HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος... (CHAT )

Re: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

κι αμα βρισκαμε και εναν Sharp θατανε η καλυτερη μαχη.......

Re: Απάντηση: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Δημητρη καλησπερα. Οταν λες CRT, αναφερεσαι σε εναν Sony 8'' που ειχα δει σπιτι σου? Αν ναι, θεωρω οτι το μαυρο του δεν ειχε μεγαλη διαφορα απο αυτο του JVC. Στα υπολοιπα (ευκρινεια, contrast, δυναμικη περιοχη) η διαφορα του JVC με αυτο τον προβολεα που θυμαμαι ειναι τουλαχιστον χαοτικη...
Αλλα οπως λεει και ο Τασος, μονο μια απ'ευθειας συγκριση θα μας λυσει την απορια! Κοινως, δεχεσαι επισκεψεις απο το "συνεργειο"? :D

Τασο οχι απλως ευχαριστως ,αλλα βασικα θα μου κανετε χαρη αν φερετε εναν JVC για να δω καποια πραγματα στο χωρο μου.Δυστυχως ομως ο προβολεας μου εχει παρουσιασει καποιο burn in τελευταια και δεν δειχνει σωστα.Ενας απ'τους λογους που βολιδοσκοπω ψηφιακα.Κατοπιν εχω πολυ καιρο να τον σεταρω και δεν ειναι σε τοπ φορμα για κοντρες.Παντως εν πασει περιπτωσει,ειμαι διατεθειμενος να τον φτιαξω λιγο προχειρα, εγω θαθελα να δω τον JVC στον χωρο μου,απλα δεν θελω να επωμιστω την αντιπροσωπευση των CRT, ενας 9" σεταρισμενος απο τον Βαγγελη Λαμπρου θαναι πολυ πιο σωστα τα πραγματα.Αυτα που εγραψα παντως φαινονται και τωρα στην κατασταση που ειναι. -bye-

Απάντηση: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Ok Δημητρη! Κανονισε εσυ λοιπον την πλευρα του CRT (οποιον επιθυμειτε) και θα φερουμε εμεις τον JVC και τα λοιπα "συμπραγκαλα"!

Ok Δημητρη! Κανονισε εσυ λοιπον την πλευρα του CRT (οποιον επιθυμειτε) και θα φερουμε εμεις τον JVC και τα λοιπα "συμπραγκαλα"!
Ο JVC που θα πάρετε μαζί σας σε τι χρώμα θα είναι? Μήπως σε Μπεζ? :flipout:

Ειναι τρελλοι αυτοι οι... Ρωμιοί!!!

544566

Απάντηση: Re: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Παμε τωρα στη δυναμη του JVC.Ευκρινεια ανωτερη καταφανως απο τον CRTμου.Μαλλον αυτο οφειλεται στην ανωτερη συγκλιση.Το ενα πιξελ διαφορα για crt ειναι αστεια πραγματα.Η αληθεια ειναι οτι την αλλη μερα καθομουνα στον δικο μου να φτιαξω τη συγκλιση!!!!!Χαιρετισματα......
σ'αυτο τον καταλαβαινω τον Κεφαλα.........Η διαφορα στην ευκρινεια θαλεγα ειναι εναμισυ μετρο.Δηλαδη οπως εβλεπα στο Μπαμπη στα 3.5 μετρα βλεπω στον δικο μου στα 5.QUOTE]

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Δημητρη...
Ασχολουμαι με το αθλημα κοντα 8 χρονια...

Σιγουρα ολοι κανουμε λαθη για διαφορους λογους της στιγμης.....

Ο παραγωντας συγκλιση,μιας και το ανεφερες,στην εικονα ειναι καθοριστικος.

Εαν δεν υπηρχαν τα patterns για να δει κανεις το προβλημα συγκλισης ενος προβολεα,πιστευω οτι κανεις δεν θα εβλεπε προβλημα στην ταινια..

Ξερεις πολυ καλα,εσυ τουλαχιστον,οτι φωναζω απο τοτε που μπηκα στο forum για θεματα συγκλισης,ανομοιομορφιας......κ.λ.π.
Ακομα δεν ειχε βγει τα dve.....:flipout:

Η συγκλιση δεν χρειαζεται patterns για να δεις οτι ο προβολεας εχει προβλημα....
Το patterns το βαζεις για να δεις το ακριβες προβλημα σε ποια σημεια ειναι...
Γι'αυτο ειναι ασπρομαυρα και στο 100% της δυναμης ωστε να διαχωριζεις ανετα που φευγει χρωμα..
Γενικα ολα τα patterns εχουν να κανουν με της διαβαθμισεις μαυρου εως λευκου για τον λογο να βλεπεις την διαρωει χρωματος οπου υπαρχει....
Ετσι ωστε να ανεβαινει η πιστοτητα της εικονας...σωστης απεικονισης...

