H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων CD players?

Λαπτοπ του 94-95, ειχε ο πατερας μου ενα toshiba με cga το πολυ 8' οθονη, επεξεργαστης μεταξεταστεος, 3 κιλα, κοντα στα 800.000 δρχ (οκ παλιο παραδειγμα αλλα εντυπωσιακο)

Asus eee pc (budget laptop) με 7' εγχρωμη οθονη και απειρα καλουδια, κατω του κιλου, κοντα στα 250 ευρω (85.000 δραχμουλες)

Προσωπικα το μαθημα μου με τις νεες τεχνολογιες το έχω μάθει. Οι αγορες μας γινονται με πολυ προσωπικα και συνηθως παραλογα κριτηρια, οποτε τι 30 ευρω τι 3.000 ευρω, ο καθενας κοστολογει το χαμογελο του ξεχωριστα. Ολοι το ιδιο χαμογελαμε όμως.

Να ρωτήσω κάτι άσχετο και σχετικό μαζί που ίσος ν αναφέρθηκε κάπου και μου ξέφυγε.
Για ποιο PS1 μιλάμε ? Για το πρώτο το μεγάλο η το μικρό με την εξωτερική τροφοδοσία?

α. Για το PS1 με τα RCA , το πρώτο , το αρχαίο, το έχω.

β. Το PS1 με RCA με Cardas Golden Reference ή Acoustic Zen Silver Reference σε ένα σοβαρούτσικο σύστημα παίζει μια αηδία και μισή σε σχέση με το Musical Fidelity A5.

γ. Παραμύθεια τούμπανα για να βαρούν τα τούμπανα και να εισπράττει το sterophile από την βαβούρα που δημιούργησε. Το μόνο που δέχομαι είναι ότι το PS1 παίζει απλά καλά και θα ήταν λογικότερο να ακούει κάποιος από ένα PS1 από το να δώσει 300-500 ευρώ σε ένα ολοκληρωμένο τυχαίο CD-Player από τις τόσες Ηι-Fideliτζίδηκες αηδίες της εποχής μας .

δ. Κατα την γνώμη μου τα καλύτερα CD / DAC που έχω ή έχω ακούσει είναι :
(κατα σειράν τιμής): Marantz (μέχρι 250 ευρώ), Creek DAC, Benchmark DAC-1 (μέχρι 1200), Musical Fidelity A5 CD-Player ή Bel Canto DAC 3 (μέχρι 2.500) , Lector CD Player Lector CDP-7T/Mk III CD
(http://www.soundstage.com/revequip/lector_cdp7t_mkiii.htm) , EAR Accute. Και από κει και πέρα και ποιο πάνω το Audio Research Reference non oversampling CD. Ποιο ακριβά δεν έχω ακούσει και από κει και πέρα είναι και θέμα προσωπικού γούστου.

Εαν κάποιος επιχειρεί να με ζαλίσει οτι αξίζει να παίζει με το PS1 στην θέση του Musical Fidelity A5, του Lector ή ενός DAC1 ε.... ας με πληρώσει 100 ευρώ να του τα φέρω σπίτι του όλα να τα ακούσει να ξε-κουφαθεί. Η διαφορά είναι μεγάλη ακόμα και σε συστήματα συνολικής αξίας εως 5.000.

Τώρα εαν κάποιος φαγώνεται να παρουσιάζει το PS1 , 15 χρόνια μετά ώς ποιο μουσικό μηχάνημα από τα σημερινά των 200-500 ευρώ , το δέχομαι αλλά εως εκεί και με αρκετούς συμβιβασμούς. Κάποτε πήρα ένα Pioneer DVD (πριν από 2 χρόνια) το 2ο καλύτερο. Εγραφε ενα περιοδικό ότι ο ήχος του ήταν πολύ καλος. Εαν ακούσετε το Musical Fidelity A5 με τα ίδια interconnect και το Pioneer σε audio-only configuation(χωρίς να λειτουργούν οθόνες display και dvd-κυκλώματα στο playback) θα καταλάβετε ότι το A5 είναι αισθητά πιο μουσικό και πιο δραματικό - και καλύτερο σχεδόν σε όλους τους τομείς. Το ίδιο ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό με το PS1. Θα μπορούσε να υποστηρήξει ο κάθε reviewer οτι πχ μια ιδιοκατασκευή 2A3 στα 1500 ευρώ ακούγεται καλύτερα από πολλούς solid state hi-fi των 1500 ευρώ. Δεκτόν. Αλλά αυτό πια με το PS1 είναι εύκολο να διαπιστώσει κάποιος το εαν είναι ή όχι καλύτερο και το πόσο καλύτερο είναι από κάτι σημερινό top-buy. Παρτε το μαζί σας σε μια έκθεση και κάντε ενα τεστ A/B (βρίσκεται στο e-bay σε καλές τιμές, αυτό με τα RCA) ! Hμαρτόοον. Εντάξυ.. το να πληρώσω σήμερα ένα καρο λεφτά για DAC είναι λίγο εκτός χρόνου εκτός και εαν έχω άπειρα CDs, εαν αυτό θέλει να πεί στο τέλος του αρθρου του ο Art Dudley.

Last edited:
21831403__1206187874__1__1-9c71a305bfc5c80e42c18bf75f710df4.__big__.jpg

Με P/N SCPH-1002