HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Είδα στο μπουκέτο της NOVA το RAIHD.Μα καλά αυτό βρήκαν να βάλουν?

Είδα στο μπουκέτο της NOVA το RAIHD.Μα καλά αυτό βρήκαν να βάλουν?

Όχι, δεν το έβαλε η Νόνα, απλώς οι Ιταλοί γύρισαν την συχνότητα του sd RAI1 σε RAI HD

Πάντως για να λέμε και τα σωστά εγώ έχω δει σημαντική βελτίωση στα HD κανάλια της NOVA ειδικά σε σχέση με την αρχή.

επιτελους MULTIVIEW

σε χθεσινη μου επικοινωνια με την nova μου ειπαν οτι εδω και καιρο τεσταρετε πιλοτικα το multiview και οτι συντομα θα ανακοινωθει σαν υπηρεσια...

Πριν απο μια ωρα πηγα σε καταστημα της forthnet για να πληρωσω το λογαριασμο μου. Κατα την διακεια της συναλλαγης ακουσα τους υπαλληλους να μιλανε για δυο δεκτες...

Λεω λες να μιλαμε για το multiview;;; και ρωταω σχετικα...

Η απαντηση που πηρα ειναι οτι η υπηρεσια θα αρχισει απο την Τριτη 14/6 και οτι αυτο μελετουσαν εκεινη την ωρα που τους ρωτησα... για να δουμε.... ^-^

επιτελους MULTIVIEW

σε χθεσινη μου επικοινωνια με την nova μου ειπαν οτι εδω και καιρο τεσταρετε πιλοτικα το multiview και οτι συντομα θα ανακοινωθει σαν υπηρεσια...

Πριν απο μια ωρα πηγα σε καταστημα της forthnet για να πληρωσω το λογαριασμο μου. Κατα την διακεια της συναλλαγης ακουσα τους υπαλληλους να μιλανε για δυο δεκτες...

Λεω λες να μιλαμε για το multiview;;; και ρωταω σχετικα...

Η απαντηση που πηρα ειναι οτι η υπηρεσια θα αρχισει απο την Τριτη 14/6 και οτι αυτο μελετουσαν εκεινη την ωρα που τους ρωτησα... για να δουμε.... ^-^
Kαι δεν ρωτησες ρε φιλε,με ποιο τροπο θα ειναι δυνατη η δευτερη θεαση?

Kαι δεν ρωτησες ρε φιλε,με ποιο τροπο θα ειναι δυνατη η δευτερη θεαση?

Ας οψετε το παρανομο παρκαρισμα... δεν ειχα χρονο αλλα θα ξαναπερασω να ρωτησω και θα δω τι ξερουν απο λεπτομερειες

Απάντηση: Re: NOVA-HD

Ας οψετε το παρανομο παρκαρισμα... δεν ειχα χρονο αλλα θα ξαναπερασω να ρωτησω και θα δω τι ξερουν απο λεπτομερειες

Ας όψεται το παράνομο παρκάρισμα ή η παράνομη ΘΕΑΣΗ προγράμματος nova που έχει να πέσει με το multiview ;;; :grandpa: :antlers:

Πάντως νομίζω η επιλογή "multiview" στον δέκτη (οι επιλογές που σου δίνει) είναι ξεκάθαρη αφού σε έχει να επιλέξεις είτε για rf in είτε για rf out (απ τα rf in και rf out που έχει απο πίσω ο δέκτης) οπότε προφανώς με καλώδιο τέτοιο ανάμεσα στους δέκτες απ το rf out του ενός στο rf in του άλλου και αφού μιλάμε και για rf ίσως υπάρξει και ασύρματη λύση (ελπίζω)

μετα απο επικοινωνια με το τμημα εξυπηρετησης πελατων nova επιβεβαιωνεται η διαθεση της υπηρεσιας multiview αρχες της εβδομαδας...

δεν μπορουσαν να μου πουν κατι αλλο γιατι δεν εχουν την επισημη ανακοινωση...

οποιος θελει multiview πρεπει να αποκτησει και τους δυο δεκτες 865 & 831.
για αυτους που ειχουν PVR 3001 για να μεταβουν στην υπηρεσια multiview πρεπει να πληρωσουν 238 ευρω που εινα προνομιακη τιμη για να αποκτησουν και τους δυο δεκτες που ανεφερα πιο πανω.

η υπηρεσια λειτουργει συνδεοντας τους δεκτες μεταξυ τους με καλωδιο rf

δεσμευση 12μηνων για τον δεκτη pvr 865

υπρεσια multiview 7.50 ευρω/μηνα και υπηρεσια για τα καναλια HD 4.99 ευρω/μηνα
Για οποιον συνδιασει και τις δυο υπηρεσιες το κοστος ειναι σε ειδικη τιμη 9.99 ευρω/μηνα

ανακοινωαη στο site της nova αρχες τις εβδομαδας

πηγη: Τμημα εξυπηρετησης πελατων Nova

η υπηρεσια λειτουργει συνδεοντας τους δεκτες μεταξυ τους με καλωδιο rf

πηγη: Τμημα εξυπηρετησης πελατων Nova

Να το δώ αυτό σε σπίτι...
Δηλ. RF απ' το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο. Προμηνύεται εξέγερση των απανταχού νοικοκυρών. (Desperate housewives because of Nova).
Και το RF δεν είναι κάν εύκαμπτο.

Να το δώ αυτό σε σπίτι...
Δηλ. RF απ' το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο. Προμηνύεται εξέγερση των απανταχού νοικοκυρών. (Desperate housewives because of Nova).
Και το RF δεν είναι κάν εύκαμπτο.

Αν υπάρχει καλωδίωση επίγειας tv σε σειρά, το απαιτούμενο rf καλώδιο υπάρχει ήδη.

Στα sky uk/sky italy η σύνδεση γίνεται με το δίκτυο τηλεφώνου. Κάπως πρέπει να γίνεται, αμάν πια αυτή η γκρίνια ...
Αν ήταν ασύρματο, κάποιοι θα διαμαρτύρονταν για τα "καρκινογόνα ηλεκτρομαγνητικά πεδία". Αν ήταν utp, κάποιοι θα διαμαρτύρονταν ότι δεν έχουν δομημένη καλωδίωση. Αν ήταν τηλεφωνικό, κάποιοι θα διαμαρτύρονταν ότι δεν έχουν τηλέφωνο.

Γενικώς, αν θες να γκρινιάζεις, υπάρχουν πάντα αφορμές για γκρίνια ...

Αν υπάρχει καλωδίωση επίγειας tv σε σειρά, το απαιτούμενο rf καλώδιο υπάρχει ήδη.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου με υπόθεση, που σαν απάντηση έχει, ναι ή όχι.
Μένω σε καινούργιο σχετικά σπίτι, του 2004.
Τα παντα εξαρτώνται απ' τη τεχνική (ή μεράκι, ή οικονομία σε μέτρα καλωδίου), του ηλεκτρολόγου που έκανε την εγκατάσταση όταν η οικοδομή ήταν στους σοβάδες. Τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Επίσης φίλε ΠΜ πες μου, άν έστω υπάρχει καλώδιο σε σειρά, τι γίνεται με τις επόμενες σε σειρά πρίζες?

Απάντηση: NOVA-HD

Όπως είχαμε πει δηλαδή εδώ κι ένα χρόνο...

Η σύνδεση θα είναι η ίδια όπως του PVR 3001 με το "ματάκι" του. Επιπλέον θα πρέπει να κατέβουν 1 ή περισσότερα καλώδια από το πιάτο προς τον 2ο δέκτη (αναλόγως το μοντέλο). Εκεί είναι και το μεγάλο ζόρι. Γιατί και καλωδίωση να έχει το σπίτι, στον τοίχο της 2ης TV θα πρέπει να έρθουν τουλάχιστο 2 καλώδια ή 3 αν ο δέκτης θα είναι PVR.

