H σφαγή του dac...

Με τον τελευταίο (σχεδιαστή) δεν έχω καλές εντυπώσεις.

Θυμάμαι την απόλυτη άποψή του στο avsforum πάνω στη δική μου υλοποίηση για ενισχυτή ακουστικών με βάση το ΤΡΑ6120a2. Επέμενε ότι η δική μου υλοποίηση (καθαρά by the book) ήταν λάθος και η δική του σωστή (προς αποφυγή ταλαντώσεων, κλπ.).

PSU_Lite_300.png

# 15000uF Panasonic TSUP power capacitor
# Schottky diodes
# Built on SPower regulation

75 λίρες αυτό εδω

πανάκριβο πάλι εάν το σιγκρινεις με συμβατικά υλικά

αλλά εάν μιλάμε για αναβάθμιση ...... αυτά υποτίθεται ότι είναι αυτά που πρέπει

αυτό το πλε θαλασσί τι είναι?
μτσ?
γιατί 75 με μτς κάτι λέει....

κύριε Κώστα μας, καλό το μάθημα (σε άσχετους)...αλλά απαιτούμε εντός 15 ημερών σχέδιο, πλακετίτσα powerbuy, και λίστα υλικών...
άντε γιατί το κολλητήρι μας έπιασε μούργα...και το βουβάλι αργεί....

Under testing ...
(Obbligato premium film in oil cap 2 uF / 630VDC).

Βιαστικά, very promising...

Θα επανέλθω.

Θα με καταστρεψετε ολοι... εχω δυο απο δαυτα... και ολο σκεφτομαι πυκνωτες εξοδου (obbligato, src, film in oil etc.), παρακαμψεις τελεστικων, καινουρια τροφοδοτικα, χεριασμενα τροφοδοτικα, διαφορετικα βυσματα εισοδου και εξοδου και τετοια... Το σαλονι εχει γινει πεδιο μαχης... και ο δεσμος μου, το κοριτσι μου, η κορωνα στο κεφαλι μου... με κοιταει σαν εξωγηινο για ακομα μια φορα...
Ποτε θα με βαλει να κοιμαμαι στο μπαλκονι δεν ξερω... και εχει και κρυο...

Υ.Γ. Φιλε Κωστα αυτο που λεει ο φιλος supersonic αν το κανεις και σε 10 μερες δεν θα παραπονεθει κανεις
Κι ας κοιμηθω τελικα στο μπαλκονι... :flipout:

Re: Απάντηση: H σφαγή του dac...

PSU_Lite_300.png

# 15000uF Panasonic TSUP power capacitor
# Schottky diodes
# Built on SPower regulation

75 λίρες αυτό εδω

πανάκριβο πάλι εάν το σιγκρινεις με συμβατικά υλικά

αλλά εάν μιλάμε για αναβάθμιση ...... αυτά υποτίθεται ότι είναι αυτά που πρέπει

Δεν αξίζει βρε παιδιά να δώσετε 85 ευρώ, είναι πολλά.
Ακριβώς την ίδια διάταξη έχω στο Beresford χωρίς το μετασχηματιστή, τις διόδους με μια απλή τροφοδοσία από μπαταρία.
Ουσιαστικά η διάταξη είναι: 12V μπαταρία->Panasonic TSUP 15.000μF->Murata 7805SR->Oscon και η τροφοδοσία των 5V άψογη με ελάχιστο θόρυβο και κυματισμό.

Και δεν θα σας κοστίσει παραπάνω από 25 ευρώ.

δεν τρέχει τίποτα βρε συ στην έναρξη , σιγά το ρεύμα που θα τραβήξει για κλάσματα του δευτέρου

όλα τα λεφτά είναι στην διάταξη του super regulator

παιδιά χωρίς μπούρδες εάν το ξεχωρίσει κάποιος στον παλμογράφο από μπαταρία ,,, κερνάω 15αρι ...

στο δε πολύμετρο νομίζεις ότι έχεις πατήσει το hold και έχει κολλήσει ένδειξη
5.00

στη ταμπακιέρα τώρα !

ποια η διαφορά που βλέπεις ακούς ?

ΔΙΑΦΑΝΙΑ ΚΑΘΑΡΌΤΗΤΑ ανάδειξή λεπτομέρειας
πως λέμε χαιεντικά :flipout: φέυγει ένα πέπλο

την παραπάνω διάταξη την συνιστώ σε χομπίστες που δεν έχουν την εμπειρία
να χτίσουν κάτι πιο ιδιαίτερο , και που θα έχει αμφίβολα αποτέλεσμα
η δε διαφορά χρημάτων είναι τέτοια λόγω των εξαιρετικών υλικών ( στο κόστος κτήσης τουλάχιστον έτσι είναι ) που και πάλι καθιστά την όλη υπόθεση ασύμφορη

και μένα το ρημάδι μια η άλλη πήγε , απλά είχα διαόλους τέτοιους ΠΟΛΟΥΣ:antlers:
και το έφτιαξα σε διάτρητη

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: H σφαγή του dac...

Δεν αξίζει βρε παιδιά να δώσετε 85 ευρώ, είναι πολλά.
Ακριβώς την ίδια διάταξη έχω στο Beresford χωρίς το μετασχηματιστή, τις διόδους με μια απλή τροφοδοσία από μπαταρία.
Ουσιαστικά η διάταξη είναι: 12V μπαταρία->Panasonic TSUP 15.000μF->Murata 7805SR->Oscon και η τροφοδοσία των 5V άψογη με ελάχιστο θόρυβο και κυματισμό.

Και δεν θα σας κοστίσει παραπάνω από 25 ευρώ.

εδώ παίζεται το έργο
psu1_2%20underneath_small.jpg

μάλλον μπερδεύτηκες με το reference ισχύος που είναι καρφωμένο στην ψύχτρα

εδώ από κάτω είναι ο μαέστρος

οσο δε για το κόστος αυτά είναι επιλογές

εμένα το φτηνοdac ξεφτίλισε το wolfson 8740 απο το cambridge 740c κόστους με τις μοντιφιές 1700
και το εκτόπισε μέσα στο κουτί του ( δοθείσης αφορμής και μια βλάβης από κεραυνό κάηκε το ένα κανάλι )
εγκαθιδρύθηκε στεγνά μαζί με ένα γλόμπο στο αναλογικό σταδιο :violent-smiley-030:

και θα είχα μια περιέργεια να δω τα μούτρα του κατασκευαστή του cdp να το ακούσει να παίζει τόσο καλύτερα αλλάζοντας απλά κάτι μηδαμινού κόστους
respect ασφάλως !! στην σχεδιαση του transport και της mainboard με το λογισμικό της anagram

αλλά η προσθήκη με το ντακίδιο και την λαμπίτσα ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΕΓΝΑ πιο καλά απο πριν

Όχι, την πλακέτα και το τι έκρυβε από κάτω την ήξερα, γιατί την είχα ψάξει παλιότερα όταν το έψαχνα...

Δεν σας έγραψα τυχαία την πορεία της τροφοδοσίας 12V μπαταρία->Panasonic TSUP 15.000μF->Murata 7805SR->Oscon

Είναι μια καλή λύση για πολύ χαμηλό θόρυβο και κυμάτωση...

42767420.jpg

Εδώ μια υλοποίηση διπλού murata, ένα για τα 5V και ένα για τα 12V σε Beresford.
reg.jpg

Ναι, αλλά τόσα χρήματα για:

α. ένα tsup των 6,5$
β. 4 MURXXX
γ. ένα toroid αστείας ισχύος
δ. ένα κακέκτυπο super regulator, με tl071 και χωρίς αποζεύξεις στις αναφορές

είναι εκτός πραγματικότητας..

άσε που λόγω κακής υλοποίησης, ένα LT1129 ή ακόμα και ένα ταπεινό 317 θα το σφάζει...

η ψυκτρα νομίζω είναι για το pass element, mosfet εν προκειμένω

Κώστα και σε μέτρηση και στην πράξη το σχίζει σαν σαρδέλα το lm

τώρα ωσάν αναφορά υλοποίηση LT1129 αλλού παπά ευαγγέλιο ....

προείπα ότι είναι φαρμάκι , πλην όμως εντέλει φτηνό για κάποιον που θέλει μια πρακτική λυση γρηγορη με αποτελέσματα ΚΑΛΑ ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΜΦΙΛΕΓΌΜΕΝΟ

δείξε μας λοιπόν το δρόμο και βγάλε ένα θεωρητικό να παίξουμε καποια στιγμή κάποτε

Απάντηση: Re: H σφαγή του dac...

Ναι, αλλά τόσα χρήματα για:

α. ένα tsup των 6,5$
β. 4 MURXXX
γ. ένα toroid αστείας ισχύος
δ. ένα κακέκτυπο super regulator, με tl071 και χωρίς αποζεύξεις στις αναφορές

είναι εκτός πραγματικότητας..

άσε που λόγω κακής υλοποίησης, ένα LT1129 ή ακόμα και ένα ταπεινό 317 θα το σφάζει...

η ψυκτρα νομίζω είναι για το pass element, mosfet εν προκειμένω

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Δεν πουλάνε πυρηνική τεχνολογία, απλά πουλάνε έτοιμη μια φτηνή κατασκευή γιατί πολλοί δεν γνωρίζουν να την κάνουν μόνοι τους. Η αγορά έχει γεμίσει με regulators και super regulators τελευταία...