HD δέκτης Octagon SF 918 HD

Re: Απάντηση: HD δέκτης OCTAGON SF 918 HD

Λευτέρη πες μας μόνο αν στον DM800 είχες ενεργοποιημένο το autoresolution plugin σεταρισμένο ώστε να περνάει η φυσική ανάλυση κάθε καναλιού. Στα δικά μου μάτια η διαφορά είναι μεγάλη στα SD κανάλια.

Το autoresolution plugin ήταν ρυθμισμένο να βγάζει 1080i στα sd κανάλια, όπως και ο Octagon.
O λόγος που το έκανα ήταν για να μειώσω το χρόνο εναλλαγής μέσω switch μεταξύ τους(για να αποφύγω τον ελάχιστο χρόνο που θέλει το μέσο για να κλειδώσει στην επιθυμητή ανάλυση).
Δηλαδή στα sd κανάλια το έχεις ρυθμισμένο να βγάζει 576p/i ?
Nομίζω πως δίνοντας στα sd 720p παίζει καλύτερα από τα 576p στην Lcd μου που δοκίμασα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: HD δέκτης OCTAGON SF 918 HD

Το autoresolution plugin ήταν ρυθμισμένο να βγάζει 1080i στα sd κανάλια, όπως και ο Octagon.
O λόγος που το έκανα ήταν για να μειώσω το χρόνο εναλλαγής μέσω switch μεταξύ τους(για να αποφύγω τον ελάχιστο χρόνο που θέλει το μέσο για να κλειδώσει στην επιθυμητή ανάλυση).
Δηλαδή στα sd κανάλια το έχεις ρυθμισμένο να βγάζει 576p/i ?
Nομίζω πως δίνοντας στα sd 720p παίζει καλύτερα από τα 576p στην Lcd μου που δοκίμασα.
Λευτέρη το plugin δεν σου αποδίδει τίποτα αν τα έχει όλα ρυθμισμένα στα 1080i.
Η σωστή επιλογή για μένα, δεδομένου ότι ο scaler του Dream είναι επιεικώς απαράδεκτος, είναι 576i ή 576p στα SD κανάλια (ανάλογα με το μέσο προβολής. Η δική μου Samsung δεν αναγνωρίζει σωστά το 576i) 720p στα κανάλια προοδευτικής σάρωσης (1280Χ720) και 1080i στα πεπλελεγμένης σάρωσης 1920Χ1080i). Με αυτό τον τρόπο αφήνεις το up ή downcaling στο μέσο προβολής. Και ο Topaz έχει αποδεδειγμένα καλύτερο scaler.

Re: HD δέκτης OCTAGON SF 918 HD

Στα 1080i native υλικό έπαιζε λίγο καλύτερα για μένα ο 918.
Στα 576i αφήνω το ενδεχόμενο να παίζει καλύτερα ο 800!
Oύτως ή άλλως δεν βλέπω sd στον προβολέα.:a0210:
Στην 42άρα βλέπω συνήθως όλα τα κανάλια στα 720p ,θα το προσέξω καλύτερα μελλοντικά.
Μάλλον ο scaler της tv ειναι για τα μπ@ζ@!

Kι αλλη αναβαθμιση κυκλοφορησε που αφορα τα RAI.

