H Apple εγκαταλείπει intel επεξεργαστές για δικούς της ARM based

Απάντηση: Re: Απάντηση: H Apple εγκαταλείπει intel επεξεργαστές για δικούς της ARM b

Εγώ έχω τον Intel Atom Z3580 στο Asus Zenfone 2. Κλείνει 5 χρόνια σε λίγο κ δεν κολλάει δε lagαρει.

Οντως. Και κατι lenovo k8 ειχαν atom . Αλλα μιλαμε για κινητα 5ετιας. Δεν νομιζω να βγηκε κατι αλλο μετα.

Re: Απάντηση: H Apple εγκαταλείπει intel επεξεργαστές για δικούς της ARM based

Δεν θυμαμαι αν αναφερθηκε. Θα βγαλει η microsoft office για την νεα πλατφορμα της apple ; Εγω αν ημουν ms παντως δεν θα εβγαζα γιατι συμφερει πιο πολυ οικονομικα. Ουτε δαπανη πορων για τοσο μικρο ποσοστο mac και αν οι χρηστες mac θελουν office θα αγορασουν και ενα pc , αρα να και μια ακομη αδεια windows πουλημενη και μια αδεια office χωρις να ιδρώσει. Περα οτι μπορει ετσι να πιεστει η apple για bootcamp , αρα παλι το κοστος αναπτυξης πεφτει στην apple , τσουπ μια ακομη αδεια windows και office πουλημενη για το Bootcamp χωρις παλι να ιδρωσει.

τo office το εδειξε ηδη στην online παρουσιαση, οπως και οι εφαρμογες της adobe στη νεα πλατφορμα.

για την ακριβεια, ολη η παρουσιαση εγινε στη νεα πλατφορμα!

Αφού η Microsoft είχε βγάλει Office για Windows+ARM, δεν μου κάνει εντύπωση. Άλλωστε η συμφωνία με την Apple υποχρεώνει την Microsoft να προσφέρει την βασική σουίτα γραφείο για Mac.

Να αναφέρω πως τα σχόλια του κυρίου Anderm δεν εχουν περάσει απαρατήρητα απο τον κορυφαίο σχολιαστή περι Apple, Takisot.
Οταν συνέλθει απο το jetlag (μου) υποσχέθηκε οτι θα βάλει τους πάντες στην θέση τους :p

Απάντηση: Re: H Apple εγκαταλείπει intel επεξεργαστές για δικούς της ARM based

Να αναφέρω πως τα σχόλια του κυρίου Anderm δεν εχουν περάσει απαρατήρητα απο τον κορυφαίο σχολιαστή περι Apple, Takisot.
Οταν συνέλθει απο το jetlag (μου) υποσχέθηκε οτι θα βάλει τους πάντες στην θέση τους :p

Είσαι εγκάθετος

Δεν θυμαμαι αν αναφερθηκε. Θα βγαλει η microsoft office για την νεα πλατφορμα της apple ; Εγω αν ημουν ms παντως δεν θα εβγαζα γιατι συμφερει πιο πολυ οικονομικα. Ουτε δαπανη πορων για τοσο μικρο ποσοστο mac και αν οι χρηστες mac θελουν office θα αγορασουν και ενα pc , αρα να και μια ακομη αδεια windows πουλημενη και μια αδεια office χωρις να ιδρώσει. Περα οτι μπορει ετσι να πιεστει η apple για bootcamp , αρα παλι το κοστος αναπτυξης πεφτει στην apple , τσουπ μια ακομη αδεια windows και office πουλημενη για το Bootcamp χωρις παλι να ιδρωσει.

Η MS ποτέ δεν έβγαζε τρελά λεφτά από τα Windows. Αντίθετα πάντα έβγαζε χρήμα από τις υπηρεσίες. Office, Exchange, SQL Server κτλ. Τα Windows απλά είναι η πλατφόρμα για να τρέξει αυτά που θέλει. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όταν η Apple παρέπαιε έβγαζε πάλι Office και IE. Τα τελευταία χρόνια είναι από τους μεγαλύτερους contributors στο FOSS με πολύ καλούς λόγους. Μια χαρά λοιπόν θα υποστηρίξει το 9% που γράφετε. Γιατί αύριο αυτό το 9% θα συνεχίσει να συνδέεται σε Servers με Exchange και όχι τίποτε άλλο.

