H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Απάντηση: Re: H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

+1000

Vista x64 Ultimate SP1 με 4GB RAM σπερνει πλεον.

Οσοι θελουν να μεινουν στο χθες μπορουν να μεινουν εκει. Τα XP πλεον μου φαινονται και ειναι προιστορικα στα παντα.

Aλλα και τα Vista x86 Ultimate SP1 που εχω στο ΗΤPC, ειναι μακραν μπροστα στα παντα , σε σχεση με οποιοδηποτε προγενεστερο λειτουργικο της ΜS.

+100000000

Vista Ultimate 64bit SP1 και 8GB RAM πάνε :violent-smiley-030:
Καμμιά σχέση με κολλήματα και κρασαρίσματα των XP

Την διαφορά με τα 8GB ραμ σε ποιά εφαρμογή την βλέπεις? σε σχέση με τα 4GB π.χ.?

Σε σχέση με τα 4GB,δε μπορώ να εκφέρω γνώμη,διότι το προηγούμενο λειτουργικό που είχα ήταν ΧP Home Edition 32bit με 2GB RAM.
Εδώ σε σχέση μ αυτό ομολογώ οτι υπάρχει μεγάλη διαφορά,σε πολλές εφαρμογές (enconding,επεξεργασία εικόνας,αντιγραφή-μεταφορά δεδομένων,κανα παιχνίδι που και που..κλπ)

Α, μάλιστα.

Κάθε φορά που θα της τη βιδώνει της M$, εμείς θα αλλάζουμε και υπολογιστή με το λειτουργικό.

Βρε ουστ...

Βασικά ποια η λογική του να επιλέγεται ένα λειτουργικο που θέλει >2 πυρήνες και 4 - 8 GB ram για να τρέξει ; δηλαδή αμα χρειάζεσαι και καμια σοβαρή εφαρμογή να τρέχει σε πόσους πυρήνες και πόση ram θα πας ;

Το λαθος της MS ισως ηταν πως λανσαρισε τα (σ)Vista σε υπολογιστες με χαμηλα specs που κυριολεκτικα σερνονταν, αφου το 1Gb (ή και λιγοτερο!!) της μνημης τους αδυνατουσε να 'σηκωσει' το σχεδον 1Gb που απαιτουν με το boot-up. Ετσι το μηχανακι (και ειδικα τα φφορητα) ξεκινουσε το ασταματητο swapping στο δισκο, τελειώνοντας και την μπαταρια του Η/Υ (για να μη μιλήσουμε για επιδοσεις).

Το 2ο λάθος ηταν πως οι περισσότερες (αν οχι όλες) οι εταιρείες, χρέωναν (...) την εγκατασταση XP που στην πραγματικότητα ηταν το μονο λειτουργικο (περαν του Linux) που μπορούσε να 'σηκωσει' το PC τους.

Σε υπολογιστες με πανω απο 2 (cores, MHz kai RAM), τα Vista ειναι οντως πιο αξιοπιστα και συγχρονα σε σχεση με τα ΧΡ...

(Ολα τα παραπανω ειναι προσωπικές μου αποψεις και στηριζονται στην... κουτρα μου, ευχαριστώ!):flipout:

Καλό είναι να μην μπερδεύουμε την αξιοπιστία με τις επιδόσεις ή την εμφάνιση.

Μπορεί ένα λειτουργικό να είναι τραγικά αξιόπιστο, αλλά να σέρνεται. Ή να είναι πανέμορφο και ταχύτατο, αλλά μια φορά την ημέρα να "κρεμάει".

Αν ένα λειτουργικό είναι αξιόπιστο, θα είναι τέτοιο μέχρι και στο πιο low end hardware (τη στιγμή που αυτό πληρεί τις ελάχιστες προϋποθέσεις του κατασκευαστή του λειτουργικού).

Re: Απάντηση: Re: H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Vista Ultimate 64bit SP1 και 8GB RAM πάνε :violent-smiley-030:
Καμμιά σχέση με κολλήματα και κρασαρίσματα των XP

+1000

Svista 128 bit 16απύρηνο Σιχτίριουμ στα 37THz και 364 TB RAM και πάει αρκετά καλά!
Καμία σχέση με την ταχύτητα του Linux! :flipout:

Βρε πάτε καλά; Που θα σας ακούσουν οι προγραμματιστές που έβγαζαν τα ματάκια τους πριν από μερικά χρόνια για να γράφουν κώδικα και θα τραβάνε τα κοτσίδια τους;
Τέτοιους υπολογιστές δεν είχε η NASA όταν έκανε εκτοξεύσεις πυραύλων και τώρα χαιρόμαστε που καταφέρνουν να bootάρουν! :BDGBGDB55:

Χεχεχε autocad 2,6 (με συνεπεξεργαστή ή emulation) αν δε με απατά η μνήμη μου.

Μα να ζητάει ένα πρόγραμμα παραπάνω μνήμη ή επεξεργαστή το καταλαβαίνω...
Στην τελική ας μας δώσουν το λειτουργικό ελαφρύ και ας αποφασίσει ο καθένας τι θα κάνει με το GUI του και το αν θέλει όλα αυτά τα πράγματα να φορτώνονται κατά την εκκίνηση!
Φοβούνται να κάνουν ένα απλό linux style install που αποφασίζεις τα πάντα;
Αλλά ξέχασα... Η αδελφή Compaq πως θα πουλάει μετά συστήματα; :flipout:

Από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα είχες τότε ήταν το ότι ο emulator του 287/387 για το autocad/3d studio ήθελε ντε και καλά EMS και έπρεπε να βγάλεις το device=emm386.exe NOEMS από το config sys και να το κάνεις π.χ. device=emm386.exe 2048...

Πάντως και εγώ δηλώνω πλέον ευχαριστημένος με τα 64μπιτα βιστα για χρήση στο σπίτι.
Τα επόμενα θα είναι promising ως συνήθως μετά το πρώτο sp.

Linux / netbsd καλύπτει όλες τις υπόλοιπες μου ανάγκες για πραγματικά δύσκολες περιπτώσεις.

Ενώ πλέων solaris ή άλλα λειτουργικά τα θεωρώ ως λύσεις για εξεζητημένα προβλήματα.

Μα να ζητάει ένα πρόγραμμα παραπάνω μνήμη ή επεξεργαστή το καταλαβαίνω...
Στην τελική ας μας δώσουν το λειτουργικό ελαφρύ και ας αποφασίσει ο καθένας τι θα κάνει με το GUI του και το αν θέλει όλα αυτά τα πράγματα να φορτώνονται κατά την εκκίνηση!
Φοβούνται να κάνουν ένα απλό linux style install που αποφασίζεις τα πάντα;
Αλλά ξέχασα... Η αδελφή Compaq πως θα πουλάει μετά συστήματα; :flipout:

Από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα είχες τότε ήταν το ότι ο emulator του 287/387 για το autocad/3d studio ήθελε ντε και καλά EMS και έπρεπε να βγάλεις το device=emm386.exe NOEMS από το config sys και να το κάνεις π.χ. device=emm386.exe 2048...

Αχ, αυτή η EMS...

Παντως εγω τωρα γραφω απο ενα PIII με 128Mb RAM με Puppy Linux και ολα ειναι μια χαρα, Και εχω και εφε, και παιζω και μουσικουλα και αμα τυχει βλεπω και καμια ταινια.
Φυσικα word processor, spreadsheet, pdf viewer, photo editor, torrent client, ftp client, pidgin κλπ... ειναι δεδομενα.
Α! Και ολο το λειτουργικο ειναι γυρω στα 300Mb.
Ποσο δυσκολο ειναι να γραψει κανεις ενα καλο κωδικα για να μην χρειαζονται "παπαδες" για να δουλεψει ενα μηχανακι...

Αυτη ειναι η μεγαλη μου αντιρηση με τα προιοντα της M$

My 2 cents

Re: Απάντηση: H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Σε σχέση με τα 4GB,δε μπορώ να εκφέρω γνώμη,διότι το προηγούμενο λειτουργικό που είχα ήταν ΧP Home Edition 32bit με 2GB RAM.
Εδώ σε σχέση μ αυτό ομολογώ οτι υπάρχει μεγάλη διαφορά,σε πολλές εφαρμογές (enconding,επεξεργασία εικόνας,αντιγραφή-μεταφορά δεδομένων,κανα παιχνίδι που και που..κλπ)

Kαι με 4GB μια χαρα ειναι τα 64bitα vista ,τα 2GB ειναι οριακα κατι σαν 32bit με 1 GB μνημη.

Ποσο δυσκολο ειναι να γραψει κανεις ενα καλο κωδικα για να μην χρειαζονται "παπαδες" για να δουλεψει ενα μηχανακι...

Αυτη ειναι η μεγαλη μου αντιρηση με τα προιοντα της M$

My 2 cents

Οσο υπαρχουν επιλογες... θα υπαρχουν και αντιρησεις... οταν κοβονται οι επιλογες... εκει αρχιζει το προβλημα γιατι με οτι μπουρδα θα λεμε και ευχαριστω...

Οποτε... ας υπαρχουν και τα win και macOs, και οι διαφορες εκδοσεις unix, linux, Solaris, SunOs και οτι αλλο υπαρχει σε micro και super computers για να διαλεγει ο καθενας oτι θελει και να απορριπτει οτι δεν του κανει... :a0210:

H MS δεν επεβαλε το μονοπωλιο... ο κοσμος το επελεξε στην τελικη με ποσοστο ανω του 90% πλεον... και τα vista που ολοι κατηγορουν ξεπερασαν το 19% ενω το macOs παλευει ακομη στο +8...

Γενικα το τι γινεται στα λειτουργικα σαν σημερα στα Personal Computers...:

cft11021243003385dcu8.png

Και αναλυτικα ανα εκδοση λειτουργικου...

cft11021240552d817tg3.png

Δεν φταιει η MS για αυτην την εικονα... φταιει η apple για αυτο που βλεπεις παραπανω... για μια κατασταση που εχει ξεκινησει περιπου το 80-83 το ΤΟΤΕ ασφυκτικα μονοπωλιακου και στενομυαλου πλανο της apple... της εταιριας του καλυτερου λειτουργικου τοτε... ισως και τωρα... αλλα τωρα ειναι αργα!