H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων CD players?

Re: Απάντηση: Re: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων C

Με βάση ποια λογική είναι κατακριτέα η τιμολόγηση ενός DAC τεχνολογίας του 2006 στις 20.000 , ενώ είναι απολύτως δικαία και φυσιολογική η κατά το υπερδιπλάσιον τιμολόγηση ενός μάτσου από λάμπες της πλάκας (πολύ προπολεμικής τεχνολογίας) μαζί με κάτι φουμαροαντιστάσεις και πυκνωτές, υπό την ονομασία ONGAKU; Μήπως επειδή ο κιτρινοεξυπνάκιας είχε τη φαεινή ιδέα να τυλίξει τους ΜΤΣ εξόδου με ασημόσυρμα;

Πολυ σωστα. Το ασημι τσιριζει. Γιαυτο και γω τυλαω με χαλκο :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων C

Με βάση ποια λογική είναι κατακριτέα η τιμολόγηση ενός DAC τεχνολογίας του 2006 στις 20.000 , ενώ είναι απολύτως δικαία και φυσιολογική η κατά το υπερδιπλάσιον τιμολόγηση ενός μάτσου από λάμπες της πλάκας (πολύ προπολεμικής τεχνολογίας) μαζί με κάτι φουμαροαντιστάσεις και πυκνωτές, υπό την ονομασία ONGAKU; Μήπως επειδή ο κιτρινοεξυπνάκιας είχε τη φαεινή ιδέα να τυλίξει τους ΜΤΣ εξόδου με ασημόσυρμα;

(Σημείωση: Αν μου απαντήσεις απλώς με ένα «ναι», ή με τη φράση «επειδή έτσι μου γουστάρει», θα δεχθώ την απάντηση).

Το 20.000 κόστος ενός DAC βλέπεις ότι κατακρίνεται εμέσως πλήν σαφώς από τον Αrt Dudley με το σχολιό του στο τέλος του άρθρου. (τουλάχιστον όσοι γνωστοί το διάβασαν αυτό κατάλαβαν). Τώρα γιατί έπιασε στο στώμα του την DCs και αναφέρει οτι ευχαρίστως θα άλλαζε τα μηχανήματα με την κόρη του - όσο καλλιτεχνική αδεία και να έχει ο reviewer- είναι ελαφρώς... πιρουνιά στην dSC και στο κόστος που αναφέρει (δεν θέλω να πιστεύω οτι είναι πιρουνιά και στον ήχο..). Τον ONGAKU τουλάχιστον όσοι τον άκουσαν δεν τον πιάνουν στο στώμα τους με τέτοιο τρόπο 'σπόντας' - ειδικά σε ένα άρθρο που στο τέλος ο reviewer θα αντάλλαζε ευχαρίστως (έστω και δια λόγου ) τον ONGAKU με τον Kingrex της κόρης του.
Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι σε μια εποχή που εκθεάζονται από τέτοιους reviewers DACs των 2500 δολλαριών σε προηγούμενα τεύχη ώς reference και συγκρίνονται με πολύ πολύ πιο ακριβά DACS διαπιστώνοντας ελάχιστες έως καθόλου διαφορές ώς προς τα 'πάνω' , κάτι λέει. Τώρα, ο τύπος στο Stereophile ίσως έβαλε πολύ σάλτσα στο άρθρο και το παραέκανε, για να γίνει η γνωστή βαβούρα γύρω από το stereophile με την γνωστή μέθοδο της ...βαβούρας υπο προυποθέσεις. Θα ανέβει σίγουρα το κασέ του stereophile.

Last edited:
Πάντως και ο Πάρις Κωτσής έλεγε εξ' αρχής πόσο συμπαθητικό ήχο είχα το PS1 (αλλά όχι το PS2).

Κάτσε βρε μάνα μου...
Θεωρείς αυτό το σύστημα αναφοράς ώστε να καταλάβεις τις διαφορές;
BTW και το 67SE είχα στη συλλογή μου και το χάρισα:flipout:

Αυτό λέω και εγώ βρε αδερφέ. Τι σύστημα αναφοράς να είναι το καημένο; Το ταπεινό συτηματακι μου είναι.

Για αυτό λέω τα «αν θα θέλτε να σας πω το τι θα ακούσω».
Δεν ξέρω αν έχει κάποια αξία μια μεμονωμένη ακρόαση υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες και πως θα μπορεί αυτή να αποτιμηθεί...

