Re: NOVA-HD
Καλησπέρα, μπορώ να κατοχυρώσω την ένσταση μου σχετικά με το "παλαιότερο" κείμενο του φίλου Δημήτρη?
Δυστυχώς για μερικούς η Nova είναι μονόδρομος. Κακή ποιότητα εικόνας των επίγειων σε συνδυασμό με τις συχνές διακοπές με μαύρο πλάνο καθ' όλη την διάρκεια ενός μήνα (έχει συμβεί λ.χ. στον ΣΚΑΪ άπειρες φορές).
Δεν θα έλεγα πως η Nova παρέχει ... υψηλές τηλεοπτικές απολαύσεις. Από που να αρχίσει κανείς και που να το κλείσει? Από τα ντοκιμαντέρ που επαναλαμβάνονται με τέτοια ροή, όπως και το "Ναι, ναι" ή το "Έτσι, έτσι" του Αυτιά κάθε πρωί. Οι ταινίες? Που μου προβάλουν κινηματογραφικές ταινίες από την Ιταλία και την Γαλλία που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καθαρά τηλεοπτικά δημιουργήματα (μία έρευνα στο imdb θα μας πείσει!), που έχουν οχτακόσια κανάλια αθλητικού περιεχομένου.. για Σουπερ Λίγκα και πέντε έξι αγώνες τένις!
Για την Ελλάδα λοιπόν αυτά φτάνουν, έχεις δίκαιο. Ακριβώς εκεί πατάνε και στην Nova! Σου λέει η διοίκηση: "Τέτοιοι μπαστουνόβλαχοι που 'ναι θα σκάσουν 60 Ευρά για προϊόντα που σε κάθε άλλη βαλκανική (!) χώρα κοστίζουν τα μισά... γιατί η Ελλάδα δεν είναι κωλοβαλκάνια ... είναι ευρωπαϊά και άμα για δυομιση κανάλια ταινιών δεν σκάσεις πενηντάρικο δεν το νιώθεις στο αίμα σου".
Και επειδή το πρόβλημα είναι στον δέκτη και λιγότερο στο προσφερόμενο HD προϊόν που είναι ακριβώς ότι και το SD περιεχομένο: πενιχρό...έως κλαψιάρικο: ο δέκτης που τρέχει τώρα με την αναβάθμιση Οκτωβρίου είναι απλά για να μπει στο Γκίνες ως Whorst Receiver ever. Με 129 στην Ρουμανία (τα χαιρετίσματα μου στο ΔΝΤ) ο συνδρομητής απολαμβάνει έναν δέκτη που μόνο κεφτεδάκια δεν φτιάχνει (HD+DVR), παίρνει κι ένα μπουκέτο καναλιών που κλείνει τα 115 και σου περισσεύουν και χρήματα για να αγοράσεις μία κάσα μπύρα από τα LIDL. . Όχι σαν την Nova που αδυνατεί ακόμη να πλασάρει και τα 200 "επιπλέον δορυφορικά κανάλια" (εγώ ακόμη με τα 20 Major Networks έχω μείνει).
Φαντάζομαι πως ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ανά τας Ευρώπας οι δέκτης έχουν TV GUIDE, Τελετεξτ, δημιουργία λίστα και ενεργό πλήκτρο ALT. Και όσοι μου υπενθυμίσετε την δυνατότητα δημιουργία μπουκέτο: αφού έχω 110 κανάλια στην διάθεση μου (από τα 800 που δίνει ο εξουσιοδοτημένος δορυφόρος) γιατί να φτιάξω μπουκέτο, όταν η NOVA ΔΕΝ με αφήνει να βάλω και μία τάξη.
Τέλος για να μην καταντώ κουραστικός... προτείνω στο τμήμα πωλήσεων να βγάλει το υπάρχον τηλεχειριστήριο και να στραφεί σε τούτο δω:
Ένταση ήχου, +/- καναλιών και ON/OFF! Αυτά είναι σίγουρα αυτά που παρέχει ο 831, για τον HD μάλλον θα το περιορίσουν στο +/- καναλιών.
Σας ευχαριστώ που για άλλη μία φορά λειτουργείτε ως ψυχολογική υποστήριξη. Το τμήμα εξυπηρέτησης -δυστυχώς- αδυνατεί να δεχθεί την κλήση μου και το στόμα μου... καθώς μετά από 36 λεπτά στην αναμονή ακούγοντας το τραγούδι ECHO της
Cyndi Lauper αποφάσισα να αφήσω τους ανθρώπους να κάνουν "ήσυχα" την δουλειά τους.