HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Δηλαδη ρε παιδια αν καταλαβα καλα τα HD δεν θα τα βλεπουμε με σκετη καρτα στον δεκτη μας???? Πρεπει οπωσδηποτε να παρουμε τον δεκτη της Ν@β@?

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα.

Εγώ θεωρώ πως τις πρώτες ημέρες η NOVA θα τα βάλει να παίζουν και έτσι και στον δέκτη μας μόνο με την κάρτα τους για να μας καψουρέψει.

Μετά θα μας τα κλειδώσει.

Ελπίζω να μην χαρακτηριστώ εγκάθετος της NOVA πάλι
Υπάλληλος σε forthnet shop μου είπε οτι ενημερώθηκαν για
τιμη δέκτη 130 ευρω και δωρεάν HD κανάλια για ένα χρόνο
για τους ήδη συνδρόμητες, ενώ θα υπάρχει χρέωση 5 ευρω
για τους νέους συνδρομητές. Αυτά μου είπε αυτά σας γράφω

Επιβεβαιώνω...

Έχω μία απορία για τα hd κανάλια της Nova.Θα είναι νέα κανάλια?Η θα είναι αναβάθμιση των υπαρχόντων? Που αν θα είναι αναβάθμιση θα σημαίνει ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξουμε τον δέκτη για να τα βλέπουμε.Αν είναι νέα κανάλια ειδικά για το novasport όταν θα δείχνει αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος πχ οσφπ-παο σε HD θα το δείχνει ταυτόχρονα και στο αναλογικό?Ξερουμε κάτι γι'αυτό?

Έχω μία απορία για τα hd κανάλια της Nova.Θα είναι νέα κανάλια?Η θα είναι αναβάθμιση των υπαρχόντων? Που αν θα είναι αναβάθμιση θα σημαίνει ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξουμε τον δέκτη για να τα βλέπουμε.Αν είναι νέα κανάλια ειδικά για το novasport όταν θα δείχνει αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος πχ οσφπ-παο σε HD θα το δείχνει ταυτόχρονα και στο αναλογικό?Ξερουμε κάτι γι'αυτό?

Θα εκπέμπονται 2 novasports, το ένα σε HD.

Στο άρθρο των "Δορυφορικών Νέων" που αναφέρει παραπάνω ο χρήστης Τάκης, αναφέρει ότι το novacinema HD θα έχει ίδιο πρόγραμμα με το novacinema 1, αλλά σε HD. Για το novasports HD δεν αναφέρει κάτι αντίστοιχο αλλά μπορεί να ισχύει το ίδιο.

Στο άρθρο των "Δορυφορικών Νέων" που αναφέρει παραπάνω ο χρήστης Τάκης, αναφέρει ότι το novacinema HD θα έχει ίδιο πρόγραμμα με το novacinema 1, αλλά σε HD. Για το novasports HD δεν αναφέρει κάτι αντίστοιχο αλλά μπορεί να ισχύει το ίδιο.

Εμενα γιατ μου μυριζει τωρα upscale και οχι native?
Θα μου πεις μια χαρα ειναι και το upscale αρκει να γινεται σωστα και απο μηχανηματα αξιωσεων οπως του sky uk.
Ειναι αυτοι ικανοι να κανουν αξιο λογου upscale?
Νικος

Εμενα γιατ μου μυριζει τωρα upscale και οχι native?
Θα μου πεις μια χαρα ειναι και το upscale αρκει να γινεται σωστα και απο μηχανηματα αξιωσεων οπως του sky uk.
Ειναι αυτοι ικανοι να κανουν αξιο λογου upscale?
Νικος

Έχεις δει τα μηχανήματα της nova και δεν είναι αξιώσεων;

Άμα ήταν upscale θα λεγότανε "nova upscale" :)

Έχεις δει τα μηχανήματα της nova και δεν είναι αξιώσεων;

Άμα ήταν upscale θα λεγότανε "nova upscale" :)

Οχι σαφως και δεν εχω δει τα μηχανηματα τους. Κρινω απλα απο την μεχρι σημερα πορεια τους. Μακαρι οι φοβοι μου να αποδειχτουν αβασιμοι.
Εχεις την εντυπωση οτι οντως ετι θα το ελεγαν?
Μα δεν προκειται να βγαλουν τα ματια τους μονοι τους!
Νικος

Δεν υπάρχει μια χαρά upscale.

Το upscale είναι απάτη, και δεν είναι HD.

Δεν τους έχω για τόσο χαζούς να προσπαθήσουν κάτι τέτοιο.

Το θεμα ειναι οτι με τον ενα η τον αλλο τροπο σαφως θα εχουν και upscale.
Δεν ειναι απατη εφοσων το γνωστοποιησουν. Στα 40 καναλια υψηλης ευκρινειας του sky εχουμε στο EPG το προγραμμα τους χωρισμενο χρωματικα σε πορτοκαλι και ασπρο. Μιλαω παντα για τα HD καναλια. Οταν το προγραμμα ειναι χρωματισμενο λευκο προκειται για upscale και οταν ειναι πορτοκαλι ειναι native HD. Το θεμα ειναι οτι το upscale τους ειναι φανταστικα καλο. Σε συγκριση με το απλο SD ειναι κλασεις ανωτερο. Παραδειγμα το ESPN americam HD το οποιο εχει αρκετα upscale υλικο αλλα η θεση που εκπεμπει ειναι κολητα με το ESPN america SD οποτε με απλο zaping βλεπεις την διαφορα ακομα κι αν εισαι αοματος.
Αυτο εννοουσα οταν ειπα πιο πανω για την ποιοτητα του upscale. Και μεις για παραδειγμα upscale κανουμε τα dvd μας οταν τα βλεπουμε στο bluray μας μεσω της 1080 HDMI θυρας του. Ε δεν ειναι συγκρισιμα τα μεγεθη. Αλλο εμεις αλλο ο σky. Κατα αναλογια αλλο nova upscale αλλο sky upscale.
Νομιζω οτι ειναι obvious τo point μου.
Νικος

Obvious είναι - όπως obvious είναι και ότι το upscale δεν έχει σχέση με HD, όσο καλό και αν είναι.

Όντως, τα κανάλια έχουν πρόσβαση σε πρωτογενές υλικό με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μπορούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό upscaling, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο υλικό σε "απλό" BD δεν θα ξεβρακώσει το καλύτερο δυνατό upscale (εφόσον όντως μιλάμε για HD transfer και το original υλικό έχει την απαιτούμενη ανάλυση).

Πάντως, αν το κάνουν "τίμια" όπως ο Sky, δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα.

Απάντηση: NOVA-HD

Xλωμό το κόβω να μπορέσουν να δώσουν 24/7 πρόγραμμα σε native αναλύσεις hd αφού οι περισσότερες παραγωγές είτε οι δικές τους είτε οι ξένες δεν θα καλύπτονται έτσι.
Βέβαια δεν είναι και sky οπότε και για το upscale Κρατώ επιφυλάξεις για την ποιότητα.
Σε λίγο καιρό θα γνωρίζουμε πάντως, υπομονή.

Και το eurosport HD έχει upscale υλικό. Αυτοί όταν έχουν HD βγαίνει η ένδειξη "Native HD" επί της οθόνης.

Σε ένα αθλητικό κανάλι είναι δύσκολο να είναι όλα HD. Πλάνα αρχείου ή υλικό από τρίτες πηγές δεν γίνεται να είναι πάντα HD. Αν οι παραγωγές στο γήπεδο και στο studio γίνονται και μεταφέρονται σε μας σε HD, είναι νομίζω αρκετό.

Απο satleo.gr

Φρέσκα νέα από την NOVA! Μόλις με ενημερώσανε ότι ο εξοπλισμός θα κοστίζει 129 ευρώ. Και η συνδρομή 5 ευρώ τον μηνά επιπλέον, εκτός αν κάνεις καινούργιο συμβόλαιο 12μηνης διάρκειας. Τότε η συνδρομή για την HD υπηρεσία είναι δωρεάν για έναν χρόνο.

Απο satleo.gr

Φρέσκα νέα από την NOVA! Μόλις με ενημερώσανε ότι ο εξοπλισμός θα κοστίζει 129 ευρώ. Και η συνδρομή 5 ευρώ τον μηνά επιπλέον, εκτός αν κάνεις καινούργιο συμβόλαιο 12μηνης διάρκειας. Τότε η συνδρομή για την HD υπηρεσία είναι δωρεάν για έναν χρόνο.

Ελπίζω να μην χαρακτηριστώ εγκάθετος της NOVA πάλι
Υπάλληλος σε forthnet shop μου είπε οτι ενημερώθηκαν για
τιμη δέκτη 130 ευρω και δωρεάν HD κανάλια για ένα χρόνο
για τους ήδη συνδρόμητες, ενώ θα υπάρχει χρέωση 5 ευρω
για τους νέους συνδρομητές. Αυτά μου είπε αυτά σας γράφω

Τελικά τι ισχύει 5 ευρώ για τους νέους ή για τους υπάρχοντες συνδρομητές;

Απο satleo.gr

Εμ βέβαια σε παντρεύουμε, τζάμπα η συνδρομή.
Θέλεις ανύπαντρος; Πλήρωσε 60 ευρώ το χρόνο έτσι για να δεις την γλύκα.

Μωρέ ας την αφήσουν 5 ευρώ αλλά να παίζει στους δέκτες μας !
Αν είναι έτσι το βουλώνω και δεν ξαναμιλάω ποτέ κακή κουβέντα για την NOVA !!!!! :flipout:

Σε ερώτηση μου σήμερα το πρωί σε forthnet shop μου είπαν ότι ξέρουν μόνο δύο πράγματα:
1.Panasat 1110 τέλος, εξαντλήθηκαν (Νομίζω ότι τους έκαιγε προτού δώσουν τους Pace)
2. Οι νέοι δέκτες θα είναι διαθέσιμοι στις 20 Αυγούστου.

Αν προσθέσουμε και τις πληροφορίες από το satleo νομίζω ότι έχουμε πλήρη εικόνα.

Τα 5 ευρώ είναι για τους νέους συνδρομητές οι παλιοί χωρίς χρέωση μόνο τα 129 για τον δέκτη.Απο 19 Αυγούστου.Απο Nova που ρώτησα σήμερα το πρωί.