H απολυτη μεθοδος καθαρισμου βινυλιων;;;;;;;;;;;;

Re: Απάντηση: Re: H απολυτη μεθοδος καθαρισμου βινυλιων;;;;;;;;;;;;

Σιγουρα εχεις.

Οσο για την διαδικασια,δεν ειπαμε και οτι ειναι και οτι πιο ευκολο.

ΑΛΛΑ τονιζω ξανα,δεν ειναι κατι που θα γινεται στην θεση του καθημερινου καθαρισμου,αλλα μια φορα,στους δισκους που ξερουμε οτι το χρειαζονται.

Απ'οτι φαινεται,οι δικοι σου που δεν τους καθαρισες ποτε οπως λες,θα θελουν.................

Οπως και ναχει,αν δοκιμασει κανεις μας λεει την αποψη του.

πού το ξέρεις ότι έχω?
όσο για την παραπάνω διαδικασία του Μάρκου? δεν θα την έκανα με τίποτα, ιδίως για το χλώριο και φυσικά όλη την άλλη hype διαδικασία....

Ούτε μιά φορά για δείγμα.

και....καθημερινός καθαρισμός?
μουσική θέλουμε να ακούσουμε αδερφέ, όχι να παίζουμε τις κουμπάρες....-bye-

και ...για να προλάβω αντιδράσεις.
Δεν αποκηρύσσω το πλύσιμο.
Δέχομαι να πλύνω κάποιους δίσκους που έχουν ενδεχομένως πρόβλημα (λίγοι είναι και για διάφορους λόγους) και σκεφτόμουν σοβαρά την συνεταιριστική αγορά ενός πλυντηρίου.
Αλλά να ζώ για να πλένω.....γιοκ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: H απολυτη μεθοδος καθαρισμου βινυλιων;;;;;;;;;;;;

πού το ξέρεις ότι έχω?
όσο για την παραπάνω διαδικασία του Μάρκου? δεν θα την έκανα με τίποτα, ιδίως για το χλώριο και φυσικά όλη την άλλη hype διαδικασία....

Ούτε μιά φορά για δείγμα.

και....καθημερινός καθαρισμός?
μουσική θέλουμε να ακούσουμε αδερφέ, όχι να παίζουμε τις κουμπάρες....-bye-

Eτσι νομιζα και γω για πολλους απο τους δισκους μου.

.....το αντιθετο ειπα

ακριβως

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: H απολυτη μεθοδος καθαρισμου βινυλιων;;;;;;;;;;;;

Eτσι νομιζα και γω για πολλους απο τους δισκους μου.

.....το αντιθετο ειπα

ακριβως

ευχαριστώ
δε θα πάρω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: H απολυτη μεθοδος καθαρισμου βινυλιων;;;;;;

ευχαριστώ
δε θα πάρω...
Δεν σε πιεσε κανεις.
Εμπειριες και αποψεις μοιραζομαστε.

Δεν αντιλέγω όσον αφορά στις απόψεις.
Όμως θεωρώ την πρόταση του Μάρκου ουσιαστικά ανεφάρμοστη και οριακά επικίνδυνη.
και ΟΦΕΙΛΩ να το επισημάνω.

Last edited by a moderator:
Το διαλυμα που περιεχει και χλωριο ,ειναι ευκολο να διαλυθει με το να ξεπλυθει κατω απο το νερο της βρυσης το οποιο βριθει απο αλατα? Αν το ξεπλεναμε με απιονισμενο νερο θα ειχε καποια βαση ,αλλα να ξεπλενεις με νερο της βρυσης το οποιο εχει αλατα και ενα μερος τους οταν θα στεγνωσουν θα μεινουν στα αυλακια το βρισκω λιγο ανεδαφικο.
Εγω εχω πλυντηριο υπερηχων[οχι φυσικα για δισκους] και σκεφτομαι οτι για να ξεπλυθει απο τα υγρα που εχει μεσα ,προφανως δεν φθανει το νερο της βρυσης αλλα θα χρειασθει καποιο αλλο υγρο που θα απομακρυνει τοσο το νερο ,οσο και τα υπολειματα που αφηνει.Δεν θεραπευεις το ενα κακο ,με ενα αλλο κακο

και....συγνώμη δηλαδή...
η σφαιρική τί θα μαζέψει?
αφού είναι γνωστό ότι η επιφάνεια επαφής της είναι πολύ μικρότερη από τις ελλειπτικές...

Πετρο,ειπαμε οχι κατ'αναγκη απιωνισμενο,διοτι η ιδεα ειναι οτι στο τελος η βελονα με το περασμα της θα μαζεψει οτι ξεκολλησει.
Αν καποιος θελει να ξεπλυνει τον δισκο με απιωνισμενο νερο μπορει να το κανει.Αν νομιζεις οτι τα υγρα καθαρισμου δισκων που ειναι βασισμενα στην ισοπροπυλικη αλκοολη η αλλα υγρα,πως εξηγεις τα ασπρα καταλοιπα στον δισκο μετα τον καθαρισμο με αυτα τα υγρα;

Σε βεβαιωνω οτι οταν δεις τι βγαινει απο τα αυλακια βρωμικων δισκων,θα προτιμουσες να ηταν αλατα παρα αυτο που ειναι.Παρ'ολα αυτα,και ειναι λογικα αυτα που λες,οι δισκοι δεν θα καταληξουν σαν αλική..... :smile:

supersonic,αν ηταν ακριβως οπως τα λες,τοτε οι σφαιρικες βελονες δεν θα εβγαζαν ηχο τουλαχιστον μερικων οργανων.Η πληροφορια βρισκεται σε ολο το βαθος του αυλακιου,λογω ακριβως του σχηματος και διαστασεων του cutting stylus.

O λογος που ειναι καλο να περασει η σφαιρικη βελονα πρωτα ειναι για να μαζεψει καποια καταλοιπα που μπορει λογω και του μεγαλυτερου μεγεθους της αλλα δεν ειναι και "must".......καλο ειπαμε κανει,κακο οχι.

όλη η βιβλιογραφία λέει για τις σφαιρικές, ότι δηλ, δεν είναι σε θέση να "τραβήξουν" όλη την πληροφορία από το αυλάκι....

Τι να πω, πάντως ακόμα και στο πλυντήριο Water For Injection χρησιμοποιώ για τα άλατα… θα μου πεις υπερβολές… αλλά με τη μικρή ποσότητα που χρησιμοποιώ δεν είναι τεράστιο το έξοδο.

Απάντηση: Re: H απολυτη μεθοδος καθαρισμου βινυλιων;;;;;;;;;;;;

όλη η βιβλιογραφία λέει για τις σφαιρικές, ότι δηλ, δεν είναι σε θέση να "τραβήξουν" όλη την πληροφορία από το αυλάκι....
Σε γενικες γραμμες,ναι.Μην ξεχνας οτι ιστορικα εχουμε δισκους που παιζουν καλυτερα με σφαιρικες και μαλιστα διαφορων μεγεθων.
Επισης,θα ελεγα οτι μια Denon 103 θα παιζει καλυτερα και θα δωσει περισσοτερη πληροφορια απο ολες τις φτηνες ελλειπτικες

είχα (κι έχω) μια 103 για αρκετό καιρό...
δεν θα έλεγα ότι δίνει περισσότερη πληροφορία από την d17.
Σίγουρα "στρογγύλευε" τον ήχο, και εξαφάνιζε λίγο θόρυβο επιφανείας, αλλά ...
σου λέω ό,τι λέω επειδή και εγώ από ενδιαφέρον επειδή είχα σφαιρική το είχα ψάξει το θέμα...

είχα (κι έχω) μια 103 για αρκετό καιρό...
δεν θα έλεγα ότι δίνει περισσότερη πληροφορία από την d17.
Σίγουρα "στρογγύλευε" τον ήχο, και εξαφάνιζε λίγο θόρυβο επιφανείας, αλλά ...
σου λέω ό,τι λέω επειδή και εγώ από ενδιαφέρον επειδή είχα σφαιρική το είχα ψάξει το θέμα...
Θεωρεις την 17d φτηνη ελλειπτικη;Εγω μιλησα για φτηνες ελλειπτικες,σωστα;
Δηλαδη η 103 σου δεν εχει περισσοτερη και καλυτερη λεπτομερεια στον ηχο απο μια AT95E ας πουμε;

Επειδή έχω τα διαγράμματα απόκρισης της τελευταίας DL103 μου, αυτηνής που έχω στο ΜΚ2, επιβεβαιώνω ότι πάνω από τα 5Κhz έχει μία πτώση 2-3 db.

Τι να πω, πάντως ακόμα και στο πλυντήριο Water For Injection χρησιμοποιώ για τα άλατα… θα μου πεις υπερβολές… αλλά με τη μικρή ποσότητα που χρησιμοποιώ δεν είναι τεράστιο το έξοδο.
Και καλα κανεις.

Επειδή έχω τα διαγράμματα απόκρισης της τελευταίας DL103 μου, αυτηνής που έχω στο ΜΚ2, επιβεβαιώνω ότι πάνω από τα 5Κhz έχει μία πτώση 2-3 db.
Υπαρχουν δισκοι οπως πολλοι μονοφωνικοι , που οσο καλη και φλατ αποκριση και να εχει η κεφαλη σου,και οσο καλη βελονα να εχει,θα παιζει οπως δηποτε χειροτερα απο την 103 η μια σφαιρικη βελονα .1 η .2 mil.

Γι αυτο πολλες φορες οταν ακους παλιους δισκους ισως νομιζεις οτι υστερουν σε ποιοτητα ακουγοντας τους με μια ελλειπτικη η line contact βελονα.

Στην ουσια δεν συμβαινει κατι τετοιο,απλα η καλυτερη βελονα δεν παιζει σωστα με τους δισκους αυτους.

Last edited:
Το θεμα ξεκινησε με το καθαρισμο των δισκων και μαλλον παει στην επιλογη αναμεσα σε ελλειπτικη η σφαιρικη.
Προσωπικα νομιζω οτι αν υπηρχε ουσιαστικη βοηθεια στο καθαρισμα των δισκων μεσω της βελονας[υπο μορφη αρωτρου-ξυστρας] ,θα βρισκοταν καποιος καλος κατασκευαστης να προσφερει ενα μοντελλο στην αγορα που θα εκανε αυτη τη δουλεια πιθανον προσαρμοσμενο σε μερικους τυπους βραχιονων που ειναι οι πιο διαδεδομενοι

Το θεμα ξεκινησε με το καθαρισμο των δισκων και μαλλον παει στην επιλογη αναμεσα σε ελλειπτικη η σφαιρικη.
Προσωπικα νομιζω οτι αν υπηρχε ουσιαστικη βοηθεια στο καθαρισμα των δισκων μεσω της βελονας[υπο μορφη αρωτρου-ξυστρας] ,θα βρισκοταν καποιος καλος κατασκευαστης να προσφερει ενα μοντελλο στην αγορα που θα εκανε αυτη τη δουλεια πιθανον προσαρμοσμενο σε μερικους τυπους βραχιονων που ειναι οι πιο διαδεδομενοι
Υπαρχουν και (σοβαροι) κατασκευαστες πικαπ και κεφαλων,που εισηγουνται την μη χρηση καθαριστικων για τους δισκους,αλλα να τα αφηνουμε στην βελονα να τα μαζευει. ;)

Χαρακτηρισαν μαλιστα την βελονα ως το καλυτερο καθαριστικο δισκων........