H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Α, και για να μην μου πει κανείς για το Gimp, το χρησιμοποιώ αλλά πως να το κάνουμε ...
Ακόμα και το Nero δεν έχει αντίστοιχο - χρησιμοποιώ Κ9copy, K3b, ManDVD κλπ αλλά και προβλήματα έχουν και δεν είναι ότι απλούστερο αν δεν επαρκεί το ένα για όλα.

Εγώ έχω triple boot με Vista, XP, Ubuntu. Κανένα πρόβλημα. Ειδικά τώρα που οι σκληροί δίσκοι είναι τεράστιοι. Έστω κι αν τώρα πια χρησιμοποιώ Vista στο 99% του χρόνου μου, είναι πανεύκολο να τα έχει κανείς και τα τρία στο ίδιο PC...

Δηλαδη το 99% στις 365ημερες που χρησιμοποιεις υπολογιστη το χρονο (λεμε τωρα οτι δουλευεις καθε μερα) τις 361 δουλευεις με βιστα και τις αλλες 4 τα αλλα δυο...
Τοτε γιατι τα εγκατεστησες τα αλλα δυο? Τι μπορει κανεις να κανει 4 μερες το χρονο που να χρειαζεται τα αλλα 2 λειτουργικα...?

Τι μπορει κανεις να κανει 4 μερες το χρονο που να χρειαζεται τα αλλα 2 λειτουργικα...?

Για να τρέξει ή να δοκιμάσει κάποια πράγματα που δεν τρέχουν στα άλλα δύο! Και δεν θα είναι 4 μέρες το χρόνο όλη τη μέρα, μπορεί να είναι 15 μέρες το χρόνο για μισή ώρα ... έτσι δουλεύει η στατιστική.

Για παράδειγμα, ένας δορυφορικός δέκτης που έχω παίρνει νέο firmware από σειριακό καλώδιο και ένα δικό του πρόγραμμα που δεν τρέχει με τίποτα στα Vista, μόνο στα XP. Αυτό μπορεί να το κάνω μόνο μία φορά το χρόνο, αλλά δεν γίνεται ούτε από Vista ούτε από Ubuntu.

Last edited:
Eγω εχω ακομα τα ΧΡ και μεχρι στιγμης ειμαι βολεμενος. Ό,τι κι αν ειναι τα Vista ειναι πολυ βαρια για το PC μου οποτε μακρια κ αγαπημενοι.

Ουτως ή αλλως αλλαζω λειτουργικο πολυ αργα.. Εκανα 2 χρονια να αλλαξω απο 98SE σε ΧΡ και τωρα δεν βλεπω καποιο λογο ελξης για να βαλω Vista ακομα κ αν κανω αναβαθμιση.

Αν είσαι ευχαριστημένος, γιατί να αλλάξεις; Πάντως αν πας στα Vista μετά δύσκολα γυρνάς πίσω στα XP.

Αν είσαι ευχαριστημένος, γιατί να αλλάξεις; Πάντως αν πας στα Vista μετά δύσκολα γυρνάς πίσω στα XP.

....δυστυχώς η εμπειρία μου με τα Vista, με επέστρεψε ξανά πίσω στα ΧΡ, προσπάθησα να τα χρησιμοποιήσω παραπάνω από 1,5 μήνα, ναι τόσο άντεξα, αλλά δεν.
Την μια δεν έβρισκα οδηγούς για τον εκτυπωτή, την άλλη ο Messenger δεν υποστηριζόταν.

Παντα υπαρχει περιθωριο βελτιωσης? Αλλα τι θα παραπανω θα εχουν τα 7 ?

Εκτος απο αυξημενες απαιτησεις?

Αν εκμεταλλεύονται σωστότερα το υλικό, τότε όσο ισχυρότερα μέρη θα έχει ο υπολογιστής, τόσο πιο απροβλημάτιστα θα τρέχει και το λειτουργικό και κατ' επέκταση, σχεδόν και κάθε άλλο λογισμικό πάνω σε αυτό. Αυτός ήταν ένας από τους κύριους στόχους και στα Βίστα και το έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό ήδη.
Από εκεί και μετά αποβλέπουν σε λειτουργικότερο - φιλικότερο περιβάλλον αλλά και σε εντυπωσιακότερες προσεγγίσεις των ήδη γνωστών τους λειτουργιών.
Εμένα με βρίσκουν σύμφωνο σε όλα αυτά.

Το ότι θα χρειαζόμαστε ενδεχομένως καινούρια υποσυστήματα, το έχω σχεδόν σίγουρο αλλά και πότε δεν ίσχυε αυτό; Μήπως το ίδιο δε συνέβαινε και με τη χρήση των αναβαθμισμένων εκδόσεων όλων των υπολοίπων βαριών προγραμμάτων που χρησιμοποιούμε πλέον;!

Η τεχνολογία δε μπορεί να βαλτώσει και να μην κυνηγά το καλύτερο συνεχώς. Αποτέλεσμα αυτού είναι η σχεδόν διαρκής ανάγκη αναβαθμίσεων σε υλικό, αν θέλουμε βέβαια να ακολουθούμε τις εξελίξεις σε έναν τόσο ζωντανό και πολυποίκιλο πια χώρο.

Δε λέω πως δεν παίζουν και κερδοσκοπικοί λόγοι σε όλο αυτό το παιχνίδι αλλά και πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει; Σε ποιον άλλο χώρο δεν υπάρχει το κέρδος σα κυρίαρχος παράγοντας στην εξέλιξη.

Εγω θα ηθελα να ειχαν αποβαλει τα 32bit... αλλα απ'οτι φαινεται μετα τα windows 7 θα πρεπει να μας τα ξαναπαρουν με "ΤΑ ΝΕΑ windows 8 ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΕ 64bit ΤΡΕΧΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΠΑΛΙ"!...
2 χρονια με τα vista επρεπε η MS να τους ειχε βαλει στοχο (στα software house) οτι απο το 2009 ολα να ειναι 64bit...
Οταν εγινε η μεταβαση στα 32bit ολοι πεταξαμε τα παλια pc μας και ειπαμε και ευχαριστω... τωρα δηλαδη γιατι το σκεφτονται 3-4 χρονια...? Αντε! πρεπει να γινει καποια στιγμη! Ας πεταχτουν και καποια μηχανακια παλια... δε πειραζει... δεν θα ειναι πολλα πλεον!

Δεν ήταν τόσο ομαλή η μετάβαση από τα 16bits στα 32bits.. και τότε είχε πάρει αρκετά χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα δεν υπάρχει ιδιαίτερο κίνητρο για μετάβαση στα 64bits. Το 99% του κόσμου κάνει μια χαρά τη δουλειά του με τα 32bits. Γιατί να μπλέξει;

ΟΤ Μήπως να μεταφερει και κάποιος το θέμα στη σωστή κατηγορία; /OT

Όλη η ιστορία σε τέτοιου τύπου μεταβάσεις - αναβαθμίσεις, είναι ουσιαστικά το κατά πόσο βγαίνουν εφαρμογές που θα είναι σε θέση να τις εκμεταλλευτούν σωστά.
Στην περίπτωση των 32 - 64, δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα πολύ μεγάλη γκάμα εφαρμογών για 64. Αυτό συγκρατεί κατά πολύ την όλη εξελικτική της τεχνολογίας των 64.

Το γιατί γίνεται αυτό, θεωρώ ότι έχει να κάνει περισσότερο με παράγοντες που σχετίζονται με το λόγο κόστος προς κέρδος.
Τί κόστη θα είχαν οι παραγωγές εταιρίες για την σωστή μεταποίηση των εφαρμογών τους στα 64 και την πλήρη συντήρηση για μεγάλο διάστημα διπλών εκδόσεών τους (32 & 64), σε σχέση με το κόστος που θα έπρεπε να είχαν πια και ποιο θα μπορούσε να ήταν το τελικό τους κέρδος από την υπάρχουσα ζήτηση της αγοράς.

Δεν ήταν τόσο ομαλή η μετάβαση από τα 16bits στα 32bits.. και τότε είχε πάρει αρκετά χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα δεν υπάρχει ιδιαίτερο κίνητρο για μετάβαση στα 64bits. Το 99% του κόσμου κάνει μια χαρά τη δουλειά του με τα 32bits. Γιατί να μπλέξει;

Δεν ειχε παρει τοσα χρονια... στους πρωτους 386 υπηρχε μια συγχηση... και με τους 486 ειχε ξεκαθαρησει το τοπιο στο hardware...
Στο software τα windows 95-98-millenium ειχαν υποστηριξη 16bit... το λειτουργικο ομως ηταν 32bit... Ετσι υποχρεωσε ολους να αλλαξουν αφου υπηρχε πτωση στην ταχυτητα στις εφαρμογες των 32bit... Ετσι τα windows 2000 ηταν καθαρα 32bit και δεν ετρεχε τιποτα "λιγοτερο"... Η αλλαγη δηλαδη ηταν αναποφεκτη...

Τα vista θα μπορουσαν να κανουν το ιδιο... να ειναι 64bit με καποια εξομοιωση 32bit εστω και αργη... οποτε θα υποχρεωνε τα software houses να ανεβουν αργα ή γρηγορα... οποτε τα windows 7 θα εβρισκαν πιο ετοιμη την αγορα software στα 64bit και θα ημασταν ολοι ενα βημα πιο μπροστα απο οτι τωρα...

Γενικα πιστευω οτι οσο βγαζουν 2 εκδοσεις (32-64bit)... δεν θα γινει αυτη η αλλαγη αφου υπαρχει η ευκολη λυση... Να μην ανεβουν στα 64...

O ορος ευκολα που ειπα... ειναι σχετικος... γιατι το καλιο αργα παρα ποτε στην πληροφορικη απλα μεταφερεις τα οποια προβληματα αλλαγων και εξοδων για αργοτερα... Η διπλη πλατφορμα και των windows 7 απλα θα κανει το να μας ερθουν τα επομενα "windows 8" και θα λενε στον κοσμακι NEO 64bit ΜΟΝΟ λειτουργικο... το χερι παλι στην τσεπη...

Και στο κατω κατω... δεν ειναι κλεψια να προετοιμαζεις τον desktop-workstation κοσμο στα 64bit (amd64-core2duo) απο το 2006 ενω δεν προκειτε να το εκμεταλευτει πριν το 2012 σε μαζικα νουμερα το software...?

Αντε καταργηστε τα 32bit λειτουργικα να τελειωνουμε μια ωρα αρχητερα με τα προβληματα, τους drivers, τα προγραμματα και ολα τα αλλα... αφου θα τα περασουμε που θα τα περασουμε... ας φυγουν μια ωρα νωριτερα!

Last edited:
Τα Windows είχαν 32bit extensions (το λεγόμενο Win32) από την έκδοση 3.1, οπότε έπρεπε να περάσουν >8 χρόνια μέχρι να "ξεφορτωθούν" τη συμβατότητα με τα 16bits.

Αλλά τότε ήταν άλλες οι εποχές. Υπήρχε ανάγκη για μεγαλύτερες ταχύτητες. Έκανες αναβάθμιση και το καταλάβαινες αμέσως. Σήμερα, το internet και τα Word / Excel τρέχουν σχεδόν το ίδιο, είτε έχεις Pentium D είτε Core 2 Quad.
(Εκτός αν έχεις και Vista.. ;) )

Επίσης, από όσο γνωρίζω, τα 64bit Vista είναι συμβατά και με 32bit εφαρμογές. Με τους drivers είναι που έχουν πρόβλημα.

Οι διαφορές από 16 σε 32 bit ήταν τεράστιες. Όποιος ξέρει έστω και λίγο από προγραμματισμό, ξέρει ότι το 2^16=65536 σου δένει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και πολύ απλές.

Τώρα έχουμε 2^32=4294967296. Μόνο κάποιες τεράστιες βάσεις δεδομένων χρειάζονται κάτι παραπάνω.

Αυτά για τους προγραμματιστές. Για τον τελικό χρήστη οι διαφορές από 32 σε 64 θα είναι απολύτως μηδέν. Γράψτε λάθος: υπό του μηδενός. Γιατί όλα τα παλιά εξαρτήματα δεν θα δουλεύουν. Σιγά να μην κάτσουν να κάνουν 64bit drivers για εξαρτήματα πενταετίας και δεκαετίας.

Οκ... αν εσεις θελετε να διαιωνιζεται η μεταβαση στα 64bit το δεχομαι... Αλλα να δεχτειτε οτι μια αναποφεκτη αλλαγη ειναι καλυτερα να γινεται μια ωρα αρχιτερα...

Ολα τα αλλα που γραψατε δεν ειναι κατι νεο... Οι λογοι να μην γινει η αλλαγοι ειναι αρκετοι... αλλα αφου αρχισε... θα γινει... ετσι ολες οι παραπανω σωστες σας πληροφοριες δεν με κανει να μην θελω αυτη η αναποφεκτη αλλαγη να γινει μια ωρα αρχιτερα...

Ειναι απλη λογικη... Οπως επισης και η καταραμενη x86 πλατφορμα που μας πνιγει απο εποχης που ειχα τον πρωτο μου IBM υπολογιστη το 1983 με επεξεργαστη 8086 και δεν λεει να αφησει τον δρομο για καθαρο multitasking απο 1 κιολας processor αντι μοιρασμα των task σε multiprocessing...! Κατι που πηγε να το κανει η Intel πριν λιγα χρονια και η amd εβγαλε συμβατους 64bit με την x86 πλατφορμα... και εγινε must λες και ηταν κατι καλο... Οπως και τοσα αλλα... το γιατι συνεχιζει η "λογικη" cisc και δεν τα πεταμε ολα να γυρισουμε στην "λογικη" risc λογω συμβατοτητας... (κατι πλεον που το χανει και το MacOS απ'οτι φαινεται...)
Το ενα λογω συμβατοτητας, το αλλο λογω συμβατοτητας, και το παραλλο... ε, οκ... μετα μην αναρωτιωμαστε γιατι μας τα δινουν λιγα λιγα καθε 2 χρονια... αφου ξυνιζουμε στις ριζικες αλλαγες... ας τις πληρωνουμε λιγοτερο λοιπον με ψιχουλα καθε μισο χρονο χρονια αντι μια φορα και καλη ανα 10...

Τωρα στους νεους core quad επιστρεφει το hyper-threading γιατι υπαρχει τοση δυναμη που "καθεται" στους 4πυρηνους και προσπαθουν με τεχνικες να βελτιωσουν την ταχυτητα του υπαρχον software αντι να τους βαλουν να το ξαναγραψουν για το νεο hardware 64bit multicore...

Οι διαφορες για τον τελικο χρηστη πως να φανουν με κοροιδια βελτιωσης λοιπον...?

Δε ξερω... ισως εχετε δικιο που δεν θελετε την αλλαγη... απλα εγω δεν το βρισκω!

Last edited: