HD κανάλια στη NOVA

Re: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΗ ΝΟΒΑ (HD)

Πάντως σε αυτό που δείχνει τώρα το Discovery Showcase, (how universe works) σε αρκετές σκηνές έχει false contouring...
Σαν να είναι λιγάκι συμπιεσμένο παραπάνω από όσο πρέπει...

Aφου η τηλεοραση σου εχει 17 bit processing και δεν δειχνει υποτειθεται false contouring.

Ο goldgin που ανοιξε το θεμα που χαθηκε?

Aφου η τηλεοραση σου εχει 17 bit processing και δεν δειχνει υποτειθεται false contouring.

Η τηλεόρασή μου δεν *προσθέτει* false contouring. Εννοείται ότι αν υπάρχει στο σήμα το δείχνει. Τηλεόραση είναι, δεν είναι θαυματοποιός να κάνει θαύματα...
Εσύ, πως το βλέπεις το Discovery Showcase;

Re: NOVA-HD

Άραγε σε τι frame rate είναι η εκπομπή; Γιατί το τσίρκο που δείχνει τώρα δεν έχει false contours, αλλά η κίνηση του υπόβαθρο όταν γύριζαν γύρω γύρω υποφέρει...

Εδω είμαι, νόμιζα οτι είπα ήδη πολλά, τώρα την πατήσατε, θα πώ άλλα τόσα ;)

Sorry που άνοιξα νέο thread, αρχικά ξεκίνησα να απαντώ στο SD, είδα οτι έγραψα πάρα πολύ κείμενο και αποφάσισα να μήν χαθεί σε thread δεκάδων σελίδων οπότε το βάφτισα HD και το έριξα σε νέο. Ο σκοπός μου επιτεύχθηκε, είδα οτι το άνοιξαν αρκετά άτομα πρίν ενσωματωθεί οπότε... μπορεί να χαθεί τώρα στα άδυτα των 400 σελίδων του συγκεκριμένου thread :) everybody's happy

Κάποιος εδώ ρώτησε τί τηλεόραση έχω. Ξαναλέω ότι δεν πρέπει να έχει μεγάλη σημασία, εδώ μιλάμε για τεράστια τετράγωνα στην οθόνη και διαφορές μεταξύ καναλιών, αλλά και συγκρίσεις με Bluray και άλλου x264 υλικού που έχω στο σπίτι (αμφιβόλου προελεύσεως) που είναι φανταστικά να τα βλέπεις στην "παλιοτηλεόρασή" μου. Τώρα αυτοί που έχουν super τηλεοράσεις χιλιάδων ευρώ με UNPR (ultimate nova picture reconstruction) ας ανοίξουν ξεχωριστό thread, τί να πω.

Στο θέμα μας...
Tο NatGeo Wild μετά απο λίγες ώρες παρακολούθησης είναι όντως χάλια (χεχε) ενώ το Discovery δείχνει την αδυναμία του μόνο σε συγκεκριμένες φάσεις. Όντως το Circus όταν το δείχνει κανονικά δεν φαίνεται τόσο καθαρό όσο όταν το διαφημίζουν, το ίδιο γίνεται και με 1-2 ακόμα. Ίσως επειδή όταν το διαφημίζουν διαλέγουν συγκεκριμένες σκηνές (σε slow motion όπως παρατήρησα που αποδίδει αρκετά καλύτερη εικόνα). Είδα όμως και ένα άλλο με αυτοκίνητα του μέλλοντος το οποίο παρόλο που είχε σκηνές με έντονη κίνηση που γνωρίζω οτι το NatGeo θα είχε μετατρέψει σε blur-fest, στο Discovery κρατήθηκε σε ένα μέτριο, προς καλό επίπεδο.

Συμπέρασμα, το Discovery βλέπεται :) thumbs up nova τί να πω, και σ'ανώτερα ?

