HD HTPC: Not there yet?

Απάντηση: Ακομη ενα νημα περι HTPC….

Χρηστο, ρε μηπως κανεις πολυ παρεα με τον Τασο τον τελευταιο καιρο? :D :D

Δεν εξηγειται αλλιως η αλλαγη ροτας!

Αυτά τα φοβερά και τρομερά bit rate πως φτάνουν σε σένα, Τάκη;
Από τι καλώδια περνούν; 18000 bit από DVI; 1600bit ήχου από μία κάρτα 110 ευρώ;
Πρόσεχε είμαι φανατικός του pc από το 83, αλλά οι εταιρείες καθυστερούν αυτό λέω.

Χρηστο, ρε μηπως κανεις πολυ παρεα με τον Τασο τον τελευταιο καιρο? :D :D

Δεν εξηγειται αλλιως η αλλαγη ροτας!

Oχι ρε συ ! Τι λες τωρα ! :flipout:

Τον Τασο τον ειδα την Τεταρτη (για κακο σκοπο) και πριν απο αυτο ειχα να τον δω ουυυυυυ! Πριν το πασχα .

Και ξεκολλα, δεν εχω αλλαξει ροτα. Εκει ειμαι κι εκει θα ειμαι.
Απλα δε μου αρεσει να τα λεω ολα μαγικα ενω βλεπω οτι δεν ειναι και τοσο. Εχει δυσκολιες ακομα το θεμα.
Ειναι σε καλο, πολυ καλο σταδιο, αλλο οχι εκει που θα το ηθελα !

Εχω κι αλλα θεματα που με απασχολουν αυτη τη στιγμη με το HTPC, και ισως γι'αυτο !

Βρε , λες να με εχει εππηρεασει ο Μπαμπης ???:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ακομη ενα νημα περι HTPC….

Ναι, σε ενα κουτι γαλακτομπουρεκα!
:flipout:

Εκτός από τον Μανώλη, ποιον άλλον έχεις προς τάϊσμα ????:flipout: :flipout:

Re: Απάντηση: Ακομη ενα νημα περι HTPC….

Αυτά τα φοβερά και τρομερά bit rate πως φτάνουν σε σένα, Τάκη;
Από τι καλώδια περνούν; 18000 bit από DVI; 1600bit ήχου από μία κάρτα 110 ευρώ;
Πρόσεχε είμαι φανατικός του pc από το 83, αλλά οι εταιρείες καθυστερούν αυτό λέω.

18Mbit είναι αστείο bitrate για το DVI. Είναι αστείο ακόμα και για το Fast Ethernet.

Μερικοί ISPs διατείνονται ότι το παρέχουν και για Internet! :flipout: :flipout:

Το θέμα δεν είναι το bitrate. Εξάλλου, τα 18Μbit είναι συμπιεσμένα. Το πραγματικό ασυμπίεστο bitrate του 1080p είναι: 1920 * 1080 * 24 * 24 / 8 = 149,299,200 bytes/sec δηλαδή χονδρικά 142MB/sec. Χωρίς τα overheads. Αυτό μάλιστα.

Αλλά το DVI "βγάζει" χαλαρά το υπερδιπλάσιο, χωρίς καν τη χρήση Dual Link.

Ισχύουν τα ίδια για το audio. Το απλό ασυμπίεστο δικάναλο audio είναι περίπου 1.5Mbps. Το LPCM στα 5.1 με 96KHz/24bit πιάνει 96,000 * 24 * 6 / 8 = 13.5ΜΒ/sec, δηλαδή τρίχες για σημερινό PC.

Αν υπάρχει κάπου θέμα, θα είναι στο software, δηλαδή στο decoding εικόνας και ήχου. Απλά πράγματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακομη ενα νημα περι HTPC….

18Mbit είναι αστείο bitrate για το DVI. Είναι αστείο ακόμα και για το Fast Ethernet.

Μερικοί ISPs διατείνονται ότι το παρέχουν και για Internet! :flipout: :flipout:

Το θέμα δεν είναι το bitrate. Εξάλλου, τα 18Μbit είναι συμπιεσμένα. Το πραγματικό ασυμπίεστο bitrate του 1080p είναι: 1920 * 1080 * 24 * 24 / 8 = 149,299,200 bytes/sec δηλαδή χονδρικά 142MB/sec. Χωρίς τα overheads. Αυτό μάλιστα.

Αλλά το DVI "βγάζει" χαλαρά το υπερδιπλάσιο, χωρίς καν τη χρήση Dual Link.

Ισχύουν τα ίδια για το audio. Το απλό ασυμπίεστο δικάναλο audio είναι περίπου 1.5Mbps. Το LPCM στα 5.1 με 96KHz/24bit πιάνει 96,000 * 24 * 6 / 8 = 13.5ΜΒ/sec, δηλαδή τρίχες για σημερινό PC.

Αν υπάρχει κάπου θέμα, θα είναι στο software, δηλαδή στο decoding εικόνας και ήχου. Απλά πράγματα.

Μαλιστα !

Αρα κατα τα λεγομενα σου κακως βγηκε η hdmi και κακιστα πηγε και σε 1.3 δηλαδη ???
( Ασε το audio απεξω )

Επισης αν ειναι ευκολο να διευκρυνησεις λιγο το bitrate .

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακομη ενα νημα περι HTPC….

HDMI (High-Definition Multimedia Interface) is the first and only industry-supported, uncompressed, all-digital audio/video interface.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακομη ενα νημα περι HTPC….

Μαλιστα !

Αρα κατα τα λεγομενα σου κακως βγηκε η hdmi και κακιστα πηγε και σε 1.3 δηλαδη ???
( Ασε το audio απεξω )

Όχι βέβαια! Εγώ μίλησα για bitrate!

Οι HDMI και 1.3 παρέχουν λύσεις σε άλλα προβλήματα πρωτίστως. Το αυξημένο bandwidth είναι ελαφρώς υπερτιμημένο.

Όσο για το Deep Colour που φαντάζομαι ότι έχεις στο μυαλό σου, δεν ξέρω αν μπορούν να το εκμεταλλευτούν τα απλά HD DVD / BR που από όσο γνωρίζω είναι γυρισμένα σε "απλό" 24bit χρώμα, και εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω posterization στα δισκάκια μου. Πιο πολύ για μελλοντική χρήση πρέπει να το έχουν βάλει.

Ριξε λιγο και μια ματια τι εχει το 1.3 παραπανω .............

Q. What’s new in the HDMI 1.3 Specification?
  • Higher speed: Although all previous versions of HDMI have had more than enough bandwidth to support all current HDTV formats, HDMI 1.3 increases its single-link bandwidth to 340 MHz (10.2 Gbps) to support the demands of future HD display devices, such as higher resolutions, Deep Color and high frame rates. In addition, built into the HDMI 1.3 specification is the technical foundation that will let future versions of HDMI reach significantly higher speeds.
  • Deep Color: HDMI 1.3 supports 10-bit, 12-bit and 16-bit (RGB or YCbCr) color depths, up from the 8-bit depths in previous versions of the HDMI specification, for stunning rendering of over one billion colors in unprecedented detail.
  • Broader color space: HDMI 1.3 adds support for “x.v.Color™” (which is the consumer name describing the IEC 61966-2-4 xvYCC color standard), which removes current color space limitations and enables the display of any color viewable by the human eye.
  • New mini connector: With small portable devices such as HD camcorders and still cameras demanding seamless connectivity to HDTVs, HDMI 1.3 offers a new, smaller form factor connector option.
  • Lip Sync: Because consumer electronics devices are using increasingly complex digital signal processing to enhance the clarity and detail of the content, synchronization of video and audio in user devices has become a greater challenge and could potentially require complex end-user adjustments. HDMI 1.3 incorporates automatic audio synching capabilities that allows devices to perform this synchronization automatically with total accuracy.
  • New HD lossless audio formats: In addition to HDMI’s current ability to support high-bandwidth uncompressed digital audio and all currently-available compressed formats (such as Dolby® Digital and DTS®), HDMI 1.3 adds additional support for new lossless compressed digital audio formats Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio™.

Δεν νομιζω να αναφερθηκε οτι ειναι αναγκαιο !! Σαν future proof αναφερθηκε.

Μην τα εξισωνουμε ολα !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακομη ενα νημα περι HTPC….

Όχι βέβαια! Εγώ μίλησα για bitrate!

Οι HDMI και 1.3 παρέχουν λύσεις σε άλλα προβλήματα πρωτίστως. Το αυξημένο bandwidth είναι ελαφρώς υπερτιμημένο.

Όσο για το Deep Colour που φαντάζομαι ότι έχεις στο μυαλό σου, δεν ξέρω αν μπορούν να το εκμεταλλευτούν τα απλά HD DVD / BR που από όσο γνωρίζω είναι γυρισμένα σε "απλό" 24bit χρώμα, και εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω posterization στα δισκάκια μου. Πιο πολύ για μελλοντική χρήση πρέπει να το έχουν βάλει.

Δημητρη μου, στην πραξη που εκανες παραπανω , μετα απο τα 24 πολλαπλασιασε και επι 5.
Οταν θα θελεις να ταισεις το μηχανημα σου ακομα και στα 120hz που ετοιμαζονται μηχανηματα (βλεπε sony), ολα αυτα θα περνουν απο το καλωδιο. Δεν εχει να κανει απαραιτητα με το υλικο, με την αναλυση και τη συχνοτητα που τροφοδοτεις το μηχανημα σου εχει να κανει !

:grinning-smiley-043

Εγώ λέω ότι σε ένα χρόνο αυτά που θα βλέπουμε και θα ακούμε δεν θα έχουν καμία σχέση με τα σημερινά

Γι αυτο κι εσυ δεν το εχεις παρει αποφαση ακομα !! :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακομη ενα νημα περι HTPC….

HDMI (High-Definition Multimedia Interface) is the first and only industry-supported, uncompressed, all-digital audio/video interface.

Τα 18Mbit που λέμε παραπάνω, αναφέρονται στο bitrate του video stream, όχι του HDMI.
Το HDMI καλείται να μεταφέρει 142ΜΒ/sec, δηλαδή περίπου 1.4Gbps χωρίς τα overheads και χωρίς τον ήχο.

Re: Ακομη ενα νημα περι HTPC….

Προς θεού δεν λέω ότι τώρα δεν μπορεί κάποιος να έχει HTPC, αλλά πρέπει να είναι προσεκτικός

Ορεξάτος πρέπει να είναι και με ατσαλένια νεύρα...

Και να σημειώσω ότι ο φίλος μας ο Ντίνος είδε απλό DVD με ffdshow resize*2 και dscaler και δεν ενθουσιάστηκε... Δεν είδε κάτι άλλο...