Harman Kardon AVR-151

ntinaras

Established Member
31 December 2010
121
Re: Harman Kardon AVR 151

Τον εβαλαν προσφορα τα ΜΜ 200 ευρω.
υπαρχει κατι καλυτερο μεχρι αυτη τη τιμη?

υποθετω πως δεν υπαρχει αλλη εναλλακτικη συμφωνα με οσα λετε :P

Εάν πρόκειται για 200 ευρώ, επαναλαμβάνω, σε αυτήν την κατηγορία ούτε καν σύνδεση δικτύου δεν βρίσκεις. Εδώ έχεις και δύναμη που θα σου χρειαστεί στην οδήγηση ενός σετ χωρίς sub.

Απάντηση: Re: Harman Kardon AVR 151

Τον εβαλαν προσφορα τα ΜΜ 200 ευρω.
υπαρχει κατι καλυτερο μεχρι αυτη τη τιμη?

Σε ποιο media markt τον βρήκες 200ε?
στη συγγρου μου ειπαν δεν τον ειχαν ποτέ τοσα.

Περιμένω αύριο τον εν λόγω ενισχυτή τον οποίο κ θέλω να συνδέσω με τον υπολογιστή για να παίρνω ήχο. Το μόνιτορ του υπολογιστή είναι συνδεμενο μέσω dvi στην κάρτα γραφικών. Από ότι ξέρω εάν συνδέσω τον ενισχυτή με την κάρτα γραφικών μεσω hdmi, η κάρτα γραφικών θα δει τον ενισχυτή σαν δεύτερη οθόνη όπου κ θα στέλνει κ τον ήχο.
Οπότε εάν τα σκέφτομαι σωστά και σαν πηγή διαλέξω την κάρτα γραφικών, θα έχω ήχο από το pc. Το θέμα είναι πως θα κάνω τις οποίες ρυθμίσεις του ενισχυτή αφού δεν θα τον έχω συνδέσει με κάποιο μόνιτορ.
Εάν γίνει το σεταρισμα μια φορά στην αρχή χρησινοποιοντας το μόνιτορ του pc μετά θα χρειάζεται πάλι κάποια οθόνη για τυχών ρυθμίσεις ή απλά θα αλλάζω πηγές πχ από το τηλεχειριστηριο;

Περιμένω αύριο τον εν λόγω ενισχυτή τον οποίο κ θέλω να συνδέσω με τον υπολογιστή για να παίρνω ήχο. Το μόνιτορ του υπολογιστή είναι συνδεμενο μέσω dvi στην κάρτα γραφικών. Από ότι ξέρω εάν συνδέσω τον ενισχυτή με την κάρτα γραφικών μεσω hdmi, η κάρτα γραφικών θα δει τον ενισχυτή σαν δεύτερη οθόνη όπου κ θα στέλνει κ τον ήχο.
Οπότε εάν τα σκέφτομαι σωστά και σαν πηγή διαλέξω την κάρτα γραφικών, θα έχω ήχο από το pc. Το θέμα είναι πως θα κάνω τις οποίες ρυθμίσεις του ενισχυτή αφού δεν θα τον έχω συνδέσει με κάποιο μόνιτορ.
Εάν γίνει το σεταρισμα μια φορά στην αρχή χρησινοποιοντας το μόνιτορ του pc μετά θα χρειάζεται πάλι κάποια οθόνη για τυχών ρυθμίσεις ή απλά θα αλλάζω πηγές πχ από το τηλεχειριστηριο;

Υποψιν πως δεν εχω τον συγκεκριμενο ενισχυτη, αλλα βασιζομαι σε γενικες πληροφοριες πανω στο θεμα.
Σχεδον σιγουρα, αφου κανεις το 1ο σεταρισμα (ισοσταθμιση κτλπ) δεν θα χρειαστει να ξαναπαιξεις παρα πολυ με τις ρυθμισεις. Το τηλεκοντρολ του ενισχυτη εχει διακριτα κουμπια για καθε input (το βλεπω στη φωτο στο αγγλικο σαιτ της εταιρειας).

Το μονιτορ σου τι εισοδους εχει; Βλεπω στην πισω πλευρα του ενισχυτη οτι εχει μια rca εξοδο που γραφει "monitor out" και φοβαμαι οτι αυτην θα πρεπει να συνδεσεις σε καποια τηλεοραση/μονιτορ για να δεις το μενου ρυθμισεων του ενισχυτη. Δεν εκατσα να ξεψαχνισω το μανουαλ του συγκεκριμενου ενισχυτη αλλα πιθανως να ειναι ετσι. Ξερω οτι οι πιο ακριβοι ενισχυτες δινουν το μενου τους μεσω hdmi, αλλα οι παλαιοτεροι-φτηνοτεροι το κανουν μεσω rca. Ετσι ειχα μπλεχτει και με τον δικον μου.. εψαχνα το μενου και δεν το εβρισκα! Πιθανως να μπορεις να κανεις τις ρυθμισεις και χωρις μονιτορ, βασιζομενος μονο στην οθονιτσα του ενισχυτη, αλλα... καλο κουραγιο :)

Απο την στιγμη που τελειωσες τις ρυθμισεις και εισαι ετοιμος..... Λογικα το σκεφτεσαι, αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος πως αντιμετωπιζουν τα windows/gfx card το θεμα των 2 συσκευων συνδεδεμενων πανω στην ιδια καρτα γραφικων. Υπαρχει περιπτωση π.χ. να "κοβει" το σημα απο την μια εξοδο, αν εχεις ενεργοποιημενη την αλλη. (http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1724415/connecting-receiver-sound-card-graphic-card.html)

Αν παντως αποτυχεις με την συνδεσμολογια που σκεφτεσαι, μπορεις:

α) να παρεμβαλεις τον 151 αναμεσα στο η/υ και μονιτορ. Αν το μονιτορ σου δεν εχει hdmi in, αγοραζεις μετατροπεα hdmi -> dvi (http://www.plaisio.gr/thleoraseis/accessories/kalodia/Turbo-X-Cable-HDMI-DVI-D-M-M-1-8M-1747053.htm).

β) οπως ειπαν και στο λινκ απο tomhardware ειναι (αν το εχει η motherboard σου) συνδεση με spdif ή optical.

Το β μου φαινεται πιο αρτια λυση για την περιπτωση σου...

Δεν χρειάζεται σύνδεση CVBS, τα μενού είναι εμφανίζονται από την έξοδο HDMI. Εάν παίζει βίντεο εκείνη τη στιγμή εμφανίζονται στην ανάλυση του βίντεο, εάν όχι εμφανίζονται με διαφορετική ανάλυση. Όπως συμβαίνει σε όλους τους εισαγωγικούς ενισχυτές που δεν έχουν scaler.

ok σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις αλλα νομιζω βρηκα πως θα μπορεσω να πετυχω αυτο που θελω συνδεοντας κ το nova. Το μονιτορ εχει μολις μια εισοδο HDMI. Οποτε λεω για να εχω ηχο απο το pc, να συνδεσω τον ενισχυτη με το pc μεσω οπτικης ινας, το νοβα στο HDMI in του ενισχυτη κ τελος τον ενισχυτη με HDMI στο μονιτορ. Ετσι λογικα θα μπορω να αλλαζω το video out του ενισχυτη κατ'επιλογη (nova ή ρυθμισεις ενισχυτη). Σωστο το σκεπτικο μου;;
Απο εκει κ περα δεν ξερω εαν θα πρεπει να συνδεσω το coaxial της nova με τον ενισχυτη για να παρω ηχο απο τα ηχεια του Surround ή αρκει το HDMI;
Τελος γνωριζει καποιος εαν η ποιοτητα της οπτικης εξοδου της onboard σε σχεση με αυτην της καρτας ηχου έχει διαφορα;;;εαν εχω καταλαβει σωστα δεν εχει μιας κ ολη την δουλεια θα την αναλαβει ο ενισχυτης.
Ελπιζω να εγραψα σωστας τις σκεψες μου :)

Αρκεί το HDMI.

Από οπτική, φυσικά ξεχνάς DTS-HD και Dolby True HD και πολυκάναλο PCM. Εφ' όσον υποστηρίζονται από το PC σου.

Αρκεί το HDMI.

Από οπτική, φυσικά ξεχνάς DTS-HD και Dolby True HD και πολυκάναλο PCM. Εφ' όσον υποστηρίζονται από το PC σου.

κ τι μας μενει;; :BDGBDGB53:

Αν δεν κανω λαθος τα DTS HD και Dolby True HD χρειαζονται κ ακριβο εξοπλισμο για να καταλαβεις διαφορα. Με τα ηχεια που συνοδευονται στην προσφορα θα καταλαβει καποιος διαφορα λες;;

Όχι βέβαια. Ποιος στο είπε αυτό; Η ίδια ταινία σε απλό DTS και DTS-HD έχει διαφορά στον ήχο. Φυσικά και θα καταλάβεις διαφορά.

οκ...τοτε ισως θα πρεπει να πειραματιστω με την καρτα γραφικων μου ή το HDMI out της μητρικης....

Επίσης απ' ό,τι είδα σε μια επίσκεψη σε σπίτι φίλου την Κυριακή, η NovaHD παίζει 5.1 DD σε ταινίες (Ενώ ο ΟΤΕ TV όχι) οπότε θα σου φανεί χρήσιμο το πολυκάναλο σύστημα.

Δεν ξέρω τι μπορεί να στριμάρει η κάρτα γραφικών και η motherboard από ήχο. Ενδέχεται η motherboard να πηγαίνει μέχρι πολυκάναλο pcm. Από κει και πέρα αν δεν θες να χάσεις την κάρτα γραφικών, που προφανώς την έχεις γιατί είναι καλύτερη από την motherboard, η λύση είναι να πας σε άλλη πηγή, κάποιο m/player.

Ουφ μπερδευτηκα....αλλα μετα απο ψαξιμο ειδα οτι η καρτα γραφικων μου στριμαρει TrueHD/DTS-HD. Για να δουμε...ελπιζω να μην το μετανιωσω που επελεξα την λυση AV ενισχυτη. Στην αρχη ημουν ετοιμος να παρω τα logitech Ζ906 αλλα μετα ειδα οτι απλα κανουν σαματα...Βεβαια σου λυνει τα χερια η συνδεσμολογια με το PC....

Τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και φυσικά αυτό που επέλεξες είναι μακράν καλύτερο από τα Ζ906.