supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,608
Να το πάρω προσωπικά, ότι είμαι εκτός πραγματικότητας και άσχετος; : )
για νέους στο άθλημα....
Να το πάρω προσωπικά, ότι είμαι εκτός πραγματικότητας και άσχετος; : )
Kωστα,επειδη το εψαξα πριν καιρο-γι'αυτο περιμενω και το δικο μου πλυντηριο- να πω οτι με ενα πλυντηριο,ειτε καθαρισεις τον δισκο με μιγματα ισοπροπυλικης αλκοολης/απιωνισμενου νερου ειτε μονο με απιωνισμενο νερο,θα εχεις το ιδιο αποτελεσμα.
Και στις δυο περιπτωσεις καθαριζεται η σκονη,τα αποτυπωματα κλπ.
Οχι τα βακτηρια.Και οταν καθαρισεις τα βακτηρια καταλαβαινεις ποση απωλεια στον ηχο ειχες προηγουμενως.Μιλω βεβαια για δισκους που εχουν αυτο το προβλημα.Αυτοι,ειναι δισκοι που δεν καθαριζονταν συχνα,ηταν κλειστη για πολυ καιρο,υγραθηκαν,επαθε ζημια ο χαρτινος φακελος κλπ......
Αν καποιος εχει 500-1000 δισκους και κανει ισως και χρονια να ακουσει μερικους,τοτε υπαρχει προβλημα.
Για δισκους που ακουμε συχνα,κανενα προβλημα.
μήπως όμως φεύγουν και τα ίδια τα αυλάκια?
Δεν είπες να την αναμείξουμε μόνο με νερό, γράφεις και για σταγόνες υγρού πιάτων, δες το μήνυμά σου πρώτα πριν γράψεις.
Από κει προκύπτει η επικινδυνότητα.
Γιατι;
Καινούριο φρούτο ότι τα "βακτήρια σκοτώνονται και με άλλους τρόπους". Μέχρι τώρα έγραφες ότι αυτό δεν το κάνουν οι γνωστές μέθοδοι (αλκοόλες).
(Ξανα)διάβασε τι έχεις ήδη γράψει.
Η χλωρινη ειναι γνωστο βακτηριοκτονο.Διαβασε εσυ τι εχω γραψει.Μετεφερα την αποψη ενος φιλου,που προσωπικα εχω εμπιστοσυνη,γνωριζοντας αυτον και τις γνωσεις του επι πολλων θεματων.
Η αλκοολη στηνσυγκεκριμενη περιπτωση δυσκολων δισκων δεν ειναι αρκετη,και σε περιπτωση που σου διαφευγει,και αυτη πωλειται αναμεμιγμενη με νερο και σταγονες υγρου σαπουνιου ως καθαριστικο δισκων.
Δεν μου απάντησες πως ξέρεις ότι πρόκειται για βακτήρια. Έχεις μικροβιολογικό στο σπίτι?
Με ύφος ειδήμονα κιόλας διακηρύττεις: "Οχι τα βακτηρια.Και οταν καθαρισεις τα βακτηρια καταλαβαινεις ποση απωλεια στον ηχο....."
Εχεις καμια αλλη ιδεα τι μπορει να ειναι;
Αν το υφος μου σου θυμιζει υφος ειδημονα,κακως το μεταφραζεις ετσι.Εγω το δοκιμασα,αρα προκειται για προσωπικη εμπειρια.
Το δικο σου υφος πως το θεωρεις;
Όταν διαβάζω τέτοια, φυσικό είναι να αντιδρώ με απαντήσεις τύπου αμοξίλ...
Το πως αντιδρας ειναι θεμα δικο σου
Το ότι δεν έκανες μικροζημιές στα αυλάκια του δίσκου που το είδες? τον έβαλες σε μικροσκόπιο πριν και μετά? Ή απλώς το διαπίστωσες με το αυτί?
Και τα δυο.Το οτι εκανα ζημιες στα αυλακια του δισκου μου,εσυ πως το ξερεις;
Τέλος πάντων, δεν σε πείθω, δεν με πείθεις, αποψή σου είναι και γι αυτό σεβαστή.
Σημασία έχει - κι εδώ έγκειται η αξία του φόρουμ - ότι γράφονται παραπάνω από μία απόψεις.
Από κει και μετά ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του
Πολυ σωστα.