απο satleo.gr

Την 1η Ιουνίου 2011 αναμένεται να ξεκινήσει η ελληνική μετάδοση του τηλεοπτικού καναλιού «Disney Junior» που σήμερα προβάλλεται σε 109 χώρες παγκοσμίως ως Playhouse Disney. Το κανάλι εστιάζει στο παιδικό κοινό ηλικίας 2 έως 7 χρόνων. Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν οι ακόλουθες παραγωγές κινούμενων σχεδίων: «Η Λέσχη του Μίκυ», «Στα Σταυροδρόμια της Ζούγκλας», «Ο Μαστοράκος» και «Μυστικός Πράκτορας Όσο» καθώς κι ολοκαίνουριες σειρές όπως «Ο Τζέικ και οι Πειρατές της Χώρα του Ποτέ».

Το κανάλι επιθυμεί να προσφέρει μία πρώτη τηλεοπτική εμπειρία για τα παιδιά και τι οικογένειές τους, ενώ θα παρελαύνουν καθημερινά όλοι οι αγαπημένοι ήρωες της οικογένειας Disney. Παράλληλα το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει κι άλλους νέους χαρακτήρες και ήρωες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το κανάλι θα ενταχθεί, όπως και παρελθοντικά το Disney XD, αλλά και το Disney Channel στο μπουκέτο καναλιών της Nova. Εκτιμάται μάλιστα πως το κανάλι θα εκπέμπει και σε υψηλή ανάλυση. (tvnea.blogspot.com)

παιδια καλησπερα!!
συνδρομητης nova εδω και 1,5 χρονο σκεφτομαι απο την αρχη του απριλιου να κανω την αναβαθμιση και να βαλω nova hd. ελπιζω καταρχας να ειναι οντως αναβαθμιση...!! εχω καποιες αποριες και επειδη καταφερα να διαβασω καποιες απο τις σελιδες με τις εντυπωσεις σας αλλα ειναι πραγματικα πολλες αν καποιος εχει την καλη διαθεση και τον χρονο θα τον παρακαλουσα να με βοηθησει!!

ειμαι κατοχος μιας lg 42pj550 αρα μιλαμε εξαρχης οτι βλεπω hd ready και οχι full hd!
1)τι προβλημα θα αντιμετωπισω σε σχεση με καποιον που βλεπει full hd??
2)στον αποκωδικοποιητη υπαρχει καποια επιλογη οπως π.χ. στο br player της lg που εχω, που με αφηνει να επιλεξω εγω την αναλυση(και σαφως οταν επιλεγω 720 η εικονα που βλεπω, στα ματια μου τουλαχιστον, ειναι πολυ καλυτερη απο το 1080)??
3)θα δω καποια βελτιωση στα sd καναλια (ελευθερα ελληνικα, κ.τ.λ.)??
4)ξερει κανεις αν στο start pack πακετο θα μπορω να δω τα καινουργια καναλια ( discovery hd showcase. national hd, και κυριως eutosport hd)??
αυτα εχω σαν αποριες προς το παρων και καθε βοηθεια ειναι καλοδεχουμενη!!!

παιδια καλησπερα!!
συνδρομητης nova εδω και 1,5 χρονο σκεφτομαι απο την αρχη του απριλιου να κανω την αναβαθμιση και να βαλω nova hd. ελπιζω καταρχας να ειναι οντως αναβαθμιση...!! εχω καποιες αποριες και επειδη καταφερα να διαβασω καποιες απο τις σελιδες με τις εντυπωσεις σας αλλα ειναι πραγματικα πολλες αν καποιος εχει την καλη διαθεση και τον χρονο θα τον παρακαλουσα να με βοηθησει!!

ειμαι κατοχος μιας lg 42pj550 αρα μιλαμε εξαρχης οτι βλεπω hd ready και οχι full hd!
1)τι προβλημα θα αντιμετωπισω σε σχεση με καποιον που βλεπει full hd?? Κανένα..
2)στον αποκωδικοποιητη υπαρχει καποια επιλογη οπως π.χ. στο br player της lg που εχω, που με αφηνει να επιλεξω εγω την αναλυση(και σαφως οταν επιλεγω 720 η εικονα που βλεπω, στα ματια μου τουλαχιστον, ειναι πολυ καλυτερη απο το 1080)?? Ναι
3)θα δω καποια βελτιωση στα sd καναλια (ελευθερα ελληνικα, κ.τ.λ.)?? Ναι, αλλά μη περιμένεις και το 8ο θαύμα !!!!:D
4)ξερει κανεις αν στο start pack πακετο θα μπορω να δω τα καινουργια καναλια ( discovery hd showcase. national hd, και κυριως eutosport hd)??
αυτα εχω σαν αποριες προς το παρων και καθε βοηθεια ειναι καλοδεχουμενη!!! Και εδώ Ναι με το πρόσθετο κόστος για τα HD

Αυτά...