Με λιγα λογια......
Εαν δεν μπορει να δει καποιος το προβλημα συγκλισης των τριων πανελ στην ταινια(χωρις να βαλει patterns)......
....δεν προκειται να δει κανενα αλλο προβλημα σε μια εικονα....
Δικαιολογημενα λοιπον βλεπει κοντραστ και παθαινει...
Και εγενετο φως......
Βγηκε ο JVC με ενα καλο κοντραστ και εγινε χαμος.......
Οπως επισης εαν κλιπαρεις καποια σκουρα γκρι και καψεις καποια λευκα,παλι δημιουργεις μεγαλη αντιθεση στην εικονα και αρεσει στον κοσμο.....
Το ιδιο και με το sharpnes.......
....εχει ΚΑΛΟ ΚΟΝΤΡΑΣΤ η εικονα σου λεει.....!!!!!!!!

τεςπα.....

Η συγκλιση ειναι το Α στην εικονα και το ποιο απλο προβλημα απο τα προβληματα μιας εικονας για να δει καποιος χωρις την χρηση patterns.....!!!!!!!

Αν δεν βλεπεις το Α στην εικονα δεν μπορεις να πας στο Β.....
Ειναι σαν να μην μπορεις να περπατησης αλλα μπορεις να τρεχεις....:flipout:

Εγω λοιπον γι'αυτο δεν μπορω να δω εικονα που να μην ειναι αποδεκτη στο θεμα συγκλισης.....Οτιδηποτε και αλλο προβλημα να εχει μια εικονα δεν με πειραζει ..ασχετα αν το βλεπω η οχι....
.....(εχω καποια δικαιολογια να πω στον εαυτο μου)... :flipout: :BDGBGDB55:

Και να ξερεις κατι.....
Οσο μεγαλυτερη ειναι η αντιθεση μαυρου λευκου...
.....τοσο καλυτερη συγκλιση πρεπει να υπαρχει...

Και μιας και μιλαμε για προβληματα Δημητρη....
Ερωτηση...
Υπαρχει περιπτωση σε CRT να μην σβηνει καλα καποιο απο τα τρια χρωματα σε καποια γωνια..???????
Μην μου απαντησεις με μαυρο:flipout: ειπαμε...και οι crt δεν εχουν μαυρο..
εχουν ενα τονο του γκριζου ποιο σκουρο απο τους ψηφιακους ..

Κωστα η συγκλιση ειναι σημαντικοτατη αλλα δεν ειναι το παν.Εσυ εισαι πιο ευαισθητος σ'αυτην απο αλλους.:grinning-smiley-043

Για το μαυρο τουJVC θελω να πω οτι πρεπει ναναι καλυτερο απ'αυτο που εχω δει.Εγω ειπα αυτο που εχω δει.Την μια φορα ,στην παρουσιαση, ΟΛΟΙ ειπαν οτι δεν ηταν καλο.Στου Μπαμπη εχει πολλες αντανακλασεις .

Να πω και κατι γενικο.Ο προβολεας για μενα δεν ειναι αυτοκινητο να κανω κοντρες.Ο σκοπος μου ειναι να βλεπω ευχαριστα.Μπορει ενας προβολεας ναναι τελειος και να μη μ'αρεσει.Η ψηλη φωτεινοτητα για μενα ειναι κουραστικη.Επισης,καποια στοιχεια προτιμαει ο καθενας στην εικονα.
Οσον αφορα τους CRT,ειναι πλεον για πολυ μικρη μεριδα ανθρωπων.
Εχουν πολυ μπελα και πρεπει να σ'αρεσει πολυ για να ασχοληθεις.
Αλλα η εικονα ειναι ακομα διαφορετικη.Ισως χειροτερη.Ειναι ισως σαν την οχι τοσο ωραια κοπελα που εχει ομως μια μυστηρια γοητεια.:flipout:

Η καλη συγκλιση ειναι απλα μια παραμετρος της σωστης εικονας.
Αλλες ειναι:

-το καλο black level
-το καλο ansi contast
-το καλο On/off contrast
-η καλη χρωματικη συμπεριφορα
-ενας καλος φακος
-καλα ηλεκτρονικα κυκλωματα (scaler/deinterlacer)
-Ικανοποιητικη φωτεινοτητα

..και εκει ειναι η επιτυχια του Jvc HD-1: Ειναι σε ολους τους τομεις απο πολυ καλος εως αριστος!

Ναι βρε φιλε,
γι 'αυτο τον πηραμε κιολας χωρις να τον εχουμε δει και χωρις να εχουμε αποφασισει που θα τον βαλουμε και χωρις να ξερουμε σε τι ιντζες θα προβαλουμε, και με τι θα τον "ταϊσουμε"

Τον πηραμε απλα, γιατι ετσι γουσταρουμε ....

Δεν θελω να επιμενω παιδια.....αλλα,το Α στην εικονα ειναι η συγκλιση...
Ολα τα αλλα ειναι μετα και πρεπει να υπαρχουν ολα απο ενα βαθμο και μετα.
Και δεν υπαρχει ευαισθησια Δημητρη στο να βλεπεις κατι η οχι σε μια εικονα..
Εχει να κανει με την εξασκηση και μονο....
Μετα ειναι σαν το αυτοκινητο ..που βαζεις ταχυτητα μηχανικα....;)

Εγω αυτο που ειχα να πω το ειπα .....
Οποιος μπορει να το καταλαβει εχει καλος.....
Οποιος δεν μπορει να το καταλαβει,παλι εχει καλος.....

Η καλη συγκλιση ειναι απλα μια παραμετρος της σωστης εικονας.
Αλλες ειναι:

-το καλο black level
-το καλο ansi contast
-το καλο On/off contrast
-η καλη χρωματικη συμπεριφορα
-ενας καλος φακος
-καλα ηλεκτρονικα κυκλωματα (scaler/deinterlacer)
-Ικανοποιητικη φωτεινοτητα

..και εκει ειναι η επιτυχια του Jvc HD-1: Ειναι σε ολους τους τομεις απο πολυ καλος εως αριστος!

Ειναι ενας πολυ καλος προβολεας για το 95% των καταναλωτων...
Ειναι πολυ φθηνος και καλος σε ολα.....αξιζει η αγορα του αβλεπει.....

Να σου πω την αληθεια μου, προσωπικα δεν ξερω αν καταλαβα ή οχι, αλλα σε καθε περιπτωση δεν εχει σημασια, μιας και ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ απο αυτο που βλεπω.

Δανειζομενος το παραδειγμα με το αυτοκινητο, ειμαι επισης ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ απο το αυτοκινητο μου.
ΙΣΩΣ να με ικανοποιουσε καλυτερα μια carrera GT, αλλα αυτο ειναι θεωρητηκο (αν με καταλαβαινεις)

Εξ 'αλλου το ζητουμενο η ικανοποιηση δεν ειναι?

Απάντηση: Re: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Να σου πω την αληθεια μου, προσωπικα δεν ξερω αν καταλαβα ή οχι, αλλα σε καθε περιπτωση δεν εχει σημασια, μιας και ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ απο αυτο που βλεπω.

Δανειζομενος το παραδειγμα με το αυτοκινητο, ειμαι επισης ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ απο το αυτοκινητο μου.
ΙΣΩΣ να με ικανοποιουσε καλυτερα μια carrera GT, αλλα αυτο ειναι θεωρητηκο (αν με καταλαβαινεις)

Εξ 'αλλου το ζητουμενο η ικανοποιηση δεν ειναι?

Ακριβως ετσι ειναι Ντινο.....ικανοποιηση ;)
Γι'αυτο εγραψα οτι αξιζει το προβολι.....για το μεγαλο μεριδιο των καταναλωτων....

Κωστα εισαι λαθος... Οποιοδηποτε συγχρονος προβολεας ανω των 2.000 ευρω ειναι καλος για το 95% των καταναλωτων. Ο HD-1 ειναι για τους τρελαμμενους σαν και εμας που δεν συμβιβαζονται παρα με το απολυτο (σημερα) στην εικονα...
Επισης εισαι διπλα λαθος δινοντας τοσο μεγαλη βαρυτητα στην συγκλιση..Ειναι απλα μια παραμετρος της εικονας, σαν να λεμε ενα καλο κιβωτιο στο αυτοκινητο..Τι να το κανεις αν το υπολοιπο αμαξι ειναι ντε-σε-βο!
Η καλη εικονα ερχεται απο εναν προβολεα που ειναι πολυ καλος σε ολους τους τομεις και οχι αριστος σε ενα μονο!

Re: Απάντηση: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Κωστα εισαι λαθος... Οποιοδηποτε συγχρονος προβολεας ανω των 2.000 ευρω ειναι καλος για το 95% των καταναλωτων. Ο HD-1 ειναι για τους τρελαμμενους σαν και εμας που δεν συμβιβαζονται παρα με το απολυτο (σημερα) στην εικονα...

Κώστα, εδώ θα συμφωνήσω με το Τάκη… σήμερα ακόμα και μηχανάκια πιο χαμηλά από τα δυο χιλιάρικα θα ικανοποιήσουν το 99% (και οχι 95%) των φίλων που θα τα αγοράσουν για να δουν ταινία... και νομίζω ότι θα συμφωνείς και εσύ εδώ… μηχανήματα όπως και ο 7200 που έχεις κοστολογούνται σήμερα κατά από 2 χιλιάρικα όμως και σωστά παίζουν και ο κόσμος τα χαίρετε…