GRYPHON DIABLO & 802D

οποτε να μπει στα υποψιν και αυτος ...
αλλα ειναι πολλα τα λεφτα αρη !!
Στο τευχος 417 του "ΗΧΟΣ" ο κ. Λευτερης Ξενος γραφει..
"Βεβαια,οφειλω να ομολογησω πως την απολυτη οδηγηση των ATC SCM 70 ,
που βιωσα κατα την δοκιμη του Emitter 1 της ASR(2x160 w),δεν την προσφερει ουτε ο
NAGRA PMA (1X200 W) ουτε ο YBA Passion 1000(2x245 w).Eτσι,για να ειμασται εξηγημενοι."
Η δοκιμη ηταν για τον NAGRA.
Tωρα θα μου πεις "ΗΧΟΣ" ειναι αυτος!!!

Re: Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

Α!...:flipout:

Ασχέτως του τι λέει ο περιφερόμενος...αυτοδίδακτος...αδαής κι άσχετος με τεχνικά ζητήματα "ειδικός" του...ίντερνετ,πρός εντυπωσιασμό των νεοσειρχομένων στο χόμπυ και τα καλώδια παίζουν το ρόλο τους σ' ένα καλό σύστημα.Αυτό θα το διαπιστώσεις,άφού πάρεις τα μηχανήματα που θέλεις και πειραματιστείς μ' αυτά.

αυτη την στιγμη εχω πανω τα silent wire ls16 *2

υπαρχουν ακομα cardas golden reference και analysis plus crystal oval solo 8

ξερεις τι ειναι να εχεις καλυτερα καλωδια και να μην μπορεις να τα "ακουσεις" ?
γιαυτο τα εχω παρει !!

Στο τευχος 417 του "ΗΧΟΣ" ο κ. Λευτερης Ξενος γραφει..
"Βεβαια,οφειλω να ομολογησω πως την απολυτη οδηγηση των ATC SCM 70 ,
που βιωσα κατα την δοκιμη του Emitter 1 της ASR(2x160 w),δεν την προσφερει ουτε ο
NAGRA PMA (1X200 W) ουτε ο YBA Passion 1000(2x245 w).Eτσι,για να ειμασται εξηγημενοι."
Η δοκιμη ηταν για τον NAGRA.
Tωρα θα μου πεις "ΗΧΟΣ" ειναι αυτος!!!

μπορει να λεμε για τον ηχο και hi tech αλλα εαν διαβασεις σωστα αυτα που γραφουν πολλες φορες βγαζεις ακρη ...

μπορει να λεμε για τον ηχο και hi tech αλλα εαν διαβασεις σωστα αυτα που γραφουν πολλες φορες βγαζεις ακρη ...

Φιλαρακι για να μην διαβαζεις ενα σωρο μπουρδες,(εχεις ανεβασει το ιδιο θεμα και σε διπλανο φορουμ, που υπαρχει και ενας "ειδημων" του ηχου), στρωσε καλα τον πισινο σου κατω και κανε ακροασεις. Οτι σου κατσει καλυτερα στα αυτι χτυπα το δεδομενου οτι εχεις στοιχειωδως στησει τα ηχεια σου σωστα. Αλλιως παρε σβαρνα τα φυλαδια και ψωνισε στα κουφα οπως εμεσως πλην σαφως συμβουλευτηκες. Εσυ πληρωνεις και εσυ θα πονεσεις οταν ακουσεις τον καθε μαλ... που θα εμπιστευτεις και τελικα την πατησεις. Εμεις απλα λεμε μια αποψη, και θα ακουσεις απειρες τετοιες. Κανε ακροασεις σπιτι σου. Δεν ριχνεις ετσι ευκολα σημερα 15-20 χλιαρικα. Ξερεις οτι τα λεμε φιλικα, και συντομα απο κοντα οταν επιστρεψω...

Last edited by a moderator:
Σίγουρα σε αυτές τις τιμές πρέπει να ακούσεις πολύ περισσότερους ενισχυτές από 2-3...
Και σίγουρα πρέπει να ακούσεις και ενισχυτές πολλαπλάσιας τιμής για να δεις πόσο κοντά τους μπορείς να φτάσεις με τα λιγότερα λεφτά.
Προσπάθησε να δεις τα όρια των ηχείων σου πριν αποφασίσεις να δώσεις τόσα λεφτά.
Άκουσε ότι υπάρχει στην αγορά, από class A, AB, ψηφιακούς και κατέληξε πρώτα στη σχολή που σου αρέσει...
Εξ' άλλου το ταξίδι της αναζήτησης είναι πιο όμορφο από την ίδια την κατάληξη...

Αγόρασε αυτό που ακούγεται πιο καλά στα αυτιά σου και άσε τους ειδήμονες του χώρου να ζορίζονται...

