Γυναίκες που μας σημάδεψαν μουσικά

Απάντηση: Re: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΜΟΥΣΙΚΑ.

http://www.youtube.com/watch?v=3NzHpKStTe8

χωρις λογια...

:SFGSFGSF:

Μπράβο φίλε!

Αν υπάρχουν κάποιες γυναίκες που με σημάδεψαν μουσικά αυτές δεν μπορεί παρά να είναι Ελληνίδες. (Λυπάμαι αλλά τέτοιον τίτλο δεν μπορώ να αποδώσω σε αλλοδαπή όσο κι αν ψάχνω μέσα μου για συνυποψήφια).
Κι αν πρέπει να ορίσω μία μονάχα, ορίζω την Μοσχολιού χωρίς δεύτερη σκέψη.

Απάντηση: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΜΟΥΣΙΚΑ.

Μερικους τους εχουν σημαδεψει αλλα πραγματα, αλλα ας μην το αναλυσουμε τωρα.

Αλλη φορα, ισως και με την βοηθεια του Σπυρου Σ. , μπορει και σε ποιο..... επαγγελματικο επιπεδο !!

Καλημερα σας!

Re: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΜΟΥΣΙΚΑ.

Πιστεύω ότι οι όποιες "δηλώσεις" πηγάζουν από τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας ερμηνεύει τον τίτλο του thread.
Προσωπικά αυτό που εισέπραξα, είναι το ποιες γυναίκες θα μας μείνουν αξέχαστες, ποιες μας επηρρέασαν, ποιες διαμόρφωσαν τα μουσικά μας αισθητήρια με τις ερμηνείες τους, με τις φωνές τους ή με τα τραγούδια ή κομμάτια που ερμήνευσαν.
Το ότι εμείς επιλέγουμε να συνδέσουμε κάποιες προσωπικές μας ιστορίες με κάποιες μουσικές είναι φυσικά ανθρώπινο και όμορφο αλλά δεν σημαίνει ότι αυτές μας "σημάδεψαν" μουσικά. Μας σημάδεψαν για άλλους λόγους, προσωπικούς.
Μουσικά μπορεί να σε σημαδέψει κάτι όταν ακούγοντάς το χωρίς να βρίσκεσαι σε ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση εξαιτίας άλλου παράγοντα, φτάνεις σε αυτή λόγω της μουσικής καθαυτής. Τώρα αν κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου έρωτα ακούσω και το "Only trust your heart" και πάθω την πλάκα μου δεν νομίζω ότι ευθύνεται το τραγούδι που με "σημάδεψε", μάλλον για άλλα σημάδια πρέπει να ψάξω...:flipout:
Η φράση "...σημάδεψαν μουσικά" είναι πολύ βαριά για να απαντηθεί με παράθεση ονομάτων γενικώς και αορίστως αλλά μπορεί να ερμήνευσα κι εγώ λάθος.

Το ότι εμείς επιλέγουμε να συνδέσουμε κάποιες προσωπικές μας ιστορίες με κάποιες μουσικές είναι φυσικά ανθρώπινο και όμορφο αλλά δεν σημαίνει ότι αυτές μας "σημάδεψαν" μουσικά. Μας σημάδεψαν για άλλους λόγους, προσωπικούς.
Μουσικά μπορεί να σε σημαδέψει κάτι όταν ακούγοντάς το χωρίς να βρίσκεσαι σε ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση εξαιτίας άλλου παράγοντα, φτάνεις σε αυτή λόγω της μουσικής καθαυτής.

Υπερθεματίζω!!
:2thumb22sup:

Τώρα αν κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου έρωτα ακούσω και το "Only trust your heart" και πάθω την πλάκα μου δεν νομίζω ότι ευθύνεται το τραγούδι που με "σημάδεψε", μάλλον για άλλα σημάδια πρέπει να ψάξω...

δωσε μου τη διευθυνση σου να σου στειλω γλυκα!:grinning-smiley-043

δωσε μου τη διευθυνση σου να σου στειλω γλυκα!:grinning-smiley-043

ναί, κοίταξε να τον κάνεις σαν βαρέλι με τα γλυκά... και μετά να βλέπει τον έρωτα με το κυάλι :flipout:

Mczab,ο προβληματισμός σου είναι λογικότατος αλλά εγώ το βλέπω λίγο διαφορετικά.

Αν δεχθείς τον όρο σημάδεψαν μουσικά με την πολύ στενή του έννοια τότε εκτός του οτι είμαστε όλοι off topic δεν θα έπρεπε γενικότερα να υπήρχε και το συγκεκριμένο Thread.Γιατί?
Ο όρος σημαδεύω έχει νόημα αν και εφόσον σε επηρεάζει στην δημιουργική σου ικανότητα,αν δηλαδή βρισκόμασταν σε ένα site μουσικών δημιουργών τότε ναι θα μπορούσαμε να δούμε τον όρο στενά.
Αλλά και αν είχαμε την πολύτέλεια να ζούμε σε μια χώρα που τα δάφορα μουσικά κινήματα δημιουργούσαν και τον ανάλογο τρόπο ζωής και εφόσον αυτά τα ζούσαμε όλοι στην εποχή τους,τότε ναι θα βρισκόμασταν μέσα στην στενή του όρου έννοια.

Εδώ όμως βρισκόμαστε σε ένα site με χομπίστες κάποιοι εκ των οποίων έχουν πιθανών δημιοργήσει μουσική και έχουν προφανώς επηρεαστεί και σημαδευτεί απο κάπου.Επίσης βρισκόμαστε σε ένα χώρο που ο μέσος όρος της ηλικίας των μελών είναι κάπου μεταξύ 35-38 που σημαίνει οτι ο μουσικός μας προσανατολισμός υπερβαίνει την ηλικία μας και επίσης ζούμε σε μια χώρα που δεν υπήρξε woodstock που δεν γινόντουσαν και δεν γίνονται μεγάλες συναυλίες,και που τα διάφορα μουσικά κινήματαν και ο τρόπος ζωής που τα ακολουθούσε ερχόντουσαν στην Ελλάδα αρκετά αποστειρωμένα και με την στόμφα του μοδάτου πολύ πιο έντονη απο ότι του επαναστατικού ή της αμφισβήτησης.

Κλείνω με μια ερώτηση?Οταν ήμουν 9 χρονών το 1980 και πολύ πιο μπροστά απο την εποχή που κυκλοφόρησε(1974) άκουσα στο ραδιόφωνο την Μοσχολιού στο μιλώ για τα παιδιά μου και ιδρώνω και έκλαιγα για ένα ολόκληρο βράδυ και ήταν η πρώτη φορά που μου συναίβει κάτι τέτοιο με τραγούδι.Εγώ με την ευρύτερη έννοια του όρου θεωρώ οτι με σημάδεψε αλλά είναι γεγονός οτι ούτε μετανάστης ήμουν ποτέ ούτε είχα αφήσει παιδιά σε κάποια χώρα και δούλευα σε άλλη(τουλάχιστον εως τώρα).Αρα με σημάδεψε ή όχι?

Last edited:

Mczab,ο προβληματισμός σου είναι λογικότατος αλλά εγώ το βλέπω λίγο διαφορετικά.

Αν δεχθείς τον όρο σημάδεψαν μουσικά με την πολύ στενή του έννοια τότε εκτός του οτι είμαστε όλοι off topic δεν θα έπρεπε γενικότερα να υπήρχε και το συγκεκριμένο Thread.Γιατί?
Ο όρος σημαδεύω έχει νόημα αν και εφόσον σε επηρεάζει στην δημιουργική σου ικανότητα,αν δηλαδή βρισκόμασταν σε ένα site μουσικών δημιουργών τότε ναι θα μπορούσαμε να δούμε τον όρο στενά.
Αλλά και αν είχαμε την πολύτέλεια να ζούμε σε μια χώρα που τα δάφορα μουσικά κινήματα δημιουργούσαν και τον ανάλογο τρόπο ζωής και εφόσον αυτά τα ζούσαμε όλοι στην εποχή τους,τότε ναι θα βρισκόμασταν μέσα στην στενή του όρου έννοια.

Εδώ όμως βρισκόμαστε σε ένα site με χομπίστες κάποιοι εκ των οποίων έχουν πιθανών δημιοργήσει μουσική και έχουν προφανώς επηρεαστεί και σημαδευτεί απο κάπου.Επίσης βρισκόμαστε σε ένα χώρο που ο μέσος όρος της ηλικίας των μελών είναι κάπου μεταξύ 35-38 που σημαίνει οτι ο μουσικός μας προσανατολισμός υπερβαίνει την ηλικία μας και επίσης ζούμε σε μια χώρα που δεν υπήρξε woodstock που δεν γινόντουσαν και δεν γίνονται μεγάλες συναυλίες,και που τα διάφορα μουσικά κινήματαν και ο τρόπος ζωής που τα ακολουθούσε ερχόντουσαν στην Ελλάδα αρκετά αποστειρωμένα και με την στόμφα του μοδάτου πολύ πιο έντονη απο ότι του επαναστατικού ή της αμφισβήτησης.

Κλείνω με μια ερώτηση?Οταν ήμουν 9 χρονών το 1980 και πολύ πιο μπροστά απο την εποχή που κυκλοφόρησε(1974) άκουσα στο ραδιόφωνο την Μοσχολιού στο μιλώ για τα παιδιά μου και ιδρώνω και έκλαιγα για ένα ολόκληρο βράδυ και ήταν η πρώτη φορά που μου συναίβει κάτι τέτοιο με τραγούδι.Εγώ με την ευρύτερη έννοια του όρου θεωρώ οτι με σημάδεψε αλλά είναι γεγονός οτι ούτε μετανάστης ήμουν ποτέ ούτε είχα αφήσει παιδιά σε κάποια χώρα και δούλευα σε άλλη(τουλάχιστον εως τώρα).

Κυριοι,
μην ξεχνάτε ότι υποχρέωση όλων μας να βαδίσουμε με μπούσουλα τον άνθρωπο που άνοιξέ αυτό το thread ,τον μεγάλο Δ Μανωλακο .....:grandpa:

που η σχέση, του με γυναίκες ,σημάδια, τεκίλες, δεν θα μπορουσε να είναι οι ίδιες με των υπολοίπων......:worshippy:

Last edited:

Αννα Μαρώνη.Σημάδεψε τον ´Ψησταριές Λεωνίδας´και τής άνοιξε και κανάλι.
Αυτό γράφεται στο πνεύμα Μανωλάκου κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί του.

´Ψησταριές Λεωνίδας´και τής άνοιξε και κανάλι

και μάλιστα ''εκπαιδευτικού '' χαρακτήρα , για τους παληούς:flipout:

Αρα με σημάδεψε ή όχι?

Ναι.

Και δεν νομίζω ότι το βλέπουμε διαφορετικά. "Σημάδεψε" εννοούμε ότι σε έκανε να κλαις σαν μετανάστης ενώ δεν ήσουν. Ή σε έκανε να βλέπεις διαφορετικά τους μετανάστες την επόμενη μέρα. Ή αν ήσουν μουσικός μπορεί την άλλη μέρα να έγραφες κάτι σαν τον "Σταθμό του Μονάχου". Το ίδιο πράγμα λέμε. Άλλο απλά μου αρέσει, άλλο μου άλλαξε τον τρόπο που βλέπω τη ζωή και τη μουσική. Αυτό είναι "σημάδι" και η τέχνη ειδικεύεται στο να σου αφήνει τέτοια...

Ναι.

Και δεν νομίζω ότι το βλέπουμε διαφορετικά. "Σημάδεψε" εννοούμε ότι σε έκανε να κλαις σαν μετανάστης ενώ δεν ήσουν. Ή σε έκανε να βλέπεις διαφορετικά τους μετανάστες την επόμενη μέρα. Ή αν ήσουν μουσικός μπορεί την άλλη μέρα να έγραφες κάτι σαν τον "Σταθμό του Μονάχου". Το ίδιο πράγμα λέμε. Άλλο απλά μου αρέσει, άλλο μου άλλαξε τον τρόπο που βλέπω τη ζωή και τη μουσική. Αυτό είναι "σημάδι" και η τέχνη ειδικεύεται στο να σου αφήνει τέτοια...

Θελεις να μου πεις τωρα οτι πιστευεις, πολλες απο τις καλιτεχνιδες που παρατεθηκαν εδω, ηταν κατω απο το πλαισιο που περιεγραψες ? -bye-

Θελεις να μου πεις τωρα οτι πιστευεις, πολλες απο τις καλιτεχνιδες που παρατεθηκαν εδω, ηταν κατω απο το πλαισιο που περιεγραψες ? -bye-

Ε αυτό είπαμε . Ολο το θέμα είναι , ή τουλάχιστον φαίνεται , σχεδόν οff topic.
( αν τουλάχιστον μας εξηγούσαν γιατί τους σημάδεψαν ...)

Ε αυτό είπαμε . Ολο το θέμα είναι , ή τουλάχιστον φαίνεται , σχεδόν οff topic.
( αν τουλάχιστον μας εξηγούσαν γιατί τους σημάδεψαν ...)

Προσωπικα περιμενω σχολια απο τους ποιο "βαλμενους" ωστε να καταλαβω το πλαισιο που θα ηταν σωστο να το κανω !!

Επισης μου εκανε εντυπωση που παρατεθηκαν φωνες με λιγοστο εως ελαχιστο ρεπερτοριο , που παλι με μπερδεψαν ως προς το θεμα.

Ας ξεκινησει καποιο "πλαισιο" που να μην μας βγαλει εκτος, κι επανερχομαι !

Re: Απάντηση: Re: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΜΟΥΣΙΚΑ.

Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τον τρόπο που αντελήφθη ο καθένας το topic φίλε Browser. Εγώ έγραψα πώς σκέφτηκα και έγραψα την επιλογή μου αυτή. Πιθανά κάποιος να "σημαδεύεται" ευκολότερα (:flipout: ) και αν τον ρωτήσεις μετά από ένα μήνα να σου αναφέρει άλλο όνομα. Δεκτόν. Άλλοι πάλι μπορεί να άκουσαν κάτι τεσσάρων χρονών και να το θυμούνται ακόμα. Και αυτό δεκτόν και αυτό εγώ θεωρώ "σημάδι".
Αν λοιπόν, κάποιοι απλά παρέθεσαν ονόματα (για οποιοδήποτε λόγο) χωρίς συναισθηματικό υπόβαθρο, κακώς κάνανε.
Θα βοηθούσε πάντως η γνώμη του Δημήτρη που θα δώσει κατεύθυνση στο thread αν φυσικά το θεωρεί απαραίτητο. Αλλιώς έχουμε μια καλή αφορμή για θεωρητική συζήτηση.

:grinning-smiley-043
Δημήτρη απ' το στόμα μου το πήρες . Ο,τι ετοιμαζόμουν να μπω στο συγκεκριμένο θέμα και να γράψω ακριβώς αυτά που έγραψες .
Σιγά τώρα μην τους σημάδεψε μουσικά η Lora Logic ή η Sylvie Vartan ή η άλλη από τους Heart. Mάλλον δεν προσέξανε τον τίτλο του θρεντ που αναφέρεται σε Γυναίκες που σας σημάδεψαν μουσικά και όχι σε γυναίκες μουσικούς που ξέρετε . :slapface: :BDGBGDB55:

και που ξερεις εσυ τι ηταν η Sylvie για μενα ...και που λεει οτι πρεπει να το δικαιολογησω..... φυσικα και με σημαδεψε μουσικα :slapface:

και που ξερεις εσυ τι ηταν η Sylvie για μενα ...και που λεει οτι πρεπει να το δικαιολογησω..... φυσικα και με σημαδεψε μουσικα :slapface:

Ελα ρε Στέλιο τώρα . Δηλαδή σε σημάδεψε η Συλβί Βαρτάν και από κει και πέρα άκουγες μόνο αυτή και τη Δαλιδά ;-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΜΟΥΣΙΚΑ.

Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τον τρόπο που αντελήφθη ο καθένας το topic φίλε Browser. Εγώ έγραψα πώς σκέφτηκα και έγραψα την επιλογή μου αυτή. Πιθανά κάποιος να "σημαδεύεται" ευκολότερα (:flipout: ) και αν τον ρωτήσεις μετά από ένα μήνα να σου αναφέρει άλλο όνομα. Δεκτόν. Άλλοι πάλι μπορεί να άκουσαν κάτι τεσσάρων χρονών και να το θυμούνται ακόμα. Και αυτό δεκτόν και αυτό εγώ θεωρώ "σημάδι".
Αν λοιπόν, κάποιοι απλά παρέθεσαν ονόματα (για οποιοδήποτε λόγο) χωρίς συναισθηματικό υπόβαθρο, κακώς κάνανε.
Θα βοηθούσε πάντως η γνώμη του Δημήτρη που θα δώσει κατεύθυνση στο thread αν φυσικά το θεωρεί απαραίτητο. Αλλιώς έχουμε μια καλή αφορμή για θεωρητική συζήτηση.

Υπαρχει κατα την γνωμη σου μουσικη χωρις συναισθηματικο υποβαθρο ?