HD HTPC: Not there yet?

Re: Ακομη ενα νημα περι HTPC….

Μα αυτο λεω και εγω (σχεδον), αστους να μαθαινουμε (και να κρινουμε)

Απάντηση: Ακομη ενα νημα περι HTPC….

Χρηστο απλα να σου πω, οτι με αυτο το "μενταλιτε" που εχεις, δεν θα επρεπε ποτε να εχεις κανει HTPC μιας που με τα ffdshow/dscaler κλπ τα πραγματα ηταν ΠΟΛΥ περισσοτερο πολυπλοκα...

ΥΓ. Μην αρπαζεσαι χωρις λογο και μην τα παιρνεις ολα προσωπικα. Δεν υπονοησα οτι εσυ δεν εχεις στοιχειωδη επαφη, ημαρτον ρε παιδια που λεει και ο φαφουτης!

Τακη μου τη "μενταλιτε" μου τη γνωριζεις πολυ καλα με τα HTPC απο τοτε που ημασταν παρεα συνδιαχειριστες στην κατηγορια.

Το μονο που φερω σαν αποψη ειναι οτι η αναπαραγωγη hddvd και bluray αυτη τη στιγμη σε htpc ειναι πολυ περιορισμενη δυνατοτητων που δεν θα επρεπε.

Δεν ειπα σε καμμια περιπτωση οτι δεν γινεται η οτι δεν γινεται καλα/καλυτερα απο αλλα consumer.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ακομη ενα νημα περι HTPC….

Νομιζω οτι ολοι οσοι εχουν γνωμη μπορουν να την λενε να την υποστηριζουν, και να την τεκμηριωνουν, καμια διαφωνια.
Μερικες φορες ομως "ξεφευγετε":grinning-smiley-043

Αν δεν ειμασταν ετσι, η θα εβλεπες επαναληψη τη "μαρια την ασχημη" , η κανενα αλλο ΒΑΡΕΤΟ φορουμ :flipout:

Last edited:

Σχετικα με τις αποριες σου τωρα Κρις:

-Αλλα νομιζω εχει επιλογη ON / OFF στους υποτιτλους, ακομα και "παλια" πλεον dvd.

Το powerdvd 7.3 EXEI επιλογη on/off υποτιτλων αλλα ενεργοποιειται με το remote.

-Μιας και το εχεις ψαξει το θεμα, τι χρειαζεται για να παιξεις ΣΩΣΤΑ υλικο 1080p24 στην πηγη σου και να τροφοδοτησεις εναν προβολεα 720p50 η 60 ?
( Χωρις το ρικλοκ, αν γνωριζεις βεβαια )

Αν εχεις προβολεα 50/60 και ΔΕΝ βαλεις reclock, τοτε θα αρκεστεις στο να βλεπεις οπως βλεπαν τοσα χρονια οι Αμερικανοι ητοι υλικο 24fps σε 60hz display=αναγκη για 3:2 pulldown το οποιο γινεται απο την καρτα γραφικων=ελαφρυ motion juddering.

Σχετικα με τις αποριες σου τωρα Κρις:

-Αλλα νομιζω εχει επιλογη ON / OFF στους υποτιτλους, ακομα και "παλια" πλεον dvd.

Το powerdvd 7.3 EXEI επιλογη on/off υποτιτλων αλλα ενεργοποιειται με το remote.

-Μιας και το εχεις ψαξει το θεμα, τι χρειαζεται για να παιξεις ΣΩΣΤΑ υλικο 1080p24 στην πηγη σου και να τροφοδοτησεις εναν προβολεα 720p50 η 60 ?
( Χωρις το ρικλοκ, αν γνωριζεις βεβαια )

Αν εχεις προβολεα 50/60 και ΔΕΝ βαλεις reclock, τοτε θα αρκεστεις στο να βλεπεις οπως βλεπαν τοσα χρονια οι Αμερικανοι ητοι υλικο 24fps σε 60hz display=αναγκη για 3:2 pulldown το οποιο γινεται απο την καρτα γραφικων=ελαφρυ motion juddering.

Αυτο λεω Τακη.

Να μην το κανω απο τη καρτα γραφικων, αλλα να το κανω με καλυτερο φιλτρο !

Τακη μου τη "μενταλιτε" μου τη γνωριζεις πολυ καλα με τα HTPC απο τοτε που ημασταν παρεα συνδιαχειριστες στην κατηγορια.