Απάντηση: Re: HD δέκτης OCTAGON SF 918 HD

Λοιπόν μετά από καιρό αξιώθηκα να μεταφέρω τον δέκτη στο σαλόνι για άμεση κόντρα με τον dreambox 800hd.
Και οι δύο δέκτες συνδέθηκαν μέσω hdmi και παίξαν στα 1080i στον
Sony AW15(topaz) σε 92''.
Tα αποτελέσματα μετά από θέαση στο AstraHD+ κανάλι και στο DasErste SD κανάλι,ήταν λίγο το πολύ αναμενόμενα.
Ισάξια εικόνα και στους 2 μονομάχους, αν και έχω την εντύπωση πως στα hd ο Octagon έπαιζε λίγο καλύτερα αλλά αυτό είναι υποκειμενικό.
Στα sd δεν είδα διαφορές ,και τα 2 έπαιζαν θολά,χάλια !!!:flipout:
(αυτό παθαίνει κανείς όταν βλέπει συμβατικά κανάλια μετά από θέαση υλικου υψηλής ευκρίνειας).
Γιασου φιλε Λευτερη. Ειμαι νεος στο φορουμ και νεος και στα δορυφορικα.
Αυτες τις ημερες ψαχνω να αγορασω τον Octagon SF-918 HD γιατι εχω ακουσει κολακευτικα λογια για αυτον, για την ταχυτητα του, την καλη υποστηριξη κλπ. Τωρα ομως εχω κοντοσταθει που διαβαζω την παρατηρηση σου οτι ο Octagon SF-918 εχει μετρια εικονα στα HD, ελαφρα μονο καλυτερη απο τον dreambox HD 800. Για μενα το πρωτιστο στον δεκτη που θα παρω ειναι να εχει τελεια εικονα στα HD καναλια. Εχω καλη τηλεοραση full HD, την Samsung LE46F86BD. Με ενδιαφερει πολυ η ποιοτητα εικονας σε HD θελω να ειναι αριστη, τελεια. Αν εχει οντως μετρια εικονα ο Octagon στα HD τοτε θα κοιταξω για αλλον HD δεκτη. Στην περιπτωση που τελικα δεν αγορασω τον ΟctagonSF918, ποιον δεκτη HD με πολυ καλη εικονα στα HD καναλια θα μου συνιστουσες? Ευχαριστω απο πριν για την απαντηση σου.

Αν εχει οντως μετρια εικονα ο Octagon στα HD τοτε θα κοιταξω για αλλον HD δεκτη. Στην περιπτωση που τελικα δεν αγορασω τον ΟctagonSF918, ποιον δεκτη HD με πολυ καλη εικονα στα HD καναλια θα μου συνιστουσες? Ευχαριστω απο πριν για την απαντηση σου.

Δύσκολο ερώτημα μου θέτεις φίλε μου.
Θα σου κάνω εγώ μια ερώτηση:
Είδες το Dm800 σε hd κανάλι και δεν σου άρεσε η εικόνα ?
Την συγκρίνεις με τα καινούργια φορμά Bluray κλπ?
Η εικόνα και μόνο που είναι υψηλής ευκρίνειας δεν έχει καμμιά σχέση μόνο με τα δικά μας συνδρομητικά sd αλλα και με τα κορυφαία ελεύθερα γερμανικά του Αstra.
Aπό την άλλη αν μπορείς να διακρίνεις τις ατέλειες του scaler του δέκτη ειδικά σε μια 46άρα τηλεόραση ,σε συγχαίρω.
Η εμπειρία από ότι έχω δει σε δορυφορικούς δέκτες hd , είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να δεις διαφορές σε κανονικές συνθήκες.
Για να μην παραξηγηθώ ,διαφορές υπάρχουν αλλά για να γίνουν εμφανείς πρέπει να γίνει απευθείας σύγκριση εικόνα με εικόνα και σε πολλές ίντζες(προβολείς).
Με αυτό το σκεπτικό θα σου πρότεινα πριν αγοράσεις να δεις και να κρίνεις προσωπικά(αν και μεταξύ μας είναι δύσκολο να βρεις πολλούς μαζεμένους και να συγκρίνεις άμεσα).
Έχω ακούσει καλά λόγια για τον Humax Icord, Topfield 7700 pvr, Lynkbox.
Για την σύγκριση που αναφέρω παραπάνω είναι ακριβώς ότι είδα με τα μάτια μου .(δυστυχώς δεν έχω τον Homecast που εμπιστεύομαι την εικόνα του να συγκρίνω με αυτόν).

Φιλικά,
Λευτέρης

Εγω θα συμφωνησω, οτι οντως διαφορες ,μεταξυ δεκτων σε HD καναλια στις τηλεορασεις ειναι πολυ μικρες και δυσκολο να διακριθουν.Βεβαια ματια,τηλεοραση,δεκτης,HDMI καλωδιο ολα παιζουν το ρολο τους.Το θεμα για μενα ειναι τα sd καναλια.Εκεινα που εχουν ειδικα χαμηλο bitrate η' ειναι πολλα μαζεμενα σε μια συχνοτητα 'συμπιεσμενα' ,πως παιζουν?Μπορει ο HD δεκτης να τα παρουσιασει χωρις πολλες ατελειες ωστε να τα παρακολουθησεις ευχαριστα?Πηγαινε να δεις τον OCTAGON και αν ικανοποιηθεις αγορασε τον.Εχει kαι καλη υποστηριξη.