Aκριβως!!
Δεν ειχε κανενα λογο να αναφeρει τον ASR.Aπλα του ειχε κανει εντυπωση
οι δυνατωτητες οδηγησης του.
Αυτο απο την δοκιμη του ASR"Δεν τιθεται θεμα πως εδω εχουμαι να κανουμαι με εναν ενισχυτη γεννημενο για τα δυσκολα και η αποψη μου ειναι πως μονο για τετοιες περιπτωσεις θα πρεπει να τον προτιμησετε.Μετα βεβαιοτητας θα σας βγαλει ασπροπροσωπους!"
Τωρα δεν ξερω ποσο ποιο δυσκολα ειναι τα 802D απο τα ATC SCM 70.

Δεν θέλω να το παίξω κάπως,αλλά βρέ παιδιά άν διακρίνονται πρωτίστως για κάτι αυτά τα ενισχυτικά τέρατα,είναι για την εξαιρετική τους τροφοδοσία...Επομένως τι μας είπε;Κάτι πρωτότυπο ή αγνωστο;

Φιλαρακι για να μην διαβαζεις ενα σωρο μπουρδες,(εχεις ανεβασει το ιδιο θεμα και σε διπλανο φορουμ, που υπαρχει και ενας ειδημων του ηχου), στρωσε καλα τον πισινο σου κατω και κανε ακροασεις. Οτι σου κατσει καλυτερα στα αυτι χτυπα το δεδομενου οτι εχεις στοιχειωδως στησει τα ηχεια σου σωστα. Αλλιως παρε σβαρνα τα φυλαδια και ψωνισε στα κουφα οπως εμεσως πλην σαφως συμβουλευτηκες. Εσυ πληρωνεις και εσυ θα πονεσεις οταν ακουσεις τον καθε μαλ... που θα εμπιστευτεις και τελικα την πατησεις. Εμεις απλα λεμε μια αποψη, και θα ακουσεις απειρες τετοιες. Κανε ακροασεις σπιτι σου. Δεν ριχνεις ετσι ευκολα σημερα 15-20 χλιαρικα. Ξερεις οτι τα λεμε φιλικα, και συντομα απο κοντα οταν επιστρεψω...

ξερεις Γιαννη οτι εσενα δεν σε παρεξηγω .
τα εχουμε ξαναπει .
δυστηχως αυτη την στιγμη δεν μπορω να διαθεσω οχι 20 αλλα ουτε 5 χιλιαρικα.
απλα εχω λιγο χρονο ελευθερο και σκεφτομαι .
ξερεις οτι χωρις ακροαση και επιβεβαιωση αυτου που ακουω δεν αγοραζω.
ξερεις τι εχω τραβηξει και τι υπομονη εχω .
οτι εχω αγορασει , εγω ξερω μονο πως το ξεπληρωνω .
ο τελικος που εχω αντικειμενικα παιζει πολυ καλα και για να αγορασω καποιον καλυτερο θελω παρα πολλα χρηματα.
απλα αναρωτιεμαι εαν αξιζει να μπω στην διαδικασια με τον γκρυφον μιας και ειναι 2 χερι .
το προβλημα ειναι δεν βρισκω προ με 2 εξοδους και by pass ταυτοχρονα.
αρχιζω και κουραζομαι πλεον ...

Α!...:flipout:

Ασχέτως του τι λέει ο περιφερόμενος...αυτοδίδακτος...αδαής κι άσχετος με τεχνικά ζητήματα "ειδικός" του...ίντερνετ,πρός εντυπωσιασμό των νεοσειρχομένων στο χόμπυ και τα καλώδια παίζουν το ρόλο τους σ' ένα καλό σύστημα.Αυτό θα το διαπιστώσεις,άφού πάρεις τα μηχανήματα που θέλεις και πειραματιστείς μ' αυτά.

Αυτά διαβάζει ο Αργύρης και γίνεται το έλα να δεις!!!!!!!
:flipout::flipout::flipout::flipout:

Εκτός απο κουφοί,αγράμματοι και χαζοί προωθούμε και τους ASR λέει ο δόκτωρ ΚΩΚΟs απο καθέδρας:flipout:

Πότε τον πρότεινα εγώ η ο Τζιμισκής;:flipout::flipout:

Ρε τι πάθαμε...Ευτυχώς κόβει απο μεθαύριο η ζέστη.