Caveat emptor, που λέμε και στην Τρίπολη![]()
Ειδικά πάνω στη θεωρία για τις ‛αποικίες’
Περιμέναμε και μια απάντηση από τον Μάρκο για το εαν το επιβεβαίωσε ποτέ…
Στο αρχικο ποστ αν προσεξες ανεφερα οτι προκειται για "θεωρια" του Μαρκο.
Ο ιδιος εκει το αποδιδει,δηλαδη στα βακτηρια,και οπως λεει μετα που το εφαρμοσε σε χιλιαδες δικους του δισκους,δεν προσεξε να εκανε ζημια σε κανεναν.
Δεν προτρεπει κανεναν να το δοκιμασει.Αντιθετα,οταν αστειευομενος τον ρωτησα αν μπορω να "αποκαλυψω την συνταγη του",μου απαντησε "---------------------------------Sure, give it to anyone you want. No one I know would ever try it".............
...
Θα τον ρωτησω με την πρωτη ευκαιρια και θα σου πω.Τον Μαρκο εννοω οχι τον Τσακ
...
τελικά θα μας πείς "ποιός "στο καλό" είναι ο Μάρκος" ? (το γράφω ευγενικά... και παραθέτω την τεκμηριωμένη αγγλική μετάφραση...)
http://www.mojvideo.com/video-smokie-who-the-fuck-is-alice/7effcaf18a4ce85defc8
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν δοκιμάζουμε την μέθοδο, ο καθένας μας και να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.
Τι μας φοβίζει, μην καταστρέψουμε ένα παλιό δίσκο, που μπορεί να τον έχουμε και για πέταμα, το κόστος της μεθόδου που είναι πραγματικά μηδέν ή μήπως η μυρουδιά της χλωρίνης;;;;;;
Αυτο ηλθε πριν λιγο αν σε βοηθα :
"Only a theory about the bacteria. I red somewhere years ago that there are microbes that eat the oils in vinyl. Actually, I don't think it is only bacteria, also fungus. The only explanation I have for the loud pops is old microbe cultures. It isn't all dirt, so what other explanationis there. Microbes spread and reporduce on the record. Having cleaned over a thousand records I have seen evidence that microbes die and make noise. Fingerprints are oil and when they are many years old they are full of pops. The microbes eat the oil in the fingerprints.
You didn't say if you sold all your V15s. M "
Και αφου το ζητησες ευγενικα(ανκαι δεν χρειαζοταν καμια παραθεση Αγγλικης μεταφρασης,και διοτι γνωριζω τους Smokie,και καλα Αγγλικα) ο Μαρκο ειναι ενας φιλος απο το Τεξας,εξαιρετος τεχνικος,για μενα "δασκαλος" ουκ ολιγες φορες,και απο τα λιγα ατομα που μεχρι σημερα διορθωνουν (και εννοω διορθωνουν με την σωστη εννοια της λεξης ) παλια record changers κατασκευασμενα πολλα χρονια προτου γεννηθω εγω τουλαχιστον.
Συλλεκτης βινυλιων (και αυτο με την σωστη εννοια της λεξης,δηλαδη,δεν συλλεγει για να τα φυλαει στο ραφι και να τα καμαρωνει,αλλα τα ακουει ),παλιων και σπανιων εξαρτηματων οπως teflon capacitors,λυχνιων,και οτι μπορεις να φανταστεις απο στρατιωτικο υλικο που μπορει να χρησιμοποιηθει για επιδιορθωση μηχανηματων ηχου,μεχρι παλαιων υπολογιστων.
Σχεδιαζει και φτιαχνει μηχανηματα για χρηση δικη του,οπως ενισχυτες και πριν λιγο καιρο καποια ηχεια.
Αυτα......?????
Προφανώς....τα μικρόβια όταν πεθαίνουν κάνουν θόρυβο.... Βγάζουν...επιθανάτιο ρόγχο...
Αν ετσι το καταλαβες τι να πω;
Ο καθενας καταλαβαινει τα πραγματα οπως θελει,νοουμενου να στηριξει την αποψη του,ακομη και σε κατι που δεν δοκιμασε.
δεν φταίω εγώ αν ο Μάρκος έτσι όπως το έγραψε βγάζει γέλιο...
άσε που παρ όλο που δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, με τέτοια που γράφει...δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ.
Όμως παρατηρώ ότι έχεις μια απίστευτη επιμονή με το θέμα, παρά το γεγονός που τόσοι εδώ μέσα εκφράσαμε από μέτριες έως σοβαρότατες επιφυλάξεις.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.