Επίσης κάτι που ξεχνάτε μερικοί. Τα τελευταία χρόνια το γραφείο έχει μεταφερθεί στην "αυλή". Πολύς κόσμος είτε δουλεύει από τα σπίτια του, είτε από το χώρο του πελάτη για να παρέχει άμεσα λύσεις. Και η Apple έχοντας ήδη εξαιρετική παράδοση στα Laptops με μεγάλη αυτονομία ίσως κοιτάζει και αυτό το κομμάτι. Δηλαδή ένας φορητός όχι με 5 ώρες αυτονομίας αλλά ίσως μια ολόκληρη μέρα. Να φύγεις στις 07:00 από το σπίτι σου και να γυρίσεις στις 20:00 χωρίς άγχος φόρτισης κτλ.

Δηλαδή ένας φορητός όχι με 5 ώρες αυτονομίας αλλά ίσως μια ολόκληρη μέρα. Να φύγεις στις 07:00 από το σπίτι σου και να γυρίσεις στις 20:00 χωρίς άγχος φόρτισης κτλ.

AYTO ... θα θελα να το δω μια μερα.

Ελπιζω ... ΟΣΟ ΖΩ ακομα !

AYTO ... θα θελα να το δω μια μερα.

Ελπιζω ... ΟΣΟ ΖΩ ακομα !
Έχω το MI max 3 με 5500mAh μπαταρία. Με full φωτεινότητα βγάζει μισή μέρα παιχνιδιού. Εννοείται όλα ανοιχτά. Δεδομένα, GPS, ενημερώσεις από social κτλ. Για σκέψου ένας αντίστοιχος υπολογιστής με την τετραπλάσια μπαταρία. Πόσο παραπάνω θα καίει; Και στα ίδια να είναι πάλι επιτυχία το λες. Αλλά δεν το νομίζω. Μάλλον θα είναι πολύ καλύτερα.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Έχω το MI max 3 με 5500mAh μπαταρία. Με full φωτεινότητα βγάζει μισή μέρα παιχνιδιού. Εννοείται όλα ανοιχτά. Δεδομένα, GPS, ενημερώσεις από social κτλ. Για σκέψου ένας αντίστοιχος υπολογιστής με την τετραπλάσια μπαταρία. Πόσο παραπάνω θα καίει; Και στα ίδια να είναι πάλι επιτυχία το λες. Αλλά δεν το νομίζω. Μάλλον θα είναι πολύ καλύτερα.

Ναι άλλα και με πολύ μεγαλύτερη οθόνη, πιο ενεργοβόρο επεξεργαστή/μνήμες/ssd κλπ....με την υπάρχουσα τεχνολογία δεν μπορεί ένα laptop Να φτάσει 15-20 ώρες αυτονομίας με full χρήση, υψηλή φωτεινότητα στην οθόνη και υψηλές επιδόσεις κλπ. άλλα και σε μαζεμένο πακέτο, Θα περάσουν χρόνια να δούμε κάτι τέτοιο και αν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: H Apple εγκαταλείπει intel επεξεργαστές για δικούς της ARM b

Ναι άλλα και με πολύ μεγαλύτερη οθόνη, πιο ενεργοβόρο επεξεργαστή/μνήμες/ssd κλπ....με την υπάρχουσα τεχνολογία δεν μπορεί ένα laptop Να φτάσει 15-20 ώρες αυτονομίας με full χρήση, υψηλή φωτεινότητα στην οθόνη και υψηλές επιδόσεις κλπ. άλλα και σε μαζεμένο πακέτο, Θα περάσουν χρόνια να δούμε κάτι τέτοιο και αν.
Εξακολουθείς να βάζεις τις επιδόσεις στην εξίσωση. Ανάλογα ποιες επιδόσεις θα ρωτήσω. Να τρέχεις Maya ή να κάνεις δουλειά γραφείου;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: H Apple εγκαταλείπει intel επεξεργαστές για δικούς της A

Εξακολουθείς να βάζεις τις επιδόσεις στην εξίσωση. Ανάλογα ποιες επιδόσεις θα ρωτήσω. Να τρέχεις Maya ή να κάνεις δουλειά γραφείου;

Οπως και να έχει μόνο και μόνο λόγω μεγέθους οθόνης δεν θα μπορείς να έχεις τέτοιες διάρκειες, και από την άλλη π.χ. θα την παλεύεις να κάνεις δουλειά γραφείου 8-10 ώρες την ημέρα με 13,3 ίντσες??? Θα σου βγουν τα μάτια...εδώ ακόμα και σε Δημόσιο, εφορίες κλπ. έχουν πάει σε οθόνες 24 ίντσες.
Σίγουρα θα βελτιωθούν οι διάρκειες απλά μην περιμένετε τρελά πράγματα τουλάχιστον τα επόμενα 2-3 χρόνια....

Παντως το θεμα ιντσες (δηλαδη, οθονη) ΔΕΝ προσπερνιεται με τιποτα, οσον αφορα ξεκουραστη εργασια.
Δεν ξερω πως ακριβως δουλευετε τοσες ωρες σε 5 και 7 και 10 και 12 ιντσες.

Εγώ πάντως συνδέω το 15ρι macbook pro στο thunderbolt display: 27 in 2560 x 1440

monitor-apple-MC914ZM-A-silver-400-0635361.jpg

Φίλος καλός έχει αγοράσει macbook μόνο γιατί η οθόνη είναι αξεπέραστη στα φορητά.
Από εκεί κ πέρα, μόνο win10 για εκείνον και όλα παίζουν μια χαρά.
Είναι κ αυτό ένα κριτήριο χρήσης για έναν υπολογιστή.

Φίλος καλός έχει αγοράσει macbook μόνο γιατί η οθόνη είναι αξεπέραστη στα φορητά.
Από εκεί κ πέρα, μόνο win10 για εκείνον και όλα παίζουν μια χαρά.
Είναι κ αυτό ένα κριτήριο χρήσης για έναν υπολογιστή.

Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Εξαίρεση ότι τα Win10 λειτουργούν άψογα;
Ελάτε ρε παιδιά, μην είστε τόσο φαν.
Κάποτε είχε νόημα -σαν επαγγελματίας- να είχες Mac (κάποτε =20+ χρόνια). Θυμάμαι φωτογράφος που είχε σκάσει ένα σωρό λεφτά για Mac άδειες κλπ και με τα ίδια λεφτά ο άλλος φωτογράφος είχε αλλάξει 3 φορές PC στα ίδια χρόνια κάθε φορά πιο δυνατό.

Γιατί προσπαθείς να πεισεις συνεχώς γι αυτό που πιστεύεις;
Δε χρειάζεται, μεγάλα παιδιά είμαστε....κάτι ξέρουμε κι εμείς!
Κι εγώ τώρα έχω μονο pc σπίτι, αλλά οχι ....δεν δουλεύουν άψογα τα windows.
Κάθε άλλο.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Γιατί προσπαθείς να πεισεις συνεχώς γι αυτό που πιστεύεις;
Δε χρειάζεται, μεγάλα παιδιά είμαστε....κάτι ξέρουμε κι εμείς!
Κι εγώ τώρα έχω μονο pc σπίτι, αλλά οχι ....δεν δουλεύουν άψογα τα windows.
Κάθε άλλο.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

κάτι κάνεις λάθος τότε.

τα τελευταία χρόνια τα windows έχουν γίνει απίστευτα σταθερά και ασφαλή, μέχρι βαρεμάρας
και στο λέει κάποιος που πάντα σιχαινότανε τη μικρομαλακή και στο σπίτι υπάρχουν και windows και linux και macbook

έχω τουλάχιστον τρία χρόνια να αντιμετωπίσω σοβαρό ή αστείο πρόβλημα σε winblows ( όπωα τα έλεγα πάντα)

χωρίς παρωπίδες, μου αρέσει να χρησιμοποιώ και να παίζω με τα πάντα, έτσι για πλάκα,
για την ώρα παίζω με freebsd

κάτι κάνεις λάθος, τι ακριβώς δεν σου δουλεύει;

(κσι επίσης, αν και είμαι φαν του λίνουξ,
καλώς ή κακώς τα windows είναι ακόμη απαραίτητα
πχ όταν σε ΣΚ ξέμεινα από εκτυπωτή επειδή τα σφουγγαράκια του EPSON inkjet "θέλανε αντικατάσταση" και σταμάτησε να δουλεύει,
βρήκα στο ίντερνετ το πρόγραμμα που μηδενίζει τον μετρητή
και μπόρεσα να τελειώσω αυτό που έπρεπε να κάνω,
το πρόγραμμα service του epson - προοριζόμενο μόνο για το service της εταιρείας - υπήρχε μόνο για winblows