Περιμένω αύριο τον εν λόγω ενισχυτή τον οποίο κ θέλω να συνδέσω με τον υπολογιστή για να παίρνω ήχο. Το μόνιτορ του υπολογιστή είναι συνδεμενο μέσω dvi στην κάρτα γραφικών. Από ότι ξέρω εάν συνδέσω τον ενισχυτή με την κάρτα γραφικών μεσω hdmi, η κάρτα γραφικών θα δει τον ενισχυτή σαν δεύτερη οθόνη όπου κ θα στέλνει κ τον ήχο.
Οπότε εάν τα σκέφτομαι σωστά και σαν πηγή διαλέξω την κάρτα γραφικών, θα έχω ήχο από το pc. Το θέμα είναι πως θα κάνω τις οποίες ρυθμίσεις του ενισχυτή αφού δεν θα τον έχω συνδέσει με κάποιο μόνιτορ.
Εάν γίνει το σεταρισμα μια φορά στην αρχή χρησινοποιοντας το μόνιτορ του pc μετά θα χρειάζεται πάλι κάποια οθόνη για τυχών ρυθμίσεις ή απλά θα αλλάζω πηγές πχ από το τηλεχειριστηριο;
Υποψιν πως δεν εχω τον συγκεκριμενο ενισχυτη, αλλα βασιζομαι σε γενικες πληροφοριες πανω στο θεμα.
Σχεδον σιγουρα, αφου κανεις το 1ο σεταρισμα (ισοσταθμιση κτλπ) δεν θα χρειαστει να ξαναπαιξεις παρα πολυ με τις ρυθμισεις. Το τηλεκοντρολ του ενισχυτη εχει διακριτα κουμπια για καθε input (το βλεπω στη φωτο στο αγγλικο σαιτ της εταιρειας).
Το μονιτορ σου τι εισοδους εχει; Βλεπω στην πισω πλευρα του ενισχυτη οτι εχει μια rca εξοδο που γραφει "monitor out" και φοβαμαι οτι αυτην θα πρεπει να συνδεσεις σε καποια τηλεοραση/μονιτορ για να δεις το μενου ρυθμισεων του ενισχυτη. Δεν εκατσα να ξεψαχνισω το μανουαλ του συγκεκριμενου ενισχυτη αλλα πιθανως να ειναι ετσι. Ξερω οτι οι πιο ακριβοι ενισχυτες δινουν το μενου τους μεσω hdmi, αλλα οι παλαιοτεροι-φτηνοτεροι το κανουν μεσω rca. Ετσι ειχα μπλεχτει και με τον δικον μου.. εψαχνα το μενου και δεν το εβρισκα! Πιθανως να μπορεις να κανεις τις ρυθμισεις και χωρις μονιτορ, βασιζομενος μονο στην οθονιτσα του ενισχυτη, αλλα... καλο κουραγιο
Απο την στιγμη που τελειωσες τις ρυθμισεις και εισαι ετοιμος..... Λογικα το σκεφτεσαι, αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος πως αντιμετωπιζουν τα windows/gfx card το θεμα των 2 συσκευων συνδεδεμενων πανω στην ιδια καρτα γραφικων. Υπαρχει περιπτωση π.χ. να "κοβει" το σημα απο την μια εξοδο, αν εχεις ενεργοποιημενη την αλλη. (
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1724415/connecting-receiver-sound-card-graphic-card.html)
Αν παντως αποτυχεις με την συνδεσμολογια που σκεφτεσαι, μπορεις:
α) να παρεμβαλεις τον 151 αναμεσα στο η/υ και μονιτορ. Αν το μονιτορ σου δεν εχει hdmi in, αγοραζεις μετατροπεα hdmi -> dvi (
http://www.plaisio.gr/thleoraseis/accessories/kalodia/Turbo-X-Cable-HDMI-DVI-D-M-M-1-8M-1747053.htm).
β) οπως ειπαν και στο λινκ απο tomhardware ειναι (αν το εχει η motherboard σου) συνδεση με spdif ή optical.
Το β μου φαινεται πιο αρτια λυση για την περιπτωση σου...