Re: Απάντηση: Re: Ακομη ενα νημα περι HTPC….
Ναι, σε ενα κουτι γαλακτομπουρεκα!

Ντινο , πως τα βλεπεις ? Κατεληξες σε κουτι ??![]()

Ντινο , πως τα βλεπεις ? Κατεληξες σε κουτι ??![]()
![]()
![]()
Χρηστο, ρε μηπως κανεις πολυ παρεα με τον Τασο τον τελευταιο καιρο?![]()
Δεν εξηγειται αλλιως η αλλαγη ροτας!
![]()
Αυτά τα φοβερά και τρομερά bit rate πως φτάνουν σε σένα, Τάκη;
Από τι καλώδια περνούν; 18000 bit από DVI; 1600bit ήχου από μία κάρτα 110 ευρώ;
Πρόσεχε είμαι φανατικός του pc από το 83, αλλά οι εταιρείες καθυστερούν αυτό λέω.
18Mbit είναι αστείο bitrate για το DVI. Είναι αστείο ακόμα και για το Fast Ethernet.
Μερικοί ISPs διατείνονται ότι το παρέχουν και για Internet!![]()
![]()
Το θέμα δεν είναι το bitrate. Εξάλλου, τα 18Μbit είναι συμπιεσμένα. Το πραγματικό ασυμπίεστο bitrate του 1080p είναι: 1920 * 1080 * 24 * 24 / 8 = 149,299,200 bytes/sec δηλαδή χονδρικά 142MB/sec. Χωρίς τα overheads. Αυτό μάλιστα.
Αλλά το DVI "βγάζει" χαλαρά το υπερδιπλάσιο, χωρίς καν τη χρήση Dual Link.
Ισχύουν τα ίδια για το audio. Το απλό ασυμπίεστο δικάναλο audio είναι περίπου 1.5Mbps. Το LPCM στα 5.1 με 96KHz/24bit πιάνει 96,000 * 24 * 6 / 8 = 13.5ΜΒ/sec, δηλαδή τρίχες για σημερινό PC.
Αν υπάρχει κάπου θέμα, θα είναι στο software, δηλαδή στο decoding εικόνας και ήχου. Απλά πράγματα.
Το θέμα δεν είναι το bitrate. Εξάλλου, τα 18Μbit είναι συμπιεσμένα. Το πραγματικό ασυμπίεστο bitrate του 1080p είναι: 1920 * 1080 * 24 * 24 / 8 = 149,299,200 bytes/sec δηλαδή χονδρικά 142MB/sec. Χωρίς τα overheads. Αυτό μάλιστα.
Μαλιστα !
Αρα κατα τα λεγομενα σου κακως βγηκε η hdmi και κακιστα πηγε και σε 1.3 δηλαδη ???
( Ασε το audio απεξω )
Όχι βέβαια! Εγώ μίλησα για bitrate!
Οι HDMI και 1.3 παρέχουν λύσεις σε άλλα προβλήματα πρωτίστως. Το αυξημένο bandwidth είναι ελαφρώς υπερτιμημένο.
Όσο για το Deep Colour που φαντάζομαι ότι έχεις στο μυαλό σου, δεν ξέρω αν μπορούν να το εκμεταλλευτούν τα απλά HD DVD / BR που από όσο γνωρίζω είναι γυρισμένα σε "απλό" 24bit χρώμα, και εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω posterization στα δισκάκια μου. Πιο πολύ για μελλοντική χρήση πρέπει να το έχουν βάλει.
Εγώ λέω ότι σε ένα χρόνο αυτά που θα βλέπουμε και θα ακούμε δεν θα έχουν καμία σχέση με τα σημερινά
HDMI (High-Definition Multimedia Interface) is the first and only industry-supported, uncompressed, all-digital audio/video interface.
Προς θεού δεν λέω ότι τώρα δεν μπορεί κάποιος να έχει HTPC, αλλά πρέπει να είναι προσεκτικός
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.