H ποιότητα των 4αρων επιγειων καναλιών.

skysound

Supreme Member
28 January 2007
7,299
Θεσσαλονίκη
Παρατηρω μια εμφανη διαφοροποιηση στην ποιοτητα της εικονας των 4αρων επιγειων καναλιων.

Κορυφαια εικονα το σπορτ+ και αμεσως μετα ερχεται το πρισμα+ με εξαιρετικη εικονα.

Τριτο ερχεται το cine+ με αρκετα soft εικονα και καποια προβληματα στην κινηση των ηθοποιων στις ταινιες και τεταρτο το κυπριακο με εμφανως χαμηλο bitrate.

Θα συμφωνουσατε με αυτη τη διαβαθμιση?

Το Πρίσμα+ και το Cine+ εναλλάσσονται στην δεύτερη και τρίτη θέση, ανάλογα με το περιεχόμενο που μεταδίδουν κάθε στιγμή. Η τεχνική που χρησιμοποιείται στην μετάδοση ονομάζεται στατιστική πολυπλεξία και έχει τη δυνατότητα να αλλάζει κάθε φορά το bit rate του κάθε καναλιού, ανάλογα με τις ανάγκες σε περιεχόμενο, διατηρώντας βέβαια το συνολικό bit rate του πακέτου, σταθερό.
Φυσικά, είναι εμφανές ότι το σύστημα επιδέχεται προτεραιοτήτων, αφού Σπορτ+ και ΡΙΚ, βρίσκονται σταθερά σε 1η και 4η θέση αντίστοιχα.

Εγώ βλέπω καθημερινά να έχουμε ένα είδος αλλαγών στην ποιότητα.Φαίνεται γίνονται κάποιες δοκιμές,αλλά μπορεί να έχει σχέση ότι γνωστοί μου ανέφεραν λήψη στα ΒΑ της Αττικής,ενώ πριν δεν ήταν εφικτή.

Στη δική μου την τηλεόραση ενώ τα σινέ+ και πρίσμα+ αναγνωρίζει ότι είναι 16:9 και τα δείχνει κανονικά (πλάσμα Panasonic), στο σπορ+ το αφήνει stretched 4:3. Συμβαίνει και σε κανένα άλλο;

Στα prisma+ και cine+ συμβαίνει απλά το απολύτως σωστό. Όταν εκπέμπει υλικό 16:9 η τηλεόραση γεμίζει αυτόματα, και όταν εκπέμπει κάτι σε 4:3, η εικόνα έχει μπάρες αριστερά δεξιά. Μακάρι να το έκανε και ο Σκάι αυτό

Στη δική μου την τηλεόραση ενώ τα σινέ+ και πρίσμα+ αναγνωρίζει ότι είναι 16:9 και τα δείχνει κανονικά (πλάσμα Panasonic), στο σπορ+ το αφήνει stretched 4:3. Συμβαίνει και σε κανένα άλλο;

Και τα 4 γεμιζουν πληρως την οθονη της LCD Samsung.

Και εδω τα ιδια,σε Σονυ LCD

Καλα ρε παιδιά, το flag ότι το πρόγραμμα που εκπέμπεται είναι 16:9 δεν το "βλέπουν" το ίδιο όλες οι τηλεοράσεις;;

Αυτη τη στιγμή που μιλάμε (10:53) cine+ και prisma+ εχουν 16:9 εικόνα και τα ΡΙΚ και σπορτ+ 4:3 (και κάνει μπαμ ότι ειναι 4:3)

εσεις πως τα λαμβάνετε;

Και το Ρικ και το sport+ η Pany μου τα λαμβάνει 16:9, μάλλον δεν γουστάρει τα 4:3

Στο αυτόματο όλα 16:9, δεν το γουστάρει με τίποτα το 4:3. Η πλάκα είναι ότι δεν αλλοιώνει την εικόνα... δεν κάνει δλδ το γνωστό ξεχείλωμα της εικόνας !!!!

Στο αυτόματο όλα 16:9, δεν το γουστάρει με τίποτα το 4:3. Η πλάκα είναι ότι δεν αλλοιώνει την εικόνα... δεν κάνει δλδ το γνωστό ξεχείλωμα της εικόνας !!!!

δεν γίνεται αυτό ούτε με εμβόλιο..:grinning-smiley-043

δεν γίνεται αυτό ούτε με εμβόλιο..:grinning-smiley-043

Κερνάω καφέ......για να πειστείς, 4:3 δείχνει μόνο αν το επιλέξεις από το μενου !!!!-bye-

υ.γ. θα το ψάξω γιατί τώρα του έδωσα σημασία, μάλλον κάποιο σύστημα προστατεύει την pz85 από τις πλάγιες μαύρες μπάρες.....

ακριβώς τα ίδια και σε μένα με Sony X3500....

Μάλλον δεν είναι native 16:9 οι εκπομπές στο σπορ+/info+..
όπως εκπέμπει η nova για παράδειγμα..
τραγικό

Last edited:
Κερνάω καφέ......για να πειστείς, 4:3 δείχνει μόνο αν το επιλέξεις από το μενου !!!!-bye-

υ.γ. θα το ψάξω γιατί τώρα του έδωσα σημασία, μάλλον κάποιο σύστημα προστατεύει την pz85 από τις πλάγιες μαύρες μπάρες.....

το πιθανότερο να φέρνει το κάδρο σε ενδιάμεσο λόγο πλευρών, 14:9 π.χ...

Και βαριέμαι να ψάξω στα reviews για αυτό.... από τη στιγμή που δουλεύει μια χαρά σιγά μη το ψάξω κιόλας !!!!!