HD κανάλια στη NOVA

Δεν αγόρασαν εξοπλισμό για 30HD κανάλια. Επέκτηναν την χωρητικότητα των video servers. Αυτο μπορει και να σημαίνει μόνο αύξηση του storage και όχι απαραίτητα περισσότερες ροές.
mpg4 πήγαν και για διάφορους άλλους λόγους.

Last edited:
Επισης δενδεν τους υποχρεωνουν να πανε σε mpeg4. Γιατι το κανουν τοτε;
Επισης αγορασαν εξοπλισμο για 30hd ροες

Η μετάβαση σε mpeg-4 γίνεται για θέματα antipiracy και κόστους.
Όχι για κάποιον άλλο λόγο.

Τα HD τα δίνουν δωρεάν σε πάρα πολλές προσφορές. Αυτό για μένα το μόνο που δείχνει είναι πως μεσοπρόθεσμα η χρέωση θα καταργηθεί. Δε ξέρω πόσα τέτοια πεντάευρα μαζεύονται, αλλά η εξοικονόμηση από την κατάργηση διπλών καναλιών είναι πολύ μεγάλη. Προσωπική μου εκτίμηση (δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση) είναι πως όταν ολοκληρωθούν οι αλλαγές, δηλαδή από το 2014, τα διπλά κανάλια θα καταργηθούν και φυσικά και η χρέωση των HD. Είναι όμως εκτίμηση, δεν είναι γνώση. Έτσι θα αφαιρέσει και ένα διαφημιστικό πλεονέκτημα του αντίπαλου ΟΤΕ ο οποίος διαφημίζει ότι έχει HD ΧΩΡΙΣ extra ΧΡΕΩΣΗ.

Τι να κανουν την HD αναμεταδοση όταν το αρχικό feed σε κάποια περιεχόμενα ειναι κατώτατης ποιοτητας; Για παράδειγμα, αυτη τη στιγμη, η εικόνα στο φιλικό της ΑΕΚ στο novasport3 ειναι απλα απαραδεκτη.

Δεν στεκομαι στο τι φταιει, δεν εχει σημασια, αλλα στο γεγονός ο,τι το περιεχόμενο που μεταδίδουν παρα πολλές φορές κάθε άλλο παρα υψηλής ευκρίνειας ειναι. Αυτό που θέλω να πω ειναι πως καλό ειναι να υπάρχουν HD κανάλια, αλλα με περιεχόμενο που να αντιπροσωπεύει το χαρακτηρισμό HD.

Τα HD τα δίνουν δωρεάν σε πάρα πολλές προσφορές. Αυτό για μένα το μόνο που δείχνει είναι πως μεσοπρόθεσμα η χρέωση θα καταργηθεί. Δε ξέρω πόσα τέτοια πεντάευρα μαζεύονται, αλλά η εξοικονόμηση από την κατάργηση διπλών καναλιών είναι πολύ μεγάλη. Προσωπική μου εκτίμηση (δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση) είναι πως όταν ολοκληρωθούν οι αλλαγές, δηλαδή από το 2014, τα διπλά κανάλια θα καταργηθούν και φυσικά και η χρέωση των HD. Είναι όμως εκτίμηση, δεν είναι γνώση. Έτσι θα αφαιρέσει και ένα διαφημιστικό πλεονέκτημα του αντίπαλου ΟΤΕ ο οποίος διαφημίζει ότι έχει HD ΧΩΡΙΣ extra ΧΡΕΩΣΗ.

Θα είναι εύκολο με τόσους συνδρομητές να δουλέψει το novago μόνο με hd κανάλια?

Τι να κανουν την HD αναμεταδοση όταν το αρχικό feed σε κάποια περιεχόμενα ειναι κατώτατης ποιοτητας; Για παράδειγμα, αυτη τη στιγμη, η εικόνα στο φιλικό της ΑΕΚ στο novasport3 ειναι απλα απαραδεκτη.

Μη περιμένεις σωστή εικόνα με χάλια φωτισμό.... και όσα άλλα προβλήματα υπάρχουν σε ορισμένα γήπεδα...

Εύκολο θα είναι, αφού θα το κάνουν re-encode από hd σε sd όπως γίνεται και τώρα εξάλλου.
Ούτε τώρα το stream του novago είναι ολόιδιο με το stream της δορυφορικής μετάδοσης.

Τους εχω στειλει mail πριν 3 εβδομαδες για διακοπη των HD. 4η μερα που δε θα επρεπε να παιζουν αλλα ακομη ειναι ανοικτα. Αμα δω εξτρα χρεωση θα γελασουμε..

Αργούν γενικά να τα σταματήσουν, αλλά δεν σε χρεώνουν. Εγώ αυτό έχω παρατηρήσει σε λογαριασμούς γονιών που τα είχαν και τα κατήργησαν.

-Γεια σας, απο Σουηδια παίρνω.. μπορειτε να μου κάνετε μια χάρη..;
-Εμμ...
:afro:

Ενα δευτερο mail και βλεπουμε..

τροποι υπάρχουν αλλα ασε που οσο περναει ο καιρος καλομαθαίνω κ θα με χαλασει όταν κοπουν.. ;) Τωρα το εστειλα κ αμα τα κλεισουν τα εκλεισαν..

θα στα κλεισουν και οτι εξτρα ημερα παραπανω κρατησουν,δεν θα στα χρεωσουν.
ετσι εκαναν και σε εμενα την πρωτη φορα που ζητησα διακοπη.

Απάντηση: Re: HD κανάλια στη NOVA

Τους εχω στειλει mail πριν 3 εβδομαδες για διακοπη των HD. 4η μερα που δε θα επρεπε να παιζουν αλλα ακομη ειναι ανοικτα. Αμα δω εξτρα χρεωση θα γελασουμε..
Εμενα μου τα κοψανε 1 μηνα μετα... χρεωθηκα για τον μηνα που ηταν ανοιχτα.