Το RF μεταξύ των δύο δεκτών θα χρησιμοποιείται για proximity control, δηλαδή θα μπορεί να έχει συγκεγκριμένο μήκος.

Επίσης φίλε ΠΜ πες μου, άν έστω υπάρχει καλώδιο σε σειρά, τι γίνεται με τις επόμενες σε σειρά πρίζες?

Μόνο υποθετικά μπορώ να μιλήσω αφού δε το έχουμε δει στην πράξη. Εκτιμώ πως ο λόγος που προτιμήθηκε αυτού του είδους η σύνδεση (coaxial rf) είναι πως θα δουλεύει σε καλωδιώσεις σπιτιού όπου υπάρχει επίγειο καλώδιο σε σειρά. Η σύνδεση μπορεί να βάζει κάποιες απώλειες αλλά μπορεί και όχι αφού η μετάδοση μπορεί πχ να γίνεται στην μπάντα των FM ή των AM.

Πάντως νομίζω η επιλογή "multiview" στον δέκτη (οι επιλογές που σου δίνει) είναι ξεκάθαρη αφού σε έχει να επιλέξεις είτε για rf in είτε για rf out (απ τα rf in και rf out που έχει απο πίσω ο δέκτης) οπότε προφανώς με καλώδιο τέτοιο ανάμεσα στους δέκτες απ το rf out του ενός στο rf in του άλλου και αφού μιλάμε και για rf ίσως υπάρξει και ασύρματη λύση (ελπίζω)

Δηλαδή η εκτίμησή σου είναι ότι θα μπορούμε να έχουμε multiview και να δουλεύει κανονικά με ασύρματο RF sender - receiver ;; Εννοείς κάτι σαν και αυτό ή όχι http://cgi.ebay.com/Rocketfish-RF-R...age_Internal&hash=item1e644d0b22#ht_601wt_932 ;;

οποιος θελει multiview πρεπει να αποκτησει και τους δυο δεκτες 865 & 831.

Με δύο δέκτες 831 ΔΕΝ λειτουργεί δηλαδή ;

Το RF μεταξύ των δύο δεκτών θα χρησιμοποιείται για proximity control, δηλαδή θα μπορεί να έχει συγκεγκριμένο μήκος.

Εξήγησέ το λίγο αυτό άμα θες. Θα υπάρχει περιορισμός στο μήκος του καλωδίου RF ; (π.χ. μέχρι 20 μέτρα ; ) Πώς μπορεί να ελεγχθεί αυτό σε τεχνικό επίπεδο. Δηλαδή δεν θα λειτουργεί το multiview αν το μήκος του καλωδίου RF είναι 30 μέτρα;

Εδω να κανω μια διορθωση. Ο συνδιασμος multiview + HD ειναι 9,90 ευρω και για για τις 2 τηλεορασεις

Επισης η δεσμευση ειναι 12 μηνη μονο για τον PVR 865.
η μονη υποχρεωση για 12μηνες ειναι να εισαι ενεγος συνδρομητης nova σε ποιο πακετο θες και με ή χωρις multiview, με ή χωρις HD

υπαρχουν πολλα ερωτηματα και οταν τους τα εθετα με παρεπεμπαν στην επισημη ανακοινωση απο Δευτερα και απο οτι καταλαβα και αυτοι στο τμημα εξυπηρετησης πελατων θα ενημερωθουν μεσα στο Σαββατοκυριακο

Παιδιά, μάλλον δεν το έγραψα καλά πρίν και δεν έγινε κατανοητό:

Η σύνδεση με ομοαξονικό μεταξύ των δύο δεκτών δεν θα περνάει εικόνα. Χρησιμοποιείται για να ελέγχει την απόσταση μεταξύ των δύο δεκτών. Το "ωφέλιμο μήκος" θα καθοριστεί από τη Forthnet.