Κάποιος εδώ ρώτησε τί τηλεόραση έχω. Ξαναλέω ότι δεν πρέπει να έχει μεγάλη σημασία, εδώ μιλάμε για τεράστια τετράγωνα στην οθόνη και διαφορές μεταξύ καναλιών, αλλά και συγκρίσεις με Bluray και άλλου x264 υλικού που έχω στο σπίτι (αμφιβόλου προελεύσεως) που είναι φανταστικά να τα βλέπεις στην "παλιοτηλεόρασή" μου. Τώρα αυτοί που έχουν super τηλεοράσεις χιλιάδων ευρώ με UNPR (ultimate nova picture reconstruction) ας ανοίξουν ξεχωριστό thread, τί να πω.

Δεν εχω ακριβη (σε τιμη) τηλεοραση (μια Panasonic 50U10 πλασμα των 1,000 ευρω πριν 1.5 χρονο) αλλα τετραγωνα στην οθονη δεν βλεπω (ειδικα στα καναλια HD). Και μιλαμε και για 50".

H εικονα της Nova βεβαια ειναι γνωστο οτι δεν μπορει να χαρακτηριστει τελεια (ειδικα καναλια οπως το Star και το ANT1 ειναι ψιλοαθλια) αλλα σιγουρα παιζει ρολο και που βλεπεις.-bye-

Όταν θα υπάρξει ενημέρωση θα το μάθετε, προς το παρόν τίποτα. Αναίρεσαν και αυτά που μας είχαν πει, σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει...

Όταν θα υπάρξει ενημέρωση θα το μάθετε, προς το παρόν τίποτα. Αναίρεσαν και αυτά που μας είχαν πει, σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει...
To ΠΩΣ ειναι το μεγαλο θεμα κι οχι τοσο το ποτε...

Απάντηση: NOVA-HD

Συγγνώμη που θα είμαι δηκτικός, αλλά μάλλον θέλουν πολύ χρόνο για να σκεφτούν πώς θα το κλειδώσουν καλά το όλο πράγμα (το multiview) ώστε να το κάνουν αρκετά δύσχρηστο ώστε να μην μπορούμε να το "εκμεταλλευτούμε" (π.χ. με γείτονες) μη τυχόν και ζημιωθεί η εταιρία. Υποψιάζομαι ότι αργεί για αυτό το λόγο. Ψάχνουν πώς θα βρουν πατέντες να το καρακλειδώσουν νομίζω.

Απάντηση: Re: NOVA-HD

Όπως και να ‛χει πάντως, μέχρι να φτάσει η νοβα να κάνει τέτοιες* μεταδώσεις, θα περάσουν ουκ ολίγα χρονάκια

*008&postcount=242
Απ' ότι είδα εχτές, το "έχεις νοβα; Έχεις HD;" συνεχίζει αυτό το κακό με τους πατημένους παίκτες του NBA :BDGBGDB55:

Και το γελοίο της υπόθεσης [επειδή ειπώθηκε από κάποιους ειδικούς εδώ μέσα πως το nba ακόμα κάνει τέτοιες μεταδόσεις και δεν είναι θέμα της nova αυτό] είναι πως η νοβα δείχνει τα ΙΔΙΑ ακριβώς παιχνίδια με το hdsport (ούτε λιγότερα ούτε περισσότερα) μόνο που ο μεν τους δείχνει κοντόχοντρους και κομμένους ενώ ο δε σε full HD :ciao:

Re: Απάντηση: NOVA-HD

Συγγνώμη που θα είμαι δηκτικός, αλλά μάλλον θέλουν πολύ χρόνο για να σκεφτούν πώς θα το κλειδώσουν καλά το όλο πράγμα (το multiview) ώστε να το κάνουν αρκετά δύσχρηστο ώστε να μην μπορούμε να το "εκμεταλλευτούμε" (π.χ. με γείτονες) μη τυχόν και ζημιωθεί η εταιρία. Υποψιάζομαι ότι αργεί για αυτό το λόγο. Ψάχνουν πώς θα βρουν πατέντες να το καρακλειδώσουν νομίζω.