Το BTW, τι είναι ;;

Για το 67SE που το έχω πλέον σαν transport, υπάρχει κάποια πρόταση σε κάποιο λογικό (χαμήλό) κόστολόγιο (300 με 500 euro) που να αξίζει;

Originally Posted by Tzimisce View Post
Γουστάρω ρε παιδιά...

Από τη μία φωνάζετε να μην ακούμε τους reviewers γιατί χρηματίζονται, δεν ξέρουν τι γράφουν, δεν ξέρουν τι ακούν, είναι βλάκες και μόλις κάποιος γράψει μία μαλακία που μας βολεύει τον προσκηνάμε!

τι εννοείς "μας βολεύει" ???

*** Εαν κάνει ένας review σε ένα CD Player 25 δολλαρίων το οποίο υποστηρίζει ότι ο ήχος του εύκολα του επιτρέπει να ονοματίζεται hi-end, ο reviewer θα 'βολέψει' πολλά 'υποσυνείδητα' που αρέσκονται να ακούν ότι ο τσαμπατζής είναι μάγκας και έξυπνος και πέρασε αυτόν με την Ferrari ή ήταν πολύ κοντά με το 1/1000 των χρημάτων. Θα πεί την μαγική φράση: Ακούτε τι λέει ο reviewer ?
*** Εαν ένας reviewers πίνει νερό και θεοποιεί ένα DAC 10000 ευρώ λέγοντας ότι δεν έχει αντίπαλο - είναι προς το παρόν το απόλυτο και το αξεπέραστο και άλλα τέτοια και παρα το μεγάλο νούμερο της τιμής είναι ακόμα και 'ληστεία' για την απόδοσή του, τότε οι περισσότεροι θα πούν οτι τα παίρνει , είναι βαλτός και την μαγική φράση : Μην ακούτε τους reviewers....!

Γελάστε μαζί μας....! Πιστέυω ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.. .και ενα συγκριτικό θα στο ίδιο setup με 2 διαφορετικά DACs θα σας πείσει εαν ή οχι αξίζει η διαφορά των χρημάτων. Μήπως τώρα που το σκέπτομαι , ο τύπος ήθελε να διαφημίσει την dSC με την μέθοδο του ανάποδου κλάσματος ? :)

Αυτό λέω και εγώ βρε αδερφέ. Τι σύστημα αναφοράς να είναι το καημένο; Το ταπεινό συτηματακι μου είναι.

Αυτό εννοώ. Δύσκολα θα βγάλεις συμπέρασμα σε τέτοιο σύστημα ώστε να "κρίνεις" κάποιο μηχάνημα.
Προς θεού, δεν εννοώ ότι επειδή είναι φτηνό παίζει και άσχημα!
Έχουν ακούσει τα αφτάκια μου...

Για αυτό λέω τα «αν θα θέλτε να σας πω το τι θα ακούσω».
Δεν ξέρω αν έχει κάποια αξία μια μεμονωμένη ακρόαση υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες και πως θα μπορεί αυτή να αποτιμηθεί...

Κάποιοι θέλουν να διαβάσουν (εμένα συμπεριλαμβανομένου).
Να περιμένεις όμως και τους άλλους που θα σε πιάσουν από τα μαλλιά και θα αρχίσουν να σε βαράνε με τις παντόφλες τους αν πεις κάτι που δεν τους αρέσει. Για αυτό αντιστρέφω την ερώτηση.
"Θα ήθελες να γράψεις αυτά που θα ακούσεις;" ;)

Το BTW, τι είναι ;;

Συντομογραφία του By The Way.

Για το 67SE που το έχω πλέον σαν transport, υπάρχει κάποια πρόταση σε κάποιο λογικό (χαμήλό) κόστολόγιο (300 με 500 euro) που να αξίζει;

Κάποιοι λένε ότι το Digital είναι πολύ καλό σαν transport...
Το δικό μου χορεύει ζεϊμπέκικο αν το CD δεν είναι ολοστρόγγυλο πάντως...
Προχθές βάλαμε έναν ενισχυτή Rogers πάνω του και ηρέμησε κάπως!

Δε χρειαζεται περαιτερω σχολιο απο εμενα. Αντιγραφω την τελευταια προταση του κανονικου review του Art Dudley, για το Stereophile του Ιουλιου, για το SONY PlayStation 1 (25 δολαρια στο e-bay) ως CD player.

"...if i owned, say, a front-end dCS Verdi La Scala transport and a Delius D/A converter ($25000), and if my daughter owned a PlayStation 1, I'd happily trade-although i don't know what possible use she could have for the former, and I don't know if I could shake the quilt that comes from getting the better part of the deal. Perhaps if dSC bundled it with a few games..."

Οσοι ειρωνευτηκαν το Blue Sky ας ειρωνευτουν τωρα και τον Art Dudley, οπως και το περιοδικο που γραφει εδω και παρα πολλα χρονια. Με τις υγειες σας...

Πολύ αγνές οι προθέσεις του mr Dudley, πράγματι!
Μόνο που το PS είναι τέκνο του κολοσσού που λέγεται Sony:flute:

Κάποιοι λένε ότι το Digital είναι πολύ καλό σαν transport...
Το δικό μου χορεύει ζεϊμπέκικο αν το CD δεν είναι ολοστρόγγυλο πάντως...
Προχθές βάλαμε έναν ενισχυτή Rogers πάνω του και ηρέμησε κάπως!

μιά απ τα ίδια...
εγώ έβαζα δυό εγκυκλοπαίδειες Λαρούς Μπριτάνικα, αλλά μάλλον θα βρώ κάτι βαρύτερο.

Πάντως παίζει καλά το digital και ας λέτε ό,τι θέλετε.
Και επαναλαμβάνω είναι πιό αληθοφανές.
Και ας εντάσσομαι στην κατηγορία των βινυλιάκιδων και ...γερόντων.
Εκείνο που εννοώ με το digital είναι ότι ΝΑΙ δεν έχει ίσως άκρα, όμως πιθανότατα το dac του προσεγγίζει καλύτερα την αναλογική καμπύλη που δειγματίζει.
Το αποτέλεσμα ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ πιό αναλογικό και πιό αληθινό. Και ας έχει ερεβώδη μπάσα και μαχαίρια πρίμα το ψηφιακό.
Σκεφτείτε το σαν να συγκρίνετε ένα καλό budget βινύλιο με ένα ακριβό cd δεκαετίας και βάλε. Η αναλογικότητα του βινυλίου θα σε κερδίσει.

Εκείνο που εννοώ με το digital είναι ότι ΝΑΙ δεν έχει ίσως άκρα, όμως πιθανότατα το dac του προσεγγίζει καλύτερα την αναλογική καμπύλη που δειγματίζει.

Που να το ακούσεις με τα φοστεξάκια και τρίπαθο...
Θα τριπάθεις! :music-smiley-005:

Ναι ο κολοσσός είναι μια πραγματικότητα και τα διάφορα μέσα που μπορεί να έχει στην διάθεση του,θεμιτά ή μη, για να προβάλει – προωθεί τα «προϊόντα» του είναι επίσης μια πραγματικότητα. Το θέμα είναι αν και κατά πόσον η Philips (θεματοφύλακας και CD owner) παίζει ή όχι με τους ίδιους όρους ; Δε νομίζω.

Εξάλλου οι πωλήσεις του PS είναι τόσο μεγάλες που οι τυχόν εν δυνάμει πωλήσεις σε hi fi ή και hi end κοινό, μάλλον θα απασχολεί τη Sony όσο μια τρίχα από τα τέτοια του σεκουριτά στη τελευταία εγκατάσταση της στο Ταμ Τι Ριρί.

Μήπως θα πρέπει να κάνουμε και μια σκέψη αν και κατά πόσον το red book πλέον δεν «τραβάει» και για τα υπάρχοντα δισκάκια CD θα πρέπει να ψαχτεί το θέμα αν η αναπαραγωγή τους πρέπει πλέον να τραβήξει και ένα δρόμο πέραν του red book;;

Το PS παίζει με software νομίζω. Έχω ακούσει ότι κάνει extraction και μετά χρησιμοποιεί dsp για να προκύψει το αναλογικό audio σήμα (αν δεν το λέω σωστά με διορθώνετε, με τα ψηφιακά είμαι σκράπας). Μήπως παρά τις αδυναμίες του υπάρχουν σημεία που υπερέχει πχ jitter, δυνατότητες ισοστάθμισης ή ότι άλλο ;; Αυτό το roll off μήπως δεν είναι ελάττωμα αλλά εσκεμμένη επιλογή και μήπως αν υπήρχε από κάποιο menu ένας αριθμός από ρυθμίσεις προεπιλεγμένες ή και κατά βούληση του χρήστη (μαζί με ένα σοβαρό αναλογικό στάδιο στην έξοδο) θα είχαμε να συζητάμε για κάτι πιο ενδιαφέρον;;

Δεν ξέρω, κουβέντα κάνουμε, απόψεις πάνω σε αυτό υπάρχουν;; :damnyou:

Last edited:
Πολύ αγνές οι προθέσεις του mr Dudley, πράγματι!

.. Mε την διαφορά ότι στο ίδιο άρθρο θάβει το CD PLAYER της SONY και λέει οτι το PS1 [που δεν αφήνει πλέον κέρδος στη Sony] παίζει καλύτερα από το CD-SACD player της ιδίας εταιριας.

Απάντηση: Re: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων CD pl

.. Mε την διαφορά ότι στο ίδιο άρθρο θάβει το CD PLAYER της SONY και λέει οτι το PS1 [που δεν αφήνει πλέον κέρδος στη Sony] παίζει καλύτερα από το CD-SACD player της ιδίας εταιριας.

ετσι

Το PS παίζει με software νομίζω. Έχω ακούσει ότι κάνει extraction και μετά χρησιμοποιεί dsp για να προκύψει το αναλογικό audio σήμα (αν δεν το λέω σωστά με διορθώνετε, με τα ψηφιακά είμαι σκράπας). Μήπως παρά τις αδυναμίες του υπάρχουν σημεία που υπερέχει πχ jitter, δυνατότητες ισοστάθμισης ή ότι άλλο ;; Αυτό το roll off μήπως δεν είναι ελάττωμα αλλά εσκεμμένη επιλογή και μήπως αν υπήρχε από κάποιο menu ένας αριθμός από ρυθμίσεις προεπιλεγμένες ή και κατά βούληση του χρήστη (μαζί με ένα σοβαρό αναλογικό στάδιο στην έξοδο) θα είχαμε να συζητάμε για κάτι πιο ενδιαφέρον;;

Δεν ξέρω, κουβέντα κάνουμε, απόψεις πάνω σε αυτό υπάρχουν;; :damnyou:

Σωστά τα λες. Το PS παίζει με DSP processor/equalizer και έχει και κάτι αηδίες επιλογές που αυξάνουν το reverbation του soundstage (όπως μια επιλογή που λέγεται Large Hall, Church κτλ.) Ο μπουζουκοκέφαλος reviewer μπορεί εαν άκουγε το PS1 με κόρνα και 2A3 με προενισχυτή Shindo [εξαιρετικά όλα αυτά] (κάτι τέτοια είχε για review) αν έβαζε και το Church ίσως είχε εκπλαγεί από το τεχνικό βάθος , τον αέρα-ambience και το reverbation της αναπαραγωγής.... Μάλλον ο τύπος ξεκούρασε τα γέρικα αυτιά του από την διαφάνεια και τις υψηλές που τον 'τσίτωναν' για να ακούσει διαφορές. Χεχεχε :violent-smiley-030::antlers: Θα σε φάω κερατάαα..

Στο αυτοκίνητό μου έχω έναν τελικό λυχνίας (!yeah!). Παρότι είναι πάρα πολύ καλός και σχετικά φθηνος (1000$) και παίζει τέλεια σε σύστημα full εκτός ρεύματος - παρα πολύ καλα με παθητικό και πικαπ με SME και Κοetsu Black, ο προενισχυτής και το CD μου είναι Alpine. Εαν βάλω τον ήχο Flat με 10Κ μαμά treble bandwidth που πρέπει να έχει το PS1 default στο DSP του equilizer o ήχος έχει απίστευτη ομοιογένεια, σώματα και ευγένεια. Αν το βάλω στα 17Κ σκληραίνει και είναι για κλοτσιες. Συμπέρασμα? Οτι έτσι δεν βγαίνει συμπέρασμα και οτι ο reviewer βιαστηκε να μιλήσει ίσως... Αν ήταν έτσι...

Last edited:
..και έχει και κάτι αηδίες επιλογές που αυξάνουν το reverbation του soundstage (όπως μια επιλογή που λέγεται Large Hall, Church κτλ.) ...
αν έβαζε και το Church ίσως είχε εκπλαγεί από το τεχνικό βάθος , τον αέρα-ambience και το reverbation της αναπαραγωγής....

Δεν λέω για αυτές τις αηδίες ρυθμίσεις, αλλά για σοβαρά πράματα.

Και φυσικά το να μπορεί να ξεκουράζει κάποιος τα αυτιά του δεν είναι κακό, ζητούμενο είναι. Δώσε μου εμένα επιλογές (σοβαρές) και άσε με να διαλέξω.

Επαναλαμβάνω μήπως πρέπει να εξεταστεί και η περίπτωση αναπαραγωγής πέραν του red book ; Απόψεις και όχι αφορισμοί υπάρχουν;;

Υγ. Θα αγόραζα ευχαρίστως ένα player με ένα κουμπάκι που θα έλεγε red book on/off ή Dsp on/off (στα 300 έως 800 ευρώ χε χε):ears:

Το να ακούγεται ενα σύστημα Hi-end ξεκούραστο, ζωντανό, με λεπτομέρεια και
έκταση, πεντακάθαρο , με σωστά σώματα είναι το ζητούμενο, όχι απλά ξεκούραστο διότι δεν θα είναι hi end. Φθηνά τρυκ υπάρχουν πολλά.

Το roll off στα πρίμα που χρεώνεται με ή χωρίς στοιχεία σε διάφορα players δεν έχει να κάνει με την ικανότητα να ακουστούν αυτές οι συνχότητες απ τον ακροατή.
Δηλαδή αν δεν ακούω πάνω απο πχ 15ΚΗΖ (χάνω 3db) δεν σημαίνει ότι θα προτιμήσω ένα player που σ αυτή την συχνότητα είναι κι αυτό -3db.

Για τα PS1 ένα ψάξιμο στο δίκτυο θα δείξει ποια είναι τα "σωστά" μοντέλα πριν βγούν συμπεράσματα.

Μήπως… λέω μήπως… εδώ το stereophile είναι λίγο follower….
Μετά από χρόνια που πολλοί έχουν καταθέσει την άποψή τους … κάτι είπε και το stereophile
Δεν ήμουν συνδρομητής του stereophile τότε… είχαν μιλήσει τότε (99-2000)?

Στο αυτοκίνητό μου έχω έναν τελικό λυχνίας (!yeah!). Παρότι είναι πάρα πολύ καλός και σχετικά φθηνος (1000$) και παίζει τέλεια σε σύστημα full εκτός ρεύματος - παρα πολύ καλα με παθητικό και πικαπ με SME και Κοetsu Black,

I beg your pardon? :ridinghorse:

"Κυρ πολιτσμάνε δεν μιλούσα στο κινητό! Άλλαζα πλευρά στο δίσκο και τον καθάριζα!" :worshippy:

Για να γίνω λίγο κακός.

Κάποια περιοδικά σαν το stereophile,άν πραγματικά ενδιαφέρονταν για τους χομπίστες,θα μπορούσαν να πιέσουν εταιρείες και κυκλώματα γι' ουσιαστικές αλλαγές κι εξελίξεις.Ποτέ δεν το έκαναν κι ούτε θα το κάνουν.

Το να συζητάμε,τις μπούρδες του κυρίου αυτού μετά 10+ χρόνια,απο τότε που ασχολούμαστε με το PS1 και να απονέμουμε εύσημα,σ' αυτόν και στο περιοδικό για προθέσεις και στάσεις που δεν τους αφορούν,είναι κάπως...

Εντάξει,είναι ένα απο τα σοβαρότερα σε σχέση με τ' άλλα,αλλά μέχρι εκεί.

I beg your pardon? :ridinghorse:

"Κυρ πολιτσμάνε δεν μιλούσα στο κινητό! Άλλαζα πλευρά στο δίσκο και τον καθάριζα!" :worshippy:

Χεχε, εννοώ ότι τον βάλαμε σε οικιακό περιβάλλον με αναλογική πηγή και τα πάντα εκτός ρεύματος (με τεράστια μπαταρία αυτοκινήτου/σκάφους) και ο ήχος ήταν ρέστα. Βεβαια , επέστρεψε στο αυτοκίνητο.. Αλλά θέλω να πώ ότι εαν το Stereophile έβγαζε εναν τελικό 4000 ευρώ από το σύστημα και έβαζε αυτόν του αυτοκινήτου θα έγραφε ύμνους...αλα PS1. Το PS3 καλά τα λέει ρε παιδια, επίσης. Αλλα δεν πατάει και σε περίχωρα hi-end...!