ή ακόμα και htpc. Το syno κάνει ένα και μόνο ένα πράγμα.
το έχω γιατί μπορώ, ΔΕΝ το πρότεινα σε κανέναν και ούτε θα το κάνω
και είναι stable πλέον, πάραυτα δεν είναι απλά ένα filesystem είναι το αντίστοιχο του zfs
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.