Απ' οτι ξέρω το multiview, το timeshift στον απλό δέκτη με USB stick, και η προσθήκη DVB-T με USB stick πάλι, είναι έτοιμες λύσεις και χρειάζονται απλά οι κατάλληλες προσθήκες στο user interface. Το κόλλημα είναι περισσότερο στο εμπορικό κομμάτι, δηλ. πως θα τοποθετηθεί στην αγορά και στις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στα business rules.

Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

*008&postcount=242
Απ' ότι είδα εχτές, το "έχεις νοβα; Έχεις HD;" συνεχίζει αυτό το κακό με τους πατημένους παίκτες του NBA :BDGBGDB55:

Και το γελοίο της υπόθεσης [επειδή ειπώθηκε από κάποιους ειδικούς εδώ μέσα πως το nba ακόμα κάνει τέτοιες μεταδόσεις και δεν είναι θέμα της nova αυτό] είναι πως η νοβα δείχνει τα ΙΔΙΑ ακριβώς παιχνίδια με το hdsport (ούτε λιγότερα ούτε περισσότερα) μόνο που ο μεν τους δείχνει κοντόχοντρους και κομμένους ενώ ο δε σε full HD :ciao:

Mήπως είναι θέμα δικαιωμάτων/χρημάτων? Δηλαδή μήπως το 4:3 της κακιάς ώρας που παίρνει από Αμερική είναι πιο φτηνό από το 16:9 και το 16:9 HD? Δεν βρίσκω άλλο λόγο, διότι το ΝΒΑ είναι ίσως το μοναδικό φετινό αθλητικό γεγονός που η Νόβα το δίνει σε 4:3. Δεν τίθεται δηλαδή κανένα τεχνολογικό/διαδικαστικό θέμα. Γενικότερα πάντως είναι πολύ περίεργο ότι γίνεται με το ΝΒΑ. Ίσως μία απάντηση από την ίδια την Νοβα θα έλυνε τις απορρίες μας.

Ξαφνικά έχω πρόβλημα με το Novacinema HD το HC δεν μου δίνει 5.1 ήχο ενώ σε όλα τα υπόλοιπα κανάλια HD όλα καλά.Πήρα και την Nova αλλά τίποτα.Τι λέτε να συμβαίνει?

Ξαφνικά έχω πρόβλημα με το Novacinema HD το HC δεν μου δίνει 5.1 ήχο ενώ σε όλα τα υπόλοιπα κανάλια HD όλα καλά.Πήρα και την Nova αλλά τίποτα.Τι λέτε να συμβαίνει?
'Οτι συμβαίνει πάντα με τους ιδιοκτησιακούς δέκτες με το software-firmware που τους "περνάνε"...

:SFGSFGSF:Μπράβο γελοίοι της nova! Παίρνει τηλέφωνο ο άνθρωπος για το πρόβλημα δικού σας δέκτη, που εσείς τον αναγκάσατε να πάρει με το έτσι θέλω και δεν μπορείτε να του δώσετε την λύση με αποτέλεσμα να απευθύνετε σε εξειδικευμένο forum. Συγχαρητήρια ελεεινοί...

περιμένω πόσο καιρό αυτό το multiview και μου έχουν σπάσει τα νεύρα να έχει μόνο το σαλόνι νοβα.
επειδή δεν το κατέχω το άθλημα όποιος γνωρίζει ας μου στείλει κάποιο πμ για περαιτέρω συμβουλές.. (οι γνώστες....)

Eίδα πριν λίγη ώρα στο novasports HD τον αγωνα ΝΒΑ Heat-Bulls. Σε 106'' πανί, εξαιρετική εικόνα, ότι πιο ωραίο έχω δει σε οτιδήποτε HD απο την Νόβα εδώ και 1 μήνα που έχω την υπηρεσία. Ήταν τόσο καθαρή η εικονα που ορισμένες στιγμές ένιωθα ότι καθόμουν στις μπροστινές θέσεις χωρίς υπερβολή. Ωραία εμπειρία η αποψινή και η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα..