H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων CD players?

Δηλαδή..... όποιος πρόλαβε,πρόλαβε?
Ατιμη κοινωνία!!:bigcry::bigcry:

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει τίποτα μέχρι τα 200Ε που να θεωρείται ''αποκάλυψη'' ; Που να παίζει δηλαδή πολύ καλύτερα από την κατηγορία τιμής του;

Αναφέρομαι συγκεκριμένα και μόνον στις πηγές που είναι το θέμα και όχι σε ενισχυτές και ηχεία.

Οποίος έχει ασχοληθεί με το σπορ κάποια χρόνια πιστεύω ότι θα έχει εμπεδώσει πολύ καλά ότι στις ψηφιακές πηγές -αλλά τελευταία και στους τελικούς ενισχυτές βλ class D- δεν υπάρχουν νόμοι παρά μόνο "αστυνόμοι".

Συμφωνώ με τον Μορφέα.

Και για τον φίλο που ρωτάει, δώσε 30 ευρώ και πάρε ένα digital. Αν δεν σε ικανοποιήσει πέτα το.

Με τον stellaki συμφωνώ σε αρκετά, αν και η ουσία είναι αλλού.
Όταν είσαι λάτρης της μουσικής ,θέλεις να την απολαμβάνεις.
Τώρα αν τα καταφέρεις με 1000 ευρώ ή με 50000 έχει να κάνει με ένα σωρό παραμέτρους.
Σημασία έχει να την απολαμβάνεις.

Last edited:
Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει τίποτα μέχρι τα 200Ε που να θεωρείται ''αποκάλυψη'' ; Που να παίζει δηλαδή πολύ καλύτερα από την κατηγορία τιμής του;

Ποιά είναι δηλαδή η αποκάλυψη?
Οτι αντί να παίζει για cd των 30ε παίζει για 100ε?
Ολα τα προβλήματα που παρουσιάζει( ηχητική αναπαραγωγή,ανάγνωση cd κατά βούληση,κλπ)
δεν το κάνουν να ξεφεύγει από την κατηγορία τιμής του.
Ας μας πούν επίσης και κάτοχοι του BS πόσα από αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν( σε δύο περιπτώσεις που ξέρω έχουν από καιρό παραδώσει το πνεύμα!)
Μήπως και το γεγονός ότι ο Μαρινόπουλος που έκανε την εισαγωγή του(και μιλάμε για προιόν που πούλαγε σαν τρελλό)σταμάτησε να το φέρνει σημαίνει κάτι?
Αν τώρα ψάχνει κανείς για CD player με ¨ταβάνι¨τα 200ε ΙΜΗΟ το ΟΡΡΟ 980
είναι πάρα πολύ καλό και πραγματικά ξεφεύγει κατά πολύ από αυτήν την κατηγορία τιμής.
Τέλος η σύγκριση PS,BS, OPPO κλπ,με Esoteric, Dcs, EmmLabs,είναι τουλάχιστον ατυχής.

Ε, θα συνηθίσεις...
Εδώ μιλάνε με διάφορους κωδικούς...
Μπλεσκατούλι aka Blue Sky
Digital aka άλλη μάρκα dvd που πωλείται στο ίδιο κατάστημα με το μπλεσκατούλι (Μαρινόπουλος) και έχει το ίδιο dac (Zoran).
Λέγεται ότι το digital παίζει καλύτερα από το μπλεσκατούλι...

Re: Απάντηση: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων CD pl

Συμφωνώ με τον Μορφέα.

Και για τον φίλο που ρωτάει, δώσε 30 ευρώ και πάρε ένα digital. Αν δεν σε ικανοποιήσει πέτα το.

Τώρα αν τα καταφέρεις με 1000 ευρώ ή με 50000 έχει να κάνει με ένα σωρό παραμέτρους.

Ε..καλά!
Μπορείς να κάνεις ¨κεφάλι¨ με καθαρή αλκοόλη η με ένα εξαίρετο κρασί!
Σκέψου το μετά όμως!

Ε, θα συνηθίσεις...
Εδώ μιλάνε με διάφορους κωδικούς...
Μπλεσκατούλι aka Blue Sky
Digital aka άλλη μάρκα dvd που πωλείται στο ίδιο κατάστημα με το μπλεσκατούλι (Μαρινόπουλος) και έχει το ίδιο dac (Zoran).
Λέγεται ότι το digital παίζει καλύτερα από το μπλεσκατούλι...

Ρε ά πάγαινε και σύ!!
Αφού είπαμε BS τέλος!:bigcry::bigcry::bigcry:

Re: Απάντηση: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακριβων CD pl

Ε..καλά!
Μπορείς να κάνεις ¨κεφάλι¨ με καθαρή αλκοόλη η με ένα εξαίρετο κρασί!
Σκέψου το μετά όμως!

Ενταξει, φιλε Magellan, τωρα συγκρινεις ανομοια πραγματα.
Και μαλιστα στην υπερβολη τους...
(αν και για καποια κρασια που κανουν 5k euro εχω και εκει τις αντιρησεις μου, αλλα ειπαμε: το παθος ή βιτσιο ή χομπυ δεν κοστολογειται.
Αλλα μονο αν το δεις ετσι και οχι αντικειμενικα)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ said:
Συμφωνώ με τον Μορφέα.

Φυσικα και αυτο ειναι η πρωτη προτεραιοτητα για καποιον που αγαπαει τη μουσικη.
Και αν ειναι δυνατον με τη μεγαλυτερη πιστοτητα τοσο το καλυτερο.

Αλλα τοτε γιατι μιλαμε για DAC και CDP ?
Εκτος και αν η ψηφιοποιηση δεν ειναι απωλεστικη μεθοδος απο τη φυση της...

Ποιά είναι δηλαδή η αποκάλυψη?
Οτι αντί να παίζει για cd των 30ε παίζει για 100ε?
Ολα τα προβλήματα που παρουσιάζει( ηχητική αναπαραγωγή,ανάγνωση cd κατά βούληση,κλπ)
δεν το κάνουν να ξεφεύγει από την κατηγορία τιμής του.
Ας μας πούν επίσης και κάτοχοι του BS πόσα από αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν( σε δύο περιπτώσεις που ξέρω έχουν από καιρό παραδώσει το πνεύμα!)
Μήπως και το γεγονός ότι ο Μαρινόπουλος που έκανε την εισαγωγή του(και μιλάμε για προιόν που πούλαγε σαν τρελλό)σταμάτησε να το φέρνει σημαίνει κάτι?
Τέλος η σύγκριση PS,BS, OPPO κλπ,με Esoteric, Dcs, EmmLabs,είναι τουλάχιστον ατυχής.

1. Η αποκάλυψη για μένα είναι ότι τα PS1, BlueSky και Digital παίζουν τέλεια για ψηφιακά. Δεν μπαίνω ξανά στην διαδικασία των τιμών ούτε των συγκρίσεων.

2. Θα περίμενα περισότερα προβλήματα απο μια συσκευή των 30 απ ότι μια αντίστοιχη των 10.000 παρόλο που απ τα τρία που έχω και χρησιμοποιώ εναλλακτικά σαν πηγή δεν είχα κανένα τεχνικό πρόβλημα. Και αν εξαιρέσω την απόλυτη στόχευση που χρειάζεται το τηλεχειριστήριο του BlueSky δεν είχα ούτε λειτουργικά προβλήματα με κανένα τους (δυσκολία ανάγνωσης κτλ).

3. Αν πιστεύουμε ότι οδηγούμε αλυσίδες όπως την αναφερόμενη σε προμήθειες συγνώμη που το λέω αλλά κοιμόμαστε όρθιοι.

Τέλος όπως έγραψα και παραπάνω δεν μ αρέσει να νομοθετώ.
Αλλά δεν σας κρύβω ότι μ αρέσει να διαβάζω όταν το κάνουν άλλοι.

Enjoy

ΥΓ: όπως την βρίσκει ο καθένας.

Συμφωνώ με τον Μορφέα.

Τς, τς, τς, τί ισοπέδωση Θεέ μου! Μαζεύτε τους πριν μαζευτούν στη Βαστίλλη...

Επηρεασμένος με αυτά που είχα διαβάσει και με την αφορμή ότι η μητέρα μου ήθελε ένα dvd, αγόρασα ένα digital.
Αξίζει τα χρήματα που έκανε δηλαδή... < 30 Ευρώ.

Επηρεασμένος με αυτά που είχα διαβάσει και με την αφορμή ότι η μητέρα μου ήθελε ένα dvd, αγόρασα ένα digital.
Αξίζει τα χρήματα που έκανε δηλαδή... < 30 Ευρώ.

Eτσι ακριβώς! 30ευρώ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των ακρ

Eτσι ακριβώς! 30ευρώ!

και με τροποποιήσεις συνολικής αξίας 200 ευρώ (χωρίς τα εργατικά) πάει το πολύ μέχρι τα 500-600 ευρώ, αν και εδώ που τα λέμε σήμερα με 600 ευρώ χτυπάς ένα πολυ καλό DAC.

Καλο dac με 600 ευρώ? για δώσε καμια ιδέα , αν και έχω βάλει στόχο ένα μεταχειρισμένο benchmark. Συγγνώμη για το off topic

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: H δικαιωση του Blue Sky και η επισημη αρχη του τελους των

και με τροποποιήσεις συνολικής αξίας 200 ευρώ (χωρίς τα εργατικά) πάει το πολύ μέχρι τα 500-600 ευρώ, αν και εδώ που τα λέμε σήμερα με 600 ευρώ χτυπάς ένα πολυ καλό DAC.

Σωστός όπως πάντα George!:grinning-smiley-043

Θυμίστε μου, πόσό κάνει

the highest DSP
computing power for

the D/A-conversion

πχ του PS1 ή του PS2; και μάλλον η μόνη τόσο χαμηλής τιμής, τέτοια προσέγγιση στην πιάτσα; ή και ανεξαρτήτως πιάτσας... ;;

Η τιμή, (χαμηλή ή υψηλή) από μόνη της, ειδικά για κάτι που έχει να κάνει με κάτι το «ψηφιακό» και γενικά ότι αυτή η λέξη είναι δυνατόν να περιέχει, μήπως τελικά δε λέει α-πο-λύ-τως τίποτα ;;

Αυτό δεν είναι και το «μάθημα» της τελευταίας 20ετίας; της 20ετίας των υπολογιστών; μήπως δεν μάθαμε ακόμα καλά το μάθημα;

Τα ψηφιακά μήπως απαιτούν έναν άλλο σεβασμό διαφορετικό από αυτόν την τιμής; Δεν το βλέπουμε αυτό πλέον σχεδόν κάθε βδομάδα;

Δεν μιλάω για το κάθε τι που μπορεί να πέσει στα χέρια μας αλλά για κάποια πράγματα που επαναπροσδιορίζουν την λέξη «τιμή» για το αποτέλεσμα που πετυχαίνουν.

Και στα ψηφιακά νομίζω, ότι αυτό δεν είναι τόσο αποτέλεσμα αξίας υλικών, κόστους κατασκευής κλπ, όσο αποτέλεσμα της ανθρώπινης σκέψης, και αυτή δεν έχει κάποιο «αντικειμενικό» κόστος.
Έχει τόσο κόστος όσο κρίνει αυτός που έχει την ιδέα αυτή. Και την πουλάει όσο κρίνει, σε σχέση με το μέγεθος της αγοράς που προσβλέπει ώστε να βγάλει τα λεφτά που στοχεύει.

Τα παιδιά είναι τεράστια δύναμη για την Sony και για χάρη τους έβγαλε αυτή τη τεχνολογία-ιδέα (σκέψη) σε τέτοια τιμή ώστε να βγάλει πολλά πολλά λεφτά. Και καλά έκανε.

Τα παιδιά δεν έχουν πορτοφόλι δικό τους, κάποιος «τσιφούτης» ενήλικας θα πρέπει να τους αγοράσει πχ το PS και θα έπρεπε να έχει μια τιμή «παιδική». Πιθανά «τσιφούτης» στα παιχνίδια των παιδιών αλλά «καρά- σπάταλος» στα δικά του «ενήλικα» παιχνίδια (εξοχικά, αυτοκίνητα, μηχανές, σκάφος, τζόγο, γκόμενες, hi fi, home cinema κλπ κλπ.)

Επίσης τα παιδιά δεν έχουν τα «προβλήματα» του ενήλικα που ψάχνει να καλυψει τα «κενά» του με το πορτοφόλι του. Τα παιδιά δεν έχουν κενά «Τα παιδιά (μπορούν να) τα ξέρουν όλα». Και αυτό γιατί τα παιδιά μπορούν να μαθαίνουν, γράμματα, επιστήμες, να μαθαίνουν να παίζουν μπάλα, μουσική κλπ κλπ

Οι ενήλικες νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα γιατί δεν είναι σε θέση να μαθαίνουν ούτε ακόμα και από τα παιδιά τους.

Νομίζει κανείς ότι η Sony έβγαλε την υψηλότερη υπολογιστή δύναμη στις «παιδικές» κονσόλες από τύχη ή λάθος;

Θυμίστε ξανά μου πόσο κάνει

the highest DSP
computing power for

the D/A-conversion

πχ του PS1 ή του PS2;

Last edited:
Εχω ακούσει στο σύστημα μου το Marantz 63SE ( 85.000 δρχ) , το Thule A100 ( 700 Ε) , το Αrt της ΑudioNet ( νομίζω 3.000 , μπορεί και παραπάνω ) , το Theta Miles ( 850.000 δρχ ) , το BlueSky ( 29 Ε) και το Unico ( 1.700 E ) .

Το BS είναι το χειρότερο στα αυτιά μου . Κανένα από τα άλλα δεν αξίζει τα λεφτά του σε σχέση με τις βελτιώσεις που προσφέρει και την τιμή του από το αμέσως προηγούμενο . Μεταχειρισμένα στην μισή τιμή ίσως αξίζουν.

Καλο dac με 600 ευρώ? για δώσε καμια ιδέα , αν και έχω βάλει στόχο ένα μεταχειρισμένο benchmark. Συγγνώμη για το off topic

Το δικό μου το Sonic Frontiers, αλλά τρέχα βρες.

Σόρρυ, είδα παπάδες και είπα να βλογήσω τα γένια μου λίγο...:D