H ποιότητα των 4αρων επιγειων καναλιών.

Γι´ αυτό και εγώ είπα ότι είναι θέμα καθαρά της ΕΡΤ, να μεταδίσει σε 16/9 ό,τι λαμβάνει. Αλλά, όπως λες φίλε, αυτοί ούτε σε αυτό το φορμάτ δεν είναι ικανοί να μεταδώσουν. Ακόμα και την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης τη μεταδίδουν με μπάρες πάνω - κάτω, τη στιγμή που όλα τα ευρωπαϊκά κανάλια τη μεταδίδουν σε 16/9 σε όλη την οθόνη.

Iσως όμως τώρα αλλάξουν τα πράγματα,με ότι λένε από την νέα κυβέρνιση για σημαντική αναβάθμιση της ΕΡΤ κλπ περί λειτουργίας της τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Απάντηση: Re: H ποιότητα των 4αρων επιγειων καναλιών.

Iσως όμως τώρα αλλάξουν τα πράγματα,με ότι λένε από την νέα κυβέρνηση για σημαντική αναβάθμιση της ΕΡΤ κλπ περί λειτουργίας της τηλεόρασης στην Ελλάδα.
Λεωνίδα, εσύ που είσαι ιδιαίτερα δύσπιστος σε δηλώσεις, θα περίμενα να αμφιβάλλεις σε τέτοιου είδους εξαγγελίες, καθότι πομπώδεις λόγους περί αναβάθμισης της ΕΡΤ ακούμε εδώ και 20 χρόνια, αλλά το μόνο που αναβαθμίζεται είναι το "ανταποδοτικό" τέλος και το ..άοκνο προσωπικό της.

Λάβε υπόψη σου ότι παραμεθόριες και ορεινές περιοχές λαμβάνουν κάκιστα ή και καθόλου το σήμα της ΕΡΤ.
- Ηχο stereo κάναμε μαύρα μάτια να δούμε. Στη Θεσσαλονίκη μόλις πριν λίγους μήνες μας έκαναν τη χάρη, ενώ δεν έχω πειστεί ότι μεταδίδουν το πρόγραμμα τους στερεοφωνικά σε όλη τη χώρα.
- Το κάδρο 16:9 θα μας το λανσάρουν μετά από καμιά 20ετία ως νέα ανακάλυψη.
- Υπηρεσίες Τeletext κάκιστης ποιότητας.

Πάμε και στις ψηφιακές μεταδόσεις.
Τέσσερα χρόνια δοκιμαστικών μεταδόσεων χωρίς να έχει γίνει κάποιο βήμα προόδου.
Επέκταση δικτύου (γεωγραφική κάλυψη) με αργό και θα έλεγα εξοργιστικό τρόπο.
Ποιότητα προγραμμάτων κάτω του μετρίου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανταπόκριση από τους θεατές.
Αρνήθηκαν πεισματικά να ενσωματώσουν τα κρατικά κανάλια στις επίγειες ψηφιακές μεταδόσεις, αν και με δηλώσεις το είχαν εξαγγείλει προ διετίας περίπου.
Ο πομπός της Θάσου παραμένει ανενεργός εδώ και χρόνια, χωρίς κάποια εξήγηση.

Και αυτό το τελευταίο είναι που προκαλεί οργή. Καμία εξήγηση ποτέ και σε κανέναν. Κανείς δε ζήτησε συγγνώμη για την ολιγωρία και τη σπατάλη δημόσιου χρήματος. Καμία εξήγηση για το τι απέγινε ο hi-def εξοπλισμός των Ολυμπιακών αγώνων, αν και παρήλθαν έκτοτε 5 έτη.
Πολλά ακόμα μπορούν να αναφερθούν, όμως οι ιθύνοντες κωφεύουν εδώ και χρόνια για διάφορους λόγους. Μια καθυστερημένη κρατική τηλεόραση ελέγχεται σαφώς πιο εύκολα.

Εν πάση περιπτώσει, δε πιστεύω τίποτα και δε προσδοκώ ..ανάσταση νεκρών.
Η ΕΡΤ θέλει απεξάρτηση από την εξουσία, αλλαγή προσώπων, ελευθερία κινήσεων, δικούς της πόρους κλπ.κλπ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ AlexT για όλο το κείμενό σου. Συμφωνώ σε όλα αυτά που αναφέρεις.
Η ΕΡΤ κάνει του κεφαλιού της και κανείς τους δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν!

Για να μην κουραζεστε...

Attachments

• cine.jpg
    cine.jpg
    72.5 KB · Views: 81
  • prisma.jpg
    prisma.jpg
    67.2 KB · Views: 76
  • rik.jpg
    rik.jpg
    63.1 KB · Views: 63
  • sport.jpg
    sport.jpg
    89.6 KB · Views: 78
Απάντηση: Re: H ποιότητα των 4αρων επιγειων καναλιών.

- Ηχο stereo κάναμε μαύρα μάτια να δούμε. Στη Θεσσαλονίκη μόλις πριν λίγους μήνες μας έκαναν τη χάρη, ενώ δεν έχω πειστεί ότι μεταδίδουν το πρόγραμμα τους στερεοφωνικά σε όλη τη χώρα.
Όσοι κάνουμε λήψη από Ακαρνανικά ακόμα μαύρα μάτια κάνουμε...:mad:

Re: Απάντηση: Re: H ποιότητα των 4αρων επιγειων καναλιών.