Last edited:
Θα σου πώ και εγώ την άποψή μου. Λοιπόν καταρχήν αν ο ενισχυτής δεν είναι σωστά σχεδιασμένος, προσπέρασέ τον, μην κολάς σε ονόματα και θρύλους, σιγά-σιγά περνώντας ο χρόνος μαθαίνοντας το σύστημά σου θα σου δείξει τις ατέλειές του (φυσικά ξεπερνώντας απόψεις που όταν έχει αδυναμία οδήγησης και τα στρογγυλεύει εσύ λες πώ πω τι ευγενικό και τι αναλογικές χροιές είναι αυτές ή αμα κλιπάρει στα δύσκολα περάσματα εσύ να θαυμάζεις τις κοφτερές μεσαίες και άλλα τέτοια ευτράπελα). Το ηχείο σου είναι εκπληκτικό αλλά θέλει την κατάλληλη παρέα για να αποδώσει αυτά που μπορεί. Ετσι λοιπόν αφού εξασφαλίσεις τη καλή οδήγηση δλδ σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά πάνω απο 500w στα 3Ω τότε κάνε μια λίστα με τους συγκεκριμένους ενισχυτές και βουρ για δοκιμές και όποιος σου αρέσει χτύπα τον. Οταν το ηχείο δεν οδηγείται επαρκώς τότε δεν αναπαράγει το περιεχόμενο του αποθηκευτικού μέσου αλλά οτιδήποτε άλλο και αρχίζουν οι προσωπικότητες και οι απόψεις κλπ. Το σύστημα δεν αρκεί να τραγουδάει πρέπει να αναπαράγει πιστά αυτό που είναι εγγεγραμένο στο αποθηκευτικό μέσο, τα υπόλοιπα δεν είναι υψηλή πιστότητα, οπότε είναι εκτός ορίων απο το χόμπυ μας. Το αυτί μόνον δεν είναι καλος σύμβουλος, ή μάλλον είναι κακός σύμβουλος. Εγώ πάντως επειδή ξεκινάω αντίστοιχη φάση θα ακολουθήσω πιστά αυτό που σου πρότεινα και δεν θα βιαστώ, η ευκαιρία δεν πρέπει να είναι μόνο οικονομική αλλά ουσίας δηλαδή να σου καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου. Καλή επιλογή λοιπόν!

...αφού εξασφαλίσεις τη καλή οδήγηση δλδ σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά πάνω απο 500w στα 3Ω ...

Βαγγέλη, αυτό το εξασφαλίζει και ο DIABLO.:bang:

ΙΜΗΟ είναι ακουστό (έντονα) το "headroom" στα ενισχυτικά σε κάθε "εφαρμογή".

Τι εννοώ: αν θες 100 βατ, καλύτερα να έχεις 200 (3db headroom) ή και 400 (6db headroom) στα ενισχυτικά σου.

Προσωπικά, (πες τε με λάθος, δε με πειράζει) είμαι υπέρ των 9db headroom στα ενισχυτικά στάδια. Αυτό έχω ακούσει, αυτό ...εμπιστεύομαι.:ears:

Έχω την "υποψία", πως τα συγκεκριμένα ηχεία έχουν δυνατότητες που δε θα τις βγάλει ο (πολύ καλός) DIABLO.

Πάντως, για να λέμε και την "πικρή αλήθεια", ακόμα και τώρα, με τα υπάρχοντα ενισχυτικά σου, μια χαρά "οδηγείς" τα ηχεία σου (όσον αφορά την "καλή οδήγηση" που λέει ο Βαγγέλης).

Πάντως αναφορικά με την πρότασή σου, έχει ενδιαφέρον η απάντηση του κ. Χουρμουζιάδη της Τηλεοπτικής περί ακύρωσης της εγγύησης σε περίπτωση τέτοιας μετατροπής και άλλων τεχνικών δυσκολιών......

Καταλαβαίνω ότι κάποιες προτάσεις γίνονται ελαφρά τη καρδία.......

Βαγγέλη, αυτό το εξασφαλίζει και ο DIABLO.:bang:

ΙΜΗΟ είναι ακουστό (έντονα) το "headroom" στα ενισχυτικά σε κάθε "εφαρμογή".

Τι εννοώ: αν θες 100 βατ, καλύτερα να έχεις 200 (3db headroom) ή και 400 (6db headroom) στα ενισχυτικά σου.

Προσωπικά, (πες τε με λάθος, δε με πειράζει) είμαι υπέρ των 9db headroom στα ενισχυτικά στάδια. Αυτό έχω ακούσει, αυτό ...εμπιστεύομαι.:ears:

Έχω την "υποψία", πως τα συγκεκριμένα ηχεία έχουν δυνατότητες που δε θα τις βγάλει ο (πολύ καλός) Diablo

Πάντως, για να λέμε και την "πικρή αλήθεια", ακόμα και τώρα, με τα υπάρχοντα ενισχυτικά σου, μια χαρά "οδηγείς" τα ηχεία σου (όσον αφορά την "καλή οδήγηση" που λέει ο Βαγγέλης).

Συμφωνώ με το headroom!!!