Μα γι'αυτο ακριβως εκπλησσομαι που τωρα σου φαινονται ολα αυτα not there yet!
Το μονο που φερω σαν αποψη ειναι οτι η αναπαραγωγη hddvd και bluray αυτη τη στιγμη σε htpc ειναι πολυ περιορισμενη δυνατοτητων που δεν θα επρεπε.
Σε τι ακριβως ειναι περιορισμενη?
αφοϋ:
1) Δινει αριστη ποιοτητα εικονας
2) Υποστηριζει 1080P 24/48/72
3) Υποστηριζει ΟΛΑ τα νεα πολυκαναλα φορμα ηχου
4) Βαζει υποτιτλους
5) Κανεις backup τα δισκακια σου στον σκληρο
6) Εχεις πολυ γρηγοροτερο browsing στα Menu λογω παρακαμψης των κυκλωματων προστασιας
7) Ειναι απλο στην χρηση αν σεταριστει σωστα

ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ?????
,,

Βρε παιδιά βρε παιδιά...

Κατ’ αρχάς θα εκφέρω την γνώμη μου και πάλι ότι έχουμε μόνο κάποια μέρει της αλυσίδας αναπαραγωγής HD.
Κυρίως δεν έχουμε τις υποδοχές για αυτό το φόρμα. Ας πάρουμε Ένα HD που θα το δούμε με κάποιον 1080p/24f προβολέα, ωραία; ΟΚ.
Πέστε μου ποιος εγγυάται ότι όλη η πληροφορία φτάνει σ’ αυτόν όταν δεν έχουμαι HDMI 1.3 ακόμα και τι ακούμε που δεν υπάρχουν ούτε κάρτες ήχου πλήρως συμβατές ούτε Α/V amplifier;
Δεν ήμαστε λίγο έξω, αν λέμε ότι τώρα μπορούμε να έχουμε αυτό που θα έχουμε τέλος 2007 αρχές 2008;

Μα γι'αυτο ακριβως εκπλησσομαι που τωρα σου φαινονται ολα αυτα not there yet!

Μιας που θυμασαι λοιπον , θα προσπαθησω να παρμομοιασω λιγο την τωρινη κατασταση που περιγραφω με την τοτε .

Ολα αυτα που γραφεις παρακατω , ειναι σωστα και αποδεκτα. Ισχυαν ομως ολα αυτουσια και τοτε με το windvd.
Θυμασαι τι διαφορα ειχε το τοτε windvd με το zoom η το theatertek ?
E , γι'αυτο το πραγμα μιλαω.

Σε τι ακριβως ειναι περιορισμενη?
αφοϋ:
1) Δινει αριστη ποιοτητα εικονας
2) Υποστηριζει 1080P 24/48/72
3) Υποστηριζει ΟΛΑ τα νεα πολυκαναλα φορμα ηχου
4) Βαζει υποτιτλους
5) Κανεις backup τα δισκακια σου στον σκληρο
6) Εχεις πολυ γρηγοροτερο browsing στα Menu λογω παρακαμψης των κυκλωματων προστασιας
7) Ειναι απλο στην χρηση αν σεταριστει σωστα

ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ?????

Θεωρωντας οτι καταλαβες γιατι πραγμα μιλαω, θα σου πω οτι μου λειπει σωστο , ευελικτο πλα ι ερ, και το βασικοτατο , hardware acceleration να μου ελευθερωσει τη cpu , οχι για να παρω φτηνοτερη (duuuhhh), αλλα για να μπει ενα σωστο frontend απο πισω και να φερει το HTPC εκει που του πρεπει .
Σε περιοπτη θεση στο σαλονι μας !

Να μπορει και το εταιρον ημιση να δει μια ταινιουλα ομορφα, ακομα κι οταν λειπουμε !

:grinning-smiley-043

Αυτο λεω Τακη.

Να μην το κανω απο τη καρτα γραφικων, αλλα να το κανω με καλυτερο φιλτρο !

FYI, ο συνδιασμος ΑΤΙ AVIVO+ powedvd 7.3 δινει ΑΡΙΣΤΑ αποτελεσματα σε deinterlacing/cadence detection. Αν εχεις αμφιβολια, βαλε το HQV test disk και θα δεις οτι περναει ολα τα τεστ σχεδον αριστα!
Αρα ειμαστε ΥΠΕΡκαλυμμενοι στον τομεα αυτο...

Όταν βγήκε το dvd το πρώτο player σονυ 7700 αν θυμάμαι καλά και δεν μπορούσε να δώσει την εικόνα στους προβολείς εκτός αν είχαν componet. Το θυμάστε; CRT τότε. Hiteche 1996-7
Εγώ αγοράζω Μάιο 98 DVD player Creative με pci κάρτα για να μπορώ να παίζω την ταινία.
Ακόμα και σήμερα δεν έχει γίνει το pc consumer να πατάς ένα κουμπί και να βγαίνει μια χοντρή… συγνώμη να παίζει DVD.

Μιας που θυμασαι λοιπον , θα προσπαθησω να παρμομοιασω λιγο την τωρινη κατασταση που περιγραφω με την τοτε .