Last edited:

Δύσκολο ερώτημα μου θέτεις φίλε μου.
Θα σου κάνω εγώ μια ερώτηση:
Είδες το Dm800 σε hd κανάλι και δεν σου άρεσε η εικόνα ?
Την συγκρίνεις με τα καινούργια φορμά Bluray κλπ?
Η εικόνα και μόνο που είναι υψηλής ευκρίνειας δεν έχει καμμιά σχέση μόνο με τα δικά μας συνδρομητικά sd αλλα και με τα κορυφαία ελεύθερα γερμανικά του Αstra.
Aπό την άλλη αν μπορείς να διακρίνεις τις ατέλειες του scaler του δέκτη ειδικά σε μια 46άρα τηλεόραση ,σε συγχαίρω.
Η εμπειρία από ότι έχω δει σε δορυφορικούς δέκτες hd , είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να δεις διαφορές σε κανονικές συνθήκες.
Για να μην παραξηγηθώ ,διαφορές υπάρχουν αλλά για να γίνουν εμφανείς πρέπει να γίνει απευθείας σύγκριση εικόνα με εικόνα και σε πολλές ίντζες(προβολείς).
Με αυτό το σκεπτικό θα σου πρότεινα πριν αγοράσεις να δεις και να κρίνεις προσωπικά(αν και μεταξύ μας είναι δύσκολο να βρεις πολλούς μαζεμένους και να συγκρίνεις άμεσα).
Έχω ακούσει καλά λόγια για τον Humax Icord, Topfield 7700 pvr, Lynkbox.
Για την σύγκριση που αναφέρω παραπάνω είναι ακριβώς ότι είδα με τα μάτια μου .(δυστυχώς δεν έχω τον Homecast που εμπιστεύομαι την εικόνα του να συγκρίνω με αυτόν).

Φιλικά,
Λευτέρης

Ευχαριστω για την μακροσκελη απαντηση Λευτερη.Οχι δεν συγκρινω ποιοτητα blu-ray σε σχεση με hd, γιατι ειναι ανωτερη η ποιοτητα bluray. Και ουτε θελω να κρινω με μικροσκοπιο, θελω απλα να μην δυσαρεστηθω απο εμφανη διαφορα ποιοτητας στον OCTAGON που τοσο τον περιμενω. Θελω να συγκρινω μεταξυ ομοιων μεγεθων, μεταξυ εικονων HD απο δεκτες HD. Εδω και αρκετο καιρο περιμενω να ερθει ο HD OCTAGON SF-918 και να τον αγορασω, γιατι ειμαι ενθουσιασμενος για τις κριτικες του. Σημερα ομως κοντοσταθηκα εκει που ανεφερες οτι η εικονα του OCΤAGON SF-918 στα HD καναλια ειναι μετρια, στα δε SD καναλια ειναι θολη. Εκτος αν καταλαβα λαθος την περιγραφη σου. Σιγουρα μπαινει ο υποκειμενικος παραγοντας πως βλεπει ο καθενας με το δικο του ματι την εικονα. Θα το πω αλλοιως για να γινω κατανοητος. Εσυ φιλε Λευτερη με το δικο σου ματι, με την δικη σου αποψη για τον δικο σου OCTAGON βλεποντας τα HD καναλια και μετα βλεποντας αλλες εικονες HD απο αλλους δεκτες HD εισαι ευχαριστημενος με την ποιοτητα εικονας του OCTAGON SF-918 η βλεπεις να υστερει λιγο η πολυ των αλλων? Αν η απαντηση σου ειναι οχι, δεν υστερει, τοτε θα αγορασω τον OCTAGON SF-918 πλεον με κλειστα ματια. Προσωπικα δεν εχω δει εικονα απο καμμια συγκεκριμενη μαρκα δεκτη HD, στα πολυκαταστηματα που εχουν δορυφορικη με HD TV βλεπω την HD εικονα στις διαφορες HD TV, χωρις ομως να ξερω απο ποιους δορυφορικους δεκτες προερχεται αυτη η εικονα. Επειδη η full HD τηλεοραση μου εχει πολυ μεγαλη οθονη, για αυτο φοβαμαι οτι μια μικρη ατελεια στην εικονα θα φανει πολυ περισσοτερο στην μεγαλη οθονη αποτι στην μικρη οδονη.Και μιλω για εμφανη διαφορα με το ματι και οχι κατω απο το μικροσκοπιο.

Εγω θα συμφωνησω, οτι οντως διαφορες ,μεταξυ δεκτων σε HD καναλια στις τηλεορασεις ειναι πολυ μικρες και δυσκολο να διακριθουν.Βεβαια ματια,τηλεοραση,δεκτης,HDMI καλωδιο ολα παιζουν το ρολο τους.Το θεμα για μενα ειναι τα sd καναλια.Εκεινα που εχουν ειδικα χαμηλο bitrate η' ειναι πολλα μαζεμενα σε μια συχνοτητα 'συμπιεσμενα' ,πως παιζουν?Μπορει ο HD δεκτης να τα παρουσιασει χωρις πολλες ατελειες ωστε να τα παρακολουθησεις ευχαριστα?Πηγαινε να δεις τον OCTAGON και αν ικανοποιηθεις αγορασε τον.Εχει kαι καλη υποστηριξη.
Συμφωνω μαζι σου φιλε μου για τους παραγοντες που παιζουν ρολο στην τελικη ποιοτητα εικονας. Οπως και συμφωνω μαζι σου οτι ο OCTAGON SF-918 εχει καλη υποστηριξη. Αυτος ειναι και ο λογος που εδω και μερες περιμενω να ερθει τουτος ο OCTAGON για να τον αγορασω ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΕΚΤΗ ΘΕΛΩ. Κοντοσταθηκα μονο με την αναφορα του φιλου Λευτερη για την μετρια εικονα του OCTAGON SF-918 στα HD καναλια και στη θολη εικονα στα SD καναλια. Εκτος αν εκανα λαθος και δεν καταλαβα τον Λευτερη. Στην παροτρυνση σου δυστυχως δεν μπορω να δω τον Octagon γιατι απλουστατα δεν υπαρχει πουθενα εδω στην αγορα της Τσεχιας οπου βρισκομαι.

Θα σου απαντήσω με πραγματικά γεγονότα πάλι.
Λόγοι που θα αγόραζα ξανά τον 918:
1)Σταθερότητα λογισμικού 2)Υποστήριξη Diseqc 1.1 3)Card reader συμβατό με Ird2 και πολλά ακόμα 4)Υποστήριξη λογισμικού με συχνές αναβαθμίσεις 4)θύρα ethernet ενεργή 5)εύκολο μενού 6)αναβάθμιση και φόρτωση ρυθμίσεων μέχω usb
Λόγοι που δεν θα αγόραζα τον 918:
1)αναμονή για τον 1018(διπλό τιούνερ):a0210: 2)μέτρια εικόνα στα sd

Συνοψίζοντας θα έλεγα ότι αν το θέμα είναι η εικόνα στα hd κανάλια ,ναι είμαι ευχαριστημένος ,αλλά από την άλλη για να δεις καλό πακέτο πρέπει να πληρώσεις συνδρομή(εδώ υπάρχει πλεονέκτημα αφού το card reader του είναι πολύ "δυνατό".´
Όσο αφορά τα sd εκεί πραγματικά η εικόνα είναι χάλια (λόγω σήματος !!:flipout:), αν και ο scaler του Octagon δεν βοηθάει-βέβαια με τις τελευτάιες σειρές τηλεοράσεων με καλούς επεξεργαστές εικόνας τα προβλήματα μετριάζονται.
Καλή αγορά σου εύχομαι ,ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.-bye-

Απάντηση: HD δέκτης OCTAGON SF 918 HD

Επειδή έχω δει τον Octagon του Λευτέρη, θα συμπληρώσω ότι η μέτρια εικόνα στα SD κανάλια είναι χαρακτηριστικό των περισσότερων HD δεκτών.
Επίσης o Kathrein UFS 910 (που είχα στον παρελθόν) και ο DM 800 στα πρώτα στάδια, εμφάνισαν μέτρια εικόνα στα SD κανάλια.
Ο DM800 έχει βελτιωθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό στον τομέα αυτό σε βαθμό να έχει ξεπεράσει τον DM 7020! (μόνο με τη χρήση του autoresolution plugin)
Μελλοντικές αναβαθμίσεις δεν αποκλείεται να βελτιώσουν και την εικόνα του Octagon.

Τέλος οι όποιες διαφορές εντοπίζονται μόνο σε Α-Β αντιπαράθεση με άλλον δέκτη και πάντα σε συνάρτηση με ένα καλό μέσο προβολής.

1)Σταθερότητα λογισμικού 2)Υποστήριξη Diseqc 1.1 3)Card reader συμβατό με Ird2 και πολλά ακόμα 4)Υποστήριξη λογισμικού με συχνές αναβαθμίσεις 4)θύρα ethernet ενεργή 5)εύκολο μενού 6)αναβάθμιση και φόρτωση ρυθμίσεων μέχω usb

Συνοψίζοντας θα έλεγα ότι αν το θέμα είναι η εικόνα στα hd κανάλια ,ναι είμαι ευχαριστημένος ,αλλά από την άλλη για να δεις καλό πακέτο πρέπει να πληρώσεις συνδρομή(εδώ υπάρχει πλεονέκτημα αφού το card reader του είναι πολύ "δυνατό".´
Όσο αφορά τα sd εκεί πραγματικά η εικόνα είναι χάλια (λόγω σήματος !!:flipout:), αν και ο scaler του Octagon δεν βοηθάει-βέβαια με τις τελευτάιες σειρές τηλεοράσεων με καλούς επεξεργαστές εικόνας τα προβλήματα μετριάζονται.
Λευτερη φιλε μου σευχαριστω, η απαντηση σου με καλυψε απολυτα. ΑΡΑ ΤΟΝ OCTAGON ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΕΚΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ.

Μια ερωτηση Λευτερη ηθελα να σου κανω σχετικα με την "χαλια" εικονα στα SD καναλια λογω σηματος. Εγω που κατοικω στην Τσεχια κοντα στα συνορα με την Γερμανια, επειδη τα σηματα εδω ειναι ισχυρα, μηπως η εικονα στα SD καναλια θε βελτιωθει επειδη "Την Τσεχια την βαρανε απο παντου με δυνατο σημα"?

Σευχαριστω για την απαντηση σου Λευτερη. Η απαντηση σου με καλυψε απολυτα. ΤΟΝ OCTAGON SF-918 ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΕΚΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΛΘΕΙ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΕΚΤΗ ΘΑ ΠΑΡΩ.

Ηθελα να σε ρωτησω φιλε Λευστερη σχετικα με την παρατηρηση σου οτι η εικονα στα SD καναλια ειναι χαλια λογω σηματος.

Δηλαδη εγω που μενω στην Τσεχια κοντα στα Γερμανικα συνορα και επειδη οπως ειπε καποιος "Την Τσεχια την βαρανε απο παντου με ισχυρο σημα" υπαρχει περιπτωση να βλεπω πιθανως καλιτερη εικονα στα SD καναλια απο σενα λογω ισχυροτερου σηματος?

Re: Απάντηση: Re: HD δέκτης OCTAGON SF 918 HD

Μια ερωτηση Λευτερη ηθελα να σου κανω σχετικα με την "χαλια" εικονα στα SD καναλια λογω σηματος. Εγω που κατοικω στην Τσεχια κοντα στα συνορα με την Γερμανια, επειδη τα σηματα εδω ειναι ισχυρα, μηπως η εικονα στα SD καναλια θε βελτιωθει επειδη "Την Τσεχια την βαρανε απο παντου με δυνατο σημα"?

Σε μπέρδεψα,όταν μιλώ για σήμα δεν εννοώ την ένταση του σήματος,αυτό δεν παίζει κάποιο ρόλο,είτε το πιάνεις με 100% quality είτε με 20% το ίδιο είναι.
Μιλάω για την ανάλυση του σήματος π.χ HD :1920*1080i ,1280*720p και τα sd:720*576 και ακόμα χειρότερες αναλύσεις (σημαντικό ρόλο παίζει και το bitrate ,ο codec: mpeg2,mpeg4, πρότυπο μετάδοσης :dvbs/s2 )
Απλά στην Τσεχία θα πιάνεις κάποια που δεν πιάνουμε Ελλάδα, αλλά θα χάνεις μερικά άλλα. Αυτό όμως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες πάντοτε(μέγεθος πιάτου κυρίως,lnb,καλώδια,ευαισθησία tuner κλπ)

Γεια σου φίλε Λευτέρη, Τάσο και σε όλα τα παιδιά του φόρουμ. Και εγώ ήμουν στη φάση για Octagon 918. Πήγα από τον αντιπρόσωπο και τον είδα σε χρήση και γενικά έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος. Δεν έκατσα να "αναλύσω" την ποιότητα εικόνας, καθώς κάθε ένας που έχει τηλεόραση κάνει τις δικές του ρυθμίσεις και κάθε τηλεόραση δείχνει διαφορετικά σε σχέση με κάποια άλλη.

Εγώ να καταλάβεις έχω μια 29'' Philips 29PT9417 CRT. Την αγόρασα πριν 3 χρόνια και την έχω κατα-ευχαριστηθεί σαν εικόνα. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος για εμένα να την αλλάξω, τουλάχιστον αυτόν τον καιρό. Γνωστός μου παρέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα τον "απλό" Octagon SF-518. Τον δοκιμάσαμε στην τηλεόρασή μου με Scart-RGB και η εικόνα του με ικανοποίησε πλήρως.

Σε τηλεόραση CRT έχει δει κάποιος τον Octagon 918 να μας πει την γνώμη του? Γιατί αν δεν έχει καλό scaller, εμένα δεν με απασχολεί καθόλου. Ο μοναδικός λόγος που δεν τον αγόρασα τον 918, ήταν γιατί έχω μάθει και εγώ για τον 1018 με τα 2 tuner, αλλιώς θα τον είχα στα χέρια μου και θα σας έλεγα και εγώ τη γνώμη μου στο θέμα της εικόνας. Πάντα όμως, σε σχέση με την τηλεόραση που έχω εγώ. Εγώ απαράδεκτη εικόνα έχω δει στον I-NETBOX 300s. Τον συγκρίνουμε με αυτόν?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: HD δέκτης OCTAGON SF 918 HD

Εγώ να καταλάβεις έχω μια 29'' Philips 29PT9417 CRT. Την αγόρασα πριν 3 χρόνια και την έχω κατα-ευχαριστηθεί σαν εικόνα. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος για εμένα να την αλλάξω, τουλάχιστον αυτόν τον καιρό. Γνωστός μου παρέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα τον "απλό" Octagon SF-518. Τον δοκιμάσαμε στην τηλεόρασή μου με Scart-RGB και η εικόνα του με ικανοποίησε πλήρως.

Αν μιλάμε Σάκη να βλέπουμε εικόνα με high definition δέκτη σε απλή Crt ,τότε θεωρώ ότι δεν αξίζει τον κόπο για κάποιον να αγοράσει δέκτη υψηλής ευκρίνειας.
Αν θυμάμαι καλά από κάποια τεστάκια που κάναμε στο παρελθόν, παίρναμε από κάποιους δέκτες απλούς καλύτερη εικόνα σε sd κανάλια μέσω scart από ότι μας έδινε κάποιος δέκτης υψηλής ευκρίνειας σε συμβατικά πάντα κανάλια.
Προσωπικά κι εγώ δεν μπορώ να δω τα κανάλια της "αγαπημένης" μας σε lcd tv ,αλλά υποκύπτω.
Εκεί που θα δεις διαφορά τεράστια είναι στα hd native κανάλια(μέρα με τη νύχτα).
Επειδή κι εγώ τον Octagon τον έχω δουλέψει και στην παλιά 29''άρα CRT Sony που έχω μπορώ να πω ότι από το Scart βγάζει πολύ καλή εικόνα.Μεταξύ μας εκεί παρακολουθώ απλά κανάλια ακόμα και σήμερα αν και η τιβι είναι 10ετίας.
Ουδεμία σχέση με τον 500άρη που έχω δοκιμάσει και παρακλάδια του(inetbox200/300 κλπ).
Περιμένω ακόμα να μου πεις με ποιο τρόπο μπορούμε να οδηγήσουμε με ένα καλώδιο επιπλέον των 8 lnb στον 918 ,αν το έχεις πετύχει και με ποιο setup,όχι θεωρητικά.(σορρυ που σε πρήζω αλλά φαίνεσαι ''ψαγμένος'' στο θέμα .-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HD δέκτης OCTAGON SF 918 HD

Περιμένω ακόμα να μου πεις με ποιο τρόπο μπορούμε να οδηγήσουμε με ένα καλώδιο επιπλέον των 8 lnb στον 918 ,αν το έχεις πετύχει και με ποιο setup,όχι θεωρητικά.(σορρυ που σε πρήζω αλλά φαίνεσαι ''ψαγμένος'' στο θέμα .-bye-
Μόνο θεωρητικά μπορώ να σου απαντήσω, καθώς τον 918 όπως σου είπα πιο πάνω, δεν τον έχω.

Αλλάζεις τα δύο DiSEqC 4/1 και βάζεις δύο 8/1 (version2). Θα έχεις και τώρα στον δέκτη 0/22khz ON, 0/22khz OFF αλλά στη ρύθμιση DiSEqC στα LNB θα βάλεις: DiSEqC 1.1 (LNB 1-8), DiSEqC 1.1 (LNB 9-16).

1) 210F (22khz OFF) >>> πρώτο DiSEqC 8/1 v2 (DiSEqC 1.1) >>> Βάζεις τους 8 πρώτους δορυφόρους: LNB 1-8
2) 210F (22khz ON) >>> δεύτερο DiSEqC 8/1 v2 (DiSEqC 1.1) >>> Βάζεις τους 8 δεύτερους δορυφόρους: LNB 9-16

Απάντηση: HD δέκτης OCTAGON SF 918 HD

1) 210F (22khz OFF) >>> πρώτο DiSEqC 8/1 v2 (DiSEqC 1.1) >>> Βάζεις τους 8 πρώτους δορυφόρους: LNB 1-8
2) 210F (22khz ON) >>> δεύτερο DiSEqC 8/1 v2 (DiSEqC 1.1) >>> Βάζεις τους 8 δεύτερους δορυφόρους: LNB 9-16
Μια διευκρίνηση... στον δέκτη σου θα δηλώσεις 1-8 και στις δύο περιπτώσεις.

Φιλικά... $ak1s!-bye-

Γεια σου Λευτερη-bye-
Σημερα ηρθε επισκευασμενος ο Octagon απο την Γερμανια.
Για να διαβασω τις οδηγιες και να μην σε ζαλιζω φιλε μου ξανα με τις τοσες αποριες και ερωτησεις που ειναι "ουκ ολιγες" μηπως ξερεις αν κυκλοφορει βιβλιο οδηγιων του OCTAGONSF918HD (σε pdf) και σε ελληνικα?
Αν ναι που μπορω να βρω?
Τασος-bye-

Γεια σου Λευτερη-bye-
Σημερα ηρθε επισκευασμενος ο Octagon απο την Γερμανια.
Για να διαβασω τις οδηγιες και να μην σε ζαλιζω φιλε μου ξανα με τις τοσες αποριες και ερωτησεις που ειναι "ουκ ολιγες" μηπως ξερεις αν κυκλοφορει βιβλιο οδηγιων του OCTAGONSF918HD (σε pdf) και σε ελληνικα?
Αν ναι που μπορω να βρω?
Τασος-bye-

Γεια σου ρε Τασουλη.Απο τον κατασκευαστη κατευθειαν για σενα.

http://www.zshare.net/download/557807388805df42/