Group buy FandyFire UV-S5

Δεν είμαι ειδικός και για την ακρίβεια μπήκα στον κόσμο των μπαταριών λόγω ηλεκτρονικού τσιγάρου όπου εκεί ζητάμε και 2.5-3.5 αμπέρ λόγω αντιστάσεων με αποτέλεσμα οι AW IMR να αντέχουν περισσότερο από protected μεγαλύτερης χωρητικότητας. Μιλάω για καταναλώσεις 12-15 Watts. Ίσως κι εδώ μιας και βλέπω 3 Led να ισχύει το ίδιο αν π.χ. χρησιμοποιούμε το φακό στο MAX.

Μιας και έxω AW IMR 18650 2000mah και για το η/τ είναι τοπ θα προμηθευτώ μια 4 αδα Panasonic 18650 (που δεν θα πάνε χαμένες) να δω τι παίζει. Όπως είπα και παραπάνω όμως σημαντικό ρόλο παίζει και ο φορτιστής και ειδικά στις συσκευές που χρησιμοποιούν πάνω από 1 στοιχείο όπως αυτός ο φακός. Ένας ψηφιακός φορτιστής με δυνατότητα balancing έχει τη δυνατότητα να τις φορτίζει και τις 4 συγχρόνως και να διασφαλίζει την ίδια τελική τάση στο τέλος της φόρτισης. Αυτούς χρησιμοποιούν και οι χομπίστες με τα τηλεκατευθηνόμενα.

Το κακό είναι ότι ο ψηφιακός χρειάζεται και διάφορα παρελκόμενα όπως μπαταριοθήκες για κάθε τύπο μπαταρίες ή μαγνητάκια τα οποία θέλουν λίγο δουλίτσα. Εναλλακτικά ένας Xtar κάνει πολύ ικανοποιητική δουλειά αλλά όχι balanced charging που κάνει τη διαφορά για τη ζωή των μπαταριών αλλά και την απόδοση στις εφαρμογές με πολλαπλά στοιχεία.

Και δεν χρειάζεται να πάτε μακριά για να τις αγοράσετε υπάρχουν κι εδώ σε καταστήματα για ηλεκτρονικό τσιγάρο. Χτυπήστε στο Google "μπαταρίες για mods" και θα βγάλει διάφορα μαγαζιά αν και λίγο ακριβότερες μπορεί να είναι αλλά 1-2 ευρώ η μια.

Πιστευω οτι για τον μεσο, ακομα και εμπειρο, χρηστη που δεν θελει και πολλες σκοτουρες ουτε και χρονο/χρημα πανω απο εναν hobby charger, ο καλος και δοκιμασμενος Sysmax Intelichager i4, των $20, ειναι ιδανικος με 4 καναλια ξεχωριστα.
Οσες φορες εχω μετρησει τις 18650 μετα απο φορτιση, ειναι ολες 4.2v +/- 0.02v.

Δεν φαίνεται τόσο απλά η δουλειά του balancing μόνο με το πολύμετρο. Αν ήταν έτσι όλα τα battery packs δεν θα είχαν balancing leads ούτε θα χρειάζοντουσαν στην αγορά οι ψηφιακοί. Όλοι με τα τηλεκατευθηνόμενα όμως αναγκαστικά εκεί πάνε αν και δεν υπάρχει και άλλη λύση τη στιγμή που φορτίζουν packs με 4-6-10 18650 ή και 2-6 τέτοια packs συγρόνως.

Συμφωνώ όμως αλλά έχε υπ'όψιν σου ότι δεν ζουν το ίδιο οι μπαταρίες με τον Sysmax σε σχέση με έναν ψηφιακό ούτε θα πιάσουν ποτέ τη μέγιστη δυνατή απόδοση τους. Είναι θέμα τρόπου φόρτισης και ακρίβειας αναλόγως του στοιχείου και την επίδραση στη χημεία της μπαταρίας. Π.χ. δημιουργία κρυστάλλων.

Τέλως πάντων μιλάμε για άλλο κόστος, κι άλλο μπελά για να τον στήσεις απλά αν έχεις γενικά ανάγκη φόρτισhς πολλών μπαταριών τότε αξίζει. Π.χ. εγώ έχω σχεδόν 100 επανφορτιζόμενες στο σπίτι διαφόρων τύπων και ο φορτιστής δεν σταματάει ποτέ.

Ετσι ειναι, αλλα αν υπηρχαν φορτιστες απλοι σαν τον Χstar η τον Sysmax i4, που να φορτιζαν τα πακετα των ειδικων χρησεων, σχεδον κανενας δεν θα ασχολειτο με hobby chargers.

Προσωπικα, αν και συμφωνω μαζι σου για την ιδανικη φορτιση, προτιμω να μειωθει ο κυκλος φορτισης των μπαταριων απο 1000 σε 950 πχ, παρα να βασανιζομαι με hobby chargers. Εχω και γνωριζω τον μπελα.
Εχω και γω καμμια εκατοστη μπαταριες... :)

Συμφωνώ όμως αλλά έχε υπ'όψιν σου ότι δεν ζουν το ίδιο οι μπαταρίες με τον Sysmax σε σχέση με έναν ψηφιακό ούτε θα πιάσουν ποτέ τη μέγιστη δυνατή απόδοση τους. Είναι θέμα τρόπου φόρτισης και ακρίβειας αναλόγως του στοιχείου και την επίδραση στη χημεία της μπαταρίας. Π.χ. δημιουργία κρυστάλλων.

Αυτο δεν το καταλαβαινω..γιατι να εχει διαφορα, αφου ο αλγοριθμος φορτισης του ι4 πχ ειναι ο σωστος?
Με υτον τον φορτιστη η καθε μπαταρια φορτιζει ξεχωριστα. δεν υπαρχει αναγκη για balancing
(τωρα αν τις ακνεις πακετο αλλο θεμα αυτο)

E ναι το balancing χρειάζεται όπου βάζεις παραπάνω από μια μπαταρία όπως σε μερικούς φακούς. Έχει διαφορά και στη μέγιστη δυνατή απόδοση της μπαταρίας και στο χρόνο ζωής της. Ο ψηφιακός παραμετροποιείται πλήρως αλλά ειλικρινά δεν είναι και plug & play.

Έχω και από τους δυο και οι AW 18650, 18500, ένα χρόνο μετά που πήρα τον ψηφιακό πάντως με καθημερινή χρήση και φόρτιση σε Xtar WPA2 ακόμα μια χαρά λειτουργούν απλά με τη μετάβαση στον ψηφιακό άρχισαν πάλι να κρατούν λίγο περισσότερο. Βέβαι στην περίπτωση του η/τ που χρησιμοποιώ υπάρχει κύκλωμα που κρατά σταθερή την τάση εκεί που τη θες ασχέτου πόσο έχει εκφορτίσει η μπαταρία και απλά την κόβει στα 3.2 βολτ τελείως. Δηλαδή αν θες το έχεις να βγάζει και 6V κι ας έχει η μπαταρία μόνο 3.4 π.χ. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν φακοί με τέτοια κυκλώματα αλλά μπορεί.