Εικόνα ο κάθε δέκτης θα παίρνει από το πιάτο δηλαδή χρειάζονται minimum:
1 καλώδιο από το πιάτο στο ένα δωμάτιο
1 καλώδιο από το πιάτο στο άλλο δωμάτιο
1 καλώδιo μεταξύ των δύο δεκτών (εδώ βοηθάει η σωστή εγκατάσταση στα νέα σπίτια)

σε περίπτωση δε PVR δεκτών, θα χρειάζονται και επιπρόσθετα καλώδια.

Οι εγγραφές δεν θα είναι shared όπως είναι σήμερα με τον 3001 (το καλύτερο μηχανάκι όλων των εποχών), δηλαδή προγραμματίζεις να γράψεις μια τηλεοπτική σειρά και τη βλέπεις μετά από όποιο δέκτη θές, ο κάθε δέκτης θα έχει τις δικές του εγγραφές.

Μένει να δούμε ποιο θα είναι το δέλεαρ για να πείσουν τους χρήστες του 3001 να γυρίσουν στους νέους δέκτες.

Πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα παλιού PVR έναντι του νέου:
+ κοινόχρηστες εγγραφές
+ χρειάζεται μόνο ένας δέκτης
+ Εύκολη εγκατάσταση (χρειάζεται μόνο ένα τριπλό καλώδιο και ένα quad LNB)
+ μεγαλύτερος σκληρός δίσκος
+ Απροβλημάτιστη λειτουργία
+ Καλύτερο UI / τηλεκοντρόλ

- χαμηλότερη ποιότητα εικόνας στη δεύτερη TV
- μόνο SD/mpeg2 έναντι HD/mpeg4
- χειρότερη θερμική συμπεριφορά

Last edited:
Re: Απάντηση: NOVA-HD

Παιδιά, μάλλον δεν το έγραψα καλά πρίν και δεν έγινε κατανοητό:

Η σύνδεση με ομοαξονικό μεταξύ των δύο δεκτών δεν θα περνάει εικόνα. Χρησιμοποιείται για να ελέγχει την απόσταση μεταξύ των δύο δεκτών. Το "ωφέλιμο μήκος" θα καθοριστεί από τη Forthnet.

Εικόνα ο κάθε δέκτης θα παίρνει από το πιάτο δηλαδή χρειάζονται minimum:
1 καλώδιο από το πιάτο στο ένα δωμάτιο
1 καλώδιο από το πιάτο στο άλλο δωμάτιο
1 καλώδιo μεταξύ των δύο δεκτών (εδώ βοηθάει η σωστή εγκατάσταση στα νέα σπίτια)

σε περίπτωση δε PVR δεκτών, θα χρειάζονται και επιπρόσθετα καλώδια.

Οι εγγραφές δεν θα είναι shared όπως είναι σήμερα με τον 3001 (το καλύτερο μηχανάκι όλων των εποχών), δηλαδή προγραμματίζεις να γράψεις μια τηλεοπτική σειρά και τη βλέπεις μετά από όποιο δέκτη θές, ο κάθε δέκτης θα έχει τις δικές του εγγραφές.

Μένει να δούμε ποιο θα είναι το δέλεαρ για να πείσουν τους χρήστες του 3001 να γυρίσουν στους νέους δέκτες.

Πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα παλιού PVR έναντι του νέου:
+ κοινόχρηστες εγγραφές
+ χρειάζεται μόνο ένας δέκτης
+ Εύκολη εγκατάσταση (χρειάζεται μόνο ένα τριπλό καλώδιο και ένα quad LNB)
+ μεγαλύτερος σκληρός δίσκος
+ Απροβλημάτιστη λειτουργία
+ Καλύτερο UI / τηλεκοντρόλ

- χαμηλότερη ποιότητα εικόνας στη δεύτερη TV
- μόνο SD/mpeg2 έναντι HD/mpeg4
- χειρότερη θερμική συμπεριφορά

να προσθεσω και ενα αλλο σημαντικο +++ οτι η καρτα του pvr 3001 δεν ειναι παντρεμενη με τον δεκτη και μπορει να παιξει και σε αλλους δεκτες...
--- αλλα δυστυχως δεν μπορεις να δεις hd με αλλον HD δεκτη εκτος της nova