Νίκος Μπαβιόλης
Supreme Member
Απάντηση: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...
Ο Τασος παντως προσφερεται να ξεκρεμασει τον JVC. Οποτε μας λειπει CRT
Ο Τασος παντως προσφερεται να ξεκρεμασει τον JVC. Οποτε μας λειπει CRT
Δημητρη καλησπερα. Οταν λες CRT, αναφερεσαι σε εναν Sony 8'' που ειχα δει σπιτι σου? Αν ναι, θεωρω οτι το μαυρο του δεν ειχε μεγαλη διαφορα απο αυτο του JVC. Στα υπολοιπα (ευκρινεια, contrast, δυναμικη περιοχη) η διαφορα του JVC με αυτο τον προβολεα που θυμαμαι ειναι τουλαχιστον χαοτικη...
Αλλα οπως λεει και ο Τασος, μονο μια απ'ευθειας συγκριση θα μας λυσει την απορια! Κοινως, δεχεσαι επισκεψεις απο το "συνεργειο"?![]()
Ο JVC που θα πάρετε μαζί σας σε τι χρώμα θα είναι? Μήπως σε Μπεζ?Ok Δημητρη! Κανονισε εσυ λοιπον την πλευρα του CRT (οποιον επιθυμειτε) και θα φερουμε εμεις τον JVC και τα λοιπα "συμπραγκαλα"!
Πολύ καλή ιδέα. Για κανονίστε το.
Παμε τωρα στη δυναμη του JVC.Ευκρινεια ανωτερη καταφανως απο τον CRTμου.Μαλλον αυτο οφειλεται στην ανωτερη συγκλιση.Το ενα πιξελ διαφορα για crt ειναι αστεια πραγματα.Η αληθεια ειναι οτι την αλλη μερα καθομουνα στον δικο μου να φτιαξω τη συγκλιση!!!!!Χαιρετισματα......
σ'αυτο τον καταλαβαινω τον Κεφαλα.........Η διαφορα στην ευκρινεια θαλεγα ειναι εναμισυ μετρο.Δηλαδη οπως εβλεπα στο Μπαμπη στα 3.5 μετρα βλεπω στον δικο μου στα 5.QUOTE]
![]()
![]()
![]()
![]()
Δημητρη...
Ασχολουμαι με το αθλημα κοντα 8 χρονια...
Σιγουρα ολοι κανουμε λαθη για διαφορους λογους της στιγμης.....
Ο παραγωντας συγκλιση,μιας και το ανεφερες,στην εικονα ειναι καθοριστικος.
Εαν δεν υπηρχαν τα patterns για να δει κανεις το προβλημα συγκλισης ενος προβολεα,πιστευω οτι κανεις δεν θα εβλεπε προβλημα στην ταινια..
Ξερεις πολυ καλα,εσυ τουλαχιστον,οτι φωναζω απο τοτε που μπηκα στο forum για θεματα συγκλισης,ανομοιομορφιας......κ.λ.π.
Ακομα δεν ειχε βγει τα dve.....![]()
Η συγκλιση δεν χρειαζεται patterns για να δεις οτι ο προβολεας εχει προβλημα....
Το patterns το βαζεις για να δεις το ακριβες προβλημα σε ποια σημεια ειναι...
Γι'αυτο ειναι ασπρομαυρα και στο 100% της δυναμης ωστε να διαχωριζεις ανετα που φευγει χρωμα..
Γενικα ολα τα patterns εχουν να κανουν με της διαβαθμισεις μαυρου εως λευκου για τον λογο να βλεπεις την διαρωει χρωματος οπου υπαρχει....
Ετσι ωστε να ανεβαινει η πιστοτητα της εικονας...σωστης απεικονισης...
Με λιγα λογια......
Εαν δεν μπορει να δει καποιος το προβλημα συγκλισης των τριων πανελ στην ταινια(χωρις να βαλει patterns)......
....δεν προκειται να δει κανενα αλλο προβλημα σε μια εικονα....
Δικαιολογημενα λοιπον βλεπει κοντραστ και παθαινει...
Και εγενετο φως......
Βγηκε ο JVC με ενα καλο κοντραστ και εγινε χαμος.......
Οπως επισης εαν κλιπαρεις καποια σκουρα γκρι και καψεις καποια λευκα,παλι δημιουργεις μεγαλη αντιθεση στην εικονα και αρεσει στον κοσμο.....
Το ιδιο και με το sharpnes.......
....εχει ΚΑΛΟ ΚΟΝΤΡΑΣΤ η εικονα σου λεει.....!!!!!!!!
τεςπα.....
Η συγκλιση ειναι το Α στην εικονα και το ποιο απλο προβλημα απο τα προβληματα μιας εικονας για να δει καποιος χωρις την χρηση patterns.....!!!!!!!
Αν δεν βλεπεις το Α στην εικονα δεν μπορεις να πας στο Β.....
Ειναι σαν να μην μπορεις να περπατησης αλλα μπορεις να τρεχεις....![]()
Εγω λοιπον γι'αυτο δεν μπορω να δω εικονα που να μην ειναι αποδεκτη στο θεμα συγκλισης.....Οτιδηποτε και αλλο προβλημα να εχει μια εικονα δεν με πειραζει ..ασχετα αν το βλεπω η οχι....
.....(εχω καποια δικαιολογια να πω στον εαυτο μου)...:BDGBGDB55:
Και να ξερεις κατι.....
Οσο μεγαλυτερη ειναι η αντιθεση μαυρου λευκου...
.....τοσο καλυτερη συγκλιση πρεπει να υπαρχει...
Και μιας και μιλαμε για προβληματα Δημητρη....
Ερωτηση...
Υπαρχει περιπτωση σε CRT να μην σβηνει καλα καποιο απο τα τρια χρωματα σε καποια γωνια..???????
Μην μου απαντησεις με μαυροειπαμε...και οι crt δεν εχουν μαυρο..
εχουν ενα τονο του γκριζου ποιο σκουρο απο τους ψηφιακους ..
Η καλη συγκλιση ειναι απλα μια παραμετρος της σωστης εικονας.
Αλλες ειναι:
-το καλο black level
-το καλο ansi contast
-το καλο On/off contrast
-η καλη χρωματικη συμπεριφορα
-ενας καλος φακος
-καλα ηλεκτρονικα κυκλωματα (scaler/deinterlacer)
-Ικανοποιητικη φωτεινοτητα
..και εκει ειναι η επιτυχια του Jvc HD-1: Ειναι σε ολους τους τομεις απο πολυ καλος εως αριστος!
Να σου πω την αληθεια μου, προσωπικα δεν ξερω αν καταλαβα ή οχι, αλλα σε καθε περιπτωση δεν εχει σημασια, μιας και ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ απο αυτο που βλεπω.
Δανειζομενος το παραδειγμα με το αυτοκινητο, ειμαι επισης ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ απο το αυτοκινητο μου.
ΙΣΩΣ να με ικανοποιουσε καλυτερα μια carrera GT, αλλα αυτο ειναι θεωρητηκο (αν με καταλαβαινεις)
Εξ 'αλλου το ζητουμενο η ικανοποιηση δεν ειναι?
Κωστα εισαι λαθος... Οποιοδηποτε συγχρονος προβολεας ανω των 2.000 ευρω ειναι καλος για το 95% των καταναλωτων. Ο HD-1 ειναι για τους τρελαμμενους σαν και εμας που δεν συμβιβαζονται παρα με το απολυτο (σημερα) στην εικονα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.