Λεωνίδα, εσύ που είσαι ιδιαίτερα δύσπιστος σε δηλώσεις, θα περίμενα να αμφιβάλλεις σε τέτοιου είδους εξαγγελίες, καθότι πομπώδεις λόγους περί αναβάθμισης της ΕΡΤ ακούμε εδώ και 20 χρόνια, αλλά το μόνο που αναβαθμίζεται είναι το "ανταποδοτικό" τέλος και το ..άοκνο προσωπικό της.

Λάβε υπόψη σου ότι παραμεθόριες και ορεινές περιοχές λαμβάνουν κάκιστα ή και καθόλου το σήμα της ΕΡΤ.
- Το κάδρο 16:9 θα μας το λανσάρουν μετά από καμιά 20ετία ως νέα ανακάλυψη.
- Υπηρεσίες Τeletext κάκιστης ποιότητας.

Πάμε και στις ψηφιακές μεταδόσεις.
Τέσσερα χρόνια δοκιμαστικών μεταδόσεων χωρίς να έχει γίνει κάποιο βήμα προόδου.
Επέκταση δικτύου (γεωγραφική κάλυψη) με αργό και θα έλεγα εξοργιστικό τρόπο.
Ποιότητα προγραμμάτων κάτω του μετρίου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανταπόκριση από τους θεατές.
Αρνήθηκαν πεισματικά να ενσωματώσουν τα κρατικά κανάλια στις επίγειες ψηφιακές μεταδόσεις, αν και με δηλώσεις το είχαν εξαγγείλει προ διετίας περίπου.
Ο πομπός της Θάσου παραμένει ανενεργός εδώ και χρόνια, χωρίς κάποια εξήγηση.

Και αυτό το τελευταίο είναι που προκαλεί οργή. Καμία εξήγηση ποτέ και σε κανέναν. Κανείς δε ζήτησε συγγνώμη για την ολιγωρία και τη σπατάλη δημόσιου χρήματος. Καμία εξήγηση για το τι απέγινε ο hi-def εξοπλισμός των Ολυμπιακών αγώνων, αν και παρήλθαν έκτοτε 5 έτη.
Πολλά ακόμα μπορούν να αναφερθούν, όμως οι ιθύνοντες κωφεύουν εδώ και χρόνια για διάφορους λόγους. Μια καθυστερημένη κρατική τηλεόραση ελέγχεται σαφώς πιο εύκολα.

Εν πάση περιπτώσει, δε πιστεύω τίποτα και δε προσδοκώ ..ανάσταση νεκρών.
Η ΕΡΤ θέλει απεξάρτηση από την εξουσία, αλλαγή προσώπων, ελευθερία κινήσεων, δικούς της πόρους κλπ.κλπ.

Συμφωνώ απολυτα με τον Άλεξ!
....
Και φυσικά μιά σοφή ελληνική παροιμία λέει "όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό πανέρι".

Εγώ θα έλεγα παιδιά να περιμένουμε λίγο διάστημα, για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με την κυβερνητική αλλαγή. Και αν φυσικά δεν αλλάξει τίποτα, εδώ είμαστε, για να τους κρίνουμε. Πάντως, όπως λέει και ο κ. Alex T, η ΕΡΤ χρειάζεται απεξάρτηση, αλλά πως να τη βρει, όταν αποτελεί το κυριότερο προπαγανδιστικό όργανο για την εκάστοτε εξουσία.

Σωστά.-bye-

Γι'αυτό στο αρχικό μου ποστ έχω αρχίζω με την λέξη ΙΣΩΣ γίνει κάτι. (γενικά για την τηλεόραση σύμφωνα με τις δηλώσεις,όχι μόνο για ΕΡΤ)

Κατά καιρούς έχω αναφέρει και πρόσφατα για τις δηλώσεις στο ραδιο ότι συστηματικά ακούμε τα ίδια "διαφημιστικά" από εποχής Ρουσόπουλου.

Το "απεξάρτηση από την εξουσία, αλλαγή προσώπων, ελευθερία κινήσεων, δικούς της πόρους",ακούγεται λογικό.... δεν ξέρω όμως πως λειτουργεί αυτό στα ξένα δημόσια δίκτυα,μπορεί και εδώ ν'ακουλουθούν χονδρικά τα ίδια,αλλά με τον Ελληνικό τρόπο της ανοργανωσιάς και αρπακτής.(Ως προς το τελευταίο έχω διαβάσει και σε ξένα δημόσια δίκτυα υπάρχουν κρούσματα,αλλά προφάνως εκεί κάτι καλύτερο γίνεται όταν τους πάρουν είδηση....)

Η ουσία όμως είναι τι οφέλος είχε και έχει ο καταναλωτής με μικρότερο κόστος ως τώρα,προς τις υπηρεσίες που παρέχονται.Και εδώ ούτε τα ιδιωτικά δίκτυα που έβγαλαν από τις διαφημίσεις ατελείωτα χρήματα (κόστος που επιβαρύνουν τα προιόντα) την τελευταία 20ετία,έδειξαν τον δρόμο να τα επιλέξει κανείς, εκτός από ειδήσεις,το πρόγραμμα όλων τους κάθε χρόνο και χειρότερο,και αν εξαιρέσει κανείς την ακριβή Nova και τον υπολειτουργούντα HellasSAT τίποτε δεν έχει γίνει στον τομέα της τηλεόρασης.(εξαιρώ την ψηφιακή επίγεια που είναι κάπως σε κάποιο πλάνο εξέλιξης,αναγκαστικά λόγω ΕΕ)

Οπότε και η μια δήλωση για αναβάθμιση της τηλεόρασης (όχι μόνο της ΕΡΤ) κάτι θετικό είναι σαν πρόθεση έστω,από το τίποτε...
Τι θα γίνει βέβαια,άγνωστο...

Last edited: