H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων CD players?

Δεν ξέρω όμως αν θα θελετε να σας πω τι άκουσα; :helmet:

Κάτσε βρε μάνα μου...
Θεωρείς αυτό το σύστημα αναφοράς ώστε να καταλάβεις τις διαφορές;
BTW και το 67SE είχα στη συλλογή μου και το χάρισα:flipout:

Απάντηση: Re: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων CD pl

Θα σε σκοτώσω κερατά Art ----> :violent-smiley-030: :antlers: <---- Οχι ρε παιδιά , μια πλάκα έκανα.

...Τώρα ,ειλικρινά, πιστεύει κανένας ότι βάζοντας ένα PS1 να παίξει χωρίς κανένα mofidication με ένα κάρο roll-off υψηλές και ένα κάρο
χαμηλό '90s-DAC καταπίνει ότι κάθετε πχ. δίπλα σε ένα ...ας μην πώ πολλά... Musical Fidelity Nu-Vistor DAC (παλαιατζούρα κι αυτό) ή A5 CD ή ένα Benchmark DAC1 για να
μην ξεφύγουμε σε τιμές που τρομάζουν και να μείνουμε στα χαμηλά βαλάντια των audiophiles...??????????? Εαν ναι, τότε να ...τα στήσουμε
κάπου για μια κόντρα και τα δύο :) Το PS3 τί πιάνει ρε παιδιά που το έχω και αυτό ? Λέτε σε 15 χρονάκια να αφήσει διαθήκη ο Art D. στο stereophile άρθρο που
να γράφει 'σας τα πα εγώ... πριν από 15 χρόνια το PS3 έπαιζε καλύτερα από τα DcS ! :) Χαχαχαχαχα.

Δηλαδη, ο συγκεκριμενος reviewer του συγκεκριμενου περιοδικου, δεν ξερει τι ακουει και τι γραφει? Ειναι μηπως προς το συμφέρων του να παιζει το PS1 καλυτερα απο τα περισσοτερα πανακριβα players?

Re: Απάντηση: Re: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων C

Δηλαδη, ο συγκεκριμενος reviewer του συγκεκριμενου περιοδικου, δεν ξερει τι ακουει και τι γραφει? Ειναι μηπως προς το συμφέρων του να παιζει το PS1 καλυτερα απο τα περισσοτερα πανακριβα players?

Γουστάρω ρε παιδιά... :SFGSFGSF:

Από τη μία φωνάζετε να μην ακούμε τους reviewers γιατί χρηματίζονται, δεν ξέρουν τι γράφουν, δεν ξέρουν τι ακούν, είναι βλάκες και μόλις κάποιος γράψει μία μαλακία που μας βολεύει τον προσκηνάμε!

Πάω στοίχημα ότι αν ο ίδιος reviewer γράψει ότι τα τάδε καλώδια ρεύματος παίζουν καλύτερα από τα άλλα καλώδια ρεύματος θα βγείτε πάλι να τον φασκελώνετε με χέρια και με πόδια!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των

Από τη μία φωνάζετε να μην ακούμε τους reviewers γιατί χρηματίζονται, δεν ξέρουν τι γράφουν, δεν ξέρουν τι ακούν, είναι βλάκες και μόλις κάποιος γράψει μία μαλακία που μας βολεύει τον προσκηνάμε!

Σε εμενα αναφερεσαι? Γνωριζεις τι με βολευει? Ισως εσενα δε σε βολευει αυτο που εγραψε.

Πάω στοίχημα ότι αν ο ίδιος reviewer γράψει ότι τα τάδε καλώδια ρεύματος παίζουν καλύτερα από τα άλλα καλώδια ρεύματος θα βγείτε πάλι να τον φασκελώνετε με χέρια και με πόδια!

Τωρα, τι να σου πω?

Μέχρι σήμερα έμεινα έξω από συζητήσεις γύρω από τα bs και digital αφ' ενός γιατί πιστεύω ότι ο καθένας ακούει με τον δικό του τρόπο, στο δικό του σύστημα, και στο δικό του χώρο και αφ' ετέρου γιατί δεν ήθελα να ''στεναχωρήσω'' αυτούς που εντυπωσιάσθηκαν τόσο πολύ με τα μηχανήματα αυτά και κυρίως να μην μπω σε αντιπαράθεση μαζί τους.
Επειδή όμως βλέπω ότι το θέμα επανέρχεται συνέχεια, θέλω να καταθέσω και τη δική μου άποψη.
Μετά λοιπόν από παρότρυνση κάποιων φίλων του forum, αγόρασα και άκουσα προσεκτικά 2 bs και 1 digital. Η ακρόαση έγινε στα 2 σύστηματα που έχω στημένα αυτό τον καιρό (το ένα αρκετά υψηλής κατηγορίας και πολύ αποκαλυπτικό) και σε σύγκριση με 3 cd players μεσαίας έως υψηλής κατηγορίας τιμής.
Το συμπέρασμα μου και η απορία μου: Πως μπορεί κάποιος να συγκρίνει τα μηχανήματα αυτά με ένα ''σοβαρό'' cd player όταν σε σημεία όπως της διαφάνειας, ταχύτητας, έλεγχο χαμηλού, έκτασης των υψηλών, υστερούσαν εμφανώς από όλα τα cd players που είχα στη διάθεσή μου.
Μόνο στη μεσαία περιοχή ήταν απλά καλό-μουσικό (πάλι με περιορισμένη διαφάνεια).Πιστεύω ότι και αυτό είναι το χαρακτηριστικό που σε κάποιους αρέσει τόσο πολύ.
Σε συστήματα όμως ισορροπημένα και αποκαλυπτικά τα μειονεκτήματα τους είναι ολοφάνερα.
Και πάλι επαναλαμβάνω ότι αυτή είναι προσωπική μου γνώμη, έγινε με μηχανήματα που δεν είχαν καμμία μετατροπή και δεν έχω σκοπό να μπω σε αντιπαράθεση με κανένα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους

Σε εμενα αναφερεσαι? Γνωριζεις τι με βολευει? Ισως εσενα δε σε βολευει αυτο που εγραψε.

Φίλε μου, χρησιμοποίησα πληθυντικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα αλλά στη γενική φιλοσοφία του forum. :ernaehrung004:

Τωρα, τι να σου πω?

Μμμ... ξέρω γω; Για πες μου τι θα έλεγε το μισό forum αν ο ίδιος reviewer μιλούσε για καλώδια ρεύματος;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη

Μμμ... ξέρω γω; Για πες μου τι θα έλεγε το μισό forum αν ο ίδιος reviewer μιλούσε για καλώδια ρεύματος;

Oταν μιλησει θα σου πω. Παντως, στο στερεοφάιλ δεν εχω δει κριτικη για καλωδια ρευματος. Και για να μην προτρεξεις, σου λεω πως κι εγω δεν εχω καλωδια ρευματος της σειρας...

Παντως στο δικο μου φτηνο συστημα, το PS1 έπαιζε καλυτερα με τεραστια ακουστότατη (επιτρεψτε μου τον ορο) διαφορα απο το απλο sony cd-player. Στο Bluesky δεν παρατηρησα ιδιαιτερες διαφορες.

Να επαναλάβω ότι δεν μιλάω προσωπικά για σένα αλλά για τη γενική φιλοσοφία του forum;

Έχεις δει τι πόλεμος γίνεται αν κάποιος πει ότι θέλει να αγοράσει καλώδια ρεύματος;

Στο 99% των thread αν πεις ότι ο τάδε κριτικός ήχου είπε κάτι θα σου έρθει καμιά παντόφλα στο κεφάλι...

Δεν νομίζεις και εσύ ότι πρέπει να έχουμε μία συγκεκριμένη στάση απέναντί τους και να μην την αλλάζουμε όποτε μας συμφέρει;

Εγώ π.χ. δεν είμαι και τόσο περήφανος που αγόρασα λαμπάτο που αρέσει στον Kessler! :flipout:

Re: Απάντηση: Re: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων C

Δηλαδή , εαν στο μέλλον γράψει κάποιος ότι 'ευχαρίστως θα αντάλλαζα τον Ongaku μου με έναν Primaluna του γιού μου διότι εκτός του ότι παίζει καλά είναι και ελαφρύτερος - αυτό σημαίνει ότι μας έβγαλε όλους κουφούς ξαφνικά με ένα του καπρίτσιο ? (γιατί τέτοια μεγέθη συγκρίνει ο τύπος στο review του)
Η αλήθεια είναι ότι όσο κακόπιστος και να είναι κάποιος ή όσο καλόπιστος.... εαν βάλει -δεν πάω μακρυά- ένα Benchmark DAC1 ή ενα Musical Fidelity nu vistor DAC σε σχέση με το PS1 , μετά από 1 εβδομάδα συμβίωσης και με καθαρά το ηχητικό κριτίριο θα προτιμήσει τα πρώτα. Τουλάχιστον , προσωπικά και ανεξαρτήτως τιμής αυτία έχω και ακούω. Τώρα , εαν εσας ή του reviewer σας αρέσει ο ήχος του PS1 γούστο και καπέλο σας ! Εγώ, πάντως , εαν είχα PS1 και έπαιζε και ξαφνηκά μου άφηναν σπίτι ένα καλό (και ίσως ακριβό) DAC το οποίο έπαιζε καλύτερα από το PS1 , εαν άντεχα οικονομικώς θα το αγόραζα. Εκτός και εαν βγάλουμε τον οδοστρωτήρα και τα ισοπεδώσουμε όλα - ο A.D. του stereophile απλά έβγαλε στην 'φόρα' τα μαχαίροπίρουνα και τρύπησε λίγο τον ποπο των κατασκευαστών DAC που ζητούν 15 και 20 χιλιάρικα εν έτη 2008.

Αααχ... Να σας πω και εγώ τον πόνο μου ρε παιδιά...

Ξέρετε πόσες φορές μου έχει περάσει από το μυαλό να αλλάξω τη Ferrari Enzo που έχω με το Cinquecento της κόρης μου; :flipout:

Μέχρι σήμερα έμεινα έξω από συζητήσεις γύρω από τα bs και digital αφ' ενός γιατί πιστεύω ότι ο καθένας ακούει με τον δικό του τρόπο, στο δικό του σύστημα, και στο δικό του χώρο και αφ' ετέρου γιατί δεν ήθελα να ''στεναχωρήσω'' αυτούς που εντυπωσιάσθηκαν τόσο πολύ με τα μηχανήματα αυτά και κυρίως να μην μπω σε αντιπαράθεση μαζί τους.
Επειδή όμως βλέπω ότι το θέμα επανέρχεται συνέχεια, θέλω να καταθέσω και τη δική μου άποψη.
Μετά λοιπόν από παρότρυνση κάποιων φίλων του forum, αγόρασα και άκουσα προσεκτικά 2 bs και 1 digital. Η ακρόαση έγινε στα 2 σύστηματα που έχω στημένα αυτό τον καιρό (το ένα αρκετά υψηλής κατηγορίας και πολύ αποκαλυπτικό) και σε σύγκριση με 3 cd players μεσαίας έως υψηλής κατηγορίας τιμής.
Το συμπέρασμα μου και η απορία μου: Πως μπορεί κάποιος να συγκρίνει τα μηχανήματα αυτά με ένα ''σοβαρό'' cd player όταν σε σημεία όπως της διαφάνειας, ταχύτητας, έλεγχο χαμηλού, έκτασης των υψηλών, υστερούσαν εμφανώς από όλα τα cd players που είχα στη διάθεσή μου.
Μόνο στη μεσαία περιοχή ήταν απλά καλό-μουσικό (πάλι με περιορισμένη διαφάνεια).Πιστεύω ότι και αυτό είναι το χαρακτηριστικό που σε κάποιους αρέσει τόσο πολύ.
Σε συστήματα όμως ισορροπημένα και αποκαλυπτικά τα μειονεκτήματα τους είναι ολοφάνερα.
Και πάλι επαναλαμβάνω ότι αυτή είναι προσωπική μου γνώμη, έγινε με μηχανήματα που δεν είχαν καμμία μετατροπή και δεν έχω σκοπό να μπω σε αντιπαράθεση με κανένα.

+1.000.000-bye-

Το κολπάκι με τα φτηνά είναι η απουσία φίλτρων με αποτέλεσμα πλούτος ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΩΝ αρμονικών , που ακούγονται με το πρώτο άκουσμα σαν ιδιαίτερη αναγραφή λεπτομέρειας και ευάκουστα !! εκει είναι το κόλπο ...
σε άλλους αρέσει , αλλοι το σιχαίνονται .

Δηλαδή , εαν στο μέλλον γράψει κάποιος ότι 'ευχαρίστως θα αντάλλαζα τον Ongaku μου με έναν Primaluna του γιού μου διότι εκτός του ότι παίζει καλά είναι και ελαφρύτερος - αυτό σημαίνει ότι μας έβγαλε όλους κουφούς ξαφνικά με ένα του καπρίτσιο ? (γιατί τέτοια μεγέθη συγκρίνει ο τύπος στο review του)
Η αλήθεια είναι ότι όσο κακόπιστος και να είναι κάποιος ή όσο καλόπιστος.... εαν βάλει -δεν πάω μακρυά- ένα Benchmark DAC1 ή ενα Musical Fidelity nu vistor DAC σε σχέση με το PS1 , μετά από 1 εβδομάδα συμβίωσης και με καθαρά το ηχητικό κριτίριο θα προτιμήσει τα πρώτα. Τουλάχιστον , προσωπικά και ανεξαρτήτως τιμής αυτία έχω και ακούω. Τώρα , εαν εσας ή του reviewer σας αρέσει ο ήχος του PS1 γούστο και καπέλο σας ! Εγώ, πάντως , εαν είχα PS1 και έπαιζε και ξαφνηκά μου άφηναν σπίτι ένα καλό (και ίσως ακριβό) DAC το οποίο έπαιζε καλύτερα από το PS1 , εαν άντεχα οικονομικώς θα το αγόραζα. Εκτός και εαν βγάλουμε τον οδοστρωτήρα και τα ισοπεδώσουμε όλα - ο A.D. του stereophile απλά έβγαλε στην 'φόρα' τα μαχαίροπίρουνα και τρύπησε λίγο τον ποπο των κατασκευαστών DAC που ζητούν 15 και 20 χιλιάρικα εν έτη 2008.

Με βάση ποια λογική είναι κατακριτέα η τιμολόγηση ενός DAC τεχνολογίας του 2006 στις 20.000 , ενώ είναι απολύτως δικαία και φυσιολογική η κατά το υπερδιπλάσιον τιμολόγηση ενός μάτσου από λάμπες της πλάκας (πολύ προπολεμικής τεχνολογίας) μαζί με κάτι φουμαροαντιστάσεις και πυκνωτές, υπό την ονομασία ONGAKU; Μήπως επειδή ο κιτρινοεξυπνάκιας είχε τη φαεινή ιδέα να τυλίξει τους ΜΤΣ εξόδου με ασημόσυρμα;

(Σημείωση: Αν μου απαντήσεις απλώς με ένα «ναι», ή με τη φράση «επειδή έτσι μου γουστάρει», θα δεχθώ την απάντηση).

kaveis dev 3erei ti exei mesa to Zoran tou bs, mallov exei filtra, o logos eivai oti eivai teleiws nsyxo, alloiws akougetai, stis korves toulaxistov kai akoustika, otav dev exei filtra n eivai bgalmeva apo kapoiov(evvow av givetai kai se alla players)

τι εννοείς "μας βολεύει" ??? :BDGBGDB55:

pavtws, avaloga me ta lefta tou bs n digital, paizei poly kala, akoma kalytera av bgaleis ektos to display, eivai poly aplo gia evav pou 3erei.
Av eixa lefta fia8esima 8a epairva autov tov DAC, tov xrnsimopoiei kai n Davikn kai n Soundikn radiofwvia, avamesa stous allous poly apaitntikous pelates kai exouv evav poly kalo nxo, apisteuta kalo gia radiofwvikes ekpompes.
oi typoi mallov exouv dokimasei ta pavta stnv agora kai kataln3ave oti autoi oi DAC eivai oi kalyteroi, 8a n8ela va pistyeuw me ta standart pou 8etouv edw pavw!
http://www.transaudiogroup.com/DAD.shtml

(Σημείωση: Αν μου απαντήσεις απλώς με ένα «ναι», ή με τη φράση «επειδή έτσι μου γουστάρει», θα δεχθώ την απάντηση).

Συγκεκριμένα επειδή έτσι γουστάρει του Ουγκάκου (πως λέμε του Βίκτωρος Ουγκού; ) :BDGBGDB55:

Welcome back bro!

Έπρεπε να αναφέρω τα καλώδια ρεύματος για να σε δούμε από τη γειτονιά μας; Αμάν πια! :flipout:

τι εννοείς "μας βολεύει" ??? :BDGBGDB55:

Εννοώ ότι πολλές φορές οι reviewers λένε πράγματα τα οποία μας βρίσκουν σύμφωνους.

Δεν μπορούμε να τους κράζουμε από τη μία και να συμφωνούμε από την άλλη...
Μου θυμίζει το "Καλό παιδί αλλά μ@λ@κ@ς"!

Γιατί άραγε;

WARNING! χρήστης CD Player κόστους <50ευρώ.

δυο λογοι μπορη να υπαρχουν.

η ταιριαζη πολυ με τετοια συστηματα η ταιριαζη πολυ με τα γουστα των κατοχων τετοιων συστηματων.