Είδα στο μπουκέτο της NOVA το RAIHD.Μα καλά αυτό βρήκαν να βάλουν?
Kαι δεν ρωτησες ρε φιλε,με ποιο τροπο θα ειναι δυνατη η δευτερη θεαση?επιτελους MULTIVIEW
σε χθεσινη μου επικοινωνια με την nova μου ειπαν οτι εδω και καιρο τεσταρετε πιλοτικα το multiview και οτι συντομα θα ανακοινωθει σαν υπηρεσια...
Πριν απο μια ωρα πηγα σε καταστημα της forthnet για να πληρωσω το λογαριασμο μου. Κατα την διακεια της συναλλαγης ακουσα τους υπαλληλους να μιλανε για δυο δεκτες...
Λεω λες να μιλαμε για το multiview;;; και ρωταω σχετικα...
Η απαντηση που πηρα ειναι οτι η υπηρεσια θα αρχισει απο την Τριτη 14/6 και οτι αυτο μελετουσαν εκεινη την ωρα που τους ρωτησα... για να δουμε.... ^-^
Kαι δεν ρωτησες ρε φιλε,με ποιο τροπο θα ειναι δυνατη η δευτερη θεαση?
Ας οψετε το παρανομο παρκαρισμα... δεν ειχα χρονο αλλα θα ξαναπερασω να ρωτησω και θα δω τι ξερουν απο λεπτομερειες
η υπηρεσια λειτουργει συνδεοντας τους δεκτες μεταξυ τους με καλωδιο rf
πηγη: Τμημα εξυπηρετησης πελατων Nova
Να το δώ αυτό σε σπίτι...
Δηλ. RF απ' το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο. Προμηνύεται εξέγερση των απανταχού νοικοκυρών. (Desperate housewives because of Nova).
Και το RF δεν είναι κάν εύκαμπτο.
Αν υπάρχει καλωδίωση επίγειας tv σε σειρά, το απαιτούμενο rf καλώδιο υπάρχει ήδη.
Επίσης φίλε ΠΜ πες μου, άν έστω υπάρχει καλώδιο σε σειρά, τι γίνεται με τις επόμενες σε σειρά πρίζες?
Πάντως νομίζω η επιλογή "multiview" στον δέκτη (οι επιλογές που σου δίνει) είναι ξεκάθαρη αφού σε έχει να επιλέξεις είτε για rf in είτε για rf out (απ τα rf in και rf out που έχει απο πίσω ο δέκτης) οπότε προφανώς με καλώδιο τέτοιο ανάμεσα στους δέκτες απ το rf out του ενός στο rf in του άλλου και αφού μιλάμε και για rf ίσως υπάρξει και ασύρματη λύση (ελπίζω)
οποιος θελει multiview πρεπει να αποκτησει και τους δυο δεκτες 865 & 831.
Το RF μεταξύ των δύο δεκτών θα χρησιμοποιείται για proximity control, δηλαδή θα μπορεί να έχει συγκεγκριμένο μήκος.
Παιδιά, μάλλον δεν το έγραψα καλά πρίν και δεν έγινε κατανοητό:
Η σύνδεση με ομοαξονικό μεταξύ των δύο δεκτών δεν θα περνάει εικόνα. Χρησιμοποιείται για να ελέγχει την απόσταση μεταξύ των δύο δεκτών. Το "ωφέλιμο μήκος" θα καθοριστεί από τη Forthnet.
Εικόνα ο κάθε δέκτης θα παίρνει από το πιάτο δηλαδή χρειάζονται minimum:
1 καλώδιο από το πιάτο στο ένα δωμάτιο
1 καλώδιο από το πιάτο στο άλλο δωμάτιο
1 καλώδιo μεταξύ των δύο δεκτών (εδώ βοηθάει η σωστή εγκατάσταση στα νέα σπίτια)
σε περίπτωση δε PVR δεκτών, θα χρειάζονται και επιπρόσθετα καλώδια.
Οι εγγραφές δεν θα είναι shared όπως είναι σήμερα με τον 3001 (το καλύτερο μηχανάκι όλων των εποχών), δηλαδή προγραμματίζεις να γράψεις μια τηλεοπτική σειρά και τη βλέπεις μετά από όποιο δέκτη θές, ο κάθε δέκτης θα έχει τις δικές του εγγραφές.
Μένει να δούμε ποιο θα είναι το δέλεαρ για να πείσουν τους χρήστες του 3001 να γυρίσουν στους νέους δέκτες.
Πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα παλιού PVR έναντι του νέου:
+ κοινόχρηστες εγγραφές
+ χρειάζεται μόνο ένας δέκτης
+ Εύκολη εγκατάσταση (χρειάζεται μόνο ένα τριπλό καλώδιο και ένα quad LNB)
+ μεγαλύτερος σκληρός δίσκος
+ Απροβλημάτιστη λειτουργία
+ Καλύτερο UI / τηλεκοντρόλ
- χαμηλότερη ποιότητα εικόνας στη δεύτερη TV
- μόνο SD/mpeg2 έναντι HD/mpeg4
- χειρότερη θερμική συμπεριφορά
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.