Δηλαδή το μπούκωμα πάει πακέτο με τον dila??Ρε σεις, με τόσα γλυκά που εχω μετρήσει, στην συνάντηση θα βγεί σωστός ο Κεφαλας για το ......μπούκωμα του ντίλα.![]()
![]()
ΥΓ:Αυτο με τις σκιές μένει, θα το βρώ που θα πάει .......![]()
![]()
@ΚΕΦΑΛΑΣ:![]()
Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι το θέμα κατάντησε τραγελαφικό.
[Κώστα μου κανένας δεν αμφιβάλει για την εμπειρία σου σχετικά με ότι αφορά την βιντεοπροβολή. Κανένας επίσης δεν νομίζω να αμφιβάλει για την όρασή σου.
Από την άλλη όμως μετά από τόσα χρόνια σε αυτό το χώρο θα έπρεπε να κρατάς και κάποια ʽπισινήʼ όσον αφορά τις πρώτες εντυπώσεις από ένα μηχάνημα που πίστεψε με αξίζει να αφιερώσεις λίγο περισσότερο χρόνο, από μερικές ώρες θέασης, για να βγάλεις κάποια συμπεράσματα.
Δεν μπορώ όμως να μην παραδεχθώ την αλματώδη βελτίωση της τεχνολογίας και ότι σήμερα θα μπορούσα να συμβιώσω με κάποιον από αυτούς.
Όμως αν κάποιος προσπαθήσει να βγάλει ένα συμπέρασμα από τα γραφόμενα τα δικά σου και του Βογιατζάκη, σχετικά με την απόδοση του HD-1 το πιο πιθανό θα είναι να απογοητευτεί και να μην πλησιάσει καν το μηχάνημα…
Πιστεύω ότι η έκφρασή σου είναι άκρως υπερβολική και σε κανένα σημείο, όπως αναφέρεις αρκετές φορές, δεν φαίνεται ότι θεωρείς το μηχάνημα καλό, παρά μόνο στα λόγια! Οι εντυπώσεις σου μάλλον είναι απαξιωτικές και καθόλου κολακευτικές για να εμμένεις σε αυτή την τελική διαπίστωση!
Εκφράσεις όπως καλό contrast?
Μα απλά καλό contrast?, όταν ο συγκεκριμένος προβολέας έχει το καλύτερο On/off contrast, ψηφιακής τεχνολογίας, χωρίς καν να χρησιμοποιεί το τέχνασμα της αυτόματης ίριδας?
Συμπαθητικό μαύρο?
Αν ο HD-1 έχει συμπαθητικό μαύρο, τότε προβολείς όπως ο PE 8720, 7700, 8700, όλοι οι μεγάλοι Infocus, οι Marantz S2, S3, S4, Sharp 9000, 10000 θα πρέπει να είναι για ʽπέταμαʼ.?
Η καλύτερη ευκρίνεια του Sharp δίνει πιο τρισδιάστατη απεικόνιση?
Μα η τρισδιάστατη απεικόνιση δεν οφείλεται στο υψηλό contrast? Η ευκρίνεια απλά αναδεικνύει αυτό το προτέρημα…
Δεν έχω δει ακόμη τον Sharp, αλλά δεν έχω δει και κανέναν άλλο προβολέα με καλύτερη αίσθηση 3D από τον JVC. Αυτό και μόνο, για εμένα, σημαίνει ότι ο D-ila έχει πάρα πολύ καλή τρισδιάστατη απεικόνιση σε σχέση τουλάχιστον με το 99% των consumer προβολέων της αγοράς. Κάτι που δεν βγαίνει φυσικά ως συμπέρασμα από τα γραφόμενα σας.
Δηλαδή αν εσένα ή του Κώστα Κεφάλα αυτή τη στιγμή σας περίσσευαν 3 – 4000 ευρώ, ή ξεκινούσατε τώρα στη βιντεοπροβολή με αυτό το κεφάλαιο, για να δαπανήσετε για την βελτίωση της εικόνα σας, θα εξακολουθούσατε να βλέπετε με τους προβολείς που έχετε, ή θα αγοράζατε αυτούς, επειδή δεν υπάρχει τίποτε στην αγορά να καλύπτει τις προσδοκίες σας?
Γιατί αυτό βγαίνει ως συμπέρασμα από τα γραφόμενα σας.
Τουλάχιστον εγώ σαν αναγνώστης αυτό καταλαβαίνω…
Δηλαδή υπάρχει το ασυμβίβαστο?
Γιατί αν εξετάσουμε τα πράγματα με αυτή τη λογική, τότε ποτέ δεν θα υπάρξει κάποιος προβολέας που να πληρεί τις προδιαγραφές και τα αυστηρά standard που έχουμε θέσει στην εικόνα όλοι εμείς οι ʽτρελαμένοιʼ…
Καλή είναι η ενημέρωση, καλά είναι τα σχόλια, (θετικά ή αρνητικά), αλλά σημασία έχει ο τρόπος που παρουσιάζονται και πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη ότι μας διαβάζουν και εκατοντάδες άλλοι που δεν έχουν καθόλου, ή έχουν ελάχιστη εμπειρία, οι οποίοι πολλές φορές προσηλώνονται στα γραφόμενα μας και ακολουθούν πιστά τις εντυπώσεις μας…
Θα ήθελα να ζητήσω μια χάρη...
Κάντε μια αναδρομή και προσπαθήστε να διαβάσετε αυτά που γράψατε, και βιώστε την εμπειρία να έρθετε στη θέση ενός νέου μέλους, ή νέου στον χώρο.
Οσον αφορα τον JVC τωρα μονο του.....
Θα μιλησω οπως τον ειδα....και για το συγκεκριμενο κομματι...
Γιατι απο οτι μου ειπε ο Μπαμπης δεν ειναι καλα στημενος στο ταβανι...
(αυτα κανει παντα αυτο το παιδι...ποτε δεν κανει κατι ολοκληρωμενο..!!!)
Και κατα ποσο θα αλλαξουν αυτα με σωστη τοποθετηση δεν γνωριζω.....
Λοιπον:
1)Μαυρο καλο...σαν του Ruby...δεν νομιζω οτι εχει την διαφορα...
Εχει μεγαλυτερες σε εμβαδον φωτεινες γωνιες απο τον Ruby
και ειναι ελαφρος λιγοτερο φωτεινες απο τον Ruby...
Το μαυρο του ειναι σαν 10ire.....περιπου....ισως λιγο παραπανω..!!!!!!
2)Συγκλιση οχι καλη και αρκετα χειροτερη απο τον Ruby που ειχε....
Δυστυχως εγω δεν μπορω να δω ταινια με αυτην την συγκλιση...
Σε ολες τις ταινιες που βαλαμε,ηταν εμφανης το προβλημα ....
Δεν χρειαζεται πατερνακι για να δεις το προβλημα.....ειναι εμφανες αρκετα.
3)Η ανομοιομορφια του στα γκρι εως λευκο ηταν οχι καλη......
Δυστυχως αγαπητη μου φιλοι,εαν τα γκρι δεν ειναι καλα,βλεπετε χρωμα
εκει που δεν υπαρχει.....
Το αποτελεσμα θεασεις απο εκει και περα ποικιλη.....!!!
4)Χρωμα καλο με καποιες διορθωσεις στα Δευτερα C-M και στο G
με τα φιλτρακια που ειδα ηταν μια χαρα....αλλα οπτικος ηταν λαθος..!!
5)Κοντραστ πολυ καλο....καλυτερο του Ruby..
Υπαρχει βεβαια καποιο προβλημα με το κοντραστ ......
αλλα θελω να το επεξεργαστω(σκεφτω).....!!!!
6)Παιζει πολυ καλα απο "μαμα".....ολα στο 0(μηδεν).!!!!!!!
7)Η ευκρινεια του ειναι σε καλο επιπεδο....οχι σαν dlp(μονοτσιπο)
Ειναι πολυ μηχανακι και ειδικα για τα χρηματα που εχει.......
Πιστευω οτι δυσκολα καποιος αντιστεκετε στην εικονα που δινει...
Πασχει σε ολες τις παραμετρους εικονας ...
...αλλα δινει οπτικα αποτελεσμα καλο......
Βεβαια σε καποιες φασεις νομιζα οτι βλεπω καρτουν,αλλα αυτο μπορει να συμβαινει για διαφορους λογους και μαλλον λογο ρυθμισης (ευχομαι)
Μιας και εχω δει τον sharp 21000 θα ελεγα οτι .....
....αυτα τα δυο μηχανακια παιζουν ....
Η διαφορα τους ειναι στην τιμη....JVC 5000 ευρω --SHARP 7500 ευρω
Μονο που ο sharp χρειαζεται και scaler για να αποδωση καλα στην κινηση.
Υπερ του sharp θα ελεγα οτι ειναι η ποιο τρισδιαστατη εικονα λογο καλυτερης ευκρινειας και ποιο δυναμικης εικονας στα μεσαια πλανα....
Στα φωτεινα ειναι λιγο πισω απο τον JVC....
...ενω στα σκοτεινα ενα κλικ καλυτερος απο τον JVC...
Επισης ....σιγουρα περναει καλυτερα τα pattern αναφορας ο sharp...
οποτε η απεικονιση εικονας ειναι ποιο σωστη....
(ασχετα αν δεν αρεσει σε καποιους)![]()
Στα μειον του sharp ειναι οτι θελει σκοτεινο χωρο για να παιξει.....
Στα μειον του jvc τα ρυθμιστικα που λειπουν.....
Και οι δυο προβολεις ειναι μεχρι 100"....!!!!!!
Δεν εχει να κανει με το φως(μην γινει παρεξηγηση)
Υπαρχουν και αλλοι παραγωντες .....!!!!!!
Οι αποψεις μου και για τα δυο μηχανακια ειναι πολυ προχειρες .......
Η θεαση και των δυο προβολεων εγινε εχωντας πολυ λιγο χρονο και ησυχια..!
Ισως να κανω και λαθος .......:BDBDG54:
Εγω θα επαιρνα τον JVC λογο χρηματων καθαρα.......
Συγγνώμη για τοfftopic: , αλλά εγώ θα ήθελα να θέσω το εξής απλό ερώτημα στον Κώστα:
Μπορείς να μας πεις 2 μηχανήματα που τα θεωρείς καλύτερα (από πλευράς σύγκλισης πάντα) από αυτόν και 2 χειρότερα; Π.χ. είναι χειρότερος από τον BenQ 8720 και τον Marantz S3 και καλύτερος από τον Pearl και τον Optoma H72.
Κώστα, ο Δημήτρης προηγουμένως είπε οτι κανιβαλήσαμε το θέμα, κι εσύ πολύ σωστά μπήκες και προσπάθησες να μας επαναφέρεις στην τάξη.
Οκ, μέχρι εδώ, σωστά. Η μάλλον σχεδόν σωστά.
Και λέω σχεδόν σωστά επειδή το θέμα κανιβαλίστηκε πολύ-πολύ νωρίτερα αλλά, όσο και να μην το πιστεύεται, πολλοί το πήραν χαμπάρι κι αντέδρασαν ανάλογα.
Eίναι προφανές οτι μέχρι τώρα δεν συζητάγαμε για το συγκεκριμένο μηχανάκι αλλά βγάζαμε τις προσωπικές κόντρες και τα απωθημένα μας.
Μπορώ να πώ πάρα πολύ περισσότερα αλλά δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά...
Ο καθένας έχει την άποψή του, οκ σεβαστή, την δεχόμαστε και προχωράμε παρακάτω. Αυτό το δέχομαι.
Μην προσποιούμαστε όμως οτι γίνεται κάποια σοβαρή συζήτηση και κάποιοι την κανιβαλίζουνε.
Έτσι το βλέπω εγώ καί sorry αν τα γαλακτομπουρεκάκια μου φάνηκαν πολύ πιο ελκυστικά σαν θέμα...
Συγγνωμη αλλα το κανιβαλισατε εντελως το θεμα του Κεφαλα και εχει την ευγενεια να μην λεει τιποτα.Αν ειχε κατι αναλογο κ.Σωτηροπουλε στο AVS που εκτιματε τοσο πολυ,θαχε γινει χαμος.![]()
Σωστα Μπαμπη.....
Βγαινουν απωθημενα και προσωπικες κοντρες εκτος εμου φυσικα...
Εγω εγραψα καθαρα και ωραια την αποψη μου απο το πρωτο μηνυμα.....
Τωρα εαν καποιοι δεν μπορουν να δεχτουν την κριτικη σε ενα μηχανημα για Χ-ψ λογους δεν φταιω εγω......
Νομιζω Μπαμπη πως οτι εγραψα στο πρωτο μηνυμα στα ειπα και εκεινη την ωρα που βλεπαμε τον προβολεα........
Αμ εγω σας ταπα ρε Κεφαλα χτες να παμε για κανα τσιπουρο και μετα εγινε του κουτρουλη ο γαμος....μονο αρνι στη σουβλα δε βγαλαμε......
παντως επειδη εχει αποδειχτει οτι δουλευει οποτε θελετε μεσα στην εβδομαδα παμε να συζητησουμε ( μετα τσιπουρων ) το θεμα του μαυρου,ασπρου,και οτι αλλο θελετε.......
Στη ζωη μας μονο αυτο εχει σημασια....σιγα μην χαλασουμε την καρδια μας για τον dILA που σε 2 χρονια θαναι για πεταμα το μαυρο του.....![]()
![]()
koleza μην διαβαζεις τα παντα εσυ αν και μεχρι τωρα αφου αντεξες σουχω εμπιστοσυνη
Σε 6-8 είπες? Δεν το κάνεις σε κανα 2-3 να περιμένω...:BDGBGDB55:Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα... Ποιός τον γ.μεί τον D-ILA; Σ´ 6-8 μήνες θάχουμε άλλον, τι μετοχές της εταιρίας αγοράσαμε;
γιατι δεν κανουμε ενα συγκριτικο crt-Dila να πεσει κανα γελιο ?
και κανα κοψιδι.......
Σε 6-8 είπες? Δεν το κάνεις σε κανα 2-3 να περιμένω...:BDGBGDB55:
Για ρίξε μια ματιά δίπλα στη φωτό μου... είναι από τη βεράντα μου... καλοκαίρι...Σε 2-3 μήνες είναι ντάλα κατακαλόκαιρο... Κανένας δεν βλέπει προβολέα το καλοκαίρι.
Ενώ το Φθινόπωρο... :music-smiley-005: Ότι πρέπει είναι.... :music-smiley-005:
Για ρίξε μια ματιά δίπλα στη φωτό μου... είναι από τη βεράντα μου... καλοκαίρι...![]()
Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα... Ποιός τον γ.μεί τον D-ILA; Σ´ 6-8 μήνες θάχουμε άλλον, τι μετοχές της εταιρίας αγοράσαμε;
Κι αν θές κι έχεις το κουράγια ψάξε λίγο να δείς ποιός ήταν που έγραψε πρώτος αρνητική κριτική για τον D-ILA εδώ μέσα.
Το θέμα είναι η αντιμετώπιση κάποιων πραγμάτων και ο τρόπος συζήτησής τους, που απ' ότι βλέπω πάει σε άλλα μονοπάτια... εκτός μηχανημάτων.
Αυτό είναι που με ξενερώνει.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.