H άνοδος της τηλεόρασης, o θάνατος του λαικού κινηματογράφου

Re: Απάντηση: H άνοδος της τηλεόρασης, o θάνατος του λαικού κινηματογράφου

Έτσι και υπολογίσω το τι έχω σκάσει όλα αυτά τα χρόνια στα τρία ως τώρα hc που έχω κάνει θα με πιάσει κατάθλιψη.
Και δεν βάζω τα ενδιάμεσα που είναι αναβαθμίσεις ( αστεία αστεία ένα 700αρι το έριξα πέρσι)
Πολύ απλά σκέφτομαι ότι έχω ρίξει τόσα ωστε να πηγαίνω σινεμά πιο ξένοιαστα.

Respect για τα HC !
....την τελευταία πρόταση δεν την κατάλαβα......δηλαδή όσα ρίχνω στο HC με κάνουν να πηγαίνω πιο ξένοιαστα στο cinema? Αυτο απο που προκύπτει?

Το γραφω χαριτολογώντας και βλέποντας την σύγκριση κοστολογίου ταινιες στο cinema με ταινιες στο σπιτι.
Όταν εχω ψοδεψει ως τωρα πανω από 10 χιλιάρικα το να παω μια η δυο φορες το μηνα στο σινεμα είναι οικονομικο πταίσμα.
Και εν παση περιπτωσει είναι ντροπη να πω δεν παω σινεμα σημερα υπολογιζοντας τα 4,5,η 6 ευρω όταν εχω δωσει χιλιαρικα για ταινιες σπιτι.

https://www.skroutz.gr/s/11796288/LG-55EG9A7V.html για full hd μιλαω το 4k ειναι μαπα ακομη...δεν καταλαγιασε η σκονη με τα HDR και το 1080π υλικο το δείχνει χειρότερα απο οτι μια full hd οσο καλο scaler και να χει.

Άντε πάλι..........ναι είναι άλλο πράμα...άλλη εμπειρία.........ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ

σου έγραψα συγκρίνεις (λογιστικά) χαρακτηριστικά, συγκρίνουμε εμπειρία.
πχ τι να την κανω την καλυτερη ποιότητα εικόνας και ήχου αν πχ βλέπω το σεμεδάκι και την κουζίνα δίπλα απο την οθόνη;
να γνωρίζω συνέχεια οτι ειμαι σπίτι μου (μην κοιτάς το δικό μου χώρο), να με ενδιαφέρουν οι συγχρονισμένοι υποτιτλοι, τα κολλήματα σκαλώματα που τρώνε τα μηχανήματα κατα καιρούς κ.α.
να μην είμαι ξέγνοιαστος απο όλα αυτα τα τεχνικά που ειναι παντελώς άχρηστες πληροφορίες (ασε που αλλάζουν συνέχεια), δυστυχώς αναγακαιες για να δεις κάτι στο σπίτι που δεν το παίζουν οι κινηματογράφοι..

αντίστοιχα τι να τα κανω τα καλύτερα και φθηνότερα ποτά στο σπιτι αν πχ έξω περνάω καλυτερα,
συναντάω/γνωρίζω γνωστούς/αγνωστους, παίζω με την τυχαιότητα καταλήγοντας σε άγνωστα μέρη, νέες εμπειρίες κτλ

στο σπίτι όλα ειναι προδιαγεγραμμένα, ασφαλή και εννίοτε βαρετά.

και τα δύο (κινηματογράφος/Home cinema) χρειάζονται.

Last edited:
σου έγραψα συγκρίνεις (λογιστικά) χαρακτηριστικά, συγκρίνουμε εμπειρία.
πχ τι να την κανω την καλυτερη ποιότητα εικόνας και ήχου αν πχ βλέπω το σεμεδάκι και την κουζίνα δίπλα απο την οθόνη;
να γνωρίζω οτι ειμαι σπίτι, να με ενδιαφέρουν οι συγχρονισμένοι υποτιτλοι, τα κολλήματα σκαλώματα που τρώνε τα μηχανήματα κατα καιρούς κ.α.
να μην είμαι ξέγνοιαστος απο όλα αυτα τα τεχνικά που ειναι παντελώς άχρηστες πληροφορίες, δυστυχώς αναγακαιες για να δεις κάτι στο σπίτι που δεν το παίζουν οι κινηματογράφοι..

αντίστοιχα τι να τα κανω τα καλύτερα και φθηνότερα ποτά στο σπιτι αν πχ έξω περνάω καλυτερα,
συναντάω γνωστούς/αγνωστους, παίζω με την τυχαιότητα καταλήγοντας σε άγνωστα μέρη, νέες εμπειρίες κτλ

στο σπίτι όλα ειναι προδιαγεγραμμένα, ασφαλή και εννίοτε βαρετά.

Μα αυτο ειναι το ερώτημα μου: πως γινεται να περνάς καλύτερα καπου όπου τα (λογιστικά) χαρακτηριστικά είναι κατώτερα; Ειμαι απλος ανθρωπος...για μενα 1+1 κανει 2.

Βγαλε το σεμεδακι. Βάλε κουρτίνα. (εδω τα χεις βάψει ολα καταμαυρα εκει κόλλησες τώρα ρε συ )

"παίζω με την τυχαιότητα καταλήγοντας σε άγνωστα μέρη, νέες εμπειρίες κτλ " ......σιγα........δεν πήρες τον πηγαιμό για την Ιθάκη.... ένα σινεμά πήγες...:flipout::flipout::flipout:

Μα αυτο ειναι το ερώτημα μου: πως γινεται να περνάς καλύτερα καπου όπου τα (λογιστικά) χαρακτηριστικά είναι κατώτερα; Ειμαι απλος ανθρωπος...για μενα 1+1 κανει 2.

Βγαλε το σεμεδακι. Βάλε κουρτίνα. (εδω τα χεις βάψει ολα καταμαυρα εκει κόλλησες τώρα ρε συ )

"παίζω με την τυχαιότητα καταλήγοντας σε άγνωστα μέρη, νέες εμπειρίες κτλ " ......σιγα........δεν πήρες τον πηγαιμό για την Ιθάκη.... ένα σινεμά πήγες...:flipout::flipout::flipout:

ποσα ΔΕΝ ξέρεις... αθωο παιδί
:flipout:

ψιτ το 1+1 δεν έχει αποδειχτεί οτι κανει 2. απλά το γνωρίζουμε.

Το γραφω χαριτολογώντας και βλέποντας την σύγκριση κοστολογίου ταινιες στο cinema με ταινιες στο σπιτι.
Όταν εχω ψοδεψει ως τωρα πανω από 10 χιλιάρικα το να παω μια η δυο φορες το μηνα στο σινεμα είναι οικονομικο πταίσμα.
Και εν παση περιπτωσει είναι ντροπη να πω δεν παω σινεμα σημερα υπολογιζοντας τα 4,5,η 6 ευρω όταν εχω δωσει χιλιαρικα για ταινιες σπιτι.

Ο auteur μου ζητησε να καταγράψω το συνολικο κοστος ενος hc σε σχεση με τα εισητηρια και ετσι ξεκίνησε η κουβέντα. Δεν είναι τα χρήματα του εισιτηρίου, είναι το οτι αφού εχω σινεμά σπιτι γιατί να πάω να πληρώσω για να μπω σε ένα κοινόχρηστο εκτός σπιτιού?

Ο auteur μου ζητησε να καταγράψω το συνολικο κοστος ενος hc σε σχεση με τα εισητηρια και ετσι ξεκίνησε η κουβέντα. Δεν είναι τα χρήματα του εισιτηρίου, είναι το οτι αφού εχω σινεμά σπιτι γιατί να πάω να πληρώσω για να μπω σε ένα κοινόχρηστο εκτός σπιτιού?

γιατι ειναι ΑΛΛΗ εμπειρία
εντάξει αν εσύ προτιμάς το hc, ok δεν θα στο απαγορεύσει κανένας.
οπως ένας μπορεί να προτιμάει να ακουει μουσική σπιτι του, απο ότι να παει στην συναυλία.

καλά καλά.

...όρεξη είχες σήμερα μου φαίνεται (είσαι χαλαρός στην δουλειά υποπτεύομαι και είπες "ποιον να ενοχλήσω σήμερα."....κάτσε να γράψω ένα ποστ στον Teddy)

Για προστασια κυκλωματων (απο υπερταση) εναν επιτηρητη τασης (στον ηλ. πινακα) χρειαζεστε (κοστους 140 ευρω).
Το UPS ειναι για να μην χασετε δεδομενα η εργασιες (την στιγμη που ειναι στην μνημη η γραφονται απο σκληρο σε
σκληρο).

Εχω και τα δυο :proud: .... Mαλιστα, με το UPS, το ΠΑΡΑΚΑΝΑ :laugh: ... πηρα το ακριβοτερο της APC στα 550 ευρω
ενω ΠOTE δεν εφτασα ουτε στο 25% του φορτιου που μπορει να σηκωσει ... (μαλλον εξαιτιας του αναιμικοτατου PC μου :flute:)
O λοιπος εξοπλισμος (τηλεορασεις, audio, φωτα, ψυγεια, κουζινες) προστατευεται απο ενα ρελε που θα κοψει την παροχη
αν δει οτι υπερβαινει τα 250 V ... η κατεβηκε κατω απο 210 V (η τελευταια περιπτωση, εξαιρετικα σπανια στην περιοχη μου).

Last edited: