H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων CD players?

Παντως κι εγω πιστευω πως ενα πλέιερ των 1000 ειναι αδυνατο να ειναι καλυτερο απο ενα των 10000. Ο λογος ειναι πως αν ηταν καλυτερο οι κατασκευαστες του θα το γνωριζαν και θα το χρεωναν αναλογα. Τα διαφορα blue sky oμως, δεν ειναι φτιαγμενα για να παιζουν CD. Eτυχε ομως να τα παιζουν πααααρα πολυ καλα.

Δε χρειαζεται περαιτερω σχολιο απο εμενα. Αντιγραφω την τελευταια προταση του κανονικου review του Art Dudley, για το Stereophile του Ιουλιου, για το SONY PlayStation 1 (25 δολαρια στο e-bay) ως CD player.

"...if i owned, say, a front-end dCS Verdi La Scala transport and a Delius D/A converter ($25000), and if my daughter owned a PlayStation 1, I'd happily trade-although i don't know what possible use she could have for the former, and I don't know if I could shake the quilt that comes from getting the better part of the deal. Perhaps if dSC bundled it with a few games..."

Οσοι ειρωνευτηκαν το Blue Sky ας ειρωνευτουν τωρα και τον Art Dudley, οπως και το περιοδικο που γραφει εδω και παρα πολλα χρονια. Με τις υγειες σας...

Φίλε Πέτρο Μ. μπορείς την ερχόμενη εβδομάδα να φέρεις το blusky σου και να έχεις μια γεύση σε σχέση με το ολοκαίνουργιο dCS Puccini και να διαπιστώσεις γιατί είναι τα dCS η αναφορά στα ψηφιακά, ακόμη
και στα διασημότερα studios.....
http://www.dcsltd.co.uk/index2.html

Just a few of our professional customers

• Abbey Road - UK
• Alchemy Mastering - UK
• Astoria - UK
• Battery Mastering - USA
• BBC Research - UK
• BBC Sound Archive - UK
• Billinger & Marsman NL
• Bob Ludwig - USA
• Brigham Young University - USA
• Chesky Records - USA
• Cirrus Logic - USA
• Denon Records - Japan
• Digital Art Mastering - Taiwan
• dts - USA
• Floating Earth - UK
• Galaxy Studios - Belgium
• Gateway Mastering & DVD
• Green Room Productions - UK
• Hugo Productions - Hong Kong
• James Guthrie - USA
• Jon Astley - UK
• Library of Congress - USA
• Masterdisc - USA
• Metropolis - UK
• Musica Numeris - Belgium
• NHK - Japan
• Nippon Phonogram - Japan
• Northstar Recording Services - Holland
• Panasonic - Japan
• Philips International - Holland
• Polar Studios - Sweden
• Polyhymnia International - Holland
• Pony Canyon - Japan
• Profile Studio - Italy
• Real Life Studios - UK
• Richmond Film Services - UK
• SADiE - UK
• Sanctuary Mastering - UK
• Sonic Arts - UK
• Sony Classics - Japan
• Sony DADC - Austria
• Sony Disc Manufacturing - USA
• Sony Music International - USA
• Sony Music Studios - USA
• Sony Music Technology - USA
• Sony Whitfield St. - UK
• SoundByte Productons - USA
• TBS - Japan
• Telarc - USA
• Teldec - Germany
• The Hit Factory - USA
• The Soundmasters - UK
• Tokyofun - Japan
• Toshiba-EMI - Japan
• Turtle Records - Holland
• Universal Mastering - USA
• Universal Music - Germany
• University of Calgary - Canada
• Walt Disney Imagineering - USA

Last edited:
δεν δοκιμασα ποτε μου blue sky.

την εποχη που ειχε γινη ο πανικος με το ps1 ετυχε να εχω ενα πεταμενο σε μια γωνια.

το δοκιμασα και μου φανηκε καλο.

βαλθηκα να το βελτιωσω ετσι για το χαβαλε.

τελικα αφου του εκανα οτι υπηρχε και δεν υπηρχε

οπως τροφοδοτικα direct out κλπ κατεληξα οτι επειδη

ειναι συγκρατημενο στο μπασο προβαλη μια εντυπωσιακη

μεσαια περιοχη που αρχικα σε εντυπωσιαζη.

δεν ηταν τυχαιο εξαλλου οτι τα καλυτερα λογια ακουγονταν απο ατομα

με κορνες, full range κλπ.

αυτο ηταν ολο.

Εγω παντως εαν δεν δω να παιρνει τουλαχιστον 4,536 καταπρασινα αστερακια,δεν πιστευω τιποτα.........:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων CD pl

Φίλε Πέτρο Μ. μπορείς την ερχόμενη εβδομάδα να φέρεις το blusky σου και να έχεις μια γεύση σε σχέση με το ολοκαίνουργιο dCS Puccini και να διαπιστώσεις γιατί είναι τα dCS η αναφορά στα ψηφιακά, ακόμη
και στα διασημότερα studios.....

1oν, το θεμα δεν ειναι το τι λεω εγω
2ον, τα στουντιο που αναφερεις φυσικα και θα εχουν πανακριβα μηχανηματα. Εκτος απο την ουσια, υπαρχει και το μαρκετινγκ
3ον, δεν αμφιβαλω καθολου πως το dCS παιζει εξαιρετικα.

"...if i owned, say, a front-end dCS Verdi La Scala transport and a Delius D/A converter ($25000), and if my daughter owned a PlayStation 1, I'd happily trade-although i don't know what possible use she could have for the former, and I don't know if I could shake the quilt that comes from getting the better part of the deal. Perhaps if dSC bundled it with a few games..."

ΩΩωωωωωχχχχ......!!!??!!

:slapface:

Και μετα μιλαμε για συγκριτικες βαθμολογιες επι τοις εκατο στο hifi news.....:BXVZCBXZ6:

Φαίνεται τώρα και αυτοί στο Stereophile διαβάζουν το avclub.gr με μετάφραση από το babelfish και 'έπιασαν' το νόημα των Ελλήνων... έτσι - και βλέποντας ότι οι Ελληνές αναγνώστες αυξάνονται , είπαν να τους κολακεύσουν ! Χεχεχεχεχε :violent-smiley-030: :antlers:

Re: Απάντηση: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων CD pl

Παντως κι εγω πιστευω πως ενα πλέιερ των 1000 ειναι αδυνατο να ειναι καλυτερο απο ενα των 10000. Ο λογος ειναι πως αν ηταν καλυτερο οι κατασκευαστες του θα το γνωριζαν και θα το χρεωναν αναλογα. Τα διαφορα blue sky oμως, δεν ειναι φτιαγμενα για να παιζουν CD. Eτυχε ομως να τα παιζουν πααααρα πολυ καλα.

Το θέμα δεν είναι αν είναι καλύτερο αλλά πόσο καλύτερο ωστε να δικαιολογεί την διαφορά στο κόστος απόκτησης.Απο την δική μου εμπειρία οι διαφορές αν και υπαρκτες είναι μικρές και σίγουρα δεν δικαιολογούν την διαφορά στο κόστος
το οποίο για να δικαιολογηθεί θα έπρεπε κανείς το λιγότερο να χάσει τον ύπνο του με την διαφορα που θα ακούσει.
Οταν δε η σύγκριση γίνει με αναλογικό σετάπ ανάλογου η και μικρότερου κόστους τότε οι επιδόσεις του ακριβού cdp είναι για γέλια συγκριτικά πάντα.
Για να γίνω πιό συγκεκριμένος θα αναφέρω ένα πρόσφατο παράδειγμα που έζησα πρόσφατα.
Σε γνωστο κατάστημα γεμμάτοι ενθουσιασμό μου βάλανε το νέο τους απόκτημα,ένα cdp της symphonic line πoυ στοίχιζε 3000 ΕΥΡΩ.Το αποτέλεσμα αν και σαφώς καλύτερο απο το δικό μου(του χιλιάρικου) σε καμμία περίπτωση δεν θα με έκανε να βάλω το χέρι στην τσέπη ηταν απλώς ...λίγο καλύτερο.
Αργότερα την ίδια μέρα στο ίδιο κατάστημα άκουσα ένα pro-ject rpm10 του οπίου το σετάπ (κεφαλή phono πλατώ) ήταν στο ίδιο κόστος να σκίζει στα δύο το ακριβό cdp κανοντας το να ακούγεται πεζό,ρηχό και ανούσιο.
Αυτό το σενάριο το έχω ζήσει αρκετές φορές.
Αν είχα να επιλέξω μεταξύ ενός πανάκριβου (πενταψήφιο νούμερο) Cdp και του Ps1 θα διάλεγα το δεύτερο και θα έτρωγα τα λευτά μου αλλού ευτυχώς δεν είμαστε περιορισμένοι σε τέτοια διλήματα.

Last edited:
Σε κάποια σημεία μάλλιστα αναφέρει ότι πιθανότατα το PS1 σκεπάζει κάποιες ατέλειες της ηχογράφησης, με αποτέλεσμα αυτά τα CDs να ακούγονται κάπως πιο ευχάριστα στο αυτί μας.

Last edited:
Θα συνοψίσω την άποψη μου για τα ακριβά cdp σε μία παροιμία:
ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙ.
ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙ.

Απάντηση: Re: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων CD pl

Θα συνοψίσω την άποψη μου για τα ακριβά cdp σε μία παροιμία:
ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙ.
ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙ.

Μια χαρά ήταν το γουρούνι και χωρίς κραγιόν. Το πρόβλημα δεν το είχε το γουρούνι αλλά ο άνθρωπος που σκέφτηκε ότι το γουρούνι θα μπορούσε να γίνει πιο όμορφο αν του έβαζε κραγιόν. Ο Tzimisce ας πούμε, θα το έκοβε φέτες με τα σπαθιά του και θα το έκανε ζαμπόν, σαν σωστός χαϊεντάς.

:idea: Πεϊνιρλί σουτζούκι παστουρμά αυγό με ψιλοκομένες φέτες από transport ψημένο σε overclockαρισμένο φούρνο...

Κοψ; Πότε θα φέρεις είπαμε από το σπίτι το dCs;

Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα...
Και το Digital έχω, και PS1 είχα, και μάλιστα έχω και ένα PS2...
Το PS1 και το PS2 παίζουν λίγο χειρότερα από το Denon μου...
Καλύτερα από το Denon παίζει το Digital και μακράν καλύτερα παίζει το CD της Copland...
Μάλιστα τα περισσότερα από αυτά τα είχα πριν αγοράσω το Copland. Λέτε να ήθελα να πετάξω 2.400 έτσι απλά; -bye-

ok με πείσατε. Κατά τον Οκτώβρη (γιατί τώρα τα έχω όλα εκτός ρεύματος :silly: ) θα ξαναδοκιμάσω το PS.

Αυτή τη φορά όμως με το Trends, που θεωρείται αναλυτικότατο και έχω δει και εγώ ότι είναι κατάλληλο για να δείξει πράγματα. Καθώς και με τα λαμπάτα μου.

Επίσης υπάρχει και ένα buffer, το γνωστό της MF σε περίπτωση που το αναιμικό στάδιο εξόδου του PS δείξει ότι το χρειαστεί.

Και θα το πάω μια κοντρίτσα (που είσαι Θεοφιλάκο και που είσαι Kogias να με θαυμάσετε) με ένα 67 SE καθώς και με συνδυασμό 67SE transport και DAC νεας κοπής, μεσοχαμηλής κατηγορίας τιμής, που όμως είναι γενικά παραδεκτό ώς άριστο.

Ηχείο: 2δρομο, 3 μεγάφωνα, δαπέδου - reflex - 93 bB - 6 ohm / «συμβατικό», ούτε κόρνες, ούτε μονόδρομα ούτε τίποτα.

Καλώδια: φτηνά.

Και θα ακούσω.

Δεν ξέρω όμως αν θα θελετε να σας πω τι άκουσα; :helmet:

Last edited:
To καλό που έκανε το bs και το digital δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα κανένα άλλο μηχανάκι στην ιστορία του ήχου στη χώρα μας.

Το βασικότερο από όλα ήταν ότι είχαμε όλοι το ίδιο μηχανάκι και έτσι καταλάβαμε τι ακούει ο ένας και ο άλλος.
Μάθαμε πολλά.

Επειδή σαν λαός την απαξίωση την έχουμε στο αίμα μας, τι να μας πει τώρα και αυτός ο κακομοίρης στο Stereophile;

Ποιος είναι αυτός ο κουφός;

Ρωτάω και απαντάω μόνος μου.

Ποιος μπορεί άραγε να γλιτώσει από εμάς;
KANENAΣ.

Re: Απάντηση: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων CD pl

To καλό που έκανε το bs και το digital δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα κανένα άλλο μηχανάκι στην ιστορία του ήχου στη χώρα μας.

Το βασικότερο από όλα ήταν ότι είχαμε όλοι το ίδιο μηχανάκι και έτσι καταλάβαμε τι ακούει ο ένας και ο άλλος.

Βρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι; αλλά μη βαράτε όλοι μαζί.

Το bs είναι κάποιο player που το λένε blue sky? Yπάρχει κάποιο link ή κάποια παρουσίαση ή κάποιο thread για αυτό;; δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό;
Εγώ μόνο το θέμα με το PS ξέρω. Το blue sky από πότε έκασε μύτη; τι είναι τούτο και τι τρέχει με αυτό ;

(Είπα, μη βαράτε...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακρ

Βρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι; αλλά μη βαράτε όλοι μαζί.

Το bs είναι κάποιο player που το λένε blue sky? Yπάρχει κάποιο link ή κάποια παρουσίαση ή κάποιο thread για αυτό;; δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό;
Εγώ μόνο το θέμα με το PS ξέρω. Το blue sky από πότε έκασε μύτη; τι είναι τούτο και τι τρέχει με αυτό ;

(Είπα, μη βαράτε...)

εδω

Θα σε σκοτώσω κερατά Art ----> :violent-smiley-030: :antlers: <---- Οχι ρε παιδιά , μια πλάκα έκανα.

...Τώρα ,ειλικρινά, πιστεύει κανένας ότι βάζοντας ένα PS1 να παίξει χωρίς κανένα mofidication με ένα κάρο roll-off υψηλές και ένα κάρο
χαμηλό '90s-DAC καταπίνει ότι κάθετε πχ. δίπλα σε ένα ...ας μην πώ πολλά... Musical Fidelity Nu-Vistor DAC (παλαιατζούρα κι αυτό) ή A5 CD ή ένα Benchmark DAC1 για να
μην ξεφύγουμε σε τιμές που τρομάζουν και να μείνουμε στα χαμηλά βαλάντια των audiophiles...??????????? Εαν ναι, τότε να ...τα στήσουμε
κάπου για μια κόντρα και τα δύο :) Το PS3 τί πιάνει ρε παιδιά που το έχω και αυτό ? Λέτε σε 15 χρονάκια να αφήσει διαθήκη ο Art D. στο stereophile άρθρο που
να γράφει 'σας τα πα εγώ... πριν από 15 χρόνια το PS3 έπαιζε καλύτερα από τα DcS ! :) Χαχαχαχαχα.

Last edited:
To PS exei tov nxo pou grafei o Deminio, arxizei ndn poly vwris va peftei kai exei paramorfwsn kai....8orybo apo ta nlektrovika tou! Isws va mnv akougetai sta kavovika nxeia alla akougetai, mazi me tnv paramorfwsn, se korves(104dB)
Isws auto to roll-off vwris to kavei va divei tnv evtypws n eivai etsi stnv pragmatikotnta, oti exei poio poly swma kai syvepws xwris polla prima exei "mousikotnta".
To kavei faborit player avamesa stos bivylakides kai stous gerovtes giati autoi pleov exouv syvn8isei stis paramorfwseis kai tous 8orybous n dev akouve prima etsi n alloiws!
To bs to exoume sygkrivei edw me merika DAC kai exase ev sxesei me ola, alla oi diafores eivai toso mikres kai oi diafores timwv toso megales pou mallov dev a3izei va dwseis toso polla lefta gia toso mikres diafores. E3allou pairvei beltiwseis gia autov pou 3erei ta kolpa.