Ολα αυτα που γραφεις παρακατω , ειναι σωστα και αποδεκτα. Ισχυαν ομως ολα αυτουσια και τοτε με το windvd.
Θυμασαι τι διαφορα ειχε το τοτε windvd με το zoom η το theatertek ?
E , γι'αυτο το πραγμα μιλαω.

Υπαρχει μια σημαντικη διαφορα απο τοτε: Σημερα δεν υπαρχει αναγκη για ποιοτικοτερο scaling απο τις 576 γραμμες, διοτι τροφοδοτουμε natively 1080p ή κανουμε ενα ευκολο downscale σε 720p. Αρα δεν υπαρχει αναγκη για ffdshow lanczos κλπ. Ισως απλα στο μελλον δουμε ακομα καλυτερους vc1/ h264 decoders. Παντως το επιπεδο ειναι πολυ υψηλο απο τωρα.

Θεωρωντας οτι καταλαβες γιατι πραγμα μιλαω, θα σου πω οτι μου λειπει σωστο , ευελικτο πλα ι ερ, και το βασικοτατο , hardware acceleration να μου ελευθερωσει τη cpu , οχι για να παρω φτηνοτερη (duuuhhh), αλλα για να μπει ενα σωστο frontend απο πισω και να φερει το HTPC εκει που του πρεπει .
Σε περιοπτη θεση στο σαλονι μας !

Να μπορει και το εταιρον ημιση να δει μια ταινιουλα ομορφα, ακομα κι οταν λειπουμε !

Υπαρχει ηδη powedvd plugin για Media Center Edition αν ενδιαφερεσαι..

:grinning-smiley-043
..

Re: Απάντηση: Ακομη ενα νημα περι HTPC….

Βρε παιδιά βρε παιδιά...

Κατ’ αρχάς θα εκφέρω την γνώμη μου και πάλι ότι έχουμε μόνο κάποια μέρει της αλυσίδας αναπαραγωγής HD.
Κυρίως δεν έχουμε τις υποδοχές για αυτό το φόρμα. Ας πάρουμε Ένα HD που θα το δούμε με κάποιον 1080p/24f προβολέα, ωραία; ΟΚ.
Πέστε μου ποιος εγγυάται ότι όλη η πληροφορία φτάνει σ’ αυτόν όταν δεν έχουμαι HDMI 1.3 ακόμα και τι ακούμε που δεν υπάρχουν ούτε κάρτες ήχου πλήρως συμβατές ούτε Α/V amplifier;
Δεν ήμαστε λίγο έξω, αν λέμε ότι τώρα μπορούμε να έχουμε αυτό που θα έχουμε τέλος 2007 αρχές 2008;

Παναγιώτη, είναι προυπόθεση το να είναι πλήρως συμβατός και να μπορεί να αποκωδικοποιεί όλα τα νεα φορμάτς ήχου ενας player (consumer ή pc) οπότε ακούμε τα πάντα σίγουρα. Δεν γίνεται να πάρει έγκριση απο τα δύο φόρουμς (HDDVD-BD) ως ικανός πλέιερ αλλιώς. Οι κάρτες ήχου απλά δουλεύουν ως έξοδοι του αναλογικού ήχου, η αποκωδικοποίηση γίνεται software απο το PDVD. Για αυτό δεν χρειάζεται να είναι τρομερές και φοβερές, απλά να έχουν 6-8 εξόδους. Οι ακριβές έχουν απλά καλύτερο και καθαρότερο ήχο και άλλα καλούδια βέβαια (bass managment, κτλ. )

FYI, ο συνδιασμος ΑΤΙ AVIVO+ powedvd 7.3 δινει ΑΡΙΣΤΑ αποτελεσματα σε deinterlacing/cadence detection. Αν εχεις αμφιβολια, βαλε το HQV test disk και θα δεις οτι περναει ολα τα τεστ σχεδον αριστα!
Αρα ειμαστε ΥΠΕΡκαλυμμενοι στον τομεα αυτο...

Το avivo εννοεις σε software κατασταση ?

Δηλαδη ειχες υπεκαλυμμενο το θεμα της κινησης με τον 8720 ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακομη ενα νημα περι HTPC….

Οι κάρτες ήχου απλά δουλεύουν ως έξοδοι του αναλογικού ήχου, η αποκωδικοποίηση γίνεται software απο το PDVD. Για αυτό δεν χρειάζεται να είναι τρομερές και φοβερές, απλά να έχουν 6-8 εξόδους. Οι ακριβές έχουν απλά καλύτερο και καθαρότερο ήχο και άλλα καλούδια βέβαια (bass managment, κτλ. )

Κυριακο, εκει τι option εχουμε ?