Θυμίστε μου, πόσό κάνει
the highest DSP
computing power for
the D/A-conversion
πχ του PS1 ή του PS2; και μάλλον η μόνη τόσο χαμηλής τιμής, τέτοια προσέγγιση στην πιάτσα; ή και ανεξαρτήτως πιάτσας... ;;
Η τιμή, (χαμηλή ή υψηλή) από μόνη της, ειδικά για κάτι που έχει να κάνει με κάτι το «ψηφιακό» και γενικά ότι αυτή η λέξη είναι δυνατόν να περιέχει, μήπως τελικά δε λέει α-πο-λύ-τως τίποτα ;;
Αυτό δεν είναι και το «μάθημα» της τελευταίας 20ετίας; της 20ετίας των υπολογιστών; μήπως δεν μάθαμε ακόμα καλά το μάθημα;
Τα ψηφιακά μήπως απαιτούν έναν άλλο σεβασμό διαφορετικό από αυτόν την τιμής; Δεν το βλέπουμε αυτό πλέον σχεδόν κάθε βδομάδα;
Δεν μιλάω για το κάθε τι που μπορεί να πέσει στα χέρια μας αλλά για κάποια πράγματα που επαναπροσδιορίζουν την λέξη «τιμή» για το αποτέλεσμα που πετυχαίνουν.
Και στα ψηφιακά νομίζω, ότι αυτό δεν είναι τόσο αποτέλεσμα αξίας υλικών, κόστους κατασκευής κλπ, όσο αποτέλεσμα της ανθρώπινης σκέψης, και αυτή δεν έχει κάποιο «αντικειμενικό» κόστος.
Έχει τόσο κόστος όσο κρίνει αυτός που έχει την ιδέα αυτή. Και την πουλάει όσο κρίνει, σε σχέση με το μέγεθος της αγοράς που προσβλέπει ώστε να βγάλει τα λεφτά που στοχεύει.
Τα παιδιά είναι τεράστια δύναμη για την Sony και για χάρη τους έβγαλε αυτή τη τεχνολογία-ιδέα (σκέψη) σε τέτοια τιμή ώστε να βγάλει πολλά πολλά λεφτά. Και καλά έκανε.
Τα παιδιά δεν έχουν πορτοφόλι δικό τους, κάποιος «τσιφούτης» ενήλικας θα πρέπει να τους αγοράσει πχ το PS και θα έπρεπε να έχει μια τιμή «παιδική». Πιθανά «τσιφούτης» στα παιχνίδια των παιδιών αλλά «καρά- σπάταλος» στα δικά του «ενήλικα» παιχνίδια (εξοχικά, αυτοκίνητα, μηχανές, σκάφος, τζόγο, γκόμενες, hi fi, home cinema κλπ κλπ.)
Επίσης τα παιδιά δεν έχουν τα «προβλήματα» του ενήλικα που ψάχνει να καλυψει τα «κενά» του με το πορτοφόλι του. Τα παιδιά δεν έχουν κενά «Τα παιδιά (μπορούν να) τα ξέρουν όλα». Και αυτό γιατί τα παιδιά μπορούν να μαθαίνουν, γράμματα, επιστήμες, να μαθαίνουν να παίζουν μπάλα, μουσική κλπ κλπ
Οι ενήλικες νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα γιατί δεν είναι σε θέση να μαθαίνουν ούτε ακόμα και από τα παιδιά τους.
Νομίζει κανείς ότι η Sony έβγαλε την υψηλότερη υπολογιστή δύναμη στις «παιδικές» κονσόλες από τύχη ή λάθος;
Θυμίστε ξανά μου πόσο κάνει
the highest DSP
computing power for
the D/A-conversion
πχ του PS1 ή του PS2;